středa 2. ledna 2019

Clinique: Zázrak na černé tečky

Tradice se musí dodržovat, a tak první recenze v novém ruce musí být pozitivní. To aby se ke mně dobré kosmetické produkty vracely po celý rok. Pro tyto účely jsem schovávala právě zázrak od Clinique, který loni sesadil z trůnu čisticí pásky na nos od Nivea. Vážení, tohle je stokrát lepší. 

Sice už není obvyklé, aby se psala recenze na jeden produkt (kde jsou ty časy!), ale tento kousek si to zaslouží. Už jen proto, že když přišel na trh, spousta blogerek i kosmetických redaktorech ho dostalo, plno z nich ho někde ukázaly, ale žádná už nedala pořádně vědět, jak to používat. Mně to na první dobrou také netrklo a vtipné bylo, že jsem zrovna narazila na prodavačku v jejich butiku, která o tom věděla také pěkné kulové. Moje nevinná otázka, zda to mám poté z oblličeje smýt, ji naprosto vykolejila a pak zablekotala něco v tom smyslu, že to není nutné. Bavím se nad tím pokaždé, když tu věc aplikuji. Tohle musíte smýt. :-) A právě proto jsem se rozhodla věnovat této geniální věcičce speciální prostor, abyste věděli, jak na ni. Pokud totiž válčíte s černými tečkami, tohle bez diskuze potřebujete. 



Oficiálně se tento zázrak nazývá Blackhead solutions.Je to malá tubička (20 ml) obsahující pastu nejvíce podobnou peelingu. Je to takový hutnější krém s pár zrníčky. Balení poté obsahuje ještě masážní hlavici, kterou postižená místa třete tak, abyste se zbavili všech neplech. Pěkný návod je i přímo na krabičce. 



Jak to tedy používat. Nejdříve pleť vyčistěte a osušte. Oficiálně se to má používat na nos, ale já osobně to dávám všude tam, kde mě černé tečky trápí, takže i na bradu, čelo a také některé další části tváří. Záleží na vás, jen tedy pokud tím budete plýtvat jako já, velmi rychle to ubývá. Ale stojí to za to. Pastičku tedy v takové normální (ani tenká ale ani to nepřehánět) nanesu na postižená místa. Poté se to má navlhčit, ale ne umýt. Řeším to tak, že si namočím dlaň a místa lehce poťupkám. Poté je to docela vtipné. Hmota sama o sobě nic nedělá, ale v momentě, kdy zreaguje s vodou, začne velmi intenzivně hřát. Napoprvé vás to překvapí. :-) Poté už vezmu masážní hlavici a jednotlivá místa s ní projíždím. Je docela hrubá a ono i zatlačit musíte, takže pro citlivou pleť to není úplně to pravé ořechové. S nějakým tím začervenáním musíte následně počítat, určitě si to nedělejte hodinu předtím, než vyrážíte na rande. :-)

V návodu se píše, že máte masírovat 15 až 30 sekund, tak dlouho to většinou nevydržím. Ono to pod hlavicí začne okamžitě hrudkovat, srážet se a obličej máte posetý lepivou bílou krupičku (právě v tento moment se vždy bavím na radou prodavačky, že to nemám smývat :-D). Až vás to nicméně přestane bavit, umýt to fakt jděte. V první fázi to jen tak nedbale opláchnu a vracím se zpět k zrcadlu. Celý předešlý proces vás sice už tak zbaví velkého množství černých teček, ale není to stoprocentní. Využijte tak toho, že pleť je stále prohřátá, póry otevřené a manuálně dočistěte zbytek. Jde to fakt lehce a zvlášť při první aplikaci budete koukat, co všechno z těch pórů vyleze. 

Až celý proces dokončím, obličej dočistím alkoholovým tonikem, abych vše dezinfikovala. Tuhle proceduru dělám obvykle odpoledne, večer ještě přidávám jílovou masku, která dočistí fakt už všechno a na noc si dávám ještě můj oblíbený krém Triacneal od Avéne. Po celém tom procesu pleť může zůstat červená nebo nějaká místa, odkud jste tahaly větší neplechy, podrážděná. Tento krém je ale zázrak a do rána se vše zahojí a pleť máte jako novou. 



Ten výsledek je neskutečný a nejvíc viditelný právě na nose. Fak jsem zírala, co všechno z toho nosu šlo vytáhnout, slavné pásky, které jsem používala léta, zvládnou tak možná 40 %. Po zásahu Clinique mi přišlo, že mám nos tak o dvě kila lehčí nebo minimálně menší. :-) No, to asi ne, ale pořád jsem na něj měla potřebu sahat, protože takhle jemný a bez jediné černé tečky jsem ho snad v životě neměla. A to ani od kosmetičky. 

Oficiální povídání mluví také o tom, že při pravidelném používám se vám tečky budou tvořit méně. Upřimně si myslím, že celé kouzlo spočívám v tom, že ne že by se tvořily méně, ale pleť máte tak dokonale vyčištěnou, že jí trvá daleko déle, než se opět zaneřádí. Já jsem byla zvyklá nos čistit jednou za dva týdny, s tímto pomocníkem jsem to začala protahovat na tři týdny, zkoušela jsem i čtyři. Ale jak si zvyknete na ten super čistý nos, tak na to nechcete čekat měsíc. Takže teď jedu buď za dva nebo za tři týdny. Záleží na čase, který na to mám nebo zkrátka na pocitu. Ona ta pleť se nechová pořád stejně a někdy už to za 14 dní potřebuje a někdy ne. Tohle už musíte zvážit vy sami, vaše pleť bude reagovat zase jinak. 


Jediné, co není moc sluníčkové, tak je cena, která za 20 ml přesahuje 800 Kč. Vyplatí se počkat na nějakou slevu, často mají 20 %. Ta výdrž balení je diskutabilní, já s tím fakt plýtvám a používám na větší část obličeje. Pokud to budete používat jen na nos, vydrží to déle. Já to mám tak na půl roku zhruba. Ale levnější alternativu tohle zkrátka nemá. Pásky vám tohle všechno z pleti nevytáhnou a nic podobného jsem zatím nenašla. Stojí to tak za každičkou korunu a pokud vás černé tečky trápí, budete za tento zázrak rádi, bez ohledu na cenu.

Dejte mi vědět, zda vás Blackhead Solutions zaujal a zda jej plánujete vyzkoušet.

9 komentářů:

  1. Bez ohledu na cenu si to koupím, protože černé tečky pro mně jsou nekonečná válka, zkoušela jsem toho dost, včetně čištění u kosmetičky, nikdy ten výsledek nebyl takový, jaký jsem očekávala, takže do tohoto produktu vkládám velké naděje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak sedne tobě, určitě dej potom vědět.

      Vymazat
  2. O pár let dříve bych za tento produkt skutečně děkovala. Teď mě naštěstí černé tečky příliš netrápí.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  3. No teda, tak o tomhle začnu vážně přemýšlet, hned si to ukládám do telefonu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. kde sa to dá kúpiť?? neviem tento krém nikde na nete nájsť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím zjistit, jestli se jedná o výpadek nebo ho stahují z prodeje. vůbec se mi to nelíbí :-( ale eshopy ho dost hlásí vyprodaný a jedna z vás mi psala, že byl v Sephoře ve výprodeji. ještě se mi ho podařilo najít třeba tady: https://www.parfumdreams.cz/Clinique/Pece/Specialiste/Self-Heating-Blackhead-Extractor/index_74610.aspx?AffId=GA_cz_PLA_Clinique&wt_mc=adwords_nonbrand-CZ.cpc.pla-cz&gclid=Cj0KCQiApbzhBRDKARIsAIvZue9m2KnLV7qoTnJ01upOy1rx8glyCBxXMCzYOgiU47ab5DxKJPNT_nIaAreFEALw_wcB

      Vymazat
  6. Achjooo, proč tak vysoká cena :-( to je fakt jediná věc, která mě při koupi produktů od Clinique brzdí.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat