pátek 10. srpna 2018

Kosmetická pětka: Kiehls

Dávala jsem si teď všechny značky dohromady a mám jich v zásobě asi 15, tak jsem si říkala, že ze začátku ty články můžeme dávat častěji, ať vám to vše co nejdřív představím. Takže jdeme hned na dalšího mého oblíbence. Sice jsem chtěla jít už do dekorativky, ale nakonec mi to nedalo a dnes se podíváme na zoubek mé milované značce Kiehls.



Asi teď o Kiehls ode mě slyšíte častěji, než je zdrávo. :-) Pravdou je, že jsem se vážně zamilovala a miluji jejich filozofii, produkty a užívám si každou návštěvu obchůdku. Kámenem úrazu je tady cena, která je pro většinu lidí opravdu vysoká. A ano, to vám nebudu lhát, ty produkty jsou drahé, ale nedá se nic dělat, stojí za každou korunu. Jak už to tak bývá, naučíte-li se využívat jejich systém ke svému prospěchu, není to ve finále tak hrozné. Jejich filozofií totiž je, že vám vše rádi dají vyzkoušet ve vzorečku. Věří totiž, že se pro plné balení vrátíte. A jo, vy to fakt uděláte. :-) Měla jsem to tak od počátku s touto značkou a dělám to doteď. Nějaký produkt se mi líbí, ale je prostě drahý, nekoupím si ho. Jenže jsem zvědavá, a tak si zajdu pro vzoreček. Vyzkouším, jsem nadšená, jdu nakupovat... Zdůraznit také musím to, že byť tedy nevím, kde ty lidi hledají, protože to ani není možné, ale v obchodě jsou vždy velmi milí a profesionální. Když chcete poradit, znají ty produkty opravdu dobře, když se chcete jen dívat, v klidu vás nechají a nepřemlouvají vás k nákupu ani vám necpou něco, co nechcete (známe odjinud, že? :-D). A ty vzorečky, i když si jdete čistě jen pro ně a nic nekupujete, nikdo se na vás blbě nedivá. Právě na opak, vždy je dostanete ještě i s úsměvem. Já si k tomu navíc hlídám, že když už jdu nakupovat, tak když mají akce, že dávají deluxe miniatury jako dárek nebo mají 20% procentní slevu, je to docela často. A ještě bonus, můžete jim vracet prázdné obaly a za ty pak dostáváte další deluxe miniatury. Já mám doma trvale plnou taštičku miniatur a vzorečků od nich, které jsem dostala "zdarma". V Praze mají tři pobočky (OC Smíchov, Centrum Chodov a Palladium) a pro mimopražské eshop, vždy se stejnými akcemi a občas i poštovným zdarma. 


5 věcí, které miluji

1. Avokádový oční krém - Jednička byla jasná. Tento oční krém byl prvním kouskem, který jsem si koupila a od té doby vypotřebovala už tři balení. Obecně oční krémy mají skvělé (s jednou výjimkou viz níže), ale tento je ze všech nejlepší. Je velmi příjemný, k očnímu okolí šetrný a skvěle hydratuje. Hodí se i ráno pod makeup. Pokud musíte od Kiehls něco zkusit, tak určitě tohle. 




2. Daily Revining Concentrate - Mladší bratříček jejich nejslavnějšího séra Midnight Recovery. A já se našla právě v něm. Jak už název napovídá, používám ho každé ráno jako sérum pod krém. A nevím, jak to dělá, ale vaše pleť je zkrátka hezčí, hydratovanější a rozzářenější. A také se vám bude mnohem lépe nanášet makeup. Používám ho pravidelně od loňského září a letos na jaře už mě chytila ta moje přelétavá nálada, že si dám chvíli pauzu a mám doma ke zkoušení spoustu jiných sér. No, vydržela jsem to necelý měsíc a okamžitě to šlo na pleti poznat, že jí něco chybí. Stačilo se vrátit k tomuto žluťáskovi a všechno bylo v pořádku. Zkrátka malý zázrak. A taky bezedný, používám tak 2 až 3 kapky a po téměř ročním používání ještě nejsem ani v půlce. Tady fakt nelituji jediné koruny. 




3. Dermatologist Solutions Micro Peel Concentrate - Tak tohle je také malý zázrak. Já ho ještě tedy neměla v plném balení (ale brzo bude), ale opět ho stačí tak malé množství, že 4ml miniatura vydrží na dva měsíce. Tohle dělá s pletí takové divy, že si s klidem půjčím jejich marketingovou větičku a podepíšu se pod ní: urychluje buněčnou obnovou, sjednocuje tón pleti, celkově ji zjemňuje a rozjasňuje. Tohohle si večer dáte na obličej dvě kapky a ráno, když se na sebe podíváte do zrcadla, tak si řeknete, že vypadáte líp. Nádherně to pleť zbaví odumřelých buněk a je miminkovsky krásná, po jednom použití! Kromě toho, že je vážně jemnější a projasněnější, tak rychleji mizí akné a veškeré jizvičky. Po pravidelnějším používání je pleť očividně sjednocenější. Jen tedy za sebe nedoporučuji používat denně, protože po pár dnech mi pleť vždy přijde až papírově průsvitná a citlivá. Naučila jsem se jej používat tři dny po sobě a pak dát minimálně dva dny pauzu a poté zase znovu. A občas vysadit třeba i na týden. Zkrátka, to už poznáte sami, jak se vaše pleť cítí a co zrovna potřebuje. A teď v létě myslím i na to, že když jej večer použiji, ráno dávám na obličej SPF 50. 




4. Ultra Facial Cream - Také patří k jejím bestsellerům a je to zkrátka proto, že je neuvěřitelně univerzální a sedne velké škále lidí. Je to příjemný hydratační krém, má fajn konzistenci, je lehoučký, rychle se vstřebá a hydratuje výborně. Já ho používala jak v zimě v mrazech, tak v létě na dovolené u moře, a v obou případech udělal tu nejlepší službu. Večer, i ráno pod makeup. Navíc bych řekla, že oproti Kiehls průměru, tohle není ani tak drahé. 50ml balení vyjde něco kolem 700 Kč. Já se k němu časem chci vracet. 



5. Měsíčkové tonikum  - Tohle je přesně ten typ produktu, kdy jsem si nejdřív klepala na čelo, jak někdo může dát tisícovku za tonikum a stačilo pár vzorečků a také mě dostali. Ještě ho tedy nemám, ale dny Marianne se blíží a velká lahvička tonika také. Tady se to ani nedá popsat, protože tonikum je víc pocitové, než že byste viděli hmatatelné výsledky. Ale zkrátka kromě toho, že to pleť hezky dočistí a uzavře póry, tak jak správné tonikum má, tohle je navíc k pleti hrozně šetrné, příjemné a pleť mi přijde vždy zklidněnější a spokojenější. A já to prostě chci každý den. 





5 věcí, které mi nesedí

1. Eye opening serum - Tohle je ona výjimka potvrzující pravidlo. Má to být sérum pod oční krém nebo místo něj, ale povím vám, tohle se nepovedlo. A slyšela jsem to z více stran. Má to hrozně divnou klouzavou konzistenci s mikro třpytečkami. Má to oční okolí rozjasnit, ale problém je, že to vůbec nehydratuje, večer je to tak nanic a ráno pod makeup to také není dobré, protože se to divně cuckuje a nic na tom nedrží. Tomuto se vyhněte. 




2. Hydro Plumping Serum - Bylo mi sympatické a moc jsem se na něj těšila, protože teď mám hodně období sér a ráda zkouším nové. Tohle je konzistenčně příjemné, lehké, dobře se nanáší. Bohužel mi tedy znatelně ucpává póry. Je tam dost silikonů a byť je obvykle neřeším, protože mi většinou nevadí, tak tady jsou zřejmě v takovém mixu, který mé pleti nesvědčí. Měla jsem hned zanesenou pleť a celkově mi to nesedlo.






3. Balzám na rty - Tohle je vůbec nejlevnější položka v Kiehls, vyjde vás jen na něco málo přes dvě stovky, takže na vyzkoušení je fajn. Bohužel mě tedy spíše potrápil. Ale beru to tak, že mě obecně balzámy na rty na vazelínovém základu nesedí. A to tenhle je. Nejdříve mi přišlo, že je vlastně i fajn, opět velmi příjemný a rty jsou na první dobrou v pohodě. Při pravidelném používání mi ale rty začaly praskat, byly suché a já se toho za boha nemohla zbavit. Až jsem nakonec vyměnila balzám na rty a bylo po problému. Znovu už se k němu vracet nebudu. 




4. Glow Formula Skin Hydrator - Nedávná novinka není ani tak špatná, jako spíš vůbec není vhodná pro můj typ pleti. Je to taková zabarvená lehká hmota plná třpytek. Myslím si, že pro opálenější pleť to bude pecka, pleť to hezky "vyretušuje", rozzáří a s klidem na to v létě ani nepotřebujete makeup. Ono byť se to má přizpůsobit barvě pleti, tak na té mé bílé to zkrátka nahodí takový divný podtón, který tam nepatří. A ty třpytky k mé smíšené pleti taky úplně nejdou. Umím se lesknout i bez nich. :-) Nemám pro to zkrátka využití a nejsem cílovka. Pro starší, sušší, mdlou nebo opálenou pleť by to ale mohlo být fajn. 




5. Měsíčková hydratační maska - Mně už ty špatné produkty nějak docházejí. :-) Tak tohle také není vyloženě blbé, jen to za ty peníze vlastně nic nedělá. Maska má gelovou konzistenci, nádherně voní a na pleti příjemně chladí. Tím ale její benefity končí. Ve finále to neudělá  vůbec nic. Možná fajn třeba po slunění, protože je v tom aloe. Ale bavíme se o masce za tisícovku a tady prostě nevím, jestli to za to stojí. Spíše ne. 




5 věcí na mém wishlistu

1. Maska na rty - Je v jejich portfoliu naprostým nováčkem. Ještě jsem jej nestihla vyzkoušet ani si jej prohlédnout naživo. Ale stejně to budu potřebovat. Vypadá to skvěle a bude to podle mě super parťák na noční péči o rty. 


2. Odličovací olej - Vyzkoušený ho mám a plné balení plánuji už dlouho. Na zimu to podle mě bude super odličovací alternativa. Krásně voní, má příjemnou texturu a odličuje na jedničku. 



3. Whipped body butter - Tělovou péči mají obecně také skvělou a mým favoritem je tohle našlehané máslo s vůní medu. Je to něco neskutečně příjemného, hydratačního a voňavého. Je hříšně drahé, ale někdy si s ním musím udělat radost. 

4. Plátynková maska  - Pro ty mám slabost ve všech případech a tahle nabízí super ingredience i zajímavě řešené "plátynko". V balení jsou hned čtyři kousky. 


5. Activating essence treatment - Tohle je taková zajímavá vodička. Ani tonikum, ani sérum, někde něco mezi. A pro různé vodička a stříkátka já mám slabost. Tohle vypadá zajímavě a zatím jsem neměla ještě ani vzoreček. Musím to napravit. 


Ještě by se asi slušelo zmínit Midnight Recovery Concentrate, což je jejich nejúspěšní produkt a mně se nevešel do žádné pětky. Zkoušela jsem ho jen jednou ve vzorečku a po třech týdnech mi přišlo, že mi ucpává póry. Od té doby uběhlo mnoho vody a já mám v plánu zkusit to s ním ještě jednou, jestli to tehdy nebyla reakce s něčím nebo na něco jiného a potom se rozhodnu. Zatím ho ale v oblíbencích nemám. Za zmínku dále stojí třeba šampony, ty mi kupodivu taky sedí a moc příjemné jsou tělové oleje, jak do sprchy, tak na následné mazání. 

Co vy a značka Kiehls? Ještě stále odoláváte?

4 komentáře:

  1. Některé produkty vypadají fakt dobře, třeba ten hydratační krém nebo to tonikum mě zaujali :)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku znám :) už delší dobu přemýšlím, že bych od ní ráda něco vyzkoušela. Pořád se ale nemůžu rozhodnout, co první zkusit :D :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Oční krém mě hodně láká, ale klidně i nějaký krém. :) Ještě jsem tuto značku vůbec nezkoušela, ale slýchám samou chválu. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat