čtvrtek 13. prosince 2012

Šampón a kondicionér Biosilk

Já a šampóny, to je věčné téma. Nikdy mi dlouho žádný nevydrží, protože ho mé vlasy začnou odmítat a mně nezbývá než zkoušet nové a nové. Proto mi vždy udělá radost, když narazím na úplně novou značku, se kterou jsem ještě neměla tu čest. A tak ke mně doputovalo duo šampón a kondicionér od Biosilk.


Oba výrobky testuji již pět týdnů. Šampónu už mi zbývá asi tak tři centimetry ode dna a kondicionéru mám ještě něco přes polovinu (obě lahvičky mají 150 ml).

Popis od výrobce zní velice slibně: Originální hedvábný šampón pro regeneraci všech typů vlasů, zejména vlasů zničených a chemicky upravovaných. Myje jemně, zanechává vlasy s dokonalým leskem. Obsahuje proteiny hedvábí, rostlinné výtažky a vitamíny. (popis kondicionéru zní podobně, proto ho sem přepisovat nebudu)

Šampón
O jeho parfemaci už se vedlo několik debat, mně se hodně líbí a je mi příjemná. Není v tom nic specifického, ale je to přesně takový závan, který vás praští do nosu při každé návštěvě kadeřnictví. 
Šampón hezky napění a smýt jde také bez problému, takže aplikace na jedničku. Po použití šampónu mi jdou vlasy mnohem lépe rozčesat než obvykle. Ale je to dáno i tím, že mám vlasy jemné a řídké a rozčesávání mi obecně problém nedělá. Takže pro husté vlasy se sklony k cuchání bude potřeba použít ještě něco (třeba hned kondicionér). Vlasy byly hned od prvního použití lesklejší a takové hezčí. 
Co mě trochu trápilo, tak že vlasy se mi zmastily striktně do dvou dnů. Takže mytí obden bylo nutností. Mám vlasy mastné, takže to neberu jako žádnou tragédii (potkala jsem i šampóny, kde i kdybych si hlavu myla dvakrát denně, tak mi to moc nepomůže). Ale když mám nový šampón který mi sedne, tak ze začátku vydržím i tři nebo čtyři dny bez mytí a teprve časem se ta doba snižuje na ty dva dny. Tady jsem musela přejít na častější mytí už od začátku. Proto si troufám tvrdit, že ač by měl být šampón vhodný pro všechny typy vlasů, přece jen větší službu udělá vlasům suchým. 

Kondicionér
Přiznám se vám, že kondicionéry běžně nepoužívám a to z jednoho prostého důvodu, jsem hrozně líná je smývat. Bohatě stačí, když použiji šampón, ještě se znovu otravovat nějakou další věcí, která je nutná zase smývat, to mě nebaví. Čas od času použiji masku, ale kondicionéry fakt ne. Když jsem navíc četla způsob použití tohoto kousku, šla jsem málem do kolen: naneste na vlhké vlasy osušené ručníkem a rozčesejte. Pro dosažení lepšího efektu přikryjte čepkou a ponechte 10 - 20 minut působit - spláchnout. Ale co se dalo dělat, když už jsem se tomu upsala, musela jsem se pustit do zkoušení. Nepoužívala jsem ho však po každém mytí. Na to nemám ani čas ani nervy a stejně by mi to přišlo zbytečné. Používala jsem ho jednou týdně, vždy přes víkend a vlasům to bohatě stačilo. Dokonce bych klidně škrtla ten nápis ,,kondicionér" a napsala na to ,,maska". Protože přesně takhle jsem ji používala. Jednou týdně, hlavu jsem si tedy zabalila do ručníku, to se přece jen potom líp pere než čepice a výsledek byl opět od prvního použití viditelný. Vlasy šly rozčesat naprosto pohádkově, tohle už by bohatě stačilo i více se cuchajícím vlasům než jsou ty moje. Vlasy jsou po použití viditelně lesklejší, příjemné na dotek a celkově zdravější. To, že je to pro mě více maska než kondicionér potvrzuje i fakt, že jsem za celých těch pět týdnů ani jednou nesáhla po své obvyklé masce. Prostě to nebylo potřeba. Ještě dodám, že parfemaci to má totožnou jako šampón a opět aplikace a smývání bez problémů.

