pondělí 6. srpna 2018

Kosmetika sbalená na cesty

Čas dovolených je v plném proudu, a tak jsem se vám již tradičně rozhodla sepsat, co za kosmetické poklady letos cestovaly se mnou. Už jsem to dávala i na Instagram, že mi přijde, že je toho fakt hodně. Vždycky jsem byla v balení spíše minimalistická, ale letos jsem nenechala nic náhodě. 


Z dovolené jsem dávno doma, ale mám ráda tyto články spíše retrospektivně, protože vám tak rovnou můžu říct, co z toho byl dobrý nápad a co jsem táhla zbytečně. 

Byla jsem na 7 dní v Chorvatsku, kde jsme s kamarádkou kombinovaly cachtání v moři, procházky městem i různé výletování. Takže zkrátka náročné a musím tedy říct, že ve finále jsem měla pocit, že toho na sebe mažu stokrát víc než normálně, až jsem si kolikrát říkala, že už se fakt mazat nechci. :-) Když jsme se občas koupali třeba uprostřed dne, člověk se pak ve finále denně třikrát sprchoval, pětkrát mazal, dvakrát líčil...to normálně doma neděláte. Čímž jsem si tedy rovnou tu hromadu kosmetiky obhájila a řeknu vám, že bych vyhodila jen opravdu minimum produktů. Vlastně asi jen laky na nehty a možná nějakou další dekorativku. Jinak jsem zkrátka potřebovala všechno. 

Jasně, dalo by se to minimalizovat. To jsem dělala hlavně dřív. Na pár dní na dovolené jsem se na to zkrátka vykašlala. Často jsem se tedy vracela s pupínky a zaneřáděnou pletí (to když si ji pořádně nečistíte a ještě to mažete klasickou Niveou), ale za týden se to dalo do kupy a jelo se dál. Jenže jak je člověk starší, tak ten pupínek za týden  nevyléčíte, s jizvou se potýkáte ještě po měsíci, a do toho už prostě dobrovolně jít nechcete. A taková poctívá péče o obličej zkrátka potřebuje mnoho lahviček...


Základem dovolené u moře jsou opalovací produkty, takže těmi začneme. Jejich podrobnější recenze najdete v předchozím článku. Se všemi jsem byla spokojená, fungovaly skvěle a ano, potřebovala jsem je všechny. Stejně jako Panthenol po opalování. 


Plná balení tahám docela nerada, ale občas to jinak nejde. Ne že bych neměla menší vůně, ale k létu a moři není lepší volba než Love and Sunshine od Bath and Body Works. Mátový gel jsem zrovna v menším balení nesehnala a toho tedy trochu lituji, protože tentokrát jsem ho moc nevyužila. Nohy jsem mazala asi dvakrát a jednou malý štípanec. A potom sprchový gel. Měla jsem nachystané miniatury, ale kamarádka mi před cestou dala tenhle, který je speciálně určený k moři, že by měl lépe smýt SPF i mořskou sůl a dá se použít i na vlasy. A kdy jindy chcete tohle vyzkoušet než právě u moře. A byla jsem za něj ráda. Jak se myjete víckrát za den a ještě bez houbičky, tak máte velkou spotřebu a dost jsem s ní pohnula i za ten týden.


Taková random hromádka různých nezbytností. Tedy bez třpytivého oleje bych se asi obešla, ale zase opět, kdy jindy se chcete třpytit od hlavy až k patě, než na dovolené u moře. Rozhodně víc tam než ve všední den, který prosedíte v kanceláři. Takže jsem ho používala s chutí, stejně jako další produkty.


Nešidila jsem ani vlasy, tam jsem vytáhla miniatury od Kiehls, které jsou opravdu dobré a vůbec bych se nebála koupit si produkty v plném balení. Suchý šampon a lak na vlasy jsou poté věci, bez kterých se neobejdu. A přelívala jsem si do kelímku i trochu mého zázraku 5 v 1 od J Beverly Hills, což je takové ochranné mlíčko a jsem ráda, že jsem ho nakonec měla, protože moje vlasy a sůl si příliš nerozuměly. 


Péče o obličej, jak už jsem říkala výše, se zkrátka v tomhle věku ošidit nedá a pár dní flákání vám může přivodit měsíce dávání se do kupy. Byla jsem se všemi kousky spokojená, protože vesměs jsem brala své stálice. A jelikož jsem se odličovala kolikrát víckrát za den, byla jsem ráda, že mám jak ubrousky, tak micelárku, tak gel na mokré čištění. Využila jsem bohatě všechny. Jediné, co jsem brala navíc, bylo tonikum s alkoholem a krém na akné. To se mi naštěstí vyhnulo, ale znáte to, kdybyste to neměli...


Nakonec ještě dekorativka, kde tedy stále platí, že mě to na dovolené moc nebaví. U svého šuplíčku doma mě to naplňuje každé ráno. Pokud mám však jen pár kousků v taštičce a mačkám se někde v koutě u malého zrcátka, nebaví mě to. Můj nejčastější makeup tak byl BB krém, pudr a tvářenka. Tečka. Zbytek jsem vytáhla minimálně, nehty jen po pár dnech odlakovala, ale novou barvu už nedávala. 

Sečteno podtrženo, ano potřebovala jsem to všechno. A když se to takto vyskládá, je toho hromada, ale jinak se to vešlo do dvou běžných kosmetických taštiček. Díky bohu za miniatury. :-) 

Kosmetiku jste již viděli a ještě vám připravím i čistě cestovatelský článek, protože jsme si dovolenou fakt užily a mám kupu úžasných fotek.

Co vy a kosmetika sbalená na cesty? Také vám vždy zabere půlku kufru?

12 komentářů:

  1. Já se vždy snažím, co se kosmetiky týče, sbalit úsporně, ale nakonec je toho pořádná hromádka a až po příjezdu domů a následném vybalování zjišťuji, kolik jsem toho sebou táhla zbytečně, ale na druhou stranu si jsem skoro jistá, že kdybych to neměla, tak mi to bude scházet:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si musím kosmetiku dávat ještě k manželovi do tašky:-) A to povětšinou tahám miniatury výrobků, asi mám malou tašku:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Toho jsou mraky :D já si vystačím s odlíčením momentálně

    OdpovědětVymazat
  4. Já sebou vždycky raději táhnu více věcí, než aby mi pak něco chybělo :-) stejně pak použiji jen pár věcí, ale člověk nikdy neví. Stejně to mám i s oblečením :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. Na dovolenku sa toho snažím brať čo najmenej. Vždy si vystačím zo základnými produktami (šampón, sprchový gél) a s olejom (na tvár, telo aj vlasy).

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  6. Já teda neberu skoro nic, v péči o plet jen krém, odličovák, na tělo opalováky a sprcháč a pak šampon. Samozřejmě nechybí líčení, ale je fakt, že pleť mám ok, takže nepotřebuji brát s sebou vše.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  7. Ty rozkošné antibakteriální gely mám taky moc ráda :) škoda akorát, že je balení celkem malé a stojí tolik. Oproti třeba gelu z DM nebo lékárny.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem minimalista spíš celkově, co se týká kosmetiky. Takže toho ani moc brát nemůžu, protože toho prostě moc nemám. :D Cestuji většinou jen po ČR a to si beru klasickou kosmetickou taštičku. Většinou vše jen jednou, tedy 1 makeup, 1 tužka na oči, 1 paletka stínů atd., akorát rtěnek mám víc a pak si říkám, že by mi stačila 1 rtěnka. :D Spíš mívám dilema, kolik mám brát štětců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tahat štětce mě moc nebaví, tam jsem minimalistická já. mám jeden na oči, jeden univerzální na tvářenku/pudr a občas beru ještě jeden na bronzer/rozjasňovač. Nevím proč, ale nerada své štětce někam beru.

      Vymazat
  10. Teda, já si toho beru o hooodně méně. Už to není jako dřív. Teď mám jednu mini-taštičku a jsem spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat