čtvrtek 6. prosince 2012

Paletka Sleek

Nastal čas na dlouho slibovanou recenzi paletky Sleek. Přiznám se, že mé pocity z ní jsou spíše rozpačité a dlouho mi ležela v koutě a nechtělo se mi do přílišného testování. V poslední době jsem se na to ale vrhla ve velkém a i když mé počáteční zklamání neopadlo, jedno se paletce upřít nedá. Je hrozně fotogenická, a tak fotkami v tomto článku šetřit nebudu.


Hodně dlouho dobu jsem měla vybranou úplně jinou barevnou variantu, která byla plná různých odstínů hnědé. Pak jsem ale zahlédla I Divine Original a zamilovala jsem se. Hnědá tam byla také, ale k tomu fialová, růžová,zelená - všechno barvy, které mám ráda a hojně je na líčení očí využívám. A tak volba byla jasná.



Paletka skutečně vypadá velmi krásně. Elegantní černý obal, narozdíl od tvářenky jde poměrně lehce otevřít. Uvnitř je obrovské zrcátko, což se také hodí. A stíny jsou na pohled opravdu nádherné. Všechny jsou třpytivé (s výjimkou černého). A jak zjišťuji po prvotním průzkumu, tak všechny dost tmavé a výrazné. Což se mi po prvním zkoušení jen potvrzuje. Tohle tedy nebude na denní nošení. I když já nemám problém vyjít s výraznějšími stíny i přes den, tak jsem to přes to nevzdávala. 


Horní řada

Spodní řada

Jak si můžete všimnout, všechny stíny jsou úžasně pigmentované. Na ruce jsem ve všech případech udělala jen velice letmou šmouhu, přesto jdou všechny barvy velice dobře vidět. Tohle je skutečně plus, výborná pigmentace.

Problém začíná být s konzistencí. Stíny jsou velice hrubě namleté, ale stín od stínu se to liší. Obecně by se dalo říct, že horní tmavší řada je na tom o něco lépe. Spodní řada je naopak o dost hrubší a úplný vrchol je ten nejsvětlejší žlutý a potom hnědý (druhý od konce), což už se ani nedá považovat za hrubě namleté stíny, ale spíše za slisované třpytky. K tomu všemu jsou malé třpytečky úplně ve všech stínech, jak už jsem psala výše. Z toho vyplývá, že se s tím pracuje dost špatně. I kdyby se člověk přetrhl, stejně to děsným způsobem práší. Celá aplikace těchto stínů mi trvá výrazně déle než s mými obvyklými stíny. I když se asi budete divit, docela se mi osvědčil přiložený pěnový aplikátor. Na něj stíny jako by více přilnou a o něco méně práší, než když se o to snažím klasickým štětcem. Na hrubé namletí stínů ukazuje i fakt, že ačkoliv jsem je použila skutečně párkrát, stejně už mi z některých znatelně ubylo. Používat je denně, tak jsou za chvíli pryč.

Co se výdrže týče, tak jsem opět byla nemile překvapena. Když jsem to zkoušela bez báze, tak už do hodiny se začala barva pomalu, ale jistě vytrácet. S bází už je to samozřejmě lepší a je to klasika 5 - 8 hodin. Co tím chci však říct, přesně stejného výsledku dosáhnu s jakýmikoliv stíny, klidně i s Essence. Takže výdrž je prostě průměr, jako cokoliv jiného. 

Jelikož většina variací skutečně není moc na denní nošení, vyblba jsem se s nimi alespoň na focení pro blog a vy si tak můžete prohlédnout všech 12 barev v akci. 
Mým favoritem je hned první růžovo-fialová varianta. Fialovou na očích já prostě miluji, takže v kombinaci s fialovým svetrem (kterých mám hned několik), je to pro mě nositelné i v běžný den. Docela se mi také zalíbila světlejší verze zeleno - hnědé (pátá fotka), protože ač je dost výrazná, přesně kopíruje moji barvu očí a nevypadá to vůbec špatně. Naopak modrá variace je skutečně dělaná jen pro fotku. Modrou na svých očích nenávidím a takhle bych ven nikdy nevyšla.


Když si to shrneme. Za výběr tak výrazných odstínů si můžu sama, za to nikoho nemůžu vinit. Problém nastává hlavně v tom, že stíny jsou hrubě namleté, práší a špatně se s nimi pracuje. Jejich výdrž je zcela průměrná. Jsem z toho opravdu na rozpacích, protože paletky Sleek jsou hojně chváleny. Že by to byl problém je konkrétně této variace? Nevím. Přemýšlela jsem už o tom, že bych objednala moji původně vyhlédnutou variantu se světlejšími stíny. Ale upřimně, moc se mi do toho nechce. Mám doma spoustu lepších stínů, plus chci vyzkoušet ještě další značky. Takže případnou druhou paletku od Sleek odkládám někdy do budoucna. A moji I divine original odkládám do kouta, odkud ji čas od času na nějaké sváteční malování vytáhnu.

Cena za paletku je 290Kč a seženete ji v eshopu www.bestmakeup.cz

Máte se stíny Sleek zkušenosti? Jakou máte barevnou variantu a jak jste s nimi spokojeni?

18 komentářů:

  1. Mam presne tuhle paletku! A uplne ji miluju - ty barvy jsou naproto dokonale.. Ze rychle mizi? NO.. vsak taky stala jen par stovek.. To neresim, stejne nemam sanci ji vypotrebovat :-)

    krasne variace!! nejvice se mi libi asi ta treti z vrchu - cerno modra.... strasne krasne Ti to vytahne barvu Tvych oci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já jsem to nebrala jako vyloženě negativum, že rychle mizí. taky ji nikdy nespotřebuji, ale snažím se vždycky v recenzi zachytit všechny aspekty a tyto stíny narozdíl od jiných mizí rychleji.
      chtěla jsem se zeptat, jak jsi na tom s tím prášením? jaký třeba používáš štětec?

      Vymazat
  2. Ahojky :) moc super objektivní článek. Barvy jsou opravdu úžasné a tak nějak moc nechápu, proč se ti na očích nelíbí modrá barva? Máš nádhernou barvičku duhovky, takže všechny barevné varianty, které jsou k vidění na fotkách vypadají úchvatně ;) (samozřejmě máš pravdu, ta fialová je úplně nejvíc best! xD). Myslím, že by jsi ale té modré barvě mohla dát ještě šanci! :) Konkrétně alespoň této modré z této paletky :)
    P.S. Blondýna má naprostou pravdu xD!

    Měj pěkný den!
    Zdraví Krista

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, překvapila jsi mě, protože jsem doposud četla vyloženě oslavné recenze, co se Sleeku týče. Jinak si myslím, že všechny výše vyfocené looky ti opravdu moc sluší a nemusíš se jich vůbec, ale vůbec bát

    OdpovědětVymazat
  4. Sluší Ti všechny ty varianty nalíčení, vůbec se neboj chodit výrazněji nalíčená, to použití modrých a tyrkysových stínů je skvělé, vypadá to na Tvých očích úžasně!

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc se mi na tobě líbí ty zlatavo červené, ale sluší ti všechny!:) Já mám taky doma jednu paletku sleek, akorát s trošku jinými odstíny a jsem s ní moc spokojená, i když je pravda, že se za chvíli vypotřebují.. moje oblíbené barvy už tam skoro nemám..

    OdpovědětVymazat
  6. děkuji všem za komplimenty, úplně se červenám. :-) asi tu paletku začnu mít hned raději..

    OdpovědětVymazat
  7. S paletkou Sleek nemám zkušenosti žádné a po tvé recenzi ani mít nikdy nebudu:D Jak na očích stíny nedrží celý den, tak se s nimi radeji nekamarádím. A jinak se mi na tvých očích moc líbí ta poslední zeleno-zlatá varianta! Vážně ti moc sluší a klidně bych to viděla i jako na denní nošení... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem chtěla také nějakou Sleek paletku, ale teď tedy nějak nevím :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám od Sleeku paletky Storm, Glory a Snapshots a nemůžu si je vynachválit - skvělá máslovitá konzistence, s podkladovou bází od elfu vydrží celý den a ty barvy... ;-) Není možné, že bys měla jenom nějaký vadný kus?

    OdpovědětVymazat
  10. Sakra, dostanu ji pod stromeček, do teď sem četla jen pozitivní reakce... :o/

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám Au Naturel a jsem ráda, že nejsem jediná, komu ty stíny nic nevydrží! Mně se začnou slévat a mizet už asi po půl hodině, to je nanic :-/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli můžu doporučit, tak si kup bázi na pigmenty od Essence, malá modrá tubička :) Mám doma i mnohem dražší báze a tahle i přes tu nízkou cenu je mnohem lepší, drží skvěle a právě i stíny od Sleeku mi díky ní vydrží celou noc, nanáším stíny na ni když je ještě vlhká na víčku :) Zkus to, třeba ti to taky pomůže :)

      Vymazat
  12. Ahoj já mám stejnou, souhlasím stím, že dolní žlutý stín je hrubě namletý, ale použít se dá. Stíny některé lehce práší, ale žádná hrůza to není. Co se týče výdrže na víčku, tak mě drží přes 8hodin, takže to je individuální jak kdo se potí, jak kdo má zapadlé víčka ;-). Mě se líbí a rozhodně za zkoušku stojí, nosím je na denní líčení, stačí štětec lehce opřít o stín a nanese se to pomalu na celé víčko. Jediné nechytá mi to pořádně na štetec od Essence, takže doporučuji přírodní ;-) či stím pěnovým aplikátorem. Takže za mě, vy co jste zvyklané, zkuste to sami a uvidíte ;-). Každému vyhovuje něco jiného ;-).
    Jinak stíny ti moc sluší, a právě nejvíce se mi líbí na Tobě ten modrý :-D ;-)
    Měj se hezky Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu a také tip na štětce. nějaký přírodní mi ve sbírce chybí, tak bych to měla napravit a vyzkoušet to s ním.

      Vymazat
    2. Není zač :-). Já mám obyčejný štětec z Rossmany za nějakých, abych těd nekecala 30Kč? For your beauty se jmenuje, měl by být přírodní, jen zněj občas padají chlupy, ale to je většinou u těch přírodních, a stím to jde dobře ;-). Nechce to prostě rýt do těch stínů, ale spíše přikládat na plocho, tak to tedy dělám já ;-). E.

      Vymazat