pondělí 17. prosince 2012

Můj první makeup

Dnes to bude článek u mě nevídaný. Nějaký ten týden testuji makeup, čili výrobek, kterému jsem se dosud vyhýbala. Abych tedy byla přesná, nějaké hrátky s makeup před lety probíhaly, ale nestálo to za řeč. Mým největším problémem byl vždy odstín. Jsem hodně světlá a ještě navíc posedlá tím, aby ten kontrast bílé pleti a tmavých vlasů vynikl co nejvíce. Takže jsem se vždy spokojila jen s pudrem a v poslední době i s BB. Ale za tento rok jsem vyzkoušela tolik nových věcí, že musela přijít řada i na makeup. 

V mé síti uvízl makeup Matte od Gabriella Salvete. Když začaly ve velkém probíhat soutěže o tento kousek, tak jsem se jim nejdříve vyhýbala, protože jsem si říkala že makeupy nejsou nic pro mě. Ale nedalo mi to a když jsem ho potkala v drogerii, tak jsem ho aspoň vyzkoušela. Rozetřela jsem si ho na ruce a málem mi vypadly oči z důlků. Obvykle se mi totiž stává, že mi na ruce zůstane oranžový flek a tohle se prostě rozetřelo! Takže jsem si řekla, že si ho časem musím koupit a otestovat. Nakonec to však nebylo potřeba, usmálo se na mě štěstí u Markvitky a makeup mi byl zaslán zástupci PR Gabriella Salvete. Kterým moc děkuji a také chválím, že se předem  zajímali o odstín, který chci a skutečně to dodrželi.



Makeup Matte od Gabriella Salvete mám v nejsvětlejším odstínu 01 Sandy a troufám si říct, že je to jeden s nejsvětlejších (pokud ne vůbec nejsvětlejší) makeupů, který jde v našich drogeriích sehnat. Na ruce se mi rozetřel naprosto do ztracena. Na obličeji už to bylo o kapku horší, ale stále akceptovatelné. Chápejte to tak, že bych klidně snesla ještě o něco světlejší barvu (ale berte to z pohledu naprostého maniaka, který pokud to není bílé jako vápno, bude mít vždy pocit, že je to tmavé:-D) Nicméně, pokud si dám jen malé množství makeupu a poctivě ho rozetřu i na krk a dekolt, tak je to stále v normě a je to pro mě normálně nositelné. 

Makeup je ve skleněné lahvičce a má pumpičku, což hodnotím jedině kladně. Dávkuje se tak velice pohodlně. Jde vymáčknout i malé množství a žádné plýtvání nehrozí. Roztírá se velmi lehce, já osobně dávám makeupu jen trošku a rozhodně nevrstvím, což je dáno spíše tím, že na makeupy nejsem zvyklá a chci mít toho na sobě co nejméně. Makeup nevytváří masku a vypadá relativně přirozeně (opět chápejte tak, že když vyjdu jen s pudrem, tak jsem prostě viditelně méně namalovaná, než když mám makeup). Co se mi na něm líbí, tak jeho zmatňující efekt. Pleť hezky sjednotí a zmatní. Nejdříve jsem proto už pudr vynechávala, makeup odvedl všechnu práci za něj. Krytí je pro mé potřeby dostačující, ale obecně je spíše slabší. Dokáže docela dobře zakrýt kruhy po očima (a přitom nezalézá do vrásek), ale pupínky, pigmentové skvrny a další nedokonalosti zůstanou i přes makeup patrné. 
Negativa by se také našla. Patří mezi ně především nízká výdrž. Asi tak po 4 - 5 hodinách mi začal na obličeji oxidovat. Zmatňující účinek byl pryč a já jsem měla na obličeji čas od času šmouhy (vypadalo to, jako bych makeup špatně rozetřela, což ale rozhodně nebyla pravda. Ukázalo se to tam vždy až časem.) Naštěstí se mi částečně podařilo na tento jev vyzrát. Pudr sice kvůli zmatnění už potřeba nebyl, ale výdrž makeupu dokázal prodloužit. Začala jsem tedy ještě přes makeup používat transparentní pudr od ELF a výdrž se o nějakou tu hodinu prodloužila, navíc makeup přestal dělat mapy. Ale tohle spíš ukazuje na kvalitu pudru, ne makeupu. I přesto to všechno, pokud vím, že mě čeká dlouhý náročný den, tak tento makeup vynechávám, protože nemám nervy na to, ho celý den hlídat a upravovat. 

Makeup v akci. Po delších úvahách jsem se rozhodla ukázat ho na celém obličeji, protože na výřezu nebylo patrné vůbec nic. Tak snad se mě neleknete.:-) Na fotce z vašeho pohledu vlevo jsem bez špetky jakéhokoliv líčení. Na fotce vpravo můžete vidět v akci makeup Matte od Gabriella Salvete (korektor, pudr i tvářenku jsem záměrně vynechala, abyste viděli co nejlépe, co zvládne makeup sám o sobě). Přidala jsem pouze stíny Infallible od Loreal, řasenku Diamante od Gabriella Salvete a na rtech je fix NYC.
Můžete si všimnout, že pleť je skutečně sjednocená, matnější a hezčí na pohled. Stejně tak ale můžete vidět, že pigmentová znaménka, která mám na čele, jsou docela dobře patrná i na fotce s makeupem.


Konečný veridikt je asi takový, že jsem se opět přesvědčila, že makeup je pro mě tak trochu nadbytečnost. Co mi vadí asi nejvíce,tak délka aplikace. Musí se s tím opravdu vyhrát, stokrát překontrolovat jestli jsem na nějaké místečko na tváři nezapomněla, jestli je všude dobře rozetřený a jako bonus to celý den hlídat, jestli to všechno stále drží na svém místě. Takový BB se s tím nemůže vůbec porovnat. Ten pár tahy nanesu a je to hotové. Nehledě na to, že takový krytí, které já vyžaduji, ten BB zvládne. I tak ale tuto lahvičku makeupu používat budu. Jediný důvod ale vidím v tom, že pleť v aktuálních mrazech je pod makeupem přece jen více chráněná. 

Ve zkratce ještě účinky makeupu: Pozitiva - nevytváří masku, dobře se roztírá, nezalézá do vrásek, skutečně světlý odstín. Negativa - dlouhá doba aplikace, oxidace, malá výdrž. Úplně bokem nechávám krytí, které je pro mé osobní potřeby dostačující, ale v obecné rovině je velice slabé. 

Makeup stojí 199 Kč za 30 ml, vyrábí se ve čtyřech odstínech a seženete ho klasicky v každé drogerii.

Měli jste tu čest potkat se s tímto makeupem? Co na něj říkáte vy?

15 komentářů:

  1. taky be se mi hodil :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá pěkně, ale o fous světlejší by být mohl, no. :) Nicméně sluší. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, to jsem k fotce zapomněla připsat, že jde mimo jiné vidět, že jsem po makeupu trochu ztmavla. ale tak budeme se řídit radou od senzaboxu, že máme nosit makeupy minimálně o tón tmavší a vše je v pořádku :-D

      Vymazat
    2. Děkuju pěkně, to si raději nebudu patlat na obličej nic... :( :D

      Vymazat
  3. Sice je krapánek tmavší, ale i tak ti moc sluší! :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že nejsi až zas tak tmavá.V drogerii se dají určitě najít i světlejší odstíny:)..

    OdpovědětVymazat
  5. Mám, a jsem poměrně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  6. pekna recenzia, vcera som nan zrovna pozerala a hovorila si, aky asi je...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mrkla jsem sem z článku o boxiku a i když fotka vypadá byt v nesikovnem světle, tmavší už bych rozhodne nedavala. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, jen se chci zeptat, jestli je k sehnání v dm nebo třeba u Rossmanna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je dostupný ve všech našich drogeriích DM, Rossmann i Teta, všude kde mají stojan Gabriella Salvete.

      Vymazat
  9. Ahojky :-) promin, ze asi budu trochu kriticka, ale rozhodne to nemyslim nijak zle.. Nevim jestli nekdy koukas na videa ostatnich blogerek, ale vrele bych ti to doporucila. (např.Hanny Brokolice,GetTheLouk) Tvoje veta: Rozetrela jsem make-up na ruce a sedlo mi to... me naprosto odradila vubec cely clanek cist! Chapu, že pokud make-up nenosis, ani nekupujes pravidelne, tak zakonite nemas prilis zkusenosti s vyberem, ale staci jen zadat do google: vyber spravneho make-upu a vyjedou ti desitky navodu jak na to. A predevsim kazdy z techto navodu obsahuje zakladni pravidlo č.1: Nevybirat make-up podle odstinu ruky!
    Doufám, že tě tento komentář nijak neurazí a vezmeš to spíš jako tip, co zlepšovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyjádřila jsem se dost nešťastně, to je pravda. Měla jsem na mysli spíše to, že i když jsem to dala jen na ruku, tak tam byl vidět obrovský rozdíl oproti tomu, co vídám běžně. Ale pravda, s výběrem toho správného odstínu mám stále problém. Ani když si to dám na obličej, tak v tom umělém světle drogerií to nedokáži odhadnout. Ale díky za upozornění a za zajímavé tipy. uražená určitě nejsem:-)

      Vymazat