Bonus navíc
Myslím si, že teď tady mám novinku i pro samotné výrobce těchto produktů. Pokud si dobře pamatujete, tak mé poslední povídání o vlasech mělo souvislost s šampónem Dove, kterým jsem se marně snažila dva měsíce zbavit lupů. Dostala jsem sice od vás zajímavé tipy na pořádné šampóny na lupy, ale nakonec na ně nedošlo. Tou dobou už mi nějakou chvíli ležel doma právě Biosilk a já jsem věděla, že zkoušení mi pár týdnů potrvá a tak jsem si řekla ,že na lupy kašlu, začnu s Biosilkem a kdyby to bylo neúnosné, tak to přeruším a koupím něco speciálně na ty lupy. Biosilk to však zvládl sám. Po dvou týdnech pravidelného používání tohoto šampónu a kondicionéru lupy jednoduše zmizely a zatím to nevypadá, že by se jim chtělo vracet. Takže tohle duo, nejenže krásně hydratuje samotné vlasy, ale zvládne vyživit i pokožku hlavy a lupy tak nedostanou šanci. Jsem z tohoto vedlejšího účinku nadšená, protože čas od času se mi lupy vrací, ale myslím si, že pokud budu mít tyto přípravky, tak to asi nehrozí. Takže já osobně vám je můžu doporučit i jako přípravky proti lupům, i když to nemají oficiálně v popisu práce.

Celkové výsledky
Po pěti týdnech používání Biosilku mám vlasy v takovém stavu, že takhle spokojená jsem s nimi nebyla snad léta. Vlasy jsou mým mindrákem a natrápila jsem se s nim dost. Sice jsou stále řídké, ale aspoň to málo, co mi na hlavě  zbylo, je nyní ve výborném stavu a já jsem dokonce na své vlasy pyšná. Jsou krásně lesklé, uhlazené, viditelně zdravé. Vůbec mi nepadají a po lupech ani památka. Také se mi daleko lépe upravují a drží takový tvar, jaký já chci. Za tohle všechno jim odpouštím i to častější mytí, za ten výsledek mi to stojí.

Jestli si je koupím znovu, to je docela těžká otázka. Co se kondicionéru týče, tak na rovinu říkám, že ne. Ne že by byl špatný, ale má lenost je prostě silnější a když něco působí namísto deseti minut jen tři, tak to u mě prostě vyhrává. Sice ho spotřebuji do poslední kapičky, ale pak se vrátím ke svém oblíbené masce. U šampónu je to o něco složitější. Nejradši bych si ho koupila litry a používala ho do konce života. Problém je s tím, že mé vlasy si na něj brzy zvyknou a pak už to nebude ono. I když musím říct, že k vypotřebování 150 ml mi chybí už jen kousek a stále je to dobré. Hranici úspěchu mám stanovenou na půlku 250 lahvičku, což už tento kousek splnil. Pravděpodobně si teď dám pár měsíců pohov (ještě nějakou chvíli mi určitě bude dělat společnost ten kondicionér) a uvidím, v jakém stavu budu vlasy mít. Kdyby se mi výrazněji zhoršily, tak si ten šampón koupím v plné velikosti (která je 350 ml) a uvidím, jak dlouho mi mé vlasy dovolí ho používat. 
Vám však můžu s klidným srdcem doporučit oba tyto kousky. Pokud toužíte po krásnějších a zdravějších vlasech, duo od Biosilku vám s tím určitě pomůže. Oba výrobky zakoupíte na www.biosilk.cz.

Za poskytnutí výrobků za účelem recenze děkuji PR www.biosilk.cz.

Znáte něco z řady Biosilk, jak jste byli spokojeni?

7 komentářů:

  1. Taky jsem o něm psala a je jednoduše parádní, po 2 měsících mi v láhvičkách tedy zbývá podstatně víc než tobě :D nicméně lupů mě tedy nezbavil

    OdpovědětVymazat
  2. Už je mám objednané :D už se nemůžu dočkat! :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to tekuté hedvábí a nemůžu si ho vynachválit. Nejen, že dělá krásné vlasy, ale navíc i ta vůně! Kupovala jsem si 2 malá balení (15 ml) a v DOuglasu mě vyšli dohromady na 80 Kč.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, mně vyhovují oba dva výrobky. Ale vlasy si stejně myju ob den, protože nemám ráda, když mě kouše hlava a po dvou dnech to už dělá. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Biosilk jako značku jsem poznala teprve nedávno a moc bych chtěla něco vyzkoušet :).

    OdpovědětVymazat
  6. Teda zááávidím poskytnutí Biosilku, já ho ještě nikdy nezkoušela ( u vlasomaniaka ostuda :D ) a láká mě teda moc! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Čtu už několikátou nadšenou recenzi a jelikož mé vlasy momentálně za moc nestojí, tak si asi šampon s kondicionérem taky objednám :)

    OdpovědětVymazat