pátek 14. září 2018

Kosmetická pětka: Dermacol

Další ze značek přichází na řadu Dermacol. S tím jsem to vždy měla trochu jako na houpačce. Vlastně jsem jej vždycky tak trošku přehlížela. Dnes mám tedy poctivě prozkoušený téměř celý sortiment a zcela upřimně, byť je to paradoxní, mnohem více tíhnu k jejich tělové a pleťové péči. 


Sortiment Dermacolu je skutečně bohatý. A nebudu vám lhát, prozkoušený jej mám z velké části hlavně díky naší dlouhodobé spolupráci, takže mám vždy možnost vyzkoušet všechny novinky. Moje cesta k Dermacolu přitom nebyla jednoduchá. Mně totiž nesedí ty jejich ikonické produkty jako jsou makeupy obecně nebo třeba podkladová báze. To si potom člověk řekne, že to není značka po něj. Ale postupem času jsem si tam našla své oblíbence a ve finále musím říct, že jsem neměla  problém najít top 5 věcí, zatímco s těmi "špatnými" jsem si chvíli musela lámat hlavu. 

5 věcí, které miluji

1. Aroma Ritual - Nemůžu jinak, ale asi mi mnozí dáte za pravdu. Tělová řada Aroma Ritual zkrátka nemá chybu. Obsahuje mnoho různých produktů od sprchových gelů, tělových mlék, mýdel, peelingů, až třeba po oleje či krémy na ruce. Vyznačují se především svými úžasnými vůněmi, které navíc stále přichází v nových a nových variantách. Osobně mám nejraději sprchové gely a poté peelingy. A co se parfemace týče, nedám dopustit na hrozny s limetkou, ty jsou pro mě top. 




2. Odlakovač - Od té doby, co jsem ho vyzkoušela, a že je to už nějaký ten rok, neměla jsem doma jiný. A když si musím například u rodičů půjčit něco jiného, jsem z toho otrávená. Tento kousek je zkrátka úžasný. Odlakuje perfektně cokoliv a navíc je tak lehce mastný, takže nehty nejsou tolik vysušené. 



3. 16h Lip Colour - Abychom tu dekorativku zase úplně nezamluvili, tak musím zmínit rtěnky 16h Lip Colour. Aktuálně mám doma asi šest odstínů a speciálně miluji červenou "čtyřku", bez které se už léta neobejde žádná významná událost, kam červená rtěnka zkrátka patří. Nejde to úplně generalizovat, je tam pár slabších odstínů, ale většina z nich se hezky nosí a vydrží skutečně celý den. Obecně lépe drží ty tmavší odstíny. Pokud mám tedy chuť na výrazné rty, většinou nosím tohle. 



4. Maska na oči - Maska pod oči s kyselinou hyaluronovou je také mým dobrým parťákem. Najdete ji u mě doma naprosto vždy a hned jak balení vypotřebuji, běžím pro další. Používám to příležitostně, zkrátka když je oční okolí suché, unavené a potřebuje okamžitou vzpruhu, tohle vždy zabere. 



5. Řasenky - Nechci tady jmenovat jednu konkrétní, taková ani není, že bych dokázala vypíchnout tu nejlepší. Ale obecně, všechny řasenky, co jsem kdy od Dermacolu měla, mi hodně vyhovovaly. Jediné tak co, jsou obecně sušší a balení vydrží tak dva měsíce. Ale efekty umí skvělé a také dobře drží. 




A jelikož top 5 u Dermacolu skutečně nestačí, ještě jako bonus přidávám fixační pudr, jasmínové tonikum a shaping tělovou řadu, hlavně olej. 

5 věcí, které mi nesedí

1. Plátynkové masky - Když jsem na ně psala recenzi, ještě jsem byla docela mírná, ale takto zpětně to jsou ty nejhorší plátynkové masky, které jsem kdy měla. Plátynka jsou tvrdá, suchá, na pleti špatně drží, srmdí a efekt téměř žádný. 



2. Makeupy - A je to tady. Dermacol se proslavil především svými makeupy. A mně zkrátka nesedí, žádný z nich. Jediný, který jsem měla ráda, tak byl lanýžový. Jenže ten asi po roce přestali vyrábět. Pak jsem jich zkoušela opravdu hodně, včetně těch nejslavnějších, ale prostě ne. Buď mi nesedí odstínem nebo jsou hodně hutné, na pleti nedrží, sráží se. Moje pleť si s jejich formulemi nerozumí, nedá se nic dělat. 



3. Oční stíny - Můžeme to opět vzít obecně, protože opravdu dobrý stín od Dermacolu jsem nepotkala. Úplně nejhorší jsou potom ty jejich "bonbonky". Práší to, není to pigmentované, nejde to nabrat, natožpak hezky nanést na víčko. Nebrat. 



4. Báze pod makeup - Satin Base její sláva předchází, pro mě je to produkt, který obecně nepoužívám a nesedí mi. Na obličeji je to kluzké a makeup na tom nedrží a sjíždí paradoxně ještě víc. Tohle není pro mě. 



5. Krém na nohy - Ty největší faily už jsem tímto vyčerpala, ale našla jsem ještě tento krém na nohy. Byl hodně řídký a hydratace velmi průměrná. Za stejné peníze můžete mít Baleu s ureou a uděláte svým chodidlům daleko lepší službu. 



5 věcí na mém wishlistu

Jelikož mám jejich sortiment opravdu hodně prozkoušený, tak na mém wishlistu jsou přirozeně novinky, které se ke mně ještě nestihly dostat. A které mě hodně lákají. 

1. Pleťové masky - Jejich nové masky vypadají skvěle. Kromě této černé a ranní mají ještě noční. A na fotku se dostala ještě černá báze. Ta mě tedy láká o něco méně, ale člověk nikdy neví, kde potká svého kosmetického oblíbence. Občas ty produkty umí překvapit. 




2. Sprchový gel zelený čaj - Novinky z řady Aroma Ritual vítám vždy s otevřenou náručí. A vůně zeleného čaje a opuncie? Ještě jsem neměla příležitost ji vyzkoušet, ale obecně tuto parfemaci miluji a na sprcháč se hodně těším. 




3. Korektor - V jejich sortimentu se nově objevilo rozjasňující pero, odkazující na jeho slavnějšího kolegu od YSL. Nabízejí tři odstíny a opět jsem se ještě nedostala k tomu, abych se mrkla, jestli mi některý z nich bude sedět. Pokud ano, moc ráda jej vyzkouším. 




4. Gel na obočí - Podobně je na tom také gel na obočí. Ty já používám denně a uvítám, když se něco nového v drogerii objeví. Tady už jsem odstíny zkoumala a najdu si mezi nimi svého favorita.






5. Pleťová řada Colagen+ - To, že mám raději jejich pečující kosmetiku, už tady dnes padlo. A proto bych ráda vyzkoušela i nejnovější řadu Colagen+. Obsahuje denní, noční a oční krém a také masku. Myslím si, že by mi produkty mohly sedět. 


Dermacol je zkrátka plný protikladů, ale jako každá značka. Dají se zde najít neskutečné poklady i nějaké ty propadáky. Naštěstí, ti oblíbenci převládají a hlavně se těším, co za novinku na mě vždy vyskočí. Za mě Dermacol rozhodně stojí za pozornost.

Jaký produkt od Dermacol máte oblíbený vy?

9 komentářů:

  1. Dermacol, to je pro mně hlavně řada Aroma Ritual, vyzkoušela jsem všechny parfemace a tou nej pro mně zůstává Irská káva:-) Hodně oblíbený jsem měla i jejich pudr. Make-upy mi nesedí vůbec, řasenky, až na pár vyjímek, taky ne.

    OdpovědětVymazat
  2. Dermacol mám strašně ráda, Aroma Ritual je super řada, hlavně jahoda, tu miluji. Make-upy naopak považuji za jedny z nejlepších, vybrat si jen jednu značku, bude to právě Dermacol. Oční masky budu muset zkusit, super tip a zaujala mě i nová řada Collagen+, o té jsem ještě neslyšela.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. So Satin Base to máme úplne rovnako, horšiu bázu som snáď nemala :D No make-upy, až na Selfie, mi celkom dobre sedia :)

    OdpovědětVymazat
  4. 16h rtěnky jsou opravdu perfektní :) Z novinek mě také velmi lákají ty masky. A sprchové gely má Dermacol všechny povedené :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ten zlatý korektor mám doma, ale žádný světový zázrak to bohužel není. Ať žije korektor od Catrice. 16h rtěnky jsou moc fajn. Doma mám jeden výrazně růžový odstín a nosím ho ráda. Jen se mi vždycky po čase oloupe z vnitřku rtů :(

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já musím souhlasit se sprchovými gely Aroma Ritual a se rtěnkami 16H, masky bych zkusila moc ráda, já mám ráda ještě makeup Caviar od nich. Ten kapátkový jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny produkty z řady Aroma Rituals od Dermacolu miluji!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat