pátek 24. srpna 2018

Kosmetická pětka: Maybelline

Posledně jsem vám slibovala, že už se pustíme do nějaké dekorativky. Jako první z nich jsem zvolila Maybelline, protože patří právě k těm značkám, kde mám poctivě prozkoušený snad celý stojan a mám ji hodně ráda.


Až by se mi chtělo říct, že je to moje nejoblíbenější dekorativka z drogerie, ale její nablýskanější sestra Loreal Paris ji přece jen ještě o kousíček přesahuje. Maybelline je na druhou stranu cenově přívětivější a spoustu produktů mají hodně podobných. Tentokrát vůbec nebylo lehké vybrat jen pět oblíbenců. Taky tady člověk naráží na fakt, že se to ve stojanu hodně točí. Spoustu věcí končí, pořád samá novinka. Takže ukotvit značku jako celek v jeden článek je pěkný oříšek. I proto se do oblíbenců zatoulaly věci, které už u nás neseženete, a stejně tak wishlist je plný novinek, které u nás ještě nejsou. Máme holt ty stojany malé a zdaleka se do nich nevejde všechno, co značka nabízí. Maybelline, stejně jako většina značek, má produkty, které neskutečně umí a taky potom kategorie, kde jim to fakt nejde. Vyniká hlavně ve rtěnkách, korektorech a musím říct i řasenkách (byť to není můj případ). Naopak pořád dost tápe v očních stínech a dobrou tvářenku jsem taky ještě nepotkala...

5 věcí, které miluji

1. BB krém Dream Fresh  - Tohle je pro mě srdeční záležitost a minimálně v dekorativce můj absolutně nejoblíbenější produkt. Kdybych si měla ze svého šuplíčku nechat jen jednu věc, bude to tohle "bíbíčko". Pamatuji si, že přišlo na náš trh asi tak měsíc potom, co jsem si založila blog a je to jedna z prvních recenzí. Se stejným nadšením ho používám dodnes a spotřebovala jsem minimálně tak šest balení. Mezitím už se tedy z naší drogerie odstěhoval, naštěstí v zahraničí se prodává nadále a třeba v USA patří mezi bestsellery. 


2. Rtěnky - Dalo by se klidně říct, že cokoliv od nich na rty. Hlavně jejich úžasné rtěnky Sensational, ale skvělé mají i ty matné tekuté a třeba i ty nejnovější lesky. Zkrátka pokud potřebujete něco hezkého a příjemného na rty, stojan Maybelline je zárukou spokojenosti. Sama bych těch produktů teď doma našla tak deset. 


3. Korektor Master Conceal - Stejně tak korektory Maybelline umí. Osobně mám nejraději Master conceal. Je to aktuálně můj nejoblíbenější korektor, a používám ho jak pod oči, tak i na pupínky. Hezky kryje, na pleti je příjemný, nezalézá do vrásek a nemizí. Navíc je bezedný a vydrží skutečně dlouho. A také mě baví to balení, kdy to nemá žádné štětečky, ale hezky vymačkáváte rovnou z tuby. Měla jsem moc ráda i korektor Affinitone, ale už také ze stojanu zmizel. 


4. Pudr Affinitone - Nejlepší kabelkový pudr. Pleť hezky zmatní a nahodí sametový finiš. Vevnitř je navíc zrcátko a na takové to odpolední "vylepšení" je to ideál. Měla jsem ho několikrát. Na chvíli nám z drogerie zmizel, ale teď už ho tam zase najdete. Jen dávejte pozor na výběr odstínů, ty má pravda trošku divné. Ale vybrat se dá. 


5. Baby Lips - To jsou bez nadsázky moje guilty pleasure. Vypadají jako dětské šminky, vlastně ani tak zázračně nehydratují, ale já je miluji. Doma se mi postupně prostřídalo možná tak dvacet verzí. Některé jsou lepší, některé horší, zabarvené, mentolové, se třpytkami. Výčet možností u Baby Lips nikdy nekončí a neustále se na nás vrhají nějaké novinky a limitky. Já je miluji, najdete je na každém mém stole, kabelce i šuplíku.


BONUS - Laky na nehty Super Stay - Já si teď nejsem jistá, ale myslím si, že už u nás nejsou. Ony totiž vždy byly hrozně přehlíženy. Na drogérku dražší, stály kolem stovky a výběr odstínů také nikdy nebyl oslnivý. Ale jejich lakovací vlastnosti jsou úžasné. Krásně kryjí a na nehtech vydrží oněch deklarovaných 7 dní, s gelovým top caotem i déle. Pravidelně je sundávám spíše proto,  že už mám viditelné odrosty, než aby se ošoupaly špičky. Mám doma dva, a kdybych na ně v zahraničí narazila, pořídím si další. 


BONUS 2 - Color Elixir -  Já vám říkala, že to dnes bude dlouhé, ale musím vypíchnout zvlášť ještě jeden produkt na rty, a to jsou rtěnko-balzámko-lesky Color Elixir, které do českých drogerií nikdy nedoputovaly. A je to škoda, protože je to asi ta nejlepší věc, kterou jsem kdy na rtech měla. Neskutečně příjemné, hezké barvy a vzhledem k textuře i velmi dobře drží.


5 věcí, které mi nesedí

1. Řasenky Colossal  - Svět je miluje a údajně to jsou nejlepší řasenky z drogerie. A já ten boom vlastně i chápu a dokážu si představit, že na kratší řidší řasy to může být pecka. Pro moje řasy je to tragédie. Zkoušela jsem několik variant, ale vždy mi přišlo, že je formule moc těžká, řasy slepuje a nedokáže mi je hezky vyčesat. Pro mě zkrátka ne.



2. Tvářenky - A klidně je vezmu obecně, protože nejsem schopna jmenovat jedinou, která by mi aspoň trochu seděla. Nejvíc mám v hlavě tyto v černém jednoduchém obalu, ale dobré nejsou ani ty paletky a o krémových se ani bavit nebudeme. Na tvářenky jsem přísná, to přiznávám, ale Maybelline podle mě nenabízí nic uspokojivého ani pro běžného spotřebitele. I v drogerii jdou najít lepší kousky. 


3. Oční stíny - To samé v bledě modrém. Maybelline zkrátka tyto pudrové produkty neumí. Mono stíny, tragédie. Ani nevím, jaké teď aktuálně ve stojanech jsou, ale neberte to. Stejně tak taková menší quatra. O kousek líp na tom jsou ty větší paletky. Já je ve finále také dala pryč, ale ty tak marné nejsou. Minimálně jsou na dobré cestě a třeba to jednou Maybelline dotáhne i k dobrým sítnům.



4. Korektor Age Rewind - Tohle je opět ta typická věc, kterou svět miluje, ale mně nesedí. Zkoušela jsem dva odstíny, jeden byl z USA, druhý vyrobený pro náš trh, blbé byly oba stejně. Vadí mi to balení, jak je toho v houbičce tak na deset obličejů, je to pořád upatlané, nehygienické...Na pleti to tak divně sedí, nedokáže se to vstřebat, ujíždí to, drolí se. Ne, ne a ne!



5. Color Tattoo - Do třetice další oblíbený produkt, který u mě neprošel. Říkejte si, co chcete, mně to prostě na očích nedrží. S bází nebo bez, zkrátka ne. Do toho jsou některé odstíny fakt divné a nejdou kloudně rovnoměrně nanést. Tento produkt jsem nikdy nepochopila a jeho oblibu také ne. 


5 věcí na mém wishlistu

1. City Mini paletky - Tyto jsou zahraničními blogerkami hodně chváleny, barevně vypadají skvěle a moc ráda bych je vyzkoušela. 



2. Lemonade paletka - Další nové paletka, která k nám ještě nedorazila. Vidíte, jak jsem krásně nepoučitelná. Žádné stíny od Maybelline mi nikdy nesedly, ale co kdyby to už příště klaplo? :-)


3. Gelové linky - Nechápu, proč jsem se k nim ještě nikdy nedostala. U jiných blogerek jsou velmi oblíbené, a to že se u nás drží již několik let, také o něčem svědčí. Musím si je brzy pořídit. 



4. Cushion makeup - Mám pocit, že ten boom kolem cushion makeupů nějak utichl. Přitom mám pocit, že se k nám neprobojovaly téměř žádné, včetně toho od Maybelline. Já bych ho zkusila ráda.



5. Korektor Better Skin - Maybelline korektory umí, to už jsme si dnes řekli. Proto by mě zajímal i tento v zahraničí oblíbený kousek Better Skin.



Co vy a značka Maybelline. Milujete řasenky jako všichni nebo máte jiného oblíbence?

16 komentářů:

  1. Já miluji make-up Affinitone, ani nevím, kolik balení jsem už měla. Baby Lips mě také baví a s řasenkami jsem pokaždé bojovala. Zpočátku šíleně slepují, mažou se..
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. A to já řasenky od Maybelline, až na pár vyjímek mám hrozně ráda. A opačně to máme i s Baby Lips, ty zas naopak nemusím. S čím ale musím souhlasit jen ten korektor Age Rewind, jeho popularitu nechápu.

    OdpovědětVymazat
  3. ten pudr miluju a baby lipsy mám asi 4 ale už to chce asi vyhodit :D
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám od této značky nejraději řasenky a BB krémy. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ráda od Maybelline řasenku na obočí :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Maybelline veľmi nepoužívam, pretože u mňa veľmi prepadli ich makeupy a očné tiene. Color Tattoo som mala a nakoniec som ich vypoužívala pod práškové, lebo samotné mi nedržali, ale ako podklad po práškové sa dali zvládnuť. Jedine, čo sa mi osvedčilo sú riasenky, najmä Lash Sensational a teraz tie nové tekuté rúže Superstay Matte Ink, tých už mám doma 5 a milujem ich.

    OdpovědětVymazat
  7. Lemonade paletku bych chtěla taky a jak hezky se mluví o řasenkach, tak mně sedí a nemam s nima jediny problem. Jen nektere mi vyhovuji trošku vic a jine min☺️

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem měla makeup Affinitone a ten mi seděl perfektně! :) A co mám ráda je také BB krém měla jsem ten s modrými nápisy a byl úžasný, ale nějak nechápu proč se přestal prodávat. Ty jejich nové paletky se mi taky hodně líbí v UK už se myslím prodávají aspoň ty první jsem tu viděla.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Mně právě sedí ty řasenky a color tattoo v hnědé netřpytivé barvě taky, jiné tedy ne, ale co mi nesedí jsou baby lipsy. Je vidět že jsme každá opravdu jiná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Za mě jsou nejlepší řasenky Colossal, rtěnky super Stay matte ink a laky super Stay. K těmto produktům se stále dokola vracím

    OdpovědětVymazat
  11. Nově jsem si oblíbila jejich make up Fit me v odstínu 110, mám i 115,ale ten míchám jen v létě. Sice mi nevydrží bez lesku jak slibuje, ale dá se to, v zimě bude podle mě ok.

    OdpovědětVymazat
  12. Colossal Volume je jedna z mojich naj maskar na oci a Color Elixir je v top 3 mojich najoblubenejsich "leskov" na pery. Mam jeden odtien a planujem kupit dalsi. Age rewind je najlepsi korektor pod oci aky som v zivote vyskusala. Color Tattoo su fajn ale maju privelky obsah a nebavi ma ich aplikacia. S bazou mi vsak drzia ako pribite. Klasicke ruze si vsak zatial u mna nenasli nejake super miesto. Mam len jeden a moc ho nepouzivam.

    OdpovědětVymazat
  13. Já od nich zkusila víc řasenek a žlutá s fialovým obalem byla dobrá, akorát po 2 měsících začala opadávat. Ostatní řasenky nic extra, dají se, ale většinou mi opadávaly a nanášely dost barvy, prostě žádný zázrak. Raději budu zkoušet spíš řasenky Loreal, na Essence a Maybelline prdím. Brousím si zrovna zuby na korektor Fit Me a makeup Fit Me - Matte and Poreless, taky mají dobré rtěnky, mám od nich nějakou krémovou, ale přecijen se trochu rozpíjí a u tak výrazného odstínu to není moc dobré. Celkově je Maybelline má hodně oblíbená značka. :) Pudrové produkty jsem nezkoušela, tak nevím. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ja mám riasenky od nich veľmi rada... teraz neviem presne ako sa volajú no sú moje najobľubenejšie :) no a mám akurát aj korektor age rewind a čakala som zázrak to ten sa akosi nekonal ... normálne som bola až prekvapená keď všetci ospevovali jeho kryciu schopnosť a za mňa teda zatiaľ 0 bodov ... ešte ho poskúšam a tiež asi spravím recenziu naň ... inak pekný článok :)
    Beauty Bubble

    INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  15. Řasenkam jsem taky nepřišla na chuť ;-)
    Ale Color tattoo, to je jediné, co mi drzi

    OdpovědětVymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat