středa 1. srpna 2018

Kosmetická statistika (červenec)

Konec měsíce je opět tady, takže nás čeká tradiční statistika. A dalo by se říct, že to šlo podle plánu. Těch nákupů zase tolik nebylo, zato spotřebované lahvičky se u mě pěkně namnožily. V číslech to je 24 novinek a 42 spotřebovaných kousků. Jo, takhle by to mohlo vypadat každý měsíc.

Novinky

Pokud se novinky motají kolem dvacítky, je to u mě naprosto v pořádku. Méně už to moc neumím. :-) Nejvíce jsem řádila asi u rtěnek, celkem šest nových kousků, ale dekorativku obecně v poslední době držím na uzdě, takže to si odpouštím, i když jí je tady trochu více. A z péče jsou to vesměs jen nezbytnosti, zkrátka úspěšný šetřící měsíc.



Loreal a Maybelline produkty na rty jsou zkrátka nejlepší, a tak jsem moc ráda, že jsem mohla ve své sbírce přivítat nováčky. Dostala jsem je od zastoupení Lorealu, ale to mi nebránilo v tom si ještě sama dokoupit můj oblíbený letní lesk, který mám už po druhé. 



Další PR nadílka. Treaclemoon nově nabízí "záhadný" sprchový gel, který voní jako větrové bonbóny. Od Elnino.cz jsem dostala osvěžující mist a úžasnou paletku od Makeup Revolution. A poté ještě Dermacol poslal obrovský pytlík s laky na nehty. Jenže já svoji sbírku v poslední době spíše stahuji než rozšiřuji, a tak jsem si nechala jen jeden, a k tomu cestovní odlakovač. Ten je mimochodem fakt perfektní. 



Dochází mi můj oblíbený BB krém Maybelline, tak jsem opět objednávala ze zahraničí. Nemůžu bez něj být. Jako dárek k časopisu byla maska Kocostar a produkty Nuxe mi dala kamarádka.



Pár drobností jsem si přivezla z dovolené v Chorvatsku. Musela jsem vyzkoušet něco z té jejich levandule a úplně největší radost mám z palekty L.O.V.



Na závěr už jen takové provozní věci z drogerie. To je zkrátka nutnost, používám je pravidelně a domácí zásoby docházejí. 


Spotřebováno

Tohle už je pecka i na mě. Opět jsem přesáhla čtyřicítku, a fakt jsou to spotřebované produkty, žádné vyhazování. Je tam tedy dost miniatur, jednorázových masek, ale také mi celkem hromadně začala docházet dekorativka. Zkrátka se to opět nastřádalo.


1) Barva na vlasy Loreal - To už je taková moje klasika a zase si ji budu kupovat.

2) Panthenol - Na dovolenou to byla dobrá volba a díky tomu se mi podařilo udržet kůži v relativním pořádku a veškeré podráždění od sluníčka jsem ihned eliminovala.

3) Pěna na holení Gillette - Moje nejoblíbenější a budu kupovat znovu.

4) Tělová pěna Nivea - Příjemná fajn věc, zvlášť teď na léto. Ale upřimně, raději mám pořád klasické krémy a mléka.

5) Sprchový gel Dermacol - Novinková vůně, vcelku příjemná, sladká. Ale sprcháčů mám fakt milion, takže tenhle jsem přelila a používala místo mýdla na ruce.

6) Zpevňující gel Eveline - Vymazala jsem to poctivě, ale efekt nevím nevím. Přijde mi, že třeba Dermacol má ty produkty povedenější.

7) Ústní voda Listerine - Měl jsem teď trable se zuby a potřebovala jsem něco záměrně silného s alkoholem. Ale povím vám, to je síla. Měla jsem vždy pocit, že mi to vypálilo snad i mozek. Dobrovolně si to znovu kupovat nebudu.


8) Maska Lirene - Velmi průměrná a znovu ji nepotřebuji.

9) Maska Natur Beauty - Jedna z nejlepších plátynkových, co jsem kdy měla. A taky tedy nejdražších, stojí přes stovku, takže asi moc často kupovat nebudu.

10) Maska Missha - Ta je zkrátka top a na léto je aloe tou nejlepší volbou.

11) 12) Masky Holika Holika - Můj nejnovější objev. Šlapou Misshe na paty a jsou vážně skvělé. 

13) Maska na nohy 7th Heaven - Fajn letní  záležitost, po koupání v moři mi to přišlo vyloženě vhod. 

14) Tekuté mýdlo Isana - Naprosto skvělé, stojí asi 20 korun za půl litru, voní fantasticky, nevysušuje. Určitě si jej budu pořizovat znovu. 


15) 16) Šampon, kondicionér Kiehls - Příjemné překvapení a oba produkty mi hodně seděly. Do budoucna o plném balení uvažuji. 

17) Makeup Astor - Můj top makeup, tohle bylo asi čtvrté balení. Teď číhám někde na slevy a určitě ho budu kupovat znovu.

18) Tělové mléko Rituals - Velmi příjemné, voňavé, zkrátka cítíte, že na sebe mažete něco lepšího. Rituals je drahý, a tak je to zkrátka jen na nějaké to občasné rozmazlování. 

19) Pěna na holení Gillette - Chtěla jsem něco menšího na cesty, ale nevím, jestli je tam něco špatně nebo to byl jen špatný kus, ale mělo to hrozně debilní dávkování a vůbec to neudělalo tu hezkou pěnu, jak jsem zvyklá. Dost jsem se s tím navztekala a ve finále ani nedopotřebovala. 

20) Odličovač očí Nivea - Byl fajn, opravdu méně mastný, fungoval. Osobně mám ale jiné favority. 


21) Krém Nivea - Univerzální pomocník, na cestách mi nikdy nesmí chybět. 

22) 23) Pleťové krémy Nivea - Moje recenze na ně byla trošku chladná, ale ve finále jsem je bez problému vypotřebovala. Byly fajn a pro nenáročnou pleť budou skvělé. Znovu je ale kupovat nebudu.

24) Bi-Oil - Můj letní zachránce. Používám ho na odřeniny, čerstvě oholenou pokožku nebo po slunění. Zkrátka je skvělý a hned jsem dala do koupelny další balení. 

25) Odličovací gel Loccitane - Hodně příjemný, celá tato Aqua řada se hodně povedla a ráda si z ní něco koupím v plném balení. 

26) Sprchový gel treaclemoon - Zázvorová varianta je na léto pecka. Jinak klasický sprcháč.


27) Sprchový gel Loccitane - Stejný jako všechny ostatní, úžasně voní, funguje, jen je hrozně drahý. 

28) Tonikum Kiehls - Úžasné, funkční, k pleti šetrné, plánuji ho v plném balení. 

29) Antibakteriální gel Bath and Body Works - Bez toho nedám ani ránu a jinou značku už také nekupuji. 

30) Sprchový gel A-Derma - Takový klasický "sterilní" sprcháč z lékárny. Je funkční, jen na mě trošku nuda. 

31) No name vůně - Ano, stále je mám ještě v zásobě a ani tato není poslední. :-)

32) Pleťový krém Kiehls - Už jsem ho měla i v plném balení a touto miniaturkou jsem si jen připomněla, jak je skvělý. Musím si ho zase někdy pořídit. 

33) Maska Kiehls - Byla příjemná, ale asi to není úplně můj favorit. Každopádně ještě mám jednu miniaturu do zásoby.


34) Pudr Loreal - Je skvělý, tohle už bylo druhé balení a snad ne poslední. Jen si pro něj člověk musí zajet k sousedům, u nás se neprodává.

35) Pudr Rimmel - Opět povedený a klidně časem koupím znovu. 

36) Korektor Essence - Byl v geniálním odstínu, pěnová textura byla také fajn, jen bohužel moc nevydržel, tak to pro mě byla taková víkendová varianta. 

37) Rtěnka Rimmel - Můj miláček, kterého znáte ze všech měsíčních oblíbenců, objevil se tam nesčetněkrát a je poctivě vypotřebovaný do posledního zbytečku. 

38) 39) Báze a top coat Essence - Moje svaté grály, díky kterým se má manikúra posunula o kus dále. Určitě je koupím znovu. 

40) Gel na obočí Rimmel - Měl super barvu, dobře se nanášel, jen měl problém s výdrží a zvláště v teplejším počasí se rozpíjel. To mě štvalo a je to důvod, proč si jej znovu nekoupím. 

41) Gel na obočí Loreal - To je můj svatý grál a asi milionté balení. A to nové už je dávno v šuplíku. 

42) Řasenka Rimmel - Ve finále vesměs průměrná. Nejdříve mě tedy štvala, ale když proschla, byla fajn a dopotřebovala jsem ji. Znovu ji ale kupovat nebudu. 

Konec zvonec a snad si i přeji, abych toho příští měsíc spotřebovala míň, to je vždycky hrozná slohovka. :-) Ale plánuji to tak nějak obdobně. Nákupů moc nebude, aspoň doufám. A nadále se budu snažit dělat pořádek v miniaturách. Pořád jich mám zbytečně moc a ještě jsou i nějaké volné dny přede mnou, tak bude příležitost podívat se jim na zoubek. Tak za měsíc zase znovu. 

Co vy a červenec? Vytáhli jste na dovolenou miniaturky?

9 komentářů:

  1. Sprchový gel s vůní větrových bonbónů? To zní skvěle :) Mini lak od Dermacolu je v nádherném odstínu, po něm se mrknu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. voní to přesně jako ,,větrovky" nebo tak nějak se to jmenovalo :-D je to fakt příjemné.

      Vymazat
  2. Ta maska vypadá fakt úžasně! :) asi si protřídím kosmetiku a hodím to na vinted! je mi líto těch věcí co stejně nepoužívám

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi produkty na rty Loreal a Maybelline, nadílka od Elnina a asi bych i přes velké zásoby sprchových gelů neodolala tomu od Treaclemoon, vůně větrových bonbónů zní lákavě:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jeej odkiaľ tie miniaturky Kiehls? To by som brala na vyskúšanie aj ja :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco mám ještě z adventního kalendáře, potom mají často akce, že je dávají k nákupu a potom mají systém, když přineseš zpátky prázdné obaly, také za to dávají tyto deluxe miniatury.

      Vymazat
  5. Také jsem měla skromnější měsíc, ale bohužel i ve spotřebě :D Nejvíc se mi líbí produkty na rty L`Oreal, Astor make-up mám u dna a jsem též moc spokojená.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. No krásná práce. Já se taky snažím spotřebovávat:-), protože toho mám doma tuny...

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat