sobota 11. srpna 2012

Drogerie Schlecker se přejmenují na Teta

Dnešní článek nebude primárně o kosmetice, ale řekla jsem si, že drogerie jsou základ všech milovníků kosmetiky, a tak je dobré vědět o změnách, které nás čekají. Jedná se konkrétně o drogerie Schlecker, které u nás postupně zmizí a budou sloučeny s drogeriemi Teta. Jednoduše řečeno, Schlecker již brzy nepotkáte, všechno to bude Drogerie Teta.





Tato změna má samozřejmě své pádné opodstatnění. Schlecker, německý drogistický výrobce totiž po 40 letech své existence, letos v červnu, zkrachoval. Dceřinné pobočky v České republice následně koupila společnost p. k. Solvent, která už u nás provozuje síť prodejen Teta.

Do konce září tedy budou postupně vyměněny všechny názvy Schlecker za Drogerie Teta. Změní se i samotná drogerie ( a to jak bývalé Schlecker, tak stávající Teta) a firma plánuje přijmout i více personálu. 

Rozšíří se také sortiment. Vlastník firmy Martin Moravec chce prodejny ušít zákazníkům přímo na míru a nabízet jim to, co kupují nejvíce. V centru velkých měst to bude například kosmetika, naproti tomu v menších městech zase specializované věci pro dům, zahradu či rozšířené sekce pro psy.

Nepřijdeme ani o privátní značku Basic, kterou nová Teta převezme od Schleckru. Dobrá zpráva je tady i pro majitele Schlecker karty. Členům klubu bude nabídnuto převést své body do programu Teta klub.

Co tomu říkáte? Věděli jste o tom? Myslíte, že nás čekají změny k lepšímu, že bude sortiment obohacen o nějaké zajímavé značky?

13 komentářů:

  1. to slyším od tebe poprvé :) ale proč ne,třeba se dočkáme nápaditějšího sortimentu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toho se trochu bojim, drogerie Teta nemám ráda :(

    http://therealbluefairy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Do Schlekeru stejně chodím jen občas, teď akorát doufám, že z ničeho nic nezmizí ty cca tři krémy od různých značek, které jsem chtěla "někdy časem" vyzkoušet... :)
    Proti Tetě nic nemám, třeba se bude dát sehnat něco zajímavého. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se naopak na Tetu těším,Schlecker nemám ráda,aspoň ten náš je prostě divný,nudný,nikdy si tam nic nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už o tom slyšela, ale je mi to prakticky jedno, protože stejně většinou nejradši zapadnu do Rossmannu nebo v Brně do Jasmínu :) A možná je to jedině dobře, drogerie Shlecker mi jsou totiž takové nesympatické, ani nevím proč...

    OdpovědětVymazat
  6. O tom jsem nevěděla a zamlouvá se mi to.
    Shleckery mám v dosahu dva, nenakupuju ani v jednom, protože mi ty drogerky připadají příšerné, vypadají, jak když se o ně nikdo nestará, jsou drahé a výrobky vyřazené z prodeje (např u Essence) tam člověk najde ještě dva roky poté za neuvěřitelné ceny... O.o Zato Tetu jsem ještě nepotkala ani jednu, prý mají dobré akce a ceny, plus dobrý sortiment. Už aby to bylo...

    OdpovědětVymazat
  7. A kde tě tahle informace potkala? Mě to celkem překvapilo, i když aktivně jsem se o to nezajímala, tak se nemůžu divit, že jsem to nevěděla dřív.
    Drogerii Teta mám mnohem radši než Schlecker (ten, když byl ještě Droxi, tak celkem ušel, ale ta germanizace mu docela ublížila :-))) ), máma v ní má kartu Teta klubu, takže někdy se tam dají pořídit věci za pohádkové ceny a letákové nabídky taky bývají dost dobré, takže já jsem pro :-)

    placataplaneta.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všimla jsem si toho na novinky.cz a potom jsem si ještě dohledala další články. konkrétní zdroje jsou uvedeny na konci článku.

      Vymazat
  8. v našem městě už dělají taky ze schleckru tetu tak jsem na to zvědavá :))

    reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Nevite nekdo prosim na jake interetove strance se daji prevezt body z karty Schlecker na kartu Teta. Vdrogeri me rekli ze to musim sama na netu ale jinak sami nevi.Poradte prosi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podrobněji jsem se o převodu bodů rozepisovala v tomto článku http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/08/jak-prevest-body-ze-schlecker-karty-to.html

      body se převádí na staré stránce Schlecker - skarta.cz

      Vymazat
  10. Já už jsem si toho všimla, že nám Schlecker zmizel a přejmenoval se na Tetu. Je to dobře, protože Teta má mnohem přijatelnější ceny:). Někdy jsou až vážně pohádkové. Minule jsem tam koupila barvu za poloviční cenu, takže to se mi opravdu vyplatilo. A například laky(nebo spíše polovina z nich) Miss Sporty jsou tam za 30,-:). Nevím, jestli to je nové, ale myslím, že jo. A víte co?? Prodávají i laky Essie:O!
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj chtěla jsem se zeptat na schlecker stránkách bylo napsáno,že se body budou převádět do 31.1.2013 a jak tak koukám tak moje body na tetu kartu se nepřepsaly a když jsem si je chtěla převést sama tak mě to psalo,že karta není aktivní. Volala jsem na linku tety a tam mě bylo zděleno,že teta karta byla aktivní.Je možné,že jsem o všechny body přišla ze schlekra?? Měla jsem tam přes 6000tis bodů :(

    OdpovědětVymazat