čtvrtek 28. března 2019

Testuji rtěnky z drogerie

Já mám rtěnky ráda obecně, ale v poslední době se z toho stává až obsese. Chtěla bych vyzkoušet každou novou rtěnku, která se kde mihne a ještě je ideálně mít ve všech barevných variantách. Dnes se vrhneme na pár kousků z drogerie. Něco jsou horké novinky, někde mi to chvíli trvalo, než jsem se ke zkoušení dostala. Ale všechny jsou stále dostupné, takže pokud hledáte inspiraci v drogérkových rtěnkových vodách, jdeme na to. 


Mix vesměs náhodný, ale co se značek týče, tak to byla sázka na jistotu, jsou to obecně moje nejoblíbenější rtěnky, takže se připravte, že dnes se bude hodně chválit. 




Nejdéle mám doma tento rtěnko balzámek Loreal v odstínu 112 Only in Paris. Dlouho jsem si tady nemohla vybrat v odstínech, tak jsem nakonec sáhla po naprosté klasice. Nude růžová. V kombinaci s krémovou až balzámovou texturou, lehkostí na rtech a decentní pigmentací je to ten nejlepší parťák do všedních dnů. Zkrátka kdy nevíte, co použít nebo chcete mít celý den rty jako v bavlnce a nic neřešit, tohle je značka ideál. Výdrž samozřejmě nízká, s každý jídlem to komplet sundáte. Je to vážně spíše tónovaný balzám, ale já přesně takové textury miluji. Za mě palec nahoru. 




Rimmel Provocalips je na trhu dlouho, ale já se k němu opravdu dostala až teď. Přitom jejich konkurenci 16h Lip Colour od Dermacolu miluji. Barevně mám červenou klasiku 500 Kiss me you fool. A ono se to vlastně od těch Dermacolek nijak neliší. Barva je krásně sytá, přetřete to balzámem, takže je to komfortní a drží to, celý den. Jasně, jsou dny, kdy máte mastnější oběd a je potřeba to lehce doupravit, ale jinak to zvládne vše. Vlastně se nedokážu rozhodnout, zda jsou lepší Dermacol nebo Rimmel. Možná mám raději Dermacol, ale asi spíše proto, že jej používám déle a v mnoha odstínech. Ale opět velmi dobrá volba, navíc já mám teď "červené" období, takže ji nosím často. 


Maybelline přišel se skvělým nápadem a představil kolekci For All, celkem 6 odstínů, které by měly slušet všem. Jsou to opravdu skvělé barvy a věřím, že se v nich každý najde. Nebo minimálně každý si tam najde tu svou. Já si asi dokážu představit na sobě všechny variace, ale nakonec jsem si nechala jen dvě. 





Texturou je to klasika Maybelline. Pokud jste od nich jakoukoliv rtěnku už měli, tak víte na čem jste. Krásně krémová, ale perfektně drží a nikam se nerozpíjí. Výdrž průměrná, lehčí pití zvládá, po jídle rovnoměrně mizí. Mám tyto rtěnky opravdu ráda a těší mě, že u nás v drogerii najdeme tyto skvělé odstíny. Bližší je mi 376 Pink For Me. Zastřená nude růžová, lehce s nádech do mauve. Asi ji hojně využiji hlavně na podzim. 388 Plum for me je klasická zářivá fuchsiová. Nevím proč, ale foťák ji zachytil víc do tepla. Musím říct,  že fuchsiové odstíny jsem nosila dřív často a mám jich doma opravdu hodně. Ale v poslední době mě více baví červená klasika. (PR produkt)


Novinky má také Dermacol. 6 odstínů Iconic Lips, kdy na jedné straně je konturka a na druhé rtěnka. Odstíny chválím, protože se jedná opět o velmi pěkný výběr a každý se v tom musí najít. Já jsem postupovala úplně stejně jako u Maybelline výše a nechala si nude s fuchsiovou. 






Konturky jsou perfektní a určitě je budu využívat často. Krásně měkké, pigmentované, přesně se nanáší a dobře drží. Víc zkrátka nepotřebujete. U rtěnek mě překvapila máslová a na rtech příjemná konzistence. Nanáší se jedním tahem, jsou úžasně pigmentované a na rtech skutečně uživatelsky přívětivé. Od tužek obecně očekáváte sušší texturu, ale to se tady nekoná. Výdrž je dobrá. Důležité je, že se to nerozpíjí, a to ani u té výraznější barvy. Pití to zvládne, po jídle to lehce mizí, ale rovnoměrně a zanechává to stain. Dobře nositelná je i ta fuchsiová. Byť s holkama v práci jsme se shodly, že 16H Lip Colour jsou lepší a je na ně větší spoleh. Ujíždíme na nich úplně všechny. :-) 

Nude barva má zvláštní do hněda podtón. Možná až lehce devadesátkový, ale konkrétně takový odstín doma jinak nemám a pro některé příležitosti je to příjemná obměna. Fuchsiová je poté naprostá klasika. Musím se k ní vrátit, když mám doma tolik novinek. (PR produkt)




U Dermacol ještě zůstaneme a mrkneme se na jejich loňské novinky Magnetique. Opět mám dvě barvy, nude klasiku a červenou klasiku. Konzistenčně typická rtěnka, taková, jak známe od našich maminek. Vůně neutrální, konzistenčně spíše krémová, dobře se nanáší  a je fajn pigmentovaná. Výdrž průměrná, po jídle to zmizí. Ale nerozpíjí se a je na ni spolehnutí, a to i v případě tmavší červené. Nude 04 je klasika na každý den. Ano, přesně takových rtěnek mám doma deset, ale nemůžu si pomoct. I tuto nosím ráda. Červená 12 mi barevně perfektně sedí, jen je v tom zkrátka ten zádrhel, že častěji sáhnu po tekuté rtěnce. To je u výraznějších barev zkrátka jistější. (PR produkt).

Tak rtěnkám zdar. Já musím doma udělat jarní úklid a trošku to protřídit, mám toho doma zase nějak moc. A přitom člověk ve finále točí tak deset kousků dokola a zbytek má na parádu. 

Co z nedávných (i dávných) rtěnkových novinek nejvíce zaujalo vás? A jaký je váš oblíbený odstín?

7 komentářů:

  1. Super rtěnky! Rimmel rtěnky miluji! Od Dermacol mě celkem zaujala ta novinka Magnetique

    OdpovědětVymazat
  2. Jednu z těch Maybelline Made for All doma mám a co rozhodně budu chtít, tak je nějaká Iconics Lips od Dermacol, nápad na rtěnku s konturkou v jednom se mi líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, že maybelline a dermacol je sázka na jistotu, také mám jejich rtěnky moc ráda :-) a pár favoritů si najdu i u rimmelu a essence :-) ale to jsou jen kousky.

    RECENZE V KOSTCE: TONIK A PEELING BIONE, MASKA PURITY PLUS

    OdpovědětVymazat
  4. Tu tekutou rtěnku od Rimmelu bych taky ráda vyzkoušela, ale vždy se nechám zlákat na nějakou jinou.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Já nemůžu číst tvoje články o rtěnkách, hned chci nějakou novou taky. :) Nedávno jsem si koupila pastelku Labello Crayon, konečně nude odstín, který je pro mě nositelný a nevypadám v něm mrtvolně. Nová řada rtěnek Made For All od Maybelline mě dostala, fakt se mi líbí skoro všechny odstíny, to se mi málokdy stane. Taky se chci podívat na nové tekuté rtěnky Gabriella Salvete a nové rtěnky Catrice (ty lesklé, "zvětšující").
    Nude odstíny rtěnek se mi líbí fakt hrozně moc u jiných, ale já se v nich bohužel necítím, nejradši mám asi růžové s lehkých hnědým nádechem nebo cihlové, spíš tmavší, ne nude. Ta Dermacol rtěnka na druhé fotce odspodu vypadá jako ideální odstín pro mě. :) Musím říct, že období studené růžové už mě opustilo, mám radši teplejší odstíny rtěnek. Diana

    OdpovědětVymazat
  6. Dermacol tužky jsou super, strašně příjemný a hned jsem si je zamilovala. Naopak mi více sedí Rimmel než Dermacol 16h.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat