pondělí 20. srpna 2012

Nový lak Essence: I'm the boss

Minulý týden vtrhly do obchodů nové laky Essence. Čekala na nás nová lahvička, větší velikost i cena, mnoho odstínů a údajně i vylepšená formule samotných laků. Já jsem si zatím koupila jeden kousek. Měla jsem ho vyhlídnutý už z ukázek na internetu, takže jsem se v obchodě ani dlouho nerozmýšlela a I'm the boss byl můj.




Osobně jsem z větší velikosti a ceny nadšená nebyla. Já jsem nikdy nespotřebovala ani těch 5ml, takže aktuální zvýšení na 8ml je pro mě docela bezpředmětné. Nelíbí se mi ani design lahvičky, ale to je hodně subjektivní. Co už je trochu horší, tak lakování s ním je dosti nepraktické.

Laky mají nový tlustší štěteček. Mám tento typ ráda a jsem zvyklá je používat, mám je na spoustě laků od Rimmel nebo Miss Sporty. Takže za tohle body plus. Horší je, že ta část, za kterou lak při aplikaci držíte je zbytečně tlustá a není to nejpohodlnější. Moc tomu nepřidává samotná lahvička. Schválně jsem vám lak fotila otevřený, abyste viděli to dlouhé hrdlo. Lak začíná až v té rozšířené části, takže abyste ho mohli nabrat, musíte to víčko zarazit pomalu celé do lahvičky (přirovnala bych to k tomu, když máte nějaký starší lak a pokoušíte se vydolovat jeho zbytky ze dna lahvičky). Tak podobný pocit máte s novými laky Essence od prvního lakování. Délka hrdla je zbytečně dlouhá a ta tyčinka zase zbytečně krátká a taková hamatná. Aby toho nebylo málo, lak je docela řídký. Takže kombinace toho, že se vám to blbě drží, musíte to pořádně zarazit do lahvičky, štěteček je tlustý a lak řídký, je opravdu vražedná. Já jsem měla nalakované nejen nehty, ale i jejich okolí, dlaně, stůl...taková malá katastrofa:-D Díky bohu za obrovské plus - tento lak kryje v jedné vrstvě. Naprosto nádherně, bezproblémově. Výsledná barva je dokonce mnohem tmavší než působí v lahvičce. Díky jedné vrstvě navíc bleskově schne.

Dostáváme se k výdrži, která je bohužel nic moc. Je to sice tmavý lak a k těm jsem tolerantnější. Vím, že na to jde vidět každý škrábaneček. Ale  tady se mi špičky ošoupaly do druhého dne. Což můžete krásně vidět na fotce. První den se to fotit nedalo, protože jsem od laku měla ruce celé a opravdu to nevypadalo hezky. A druhý den už to bylo zase ošoupané. Nakonec jsem s tímto lakem vydržela tři dny, kdy už se mi jeden nehet sloupl asi do půlky a všechny ostatní (včetně malíčků, které mi normálně drží i týden) byly opravdu výrazně oloupané. Já osobně jsem zvyklá na o něco lepší výdrž. Na závěr malé plus za bezproblémové odlakování, a to i přesto, že lak obsahuje třpytky.

Celkové shrnutí: Body plus za širší štěteček, krytí v jedné vrstvě a rychlé schnutí. Další subjektivní plus za barvičku. Mě prostě nadchla. Je taková temně šedá s třpytkami, nic podobného zatím ve své sbírce nemám. Mínus za nepraktické balení, řídkou konzistenci a poměrně malou výdrž. Suma sumárum, prostě průměr. Mám vyhlídnuto ještě pár barviček, takže nějaký ten lak Essence ještě koupím, ale na nějaké větší zásoby to nevidím. Pro mě osobně byly lepší ty starší.



Essence tečka na závěr: Proslýchá se, že dlouho očekávaná limitka Miami Roller Girl už se objevila v DM. Dnes to poběžím osobně zkontrolovat.

Máte už doma nějaký nový lak Essence? Jak se líbí vám?

8 komentářů:

  1. Krásná recenze ;) A té kolekci jsem ještě neslyšela. Vždycky se dívám na Essence stránky a tak jsou s kolekcemi hoodně pozadu, takže si musím dát stránku do angličtiny a zjistit, co mají a některé kolekce se sem ani nedostaly, takže v tomto ohledu je to k kolekcemi těžké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyhle laky jsou (budou) ve stálé nabídce, takže určitě dorazí i k tobě, jen to bude chvíli trvat.
      a k limitkám přidávám info z Facebooku Essence.
      TEs @ dm CZ:
      TE Miami Roller Girl- červenec/srpen
      TE Cherry Blossom Girl- začátek září
      TE Class of 2013- začátek října
      TE Twilight Breaking Down- začátek listopadu
      TE Home Sweet Home- začátek listopadu
      TE Snow Jam- konec prosince

      TEs @ Rossmann CZ:
      TE Cherry Blossom Girl- začátek září
      TE Hand Cream- polovina října
      TE Twilight Breaking Down- začátek listopadu
      TE Snow Jam- konec prosince

      Vymazat
  2. Nový lak od Essence ještě žádný nemám, ale nějaký zkusit určitě chci:) na první pohled se mi ta lahvička vůbec nelíbila, ale v poslední době jsem jí začínala přijít na chuť, jenže po tvé recenzi už se mi zase nelíbí.. to vysoké hrdlo je evidentně dost zbytečné.. ale tak uvidím, třeba to nakonec nebude tak hrozné:) ale mám docela strach z toho štětečku, to že je dokutala zastřižený je fajn, ale že je tak široký.. to bude pro mě boj, můj malíček odpovídá asi tak šířce právě tohoto štětečku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že široký štěteček ocení spíše majitelky širších nehtů. ale za vyzkoušení nic nedáš, takže aspoň jeden lak si určitě kup.

      Vymazat
  3. K nám ještě nové laky ani nedošly, sakrys! :-D
    Ale jako jsem na ně zvědavá ;-)
    Chci te pozvat ke mne na GIVEAWAY, snad te to pozvani potesi a rada se zucastnis http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/08/my-birthday-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. No máš pravdu, vypadá to fakt hrozně ty nehty, ale barva sama o sobě je celem hezká.

    OdpovědětVymazat
  5. A jee... mně se ty lahvičky nezamlouvaly hned jak jsem je viděla, takže koukám, že "vylepšení" se opravdu vydařilo :(

    OdpovědětVymazat
  6. http://sarahzeter.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat