středa 12. prosince 2012

Vánoční nadílka od Ladyboxu

První vánoční nadílka přišla již začátkem prosince a na svědomí ji má právě Ladybox, který tentokrát místo krabičky zvolil pytlíček, který nám až po okraj naplnil výrobky (a senem). Celý týden jsem pečlivě testovala a teď vám můžu říct pár slov ke každému z výrobků.



Začnu pár slovy k balení, které jsem bohužel nefotila, protože jsem opět dychtivě rozbalovala a potom už se mi to nechtělo zpátky aranžovat. Nehledě na ten bordel, co zase vyvedlo to seno (tedy pardon dřevitá vlna). To jsem myslela, že mě vážně trefí, když jsem to tam viděla. Asi jsem u Senzaboxu nadávalo málo, tak mě ztrestali tvůrci Ladyboxu, kteří tam toho sena dali ještě víc, plus z toho pytlíku to nadělalo ještě větší bordel, než když to bylo na dně krabičky. Tohle za mě fakt ne. Výrobky od toho špinavé, pytlík už taky v životě nevytřepu a po vybalování to chtělo ještě vysát, protože to bylo prostě všude. Co se ekologického pytlíčku týče, tak dejme tomu, občas nějaká inovace nezaškodí, ale já jsem spíše pro krabičky. Pro pytlík asi využití nenajdu, nehledě na to, že nemám nervy zbavovat ho všech zbytečků toho bordelu. 
Co se průvodního dopisu týče, tak je musím pochválit za to, že těch hloupých keců výrazně ubylo a už je z toho jen pár slov úvodem. Také se mi líbí vyčerpávající popis produktů včetně způsobu použití (jen by to chtělo po sobě aspoň přečíst, je tam hned několik gramatických chyb a špatně uvedené gramáže některých výrobků). Moc se mi nelíbí ten obrovský formát. Doteď jsem si všechny kartičky z boxů schovávala, kdybych si později chtěla dohledat informace o výrobcích. Ale tady ta velká karta příliš skladná není, to mě docela mrzí. A na závěr fakt mega hromada papírů. To mě štve docela dost. Nejen že tam musí mít papír všechny firmy, co jsou aktuálně v boxu, ale ještě k tomu musí být i milion reklam na hromady dalších věcí. Tohle za mě fakt ne. Ale popojedeme radši k výrobkům, ty dopadly mnohem lépe.


NevO Tělové máslo

Tohle mě nejdřív vůbec nenadchlo. Plné balení tělového mazadla? To jako fakt? Už zase? Ještě jsem zdaleka nevypotřebovala minulou dávku mazadel a už je tady další. K tomu mě tato značka příliš neoslovuje, balení a vůně ve mně evokovala spíše cílení na starší věkové kategorie a kdybych už dávno neměla nakoupené všechny dárky, tak tuhle věc také pošlu dál. Ale nakonec jsem se ji rozhodla vyzkoušet na sobě a tělové máslo si mě doslova omotalo kolem prstu. Je úžasné! Máslo je hodně hutné, ale vzhledem ke konzistenci se roztírá poměrně dobře. Vůně je ze začátku poměrně silná, ale vyprchává dost rychle. Asi tak po dvou hodinách necítíte skoro nic, což je v tomto případě bráno jako pozitivum. Výborné jsou však účinky. Máslo se plně vsákne nejpozději do minutky. Nemáte sebemenší pocit ulepenosti, máslo je plně uzamčeno v pokožce, která je krásně hydratovaná. Na dotek je poté pokožka superjemná, to snad nejde ani popsat. Je úžasně hladká, příjemná na dotek, ale přitom hydratovaná. Tohle máslo předběhlo všechna mazadla, co doma mám a rovnou se usadilo na poličce v koupelně. Teď na zimní období, kdy pokožka v mrazech docela trpí, je to skvělá volba. Tohle máslo si budu skutečně užívat, protože za ty nehorázné prachy (700 Kč) si ho určitě znovu sama nekoupím.

Inglot oční stíny

A tomuhle se pro změnu říká marketingový tah roku (kterému jsem já naletěla na 100%). Inglot byla rozhodně velmi očekávaná značka, po které v boxech toužili snad všichni. Mohli nám dát rtěnku, lak na nehty nebo se vykašlat na tělové máslo za sedm stovek a dát nám rovnou celou paletku, ale oni si řekli ne. Dáme jim chudinku jeden stín bez pořádného obalu a oni si poletí dokoupit zbytek. A tak abych jim udělala radost (a sobě samozřejmě také), tak jsem ještě tentýž den jela na Chodov a osamocenému stínu koupila kamaráda i,, domeček". :-) 
Ještě pro pořádek. V Ladyboxu mi přišel tmavě fialový stín. Ten světlejší a paletku jsem dokupovala. Barevně se už více trefit nemohli, fialové stíny jsou moje nejoblíbenější. Víc vám o této paletce zatím nepovím, protože si rozhodně zaslouží samostatnou recenzi, až ji pořádně vyzkouším. 

Dermalogica peeling

Na Dermalogicu jsem se těšila. Potom, co mě nadchl jejich toner, jsem se těšila i na další jejich výrobek. Když jsem zjistila, že je to peeling, mé nadšení dosti opadlo. Jak už jistě víte, já a peeling spolu nejsme kamarádi. Pořád je mi proti mysli si drásat pokožku nějakými ostrými předměty. Nehledě na to, že nemám ráda ten pocit, které po peelingu nastane. Taková ta doslova ,,odrásaná" kůže. Já si bohatě vystačím s maskami. Aby se ale neřeklo, tak jsem tento zázrak jednou vyzkoušela. Jedná se o pudr, který máte smíchat s vodou, vytvořit kašičku a nanést na obličej. Asi jsem nějak nevychytala ten správný poměr, ale žádnou kašičku jsem z toho neměla. Byla to spíše jen do běla zabarvená voda, která později lehounce napěnila. Tahle věc má obsahovat extrakt z rýže, což můžu potvrdit, protože to smrdí úplně stejně jako voda, která vám zbude v hrnci po uvaření rýže. :-) Zrníček je v tom naštěstí poměrně málo a tak jsem drásání mé pokožky ve zdraví přežila. Pleť byla přesně taková, jako po jakémkoliv jiném peelingu. Prostě taková nepříjemně ,,odrásaná". Ten pocit naštěstí po chvíli zmizel a pleť byla naopak poměrně jemná na dotek. Dejme tomu, že v případě nouze bych tuto věc dokázala spotřebovat, ale řekla jsem si, že nemá cenu se zbytečně trápit. A tak krabička poputuje ke kamarádce, která účinky peelingu snad ocení více než já. Za to, že byla tato věc v Ladyboxu, se však nezlobím. Chápu, že pro většinu je to lukrativní věc a za moji fóbii z peelingu tvůrci boxu nemůžou. 

Saloos balzám na rty

Zase balzám v kelímku, no to si ze mě ty boxy fakt dělají srandu. :-) Ale byla jsem docela ráda, když jsem ho z pytlíčku vylovila, protože co bych dělala s těmi oleji, co tam měli jiní, to opravdu nevím. Když už jsem vzala na milost balzám Figs and Rouge ze Senzaboxu, tak jsem si říkala, že zvládnu i tohle. Ale jsem tedy docela zklamaná. Vyšla na mě parfemace růže, která je hrozně silná a moc se mi nelíbí. K tomu je balzám hodně tuhý a špatně se nabírá. A podle mě ještě navíc vůbec nefunguje. Když si ho dám na rty, tak mi přijde takový nic moc, žádná extra hydratace a navíc nejpozději do deseti minut se prostě vypaří a rty mám naopak vysušené a musím si je nutně namazat něčím pořádným. Docela mě mrzí, že jsem do toho už hrábla svými prsty, protože teď už ho nemůžu nikomu dát, ale co s ním budu dělat, to tedy netuším. Asi si s ním mazat suché paty nebo nevím:-) Za mě je tohle největší zklamaní prosincového boxu.

Lavera krém na ruce a Fleur de santé odličovač+maska

Lavera krém na ruce mě také zrovna nenadchnul. Hrozně smrdí! Nejdříve jako švédské kapky, co se užívají na žaludeční potíže a později jako univerzální čistič. K tomu ze začátku docela lepí. A jako bonus se vstřebává extrémně pomalu. Ještě po půl hodině s tím bojuji. Je to jen 20 ml vzorek, tak se s ním postupně nějak popasuji, ale radost z něj tedy nemám.

Odličovač a maska v jednom od Fleur de Santé. Nejdříve jsem na tu věc zírala docela nevěřícně a nevěděla jsem co s tím. Jelikož na odlíčení mám radši jiné druhy přípravků, tak jsem ho nakonec použila jako masku. A opět velké překvapení. Je super! Má velice jemnou nevtíravou parfemaci, pro mě příjemnou. Má trochu tužší konzistenci, ale na obličeji se rozetře dobře. Maska začne trochu tuhnout, ale ne úplně. Takovou tu typickou kamennou tvář vám ani po deseti minutách působení neudělá. Smýt jde velice lehce. Účinky jsou skvělé. Zatáhne póry (naprosto srovnatelně jako Pure system od YR) , pleť je matnější a taková hezká na pohled a příjemně hebká na dotek. Maska navíc vůbec nevysušuje. Tahle věc mě opravdu nadchla a plným balením bych nepohrdla. I když mě trochu odrazuje cena. Tři stovky za 40 ml? To bych možná brala u nějaké věhlasné značky, ale na Fleur de Santé mi to přijde sakra přepálené. Jinak vzoreček má 15 ml, zatím jsem ho použila dvakrát a minimálně na tři další použití tam ještě je. Za mě jedna z nejlepších věcí, kterou jsem tento měsíc v boxu našla. 

Dárečky navíc

Tyto věci mě příliš neberou. Vzorky v sáčcích moc nemusím, nebaví mě to používat. Mám toho doma hromadu a snažím se to rozdávat jak jen to jde a tohle asi skončí podobně. A ta divná věc na nehty, tak u té jsem si nikdy nebyla jistá, co s ní dělat a asi to ani nechci vědět. Takže taky ji spíš někomu daruji. 

Celkové shrnutí: Co se balení týče, tak u mě Ladybox dopadl ještě hůře než Senzabox. Pytel, seno, kupa letáků, to mě neoslovilo. Jediné co chválím, tak informace v letáku a zkrácení úvodního dopisu. Co se výrobků týče, tak je to velice obstojné skóre. Hned tři věci mě skutečně nadchly (tělové máslo, oční stín, maska), dvě věci beru jako průměr (krém a vzorky Lavera) a tři věci mě nenadchly (balzám, peeling a ta věc na nehty). Minulý box se mi líbil o něco více, ale zase ty tři věci mi za ty peníze rozhodně stály a nákupu boxu nelituji. Sice za sebe nemůžu říct to všeobecné ,,Ladybox je nejlepší a Senzabox je naprd", ale přiznávám, že Ladybox je o kapku lepší. Obsahoval více vzorků a plná balení výrobků se narozdíl od Senzaboxu vydařila. Navíc hodnota Ladyboxu je oproti konkurenci dvojnásobná. Ale aby to bylo fér, tak budeme srovnávat vánoční krabičky obou boxů, a na to si budeme muset ještě chvíli počkat. 

Příští vydání Ladyboxu zatím  objednané nemám a asi to ani neplánuji. Od ledna už jsem si řekla, že budu objednávat jen jeden box, protože kupovat dva boxy v jeden měsíc je dlouhodobě finančně neúnosné. Takže si ještě počkám, jak dopadne vánoční Senzabox a také, jak se rozjede Greatbox či případné jiné krabičky a potom uvidím, kdo to u mě v lednu vyhraje. 

Která věc z prosincového boxu udělala největší radost vám?

4 komentáře:

  1. Seno je opravdu něco jinýho, za to se nemusíš omlouvat, to snad ví každý jak vypadá seno. Každopádně tohle nadávání na tu dřevitou vlnu já osobně nechápu, já ji tam měla taky a rozhodně sem pak nemusela vysávat a pochybuju, že měl někdo tu vystýlku lepší a někdo horší...

    OdpovědětVymazat
  2. Koukam , ze jsme dostaly uplne to samy :) Narozdil o tebe me ale fialove stiny stiny zklamaly nejvic :( protoze presne fialovou vubec nenosim, ale taky me to donutilo jit do Inglotu :D
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tentokrát LB neobjednávala a vůbec toho nelituju :-) Mazadel mám doma tuny, stíny by mi nevyhovovaly v žádném odstínu, který jsem viděla v recenzích. Odličovačů mám taky dost a ořezávač kůžičky bych nevyužila. Jeden produkt od Saloos už doma mám moc spokojená nejsem. Přijde mi, že nijak nefunguje a taky je příšerně tuhý. Jediná věc, která mě zaujala, je ten pudr od Dermalogicy.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta fialová barva stínu je nádherná :) já mám hnědý, sice barva krásná,ale mám takový asi tři :D
    http://nemesisjournal.blogspot.cz/2012/12/lady-box-nebo-bag-prosinec-2012.html

    OdpovědětVymazat