pátek 7. prosince 2012

Olejíček na nehty Essence

Recenzi na olejíček na nehty od Essence chystám už hrozně dlouho, ale pokaždé se našlo něco zajímavějšího. Ale teď už vám ho musím ukázat, protože ho mám trošku na dně a již brzy se s ním rozloučím.


Já celoročně trpím docela suchou kůžičkou kolem nehtů, o kterou je potřeba se neustále starat. Tento olej mě zaujal hlavně díky praktickému aplikátoru. 

Na lahvičce bohužel chybí popis v češtině, ale co jsem v němčiny vyluštila, tak tento olej by měl výrazně hydratovat nehty a okolní kůžičku a stejně tak by měl podporovat růst nehtů.

Já většinou nehty po odlakování hned lakuji, takže dávat mezi tím ještě něco mastného ,na to většinou není čas. Takže jsem ho téměř výhradně používala jen na okolní kůžičku.
V lahvičce jde olej lehce cítit takovým nepříjemných pachem typickým pro laky na nehty. Po aplikaci na nehty se to ale vypaří a vůně je naopak příjemná. Mně připomíná meruňky.:-) 
Co je mínusem tohoto oleje, tak že se vůbec nevsakuje. Takže já ho většinou nanesu, snažím se aspoň deset minut nic nedělat a potom olej lehce utřu. Na hydrataci kůžičky to stačí. Při pravidelném používání mě nevzhledná suchá místa a záděry netrápily. I když se přiznávám, že mám tak trošku problém s tou pravidelností.:-)
Párkrát jsem ho také zkoušela na celé nehty. Po odlakovači jsou nehty vždycky takové suché a ne moc hezké. Tato věcička je hezky promastila a vypadaly mnohem lépe. Jen se pak musí aspoň půl dne počkat, než se bude nanášet lak. Ten by na tu mastnotu dost špatně chytal.

Olej jsem si docela oblíbila, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdybych si vzala z kuchyně olivový olej, udělá mi to tu samou službu. Takže je to možná taková přebytečnost. Nebo aspoň pouze jedna z variant, jak o suchou kůžičku kolem nehtů pečovat. Mezi největší pozitiva této lahvičky řadím hlavně ten aplikátor, který je praktický a ten prostě u kuchyňského oleje mít nebudete. 

Původně jsem si plánovala koupit si olejíček znovu, ale v minulém LadyBoxu byl jiný olej, tak spíš  přemýšlím, že si ho do této praktické lahvičky přeliji.

Cenu si již bohužel nepamatuji přesně, ale bylo to plus mínus 50 Kč za 3,5 ml. Najdete ho klasicky v rozšířeném stojanu Essence

Co používáte na hydrataci nehtů vy?

8 komentářů:

  1. Já používám od GS a zdá se mi celkem dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já použídám Lemony Flutter od LUSH a nebo olejíček, který mi namíchala moje kosmetička :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám vysušenou kůžičku kolem nehtů a proto furt mažu ruce krémem. Ale něco takového by se taky hodilo, jen škoda, že se rychle nevsakuje! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám meruňkový olej od Alverde :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Používám jen krémy na ruce, bohatě mi to stačí :) Krémy střídám a to od nejlevnějšího od Essence, až po ty dražší. Pokaždé to co mě zaujme, měla jsem moc ráda i červený Garnier :)

    OdpovědětVymazat
  6. Neustále si mažu ruce mým milovaným Lemony Flutter (Lush), který je původně určen právě na kůžičku kolem nehtů, ale já si ho patlám všude možně:D

    OdpovědětVymazat
  7. Já nehty hydratuji stejně jako ruce nějakým krémem a občas je pořádně promažu vazelínou :).

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám nehtový olej od Four seasons nebo arganový olej, který je na nehty a kůžičku fantastický :)

    OdpovědětVymazat