středa 8. srpna 2018

Peelingy z drogerie Dove a Loreal

Pár let zpátky bych nikdy neřekla, že vám kdy budu psát o peelingu. Dlouho jsem mu odolávala a obešla se bez něj. Tak dva roky zpátky jsem s nimi ale začala koketovat a dnes jsou nedílnou součástí mé rutiny. Byť stále platí, že mám ráda ty jemnější a nepřeháním to s jejich četností. Více je to pro mě také letní produkt, kdy po nich sáhnu nejdéle jednou za čtrnáct dnů, i častěji. V zimě je to ale s klidem jednou měsíčně. 


Drogerie začaly na jaře nabízet hned dvě zajímavé peelingové novinky, a tak jsem se vám je rozhodla spojit dohromady. Jedná se o krémové tělové peelingy Dove a pleťové peelingy Loreal. Obě značky mají shodně hned tři varianty, ale nemám je dnes pro vás všechny. Nastřádala jsem pár kousků jako dárky k narozeninám, svátku a říkala jsem si, že to na testování stačí. Ale povím vám, jsem z nich tak nadšená, že stejně budu dokupovat ty další varianty. 





Začneme pleťovým Lorealem. Tam mě nejvíce zaujala tato hydratační varianta. Uvnitř úžasného balení najdete voňavou hmotu. Ta vůně, to je pecka. Je to jako úžasný hřejivý parfém. Hodně povedené. Hmota v sobě ukrývá velmi jemná cukrová zrníčka. Na pleti je to hodně příjemné a peeling spíše decentní. Pokud si potrpíte obecně na něco hrubšího, není to to pravé pro vás. Pro mě ale značka ideál. 





Nanášení je velmi příjemné, navíc zrníčka jsou fakt jemná a ještě lehce pod prsty tají, tohle mě baví. Smýt to jde také bez problémů. Výsledkem je opravdu hebká, spokojená pleť bez zbytečného podráždění či vysušení. Pro mě je tohle ideální peeling. Jen tedy musím říct, že mizí nějak rychle. Měla jsem ve stejném balení masky, a ty jsem používala pomalu rok, tohle je ale po dvou měsících téměř na dně. Je to tak na maximálně deset použití, spíše méně. Oficiální cena je 299 Kč, ale jdou sehnat i levněji. Já si určitě chci pořídit ještě i variantu s kiwi a klidně se jednou vrátím i k této. 


Peelingy Dove mě nadchly ihned, jak jsem je spatřila. Přece jen je to pro tuto značku dost neobvyklý produkt a těšila jsem se, jak si s tím poradili. Shodou náhod se ke mně dostaly hned dvě varianty a jsem za to moc ráda, protože tohle je bez nadsázky objev roku!

Níže najdete i složení obou produktů. Lehce se liší, ale ve finále při používání to nepoznáte. Mají stejnou konzistenci, stejné účinky, liší se jen parfemace, takže se v drogerii řiďte právě tou. Ale budete to mít těžké, protože skvěle voní všechny tři varianty. Mně osobně teď na léto více sedí granátové jablko, ale vím, že v zimě by to byla rýže s makadamiovým ořechem. 




Peelingy mají naprosto úžasnou konzistenci. Je to takový lehoučký našlehaný krém a v něm, řekla bych doslova písek. Velmi bohaté množství opravdu miniaturních částeček (myslím si, že fotka výše to i dokázala zachytit), plus tam k tomu tu a tam je něco většího. Na pokožce je to neskutečně příjemné. Velmi jemné, šetrné a zároveň účinné. Tímto se nebojím peelingovat i citlivější části těla, třeba podpaží. Nedá se to popsat, ale je to fakt extrémně příjemné to používat. Ta hmota je hýčkající a pokožku obrousí tím nejjemnějším možným způsobem. Zase určitě přihlédněte k tomu, jakou intenzitu peelingu máte rádi. Pokud se vyžíváte v hrubých ostrých zrníčka, tohle vás opět moc nenadchne. Pro citlivou pleť je to však dokonalé. Pokožka je po použití skutečně hebká, není podrážděná a naopak i lehce hydratovaná. Jo, a taky vám to na pár hodin provoní koupelnu. Tohle zkrátka musíte zkusit. 

Jediné, co by se dalo lehce vytknout, tak tím, jak je ta hmota jemňoučká, tak se o něco hůře smývá. Vždycky už mám pocit, že to mám všude dole a pak to někde na lokti najdu. :-) Ale není to tak hrozné. A potom taky rychlé ubývání. Spotřebujete to tak na pětkrát, šestkrát. Té hmoty je zkrátka potřeba více. Cena je ale 150 Kč, v akci i méně. 





Opravdu jsem ani nečekala, jaké poklady v drogerii najdu. Z obou peelingů jsem nadšená a shodně mi vyhovují právě díky tomu, že jsou hodně jemné, pokožku nedráždí a nevysušují. Zároveň však svoji hlavní funkci odvedou na jedničku. A shodou okolností, u obou variant mi chybí vyzkoušet verzi kiwi. :-) Určitě půjdu na nákupy, protože tohle se zkrátka povedlo. 


Jaké peelingy v létě používáte vy?

8 komentářů:

  1. Tak to já mám s používání peelingů naopak. Více je využívám v zimě a v létě méně :-D
    Ani jeden peeling, který ve článku ukazuješ jsem nezkoušela. Stále odolávám těm slavným od L´oreál, ale všichni je doporučují (včetně tebe), takže si nějaký druh možná přeci jenom koupím. Ty od Dove vidím úplně poprvé, ale moc mě nezaujaly. Nevím čím to je. Možná protože značku Dove beru jako tu, co se spíše specializuje na produkty do sprchy a ne na produkty pleťové kosmetiky.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Dove je na tělo, takže také zapadá do těch produktů do sprchy...a na to, že je to u nich opravdu novinka, tak se s tím poprali skvěle.

      Vymazat
  2. Všechny peelingy mě zaujaly, koukám na ně v drogérii už delší dobu, ale za plnou cenu mi přijdou dost drahé, tak čekám na nějakou slevu. Taky z nich mám právě pocit, že budou brzo pryč. Na druhou stranu už dlouho přemýšlím, že minimálně tělový peeling si budu dělat doma sama, podle různých článků na tom není nic těžkého.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám zase od obou peelingů verzi kiwi, po této parfemaci jsem šla záměrně:-) A z obou jsem nadšená, jak vůní, tak účinky, jen kdyby tak rychle neubývaly.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten kiwi peeling je skvelý. Určite si ho kúp 😊 Dove peeling som ešte neskúšala ale vyzerá fajn 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Kiwi peeling mám a už je skoro prázdný a ta vůně je božská. :) A Dove mě celkem zaujal :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Dove mě ohromil, musim to zkusit. Ja použivala peeling jen pakrat, tak timto jemným začit není vůbec špatné :) děkuju za tip

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat