pondělí 15. dubna 2019

Pleťová péče For life and Madaga

Značka For life and Madaga, byť může název mást, je ryze česká a používají ji především kosmetičky ve svých salonech. Já jsem s měla tu čest vyzkoušet ji již před pár lety a vyhovovala mi. Proto jsem přijala nabídku zavítat do jejich vod znovu. 


Když jsem tak zkoumala, které produkty vybrat, rozhodla jsem se pro kompletní sadu. Mají to na eshopu dobře připravené a rovnou máte u sebe produkty, které se k sobě hodí. Navíc se k tomu váže sleva. Rozhodla jsem se tedy pro set šesti produktů na kompletní péči o pleť. Jelikož v době mého výběru vládla ještě za okny tuhá zima a já řešila suchou pleť, sáhla jsem po trochu vyšší řadě, než dělám obvykle. Produkty jsou určeny pro zralou pleť 35+ a napomáhají hydrataci a regeneraci. 

Co všechny produkty spojuje, tak úžasná vůně. Každá je trošku jiná, ale ladí k sobě. Je velmi decentní, květinová, sofistikovaná. Vždy to ve mně evokuje, že jsem v luxusním kosmetickém salonu a nechávám se hýčkat. 



Půjdeme dle toho, jak produkty používám. Odličovací mléko je tak trochu návrat zpět. Mléka k odlíčení jsem používala od jak živa a vlastně až v posledních letech od nich upustila na úkor micelárek a gelů. Jenže jsem zavedla dvojí čištění, a tak mi to opět dává smysl. Mléko je první krok, poté ještě obličej myji na mokro právě gelem. 

Mléko For life and Madaga je velmi příjemné. O vůní už jsem se zmiňovala, konzistencí spíše hutnější, ale po pleti hezky klouže a jemnými tahy lehce sundá ten největší nános makeupu a nečistot. Na oči jej nepoužívám, tam mi mléka obecně nesedí. Jinak jsem s ním velmi spokojená a funguje zkrátka tak, jak od mléka očekávám .

Jediné, co bych vytkla, tak je balení. To mléko je hutné, tuba naopak velmi tuhá a v podstatě nejde moc mačkat. Od prvního používání to tak člověk musí ven doslova páčit a vytřepávat. A to jsem na to zvědavá, až se budu blížit ke konci. Hodila by se tam víc třeba pumpička. 



Tohle je trošku zvláštní produkt. Já si myslela, že je to normální mycí gel, jenže on je určený na oční partie. Mám to s ním tak, že naprosto miluji, jak příjemně hydratovaná je po použití pleť, ale nesnáším jeho používání. Na ty oči je to vážně nanic. Trvá to hrozně dlouho. Dáte na tamponek a musíte pomalu lehce  mnout. Jak je to konzistencí gel, byť mastnější, tak to po tom oku neklouže tak pohodlně jako dvoufázový odličovač a celá akce zabere mnohem více času. Pokud máte čas a nervy, ten výsledek je v pořádku, odlíčí to parádně vše a jak už jsem psala, pro oční okolí je ta textura skutečný balzám. 

Dlouho jsem to však nevydržela a nyní gel používám klasicky na odlíčení celého obličeje ve spojení s konjak houbou. Vůbec to tedy nepění, ale nevadí to. Odlíčí to vcelku dobře, byť ne naprosto dokonale. Upřimně ho používám, abych ho zkrátka dodělala, ale víckrát si ho pořizovat nebudu. 




Pro tonika já mám slabost a tohle je úžasné. Voní decentně bylinkově, hezky se používá a funguje přesně tak, jak od něj očekáváte. Stáhne poslední zbytky nečistot, na pleti nepálí, nelepí, zkrátka v pořádku. Vyhovuje mi také, že je z té výživnější řady a pleť nevysušuje.




Antistres sérum mě baví už jen tím názvem. Stejně pozitivní má i tu barvu a super lehkou, až vodovou texturu. A to balení - miluji! Má to pumpičku a navíc, jak to mačkáte ven, tak se to celé vysunuje nahoru a vy přesně vídíte, kolik jste toho spotřebovali a kolik ještě zbývá. Je to blbost, al tohle já mám prostě ráda. 

Do pleti se krásně vstřebá, nelepí ani nedělá jinou neplechu. Používám ho teď ráno i večer a jsem spokojená. Drží i pod makeupem. Co se účinků týče, jsou veskrze průměrné. Čímž nemyslím špatné, jen to nijak nevybočuje z řady dobrých sér. Nemám s ním žádný problém a ráda ho dopotřebuji. Jen nemám v rukávu žádný superlativ, na který bych vás nalákala. 



Pleťový krém si Sfingolipidy (ať už je to cokoliv) mně bohužel sedí asi ze všeho nejméně. Nemyslím si, že je špatný, jen se tady projevilo, že jsem s tím výběrem přece jen přestřelila a asi jej ocení spíše jiný typ pleti. 

Uživatelsky je nicméně velmi příjemný. Opět to balení! A příjemná vůně! Konzistenčně lehký krém, který se dobře vsákne, nelepí. Co se hydratace týče, mám pocit, že je spíše slabší. Více mi sedělo, když jsem ho používala jen jednou denně (ráno) a večer dala něco jiného. Při používání dvakrát denně jsem vážně měla pocit, že pleti něco chybí. Na druhou stranu jsem vypozorovala, že si úplně tak nerozumí s makeupem. Ten se mi vždy tak divně nacuckuje na čele a na nose. Děje se to u všech makeupů, které mám ale jinak osvědčené, takže to přisuzuji právě krému. Dopotřebuji ho, už jsem hodně za půlkou, ale kamarádi nebudeme. Bude to chtít opravdu starší pleť 30+, na druhou stranu asi ne vyloženě suchou, na tu bude krém příliš krátký. 



Vitamínová maska je příjemná. Konzistenčně krém, který v silnější vrstvě nanesu na pleť a nechám působit. Tak 10 až 15 minut. Nakonec smyju vodou. Osobně mám raději plátynkové masky, podle mě jsou efektivnější, ale ani tady ten výsledek není špatný. Pleť je hydratovaná, jemná a spokojená. Navíc ubývá velmi pomalu a i přes pidi balení dlouho vydrží. Tohle za mě ano. 

Celkově jsem se značkou For life and Madaga spokojená, to se nezměnilo. Jen jsem se u některých produktů prostě netrefila. Doporučit vám můžu odličovací mléko a tonikum, ty mi vyhovují nejvíc. Špatné není ani sérum a maska. Naopak odličovací gel mi nesedl a kamarádi nebudeme ani s pleťovém krémem. Ale tam mě to mrzí, protože jinak jsou jejich krémy skvělé. 

Pokud na značku někde u své kosmetičky narazíte, neváhejte něco vyzkoušet. Stojí za to. Nebo se případně mrkněte k nim na eshop.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení značky For life and Madaga. 

Měli jste možnost tuto značku vyzkoušet? 

6 komentářů:

  1. Také jsem značku před lety zkoušela a byla fajn. Z tohoto mě zaujala především maska.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Od téhle značky jsem doposud nic nezkoušela. Z produktů se mi nejvíc líbí sérum a to zejména kvůli tomu balení.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá luxusně už dlouho mě lákají jejich produkty:-) a je ještě lepší, že se jedná o českou značku :-)

    RTĚNKY COLLISTAR

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku jsem ještě nezkoušela, ale líbí se mi tonikum. Taky mě zaujala vitamínová maska. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si tuhle značku za poslední dobu velmi oblíbila :-) mám zkušenosti s jinou řadou a byla fakt skvělá!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat