středa 9. ledna 2019

Mix masek od Garnier

Mnohé z těchto produktů jste u mě už v poslední době viděli v ne/oblíbencích za uplynulý rok, ale ještě vám dlužím podrobnější recenze. Značku Garnier mám prozkoušenou docela poctivě a u nich je to jako na houpačce. Mají kupu fakt dobrých věcí, ale ne vždy jim lze věřit. Dnešní čistě náhodný mix je toho jasným důkazem. Jeden produkty byl v top 10 za uplynulý rok, druhý naopak v propadácích a třetí je tak nějak uprostřed. 


Všechny tři dnešní kousky jsou masky, byť každá v jiné konzistenci na jinou část těla. Všechny jsou zároveň loňskými novinkami. 




Posviťme si nejdříve na plátynkové masky na oči. Do těch jsem vkládala velké naděje, protože jejich sestřičky na celý obličej patří k tomu nejlepšímu, co u nás v drogerii seženete. S těmito kousky jsem si ale tolik nesedla. 

Nejdříve oranžový s pomerančovou šťávou jsou jen malé polštářky pod oči, modrá s kokosovou vodou je trochu větší a dáte ji kolem očí ze všech stran. 

Masky jsou shodně příjemně napuštěné, nevoní vlastně nijak výrazně a na první pohled se ani tolik neliší. Použití je příjemné, já mám plátynka obecně ráda a jsem v této oblasti pro každou špatnost. Všechno to dobře drží na svém místě a příjemně chladí. 

Co se výsledků týče, tak oranžová nedělá vesměs nic. S modrou je to o něco lepší, a zvlášť, když jste fakt unavení, tak vidíte, že je pleť taková svěžejší, odpočatější. Nedělá to nic zlého, použití příjemné, takže vyloženě stěžovat si nemůžu. Jen zkrátka za ty peníze (jedna vyjde na 60 Kč) vlastně nic moc nedostanete. Upřimně, pod oči vám spíše doporučím pásky s kyselinou hyaluronovou od Dermacol. Vyjdou vás levněji (6 ks za 200 Kč) a výsledek je okamžitý. Takže asi tak. 




Vlasové masky vám nemohly uniknout, protože o nich mluvil úplně každý. Nejvíce se tedy zkloňovala banánová varianta, ale on mezi nimi nebude výrazný rozdíl. Já mám tu makadamiovou a je úplně stejně boží. 

Přesně takový typ produktů mám ráda, inspirovat se v přírodě, co to jde, ale pak to pěkně spojit s chemií, aby to hezky drželo pohromadě a nezkazilo se po týdnu. A je super, že se takové věci začínají objevovat v našich drogeriích. 

Já si masku Garnier dlouho kupovat nechtěla, protože Fructis péči na vlasy obecně ráda nemám, ani trochu. Jenže tohle je úplně něco jiného, až si to ten nápis Fructis ani nezaslouží. 

Voní to božsky, to vás nepřekvapí. Ale to použití, lahoda. Konzistenčně je to středně hutná maska, nanáším ji do délek a funguje to skvěle. Na masce je uvedeno, že má tři možnosti použití - jako kondicionér, tj. hned smýt, jako masku nechat 3 minuty působit nebo to dát až do umytých vlasů do konečků a neoplachovat. Třetí zmiňovanou verzi jsem nezkoušela, toho se přece jen trochu zdráhám, ale jinak to vesele střídám jako kondicionér a masku. I pokud to hned smyjete, tak to jde na vlasech vidět. Větší výsledky jsou ale pochopitelně, až když ji tam necháte déle. Co je úžasné, tak maska se během chvíle to vlasů jakoby vcucne. Když to smýváte, tak máte pocit, že maska ve vlasech vůbec není, že je prostě pryč a pod prsty vám proplouvají jen super jemné vlasy. 

Výsledek je naprosto boží. Přiznávám tedy, že ji aplikuji primárně do prodloužených vlasů, které jsou obecně sušší než ty moje a zaslouží si extra péči, ale je to na nich tedy znát. Jsou hebčí, lesklé, spokojené. A co víc, tak vůbec ne zatížené. Jsou krásně vzdušné a zmastí se ze stejnou dobu jako bez masky. 

Pokud vás Fructis masky minuly, určitě je musíte vyzkoušet. Takovou péči na vlasy v drogerii jen tak neseženete. Cena je navíc skvělá, bez slev je to kolem 150 Kč za 390 ml.




Já nevím, jak začít, tohle je tragédie. Ne úplně náhodou si to vysloužilo nálepku toho nejhoršího, co jsem loni potkala. Černá maska láká na "cool" použití, kdy si to dáte na obličej, 20 až 30 minut počkáte, a poté vše sloupnete. Oni doporučují dávat jen na t-zonu, ale znáte mě, když já čistím, tak pořádně, takže jsem to nanesla na celý obličej. Pane bože, to byl blbý nápad. To sundávání je peklo, hlavně kolem očí ta tenká kůže nebo na skráních, či dolní čelisti, kde mám plno drobných chloupků. Bolelo to pekelně a výsledkem byla tak akorát podrážděná kůže. Při sundávání opravdu máte pocit, že si sundáte celý obličej. Ten je poté suchý, červený, pálí a je naprosto bez života. K tomu všemu počet černých teček a nečistot je úplně stejný. Možná vám to sloupne odumřelou kůži a vydepiluje vás to, ale jinak to z obličeje nic nevytáhne, možná tak život, ale černé tečky fakt ne. 

Nebyla bych to já, zkoušela jsem to poté ještě párkrát, byť už jen decentně na nos. Tady už to nebylo žádné drama, ale ono ta fakt NIC nedělá. Nemá to v sobě jediní čisticí benefit. Jen vám to decimuje kůži. Kdo tohle vymyslel. Vyhnout se tomu obloukem, to je jediné, co vám můžu doporučit. (PR produkt)

Máte některou z těchto věcí vyzkoušenou? Zajímalo by mě, jestli někomu sedí ta slupovací maska, jestli to třeba s mastnou pletí něco udělá?

12 komentářů:

  1. Od Garnieru si kosmetiku už moc nekupuji a popravdě doma asi nic už nemám. Ještě když jsem trpěla na akné, tak jsem vyzkoušela snad všechny čističe, které mi ve výsledku stejně nepomohli. Mám dobrou zkušenost se šampony z řady Original Remedies(olivový a medový), které jsem zakoupila ve Španělsku a vyhovovali i mojí babičce. Už nějaký ten pátek mě láká maska protože si je každý chválí.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  2. Ta maska na vlasy je opravdu skvělá :) My měly tu banánovou a to by člověk snědl :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak měla jsem asi všechny masky, možná jen v jiném provedení, nejvíc mě oslovila asi ta na vlasy,mám s papájou, spíš než maska mi vyhovuje jako kondicioner :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Banánová maska Garnier je skvělá, používám na všechny tři způsoby, výsledek vždy super a ta vůně, to je prostě nádhera. Chci teď vyzkoušet další variantu, ale banánová asi zůstane srdcovka:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Masky pod oči mě sice zaujaly, ale použila jsem tu oranžovou a nic to nedělalo, škoda. Masku na vlasy chci vyzkoušet. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  6. Masky jsem nezkoušela, takže nemůžu posoudit. Mám zkušenost jen s tou vlasovou maskou a tam musím souhlasit, že je dokonalá. Mám ji s papajou, takže asi velký rozdíl v nich opravdu nebude.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. ja mam skusenost s tou bananovou a nebola som az tak velmi nadcena ako kazdy o tom hovoril..asi preto lebo mam velmi vysusene vlasy..ale mimochodom skvele ulovky naozaj..ak budes mat cas tak sa pozri na moj youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UCv0NknfmLoMjq7dt1-VTyTA

    OdpovědětVymazat
  8. Nad touto maskou jsem uvažovala, sice jsem chtěla začít s kadeřnickou péčí na vlasy, ale moje finanční možnosti mi to bohužel stále nedovolují. Složení mě hodně láká, taky myslím, že trocha chemie nevadí, pokud to nejsou vysloveně škodlivé látky, navíc masku si nedáváme až k hlavně, takže nějaká chemie podle mě nevadí. Já mám ale pořád strach, že to u mě bude působit opět jako mastné vlasy, tak jako je to u mě skoro vždycky po maskách a kondicionérech z drogérie. Vlasy mám jemné a dost se mi mastí, spíš jim potřebuju dodat objem než je zatěžovat. Musím ale říci, že ti prodloužené vlasy sluší, mýlila jsem se, když jsem psala, že dlouhé vlasy by tě dělaly starší. :) Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji vyzkoušej, mně se taky vždycky mastily vlasy po maskách z drogerie nebo po maskách obecně,ale tohle mi přijde fakt jiné.

      Vymazat
  9. Já na ty masky na oči slyšela jen samou chválu, tak přemýšlím o tom, že je zkusím, ale pořád čekám na nějakou akci :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já s tou na vlasy byla spokojená :) ale měla jsem jinou vůni. Kromě banánové mě jiné vůně nevoněly.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat