pátek 24. srpna 2012

BB invaze

BB mánie nás naplno zasáhla. Myslím si, že už teď můžeme směle říct, že rok 2012 patří BB krémům. Tuto vlnu u nás rozpoutal Garnier a další značky na sebe nenechaly čekat. Máme tady samozřejmě i ty pravé korejské BB krémy, které jsou na trhu už nějaký ten rok, ale řekla bych, že velká část z nás o nich slyšela až letos, právě díky BB mánii Garnier. Já osobně jsem na sobě měla Garnier jen jednou ze vzorečku a bylo to barevně vzhledem k mojí pleti tak úplně mimo, že jsem neměla šanci testovat další jeho vlastnosti. Další můj BB pokus byl již od Skin79, který dopadl výborně a časem se asi dopracuji k plnému balení. Ještě předtím ale určitě ráda vyzkouším to, co na nás brzy bude čekat v našich drogeriích. V tomto článku bych ráda chtěla shrnout BB krémy, které se chystají na náš trh.

Dermacol


O tomto BB krému už jsem jednou psala, takže jen ve zkratce. Slibuje osm účinků v jednom - hydratuje, rozjasňuje, sjednocuje, kryje, regeneruje, zklidňuje, je protizánětlivý a zpevňuje. Má SPF 30 (ochranu proti SPF nemá ve výčtu osmi účinků, takže jich má vlastně hned devět, zbytečně se ošidili, mohli trumfnout ostatní:-)). 50ml stojí 269Kč a dostupné jsou tři odstíny. V eshopu už lze objednat, v obchodech bych ho čekala každým dnem.

Maybelline


I tady máme hned 8 účinků v jednom. Tento BB krém slibuje zmírnit nedokonalosti pleti, pleť povzbudí, rozjasní a viditelně ji vyhladí. Přizpůsobí se vašem odstínu pleti, hydratuje a na závěr i chrání pomocí SPF 30. Jako osmý účinek už je asi nic moc nenapadlo, tak to je prý absence olejů a látek zatěžujících pleť.Tento BB se bude prodávat ve čtyřech nebo pěti odstínech (na každé stránce je to jinak a já opravdu nevím, kde je pravda). Do našich drogerií by měl dorazit během  září. Už jsem dokonce četla nějaké zvěsti, že se někde objevil už nyní. Já osobně jsem ho zatím tedy nepotkala.

Loréal


Tento BB slibuje účinků ,,jenom" pět. Měl by pleť hydratovat po celých 24 hodin, sjednocuje tón pleti, kterou následně rozzáří, kryje nedokonalosti a chrání pleť před volnými radikály i slunečním zářením. Nutno však podotknout, že obsahuje pouze SPF 12. Existuje ve třech barevných variantách. Bohužel se mi nepodařilo zjistit kdy a zda dorazí k nám do drogerií (nevíte někdo?). Každopádně je v nabídce mnoha českých eshopů a cena se pohybuje za 30 ml v rozmezí 200 - 300Kč.

Eveline

Nedávno jsem s údivem zjistila, že i má oblíbená Eveline má svůj BB krém. K nám zatím ještě nedorazil, ale myslím si, že je to jen otázka času. Pro tentokrát máme účinků šest. Krém hydratuje (až 48 hodin), zesvětlí a vyhladí pleť, kryje nedokonalosti a redukuje příznaky unavené pleti. Ochrání vás pomocí SPF 15. Barevné varianty jsou dvě - pro světlé a tmavé typy. A jak už to u všech Eveline výrobků bývá, krásná je i cena. Za balení 50ml zaplatíte jen něco lehce přes 100Kč.

Já osobně jsem na to všechno moc zvědavá. Docela se bavím tím vyjmenováváním všech možných i nemožných účinků. Osobně si myslím, že když každý BB krém splní aspoň půlku toho, co naslibuje, tak to bude fajn. :-) Každopádně pro mě bude rozhodující odstín. Po ne příliš dobré zkušenosti s Garnier a v podstatě se všemi makeupy, tónovací krémy z našich drogerií, které jsou na mě moc tmavé, si nedělám přílišné iluze ani tady. Takže pokud se nějakému BB krému podaří skamarádit s mou bledou pletí, bude mít napůl vyhráno. Pokud ne, tak v záloze stále čeká Hot Pink od Skin 79, který to dokázal.

Co vy a BB. Už jste našli ten svůj nebo také s napětím očekáváte některou z novinek?

14 komentářů:

  1. Ještě je teď nový BB Cream od Reginy, ale co jsem se tak dívala, tak není moc dobrý a s Skin79 se to nedá porovnat... Jinak pěkné shrnutí ;) Ten od toho Dermacolu bych aji zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O BB od Reginy už jsem slyšela, ale bohužel jen negativní recenze, prý to má s BB společný jen název. :-D proto jsem o něm nakonec nepsala. A z novinek mě také nejvíce láká Dermacol.

      Vymazat
  2. Těším se na Maybelline, jiná značka mě zatím neoslovila.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně BB Cream neoslovil a z netu se mi objednávat nechce :D. Takže jsem zvědavá na ten od Dermacolu a Maybelline :).

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě už začíná být přeBíBíčkováno... ale tak proti gustu... i když je fakt, že na ten Dermacol jsem taky zvědavá... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem zvědavá na ten Dermacol i Maybelline, i když teď už začíná vyrábět BB creamy snad každá značka.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už teď se strašně teším na všechny a vím, že všechny budu muset vyzkoušet :) No jo Shopaholička :)

    Nominovaly jsme tě na Blog Awards tak se jukni :)

    http://shopaholicky.blogspot.cz/2012/08/blog-awards-outfit-jen-tak-ven-s-braskou.html

    Dáša :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě Yves Rocher plánuje BB krém...
    http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/bb-krem-pro-dokonalou-plet-6-v-1/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pro mě novinka. YR mám ráda, takže to je skvělá zpráva. děkuji za upozornění

      Vymazat
  8. ...a tak ten Eveline mě hodně zajímá, už se těším.

    OdpovědětVymazat
  9. Mam od Lorealu ten stredny odtien a je skvely. Nevysusuje, nemapuje, celkom pekne kryje. Trosku zmatnuje plet a drzi. Podotykam, ze mam dost problematicku a mastnu plet :) Takze odporucam :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný článek, takovéhle shrnutí jsem potřebovala. Myslím si, že je to fakt jen otázka trendu a že kdyby to nazvali "lehký tónující make-up" anebo "pečující tónovací krém", vyjde to nastejno. Ještě tu chybí Regina, psala o ní před časem Petra z LovelyHair - taky vtipná story :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. Holky, teď jsou v DM drogerii vzorky BB Dermacolu zdarma, teda já byla v pražské, ale asi budou všude. Jsou to taková růžová kolečka, já jsem je našla u čistící péče. Mě zklamal, jsem ráda, že jsem ho nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za informaci. sice podle jiných recenzí na mě bude i ten nejsvětlejší moc tmavý, ale minimálně vzoreček bych na sobě vyzkoušet chtěla.

      Vymazat