pátek 11. ledna 2019

Kosmetická pětka: Loreal

Nejvyšší čas posvítit si v kosmetické pětce na další značku. Zvolila jsem Loreal Paris, která toho nabízí skutečně mnoho. Chvíli jsem přemýšlela, zda to nemám rozdělit na dva díly - dekorativku a péči, ale pak jsem si řekla, že vytáhnu jen to nejlepší z nejlepších z obou sekcí a spojím v jeden článek. 


Loreal Paris miluji, a to především jejich dekorativku. Na poli drogerie ji považuji za to nejlepší, co u nás máme. Samozřejmě jsou tam výjimky, ale oblíbenci převažují. Byť s těmi je to tedy lehce problematické, protože sortiment se obecně dost proměňuje, neustále přicházejí nějaké novinky a starší produkty musí uvolnit místo. Už jsem tak přišla o opravdu hodně skvělých produktů, ale pravdou je, že se na ty novinky stejně vždycky těším. Ohledně pečujících produktů je to složitější, ty mi naopak vždy přišly dost průměrné, například různé odličovače a pleťové krémy jsou i na můj vkus dost chemické, a to ledacos snesu. O vlasové péči raději pomlčet, jejich všemi milovaný Elseve u mě patří do škatulky "nebrat". Ale v poslední době se to mění a skvělé jsou jejich pleťové masky nebo peelingy, stejně tak jako některé produkty na vlasy z řady Botanicals. Tahle značka zkrátka stále drží krok s dobou a vždy dokáže překvapit. 

5 věcí, které miluji

1. Řasenky - Nechám to v obecné rovině, protože oni to pořád mění a vymýšlejí nové a nové varianty a upřimně, málokterou stihnu mít dvakrát. Obecně je ale miluji a většina z jejich řasenek mi neskutečně sedí a pokud se mě někdo ptá na dobrou řasenku z drogerie, vždy říkám Loreal. Hodně ráda vzpomínám na ty z Wings edice, skvělé jsou i některé Volume Lashes a marná nebyla ani oboustranná XFiber.


2. Pleťové masky - Už o nich dnes byla řeč, tímhle Loreal hodně překvapil a přinesl na poli péče z drogerie opravdu skvělý produkt. Všechny masky jsou založeny na jíle a skvěle čistí. Za mě osobně je nejlepší ta černá, ale vypotřebovala jsem je s chutí všechny. 


3. Gel na obočí - Tuhle věcičku u mě vidíte asi už po sto padesáté a kupuji ji opakovaně nejmíň dva roky. Je to nejlepší gel na obočí, který v drogerii je. Nutno říct, že ho mají jen v jednom odstínu, který vám musí sednout. Naštěstí pro mě, sedí mi jako ulitý. 


4. Barva na vlasy  - Taková moje stálice z kosmetické statistiky, je tam skoro pořád. :-) U Casting Créme Gloss jsem se doslova zasekla  a ani by mě nenapadlo zkoušet jinou barvu. Naprosto mi vyhovuje typem aplikace a svojí výdrží. A zaseknutá jsem i u odstínu, a to 200 ebenová černá. Dřív jsem zkoušela i nějaké tmavší hnědé, ale nakonec jsem zakotvila u této "světlé černé", u které se mi líbí, že se nevymývá do zrzava, ale přirozeně se vytratí. Jen ji tedy inovovali a má nový obal a nový kokosový kondicionér. Ale naštěstí s barvou se nic nestalo, je skvělá pořád stejně. 




5. Pudr Nude Magique - Vůbec nevadí, že máme u nás napěchované stojany, já si vždy oblíbím něco, co u nás sehnat nejde. Tento pudr se u nás nikdy neprodával, což nechápu, protože jinak tady celá ta BB kolekce byla. Vozím si jej opakovaně z Německa. Je to skvělý kabelkový pudr, dole má zrcátko a sám je sametově hebký a nejde na pleti vidět, ani když ho během dne x krát reaplikujete. 


bonus: rtěnky - Ještě bych chtěla zmínit speciální produkty na rty. Nevybrala jsem žádný konkrétní, protože rtěnky, lesky, tinty a cokoliv na rty oni točí snad ze všeho nejrychleji a nic se v regálech neohřeje. Nicméně já vždy s nadšením zkouším každou novinku a většina věcí mi sedí. Vždy mám doma hned několik jejich věcí na rty. 


