pátek 21. září 2018

Aqua Beauty od Dermacol

Dáme si Dermacol po krátké době znovu. V top pětce jsem mluvila o tom, že jejich péči mám ráda. A to dokonce více než dekorativní kosmetiku. A tak se dnes mrkneme hned na čtyři kousky z řady Aqua Beauty. Vlastně jsem to původně nijak neplánovala a věci mi chodily od Dermacolu tak nějak postupně. Tu micelárku posílali snad před rokem a půl. Někdy si ta kosmetika u mě v šuplíku zkrátka musí počkat. Nicméně když jsem ty věci tak viděla pohromadě, tak jsem si říkala, že by vůbec nebylo špatné otestovat je pohromadě, ať máte ucelený obrázek o celé řadě. 


Testovala jsem tedy odličovací gel, micelární vodu a poté dva krémy. Gel-krém je v sortimentu roky a letos na jaře k němu přibyl ještě i o něco hutnější krém. Celá řada je velmi neutrální, včetně vůně. Hodí se tak pro široké spektrum lidí. Na micelárce je tedy napsáno na mladou pleť, ale zase bych se tím tolik neřídila. Byť tedy samozřejmě celá Aqua Beauty může být hravě tou první péčí klidně pro náctileté či čerstvě dvacetileté slečny. Produkty primárně hydratují a nemají v sobě žádné extra protivráskové přísady, s výjimkou kyseliny hyaluronové. Na druhou stranu, na hydrataci to celé stojí, takže v klidu můžete používat i ve starším věku, pokud hledáte neutrální krém. Typově je to tak na normální, v případě gel krému smíšenou pleť bez žádných extrémů. Opět, mastná a aknózní pleť potřebuje něco jiného, druhý extrém hodně suchá pleť by si také zasloužila více. Pro všechny ostatní někde uprostřed tohle může být ideál. 


Gel krém jsem zkoušela mnohokrát ve vzorečku a nikdy mě neuchvátil, přišel mi prostě normální. A ono to kolikrát i stačí. Začala jsem používat plné balení a zamilovala si ho. Původně jsem chtěla tuto lehčí formuli používat ráno a ten hutnější krém večer. Jenže jak neustále panovala ta vedra, byla jsem ráda, že mám tento gel a začala ho používat ráno i večer. Vlastně ho mám v tuto chvíli téměř vypotřebovaný. A konečně se více ke slovu dostane i ten krém. :-) 



Konzistenčně je to hodně lehoučké, opravdu dle názvu někde na pomezí mezi krémem a gelem. Krásně se roztírá a okamžitě se vstřebá. Umí zanechat lehce lepivý pocit, ale vymizí to. Hodí se i ráno pod makeup a nedělá to žádnou neplechu. Hydratace byla také v pořádku, na šupinky jsem v poslední době vůbec netrpěla. Je to samozřejmě dáno i tím obdobím, pro mě to byl super krém na léto, ale třeba v lednu by to nebylo ono. 

A ještě musím zmínit balení. Je to průhledné a má to pumpičku, za mě dokonalost. Hezky se to dávkuje, dobře to vypadá a ještě si můžu sledovat, jak to ubývá a kolik tam toho ještě je. Po všech směrech spokojenost a pokud hledáte něco lehčího a neutrálního, můžu vřele doporučit. 


Krém je hutnější verzí a byť mi byl na první pohled sympatičtější, aktuálně jsem ho měla na druhé koleji a používala spíše občas na noc. Vyzkoušený ho ale mám i pod makeup, abych věděla, co vyvádí. Jeho chvíle ale brzy nastane a já věřím, že jak půjdou teploty dolů, budu ráda, že ho mám. 



Na první dotek působí jako lehký krém, ale při rozmazávání trošku jakoby drhne a chvíli trvá, než ho zapracujete. Poté už je to v pořádku, hezky se vsákne, nelepí a nedělá žádnou neplechu. A to ani ráno pod tím makeupem. 

Pleť dostane skutečnou dávku hydratace a je naprosto spokojená. Opět jej považuji za univerzální krém, téměř bez parfemace a bližšího určení, pro koho vlastně je. Takže pokud něco takového hledáte, opět fajn volba. 


Vlevo krém, vpravo gel krém


Odličovací gel je asi nejslabším článkem, byť tedy taktéž funkční. Hlavní věc, která mi u něj vadí, je jeho textura. Je neskutečně tekutý a z tuby vám toho vždy vyletí hrozně moc. Díky tomu bude i rychle pryč a přijde mi to prostě zbytečné, protože toho používáte pětkrát víc než nějakého fakt gelu. 



Na druhou stranu funguje naprosto normálně. Na pleti moc nepění, ale je k ní šetrný, ani když se dostane k očím, tak neštípe. Odličuje perfektně bez jediných zbytečků. Já ho tedy nejraději kombinuji s konjak houbou a vždy je všechen makeup pryč. Pleť dále nijak nedráždí, není vysušená. Takže třeba pokud z nějakého důvodu preferujete hodně tekuté, až vodové odličovače, tak je to vlastně fajn a můžu vám ho doporučit. Za mě uživatelsky zkrátka pokulhává a máme na trhu tolik odličovačů, že nemám důvod se někdy vracet právě k tomuto. 



Micelární voda je naprostý standard. Ničím nezapáchá, odlíčí, nelepí, neškodí. K tomu fakt není co dodat víc. Oči klasicky lehce drhnou a používám jen v nouzových případech. Jako všechny micelárky. Tohle je podle mě produkt, který se nějak porovnává fakt těžko. Je pár fakt špatných micelárek a poté nějaké ty vyhlášené, ale zbylých 80 % je naprosto srovnatelných a pak už je spíše na vás, která značka je vám sympatičtější a kolik chcete za micelárku zaplatit. Tohle za mě klidně ano, ale upřimně asi si ji podruhé nekoupím. 


Jsem moc ráda, že jsem si Aqua Beauty dala takto dohromady a testovala vše najednou. Milým překvapením a nejlepším produktem je pro mě gel krém, který jsem si vážně užila a dokážu si představit, že si ho na léto koupím znovu. Ostatní produkty nezklamaly, jsou funkční, dobře se používají (až na tu tekutost gelu) a nemám jim nic co vytknout. Přijde mi fajn, že jsou hodně neutrální, dostupné, levné, takže určeny pro širokou škálu lidí. Pokud hledáte něco takového "basic", tak můžu všechny produkty s klidem doporučit.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR zastoupení Dermacol.

Zkoušeli jste někdy něco z Aqua Beauty řady?

10 komentářů:

  1. Micelárne vody Dermacol mám veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujal mně ten gel krém, hlavně přes léto tyhle gelovo-krémové konzistence u krémů preferuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Značku dermacol mám moc ráda, ale tuhle řadu neznám. Každopádně já tyhle univerzální věci nemusím, potřebuji spešl věci na svou pleť

    OdpovědětVymazat
  4. Ja keď som bola mladšia mala som od Dermacolu taký odličovací krémik, mandľový a bol neskutočne mastný a po dlhšom používaní mi smrdel a normálne mi je zle len keď si naň spomeniem preto zase starosltivosť o pleť Dermacolu moc nemusím, lebo sa jej odvtedy bojím :D Ale naopak dekoratívku úplne milujem, takisto ako aj sprcháče napríklad :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíce mě zaujal právě ten gel krém. Zatím jsem nic podobného nezkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Nejraději mám micelárky a zaujal mě mycí gel :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám v rezervě různých produktů, co stále čekají na řadu ten gel krém, tak jsem na něj velmi zvědavá :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Nezkoušela jsem to, ale od Dermacolu mám dost ráda řadu na celulitidu, mně funguje. :) Psala jsem to už k tématu kosmetické 5 od Dermacolu, ale bohužel nešel ten komentář odeslat. Diana

    OdpovědětVymazat