úterý 4. prosince 2012

Listopad se Senzaboxem


Senzabox už mám týden doma, a tak nastal čas přidat se k mnoha dalším recenzím, které už jste jistě měli možnost přečíst. Pokud vás zajímá i můj názor, zde ho máte. Hned v úvodu řeknu, že výrobky mě rozhodně nezklamaly tak, jako spoustu dalších. Bohužel si to u  mě Senzabox rozházel, co se úrovně balení týče, které šlo touto edicí rapidně dolů..

Opět jsem rychleji rozbalovala než fotila, takže zde je krabička už otevřená, ale myslím, že v celku jste ji viděli už jinde, tak to snad nebude vadit.




A teď k tomu, co mě hned v úvodu zklamalo. Černé provedení pro tento měsíc se mi sice líbilo nejméně ze všech dosavadních variant, ale ani mě to nijak neurazilo, takže tady problém nebyl. Horší to bylo s krabičkou, na které se tento měsíc očividně šetřilo. Vedle svých nablýskaných sester z předešlých měsíců vypadala jako ušmudlaná příbuzná. Bylo taková našedlá, očividně z méně kvalitního měkčího papíru a navíc v takovém stavu, že stačilo pár letmých doteků a pomalu se mi rozpadla v ruce. A k té nové výstýlce mám jediné: Prosím vás, nejsme králíci, abyste nám posílali seno! Zašpinilo to všechny výrobky a kdybych si náhodou chtěla nechat tu nepovedenou krabici, tak by to také nešlo, protože ty drobky prostě nešly vymést. Zlaté papírové piliny z předchozích vydání. A to zdaleka nekončíme. Dále na mě čekala kartička s informacemi o produktech. Na té se také šetřilo. Je z mnohem měkčího papíru než posledně, navíc křivě uřezaná. Aby toho nebylo málo, přibyly nám řečičky pro holčičky (opět prosím vás, vašim odběratelkám není dvanáct, takže tyhle povídačky přenechte Bravo Girl a podobným plátkům a pro nás raději příště více informací o produktech). A ještě jedna pecka: hromada letáků. Když jsem si byla první Senzabox vyzvednou osobně, pan Knappek mi tvrdil, že oni do svých boxů letáky dávat nebudou. Že jim je sice firmy podsouvají, ale oni je tam nechtějí. Tak co to tam sakra dělá?! 

Jdeme se však podívat na výrobky. Na ty jsem četla v poslední době docela dost negativních recenzí. Já jsem byla lehce  zklamaná, když jsem si obsah krabičky prohlížela na internetu. Po vyzkoušení produktů jsem však daleko spokojenější. Sedlo mi totiž téměř vše.

Balzám na rty Figs and Rouge

Nejlepší věc, kterou jsem v boxu našla. Je to pro mě takové překvapení, protože balzámy v krabičkách ráda nemám a peprmintové parfemace tedy také ne. Stejně mě ale tento balzám okouzlil. Voní lehce mentolově a má dost zvláštní konzistenci (jsou v něm takové malé hrudky). Ty však na rtech okamžitě tají a není s tím problém. Na rtech je balzám velice příjemný. Ze začátku hodně mastný a chvíli cítíte lehkou větrovou chuť. Co je však super, tak balzám se asi do půl hodinky jakoby vsákne do vašich rtů. Když si rty přejedete prstem, tak už na nich sice nic nemáte, ale vy přesto stále cítíte úžasnou hydrataci. Balzám se prostě vsákne do rtů a tam pěknou chvíli zůstane. Úplně nejlepší je natřít si rty na noc. Jelikož se balzám vsákne, tak nehrozí, že si ho utřete do polštáře. Ráno po probuzení balzám stále cítíte a vaše rty jsou super jemné. Všechny mé dosavadní balzámy teď leží v koutě a já používám výhradně tento. Ale mám tu obavu, že bude za chvíli pryč. I když má 8g, během týdne používání už se mi podařilo vydlabat pěknou díru. Což na druhou stranu nevadí, protože u čistě přírodních věci nelze předpokládat,že by měly delší dobu trvanlivosti. Takhle ho určitě stihnu vypotřebovat dřív, než se mi zkazí. Jestli si ho koupím znovu? Na to úplně přesně nedovedu odpovědět. Docela mě láká vyzkoušet další parfemace, ale moc se mi nechce dávat tolik peněz za balzám na rty. Každopádně, kdyby mi ho chtěl někdo znovu darovat, tak se rozhodně nebráním.

Vlasové hedvábí CHI

Když jsem viděla tuto věc, musela jsem se smát. Docela nedávno ke mně doputovala obdobná miniaturka s olejíčkem Biosilk. Jelikož takové věci na mé mastné vlasy nedávám, tak to rovnou putovalo k sestře. A teď se mi do rukou dostane CHI. To už jsem brala jako osud, že někdo chce, abych to na sobě vyzkoušela a tak jsem si tento ,,zázrak" nechala. Zkoušela jsem ho zatím dvakrát, což je na pořádnou recenzi málo, takže to berte, jako první dojmy. 
Tohle je pro mě překvapení měsíce (nebo snad i roku). Olejíčku jsem si dala opravdu kapku, jak se psalo. Takže jsem měla jen lehce promaštěné konečky prstů, kterými jsem projela celé vlasy a čekala jsem, co se bude dít. Zázrak! Vlasy se mi nezmastily. Dokonce vydržely v pěkném stavu čtyři dny (obvykle to jsou u mě 2 -3). K tomu navíc byly vlasy výrazně lesklejší a velice jemné na dotek. Pořád jsem si je musela prohlížet a říkala jsem si, tohle přece nemůžou být mé vlasy. Tohle je vážně příjemné překvapení. Už jsem se se sestrou domluvila, aby mi výměnou za kapku CHI nechala kapku Biosilku. Poté uděláme válečnou poradu a jeden z těchto výrobků si napůl pořídíme v plné velikosti. A abych nezapomněla. Ano, smrdí to jako levná pánská kolínská. Ale ve vlasech se to drží maximálně půl hodiny, poté to vyvane a zůstanou jen naprosto nádherné vlasy.

Šampón label.m

Původně jsem si chtěla šampón ponechat na pozdější testování, ale ze všech stran jsem slyšela, jak vůbec nepění a cuchá vlasy, tak jsem to musela vyzkoušet hned. Myla jsem si s ní hlavu jednou, takže opět to berte jen jako první dojmy. Má hrozně zvláštní parfemaci. Nenapadá mě, k čemu ji přirovnat a ani se nemůžu rozhodnout, jestli mi voní nebo ne. Je prostě doslova ,,nijaká":-) Šampón mi normálně napěnil. Respektive na pohodlné umytí to stačilo, ale žádnou závratně bohatou pěnu nečekejte. Z vlasů šel bez problému vymýt. Co se rozčesávání týče, tak pro mě taková klasika. Nebylo to ani horší ani lepší než průměrný šampón. Takže zatím na něm nespatřuji více než prostě normální šampón. Za vzoreček jsem ale ráda. Protože po prvním umytí považuji všechny šampóny za dobré, ale rozhodující je faktor, jak dlouho bude mým vlasům trvat, než si na něj zvyknou. Takže 60 ml vzoreček pro mě nové značky, je naprostý ideál. Takže tento kousek mě v boxu potěšil.

Odličovač Green Line

Tak tady mé nadšení lehce opadává. Dvoufázové odličovače skutečně nemiluji. Nesnáším to, jak jsou mastné. Testuji teď jeden od Yves Rocher, ale trpím ho jen proto, že skvěle odličuje. Do zkoušení tohoto kousku se mi moc nechtělo, ale ve finále to nebyla taková katastrofa. Složky se do sebe docela špatně rozmíchávají, respektive vydrží jím to asi tak pět sekund. Což mě štve, protože odlíčím jedno oko a pak musím lahvičku zavřít, znovu zatřepat, otevřít a teprve potom odličovat druhé oko. Mastný je klasicky jako všechny dvoufázové odličovače, což mi skutečně nevyhovuje. Abych mu však nekřivdila, v očích neštípe a odličuje skvěle. Vpodstatě mezi ním a vyhlášeným modrým odličovačem od Yves Rocher nevidím rozdíl. Oba odlíčí, ale jsou mastné. Takže tento od Green Line sice spotřebuji, ale radost mi neudělal. Nehledě na to, že boxy by měly být hlavně o zkoušení vzorků, ne o plných baleních toho nejlevnějšího, co jde v našich drogeriích sehnat.

Korektor Lavera

A bez menší katastrofy by to ani tentokrát nešlo. Na korektor jsem se docela těšila, protože teď akutně nějaký potřebuji. Tento to ale nebude. Co však oceňuji, že mně i většině dalších přišla verze light. Z toho mám skutečně radost, že pochopili, který odstín sedne většině a už to na nás nezkoušejí se super tmavými oranžovými barvami. 
Problém je však v tom, že jestli se rozhodnete použít tento korektor nebo žádný korektor, výsledek bude stejný. Korektor od Lavera totiž nezakryje ani kruhy pod očima, ani červenější místa na tváři, ani pigmentové skvrny, ani pupínky či jiné nedostatky. Nedělá to prostě vůbec nic. Jo a voní jako sláma. 
(V pár komentářích na jiných stránkách jsem viděla, že tu a tam po něm přesto někdo touží. Pokud opravdu někoho neodradila tuna negativních recenzí a nevadí mu, že jsem tento korektor párkrát použila na sobě, tak mu ho klidně pošlu jako vánoční dárek. Zachrání ho tak před vyhozením do koše. Stačí mi napsat pod článek komentář s vašim emailem. V případě více zájemců vyhrává ten, kdo napíše jako první.)

Sůl do koupele tetesept

Přidávám fotku přímo z ,,akce". Sůl jsem už stihla plně otestovat. Abych to uvedla na pravou míru. Normálně dávám přednost sprše. Na napuštěnou vanu přijde řada asi tak jednou do roka. A jelikož už jsem si opravdu nepamatovala, kdy to bylo naposled a přišla mi tato sůl, tak jsem si tento víkend dopřála relaxační koupel. Sůl je sytě oranžová a voní po levanduli a citronové trávě. Vodu vám zbarví výrazně do žluta. Na balíčku je napsáno, že sůl vystačí na jednu koupel. Já jsem jí tam také celou vysypala (protože snad nebudu půlku sáčku schovávat rok do doby, než přijde řada na další koupel), ale přiznám se, že to bylo zbytečně moc. Měla jsem (velkou) vanu plnou vody a stejně ta koncentrace byla docela silná. 
Pokožka byla po koupeli hezky hydratovaná, ale vůně se na ní nezachytila. Nicméně v koupelně se levandulový závan držel ještě druhý den. Takže sůl jsem nakonec využila, bylo to fajn, ale na zadek jsem si z ní také nesedla. Je to opravdu takový dáreček navíc a víckrát bych ji už v boxu potkat nemusela.

Takže to máme tři věci, které mě vyloženě potěšily (balzám, CHI,  šampón), dvě průměrné věci, které mě nenadchly, ale využiji je (odličovač, sůl) a jedna katastrofa. Pro mě je to srovnatelná bilance, jako minulé vydání. Na první box to nedosáhlo. Z toho jsem stále byla nadšená nejvíce.
A samozřejmě, jak jsem psala na začátku, zklamaná jsem byla z úrovně balení. Už od začátku se mi o kapku více líbil Senzabox. Tímto balením u mě však spadl na stejnou úroveň jako konkurence.

Jelikož tímto vydáním končí má spolupráce se Senzaboxem, stála jsem před důležitým rozhodnutím, zda do toho jít i příští měsíc a tentokrát už za vlastní peníze. No, nebudu vás dlouho napínat, box už je dávno zaplacený a já se vánočního vydání  nemůžu dočkat. Je ale pravda, že jsem byla trošku nahlodaná a pár dní jsem si to nechala projít hlavou. Nakonec zvítězilo to, že příště bude speciální vánoční vydání a já doufám, že se skutečně předvedou a bude to stát za to. Hlavně tedy doufám, že ty výrobky nebudou zase ležet na slámě v polorozpadlé krabičce.

Za poskytnutí listopadového boxu za účelem recenze děkuji PR Senzaboxu.

Co vy a Senzabox? Byli jste tento měsíc zklamaní nebo vás nějaké věci z něj potěšily?

14 komentářů:

  1. Souhlasím naprosto s každým slovem, co jsi napsala. Osobně doufám, ve více dekorativky v příštím balení. Jinak to balení je opravdu velká škoda :-( do prvních jsem si ukládala kosmetiku, tohle jsem mohla tak akorát vyhodit. Škoda :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky počítala s tím, že i tuto krabičku využiji jako předchozí, ale nakonec jsem ji vyhodila.

      Vymazat
  2. souhalasim taky.. hlavne s tim zacatkem - tos vystihla opravdu pekne!!

    Jinak ja prosincem koncim se SB... zklamali me a trochu lituju i toho objednaneho prosincoveho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jim věřím, že ten prosincový se jim podaří. myslím si, že si jsou sami vědomi toho, že je to jejich poslední šance. po dvou slabších baleních a po tom, jak všichni opěvují konkurenci, budou muset opravdu zabrat.

      Vymazat
  3. Naprsotý souhlas! Prosincový mám tedy taky objednaný, ale ten mě musí sakra přesvědčit, abych ho objednala i v lednu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky to tak mám. prosinec musí předčíst říjnové i listopadové vydání, abych byla ochotna zaplatit leden.

      Vymazat
  4. Fakt skvělé zhodnocení! Moc si cením Tvé naprosté objektivnosti. Nejvíc to vystihla tahle věta: boxy by měly být hlavně o zkoušení vzorků, ne o plných baleních toho nejlevnějšího, co jde v našich drogeriích sehnat. 100% souhlas!

    OdpovědětVymazat
  5. docela ujde :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, jestli se toho korektoru opravdu chceš zbavit, tak já ho klidně vyzkouším :D
    W.i.n.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem jediná, komu celý Senzabox vyhovuje? Ze soli jsem nadšená i bez vany, protože to, co provedla s unavenýma nožičkama...super. Korektor používám denně a nemám ani jednu výtku, navíc mi příjemně voní. Naštěstí nemívám kruhy pod očima ani červené flíčky, to asi zamaskovat nezvládne. Ale na to tu jsou jiní pomocníci, že? A odličovač? Ten nedám z ruky! Sice je mastný, ale velmi rychle se vpíjí a nechá krásně hebkou pleť. Kdybych se zvládla odličovat dětským olejem, odličuje se tím, protože proti vráskám není nic lepšího (maminka a Tereza Maxová by vám to vysvětlily). Tohle je ideální kompromis a třeba se k tomu oleji jednou dopracuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to slyším docela ráda, že někomu vyhovuje na 100%. Mně bylo až líto, jak ho všichni odsoudili a nejvíce ti, co ho ve skutečnosti ani neměli, jen ho viděli na obrázku.
      Jinak věřím že třeba pro suchou pleť může být olej prospěšný, ale pro moji mastnou to není to pravé ořechové, alespoň se s tím moc dobře necítím. ale třeba k tomu časem dospěju.

      Vymazat
  8. Já listopadový neobjednávala, protože vzhledem k tomu, že jsem znala obsah boxu dopředu jsem věděla, že by mě nepotěšil, takže jsem si uštědřila zklamání a ušetřila tři kila. Co se týče té krabičky, vystýlky a letáčku, tak se mi to taky moc nepozdává a naprosto s tebou souhlasím.
    Prosincový jsem si ale objednala, tak uvidíme, jak se vytáhnou...

    OdpovědětVymazat