5 věcí, které mi nesedí

1. Elseve šampony - Věděli jste, že nejprodávanějším produktem celého koncernu Loreal je šampon Elseve na barvené vlasy? Bohužel, co sedí většině, pro mě v tomto případě vůbec není. Elseve sice nabízí milion řad, ale je to pro mě takový ten typický drogérkový produkt na vlasy, po kterém mě svědí hlava a mám zplihlé vlasy. A je úplně jedno, jestli je to Loreal, Dove, Nivea nebo Garnier. 


2. Paletky stínů - Se stíny obecně je Loreal na štíru, ale občas umí překvapit. Za skutečnou ostudu jejich portfolia by se však daly označit tyto štíhlé černé paletky. Mají je v několika barevných provedeních, ale všechny jsou stejně tragické. Špatná pigmentace, prašnost, nemožnost nanést to na víčko. A ještě jako bonus za to chtějí pomalu pětistovku. 


3. Korektory - Obecně mám problém si vybrat i mezi jejich korektory. True Match je moc řídký a nic moc nekryje, ten v tyčince zase nedrží a nevzpomínám si na žádný další, který by ve mně zanechal nějaký dojem. 


4. Tvářenka sculpt blush - Nejsem si jistá, jestli se ještě prodává, ale pokud ne, žádná škoda. Když opomenu to zbytečné rozdělení na tři chlívky, tak byla špatně pigmentovaná, hrozně prášila a na tvářích nedržela. Je to škoda, protože jinak Loreal tvářenky umí. 


5. BB krém Bonjour Nudista - Dávala jsem do něj velké naděje a dlouho se nemohla smířit s tím, že prostě nefunguje. Nekryje a hlavně se na pleti různě sráží a cuckuje. Bohužel. 


5 věcí na mém wishlistu

1. Chocolate rtěnky - Novinka ze sklonku roku, která se ke mně ještě nestihla dostat. Lákají mě o to víc, že jsou na ně dost rozporuplné recenze, někteří je milují, jiní zatracují. Musím je zkrátka vyzkoušet sama. 






2. Unlimeted řasenka - O řasenkách už tady dnes řeč byla, takže bych ráda vyzkoušela i tu nejnovější. 




3. Pleťová maska - První tři verze mám vyzkoušené a miluji je, takže je nejvyšší čas pustit se do těch dalších. Na trhu jsou již delší dobu modrá a žlutá (jedna z nich je i u nás, jen teď nevím, která :-D ) a nejnovější je fialová pro citlivou pleť. Na tu se moc těším. 




4. Matná rtěnka - rtěnek není nikdy dost, to už víme, takže se moc těším i na nejčerstvější novinku, byť k nám zatím ještě nedorazila.



5. Pudr True Match - Kromě novinek bych taky měla zahladit všechny resty. Je to k nevíře, ale já ještě nezkoušela klasický True Match pudr. Zrovna mi můj "kabelkový" dochází, tak se to docela nabízí. 



Jak to máte s kosmetikou Loreal vy? Máte tam nějakého oblíbence?

14 komentářů:

  1. Great post dear! Have a wonderful day!
    xoxo
    Dilek...

    OdpovědětVymazat
  2. Od Loreal mám ráda některé řasenky a make-upy. Z pečující kosmetiky pak cukrové peelingy. S vlasovkou Elseve jsem nikdy problém neměla, na druhou stranu jsem z ní nebyla ani nijak nadšená. Teď jsem si kupovala řadu Extraordinary Oil, zázraky nečekám, ale lákala mně. A láká mně i jejich nová řasenka.

    OdpovědětVymazat
  3. Loreal za mě určitě řasenky a pak barvy na vlasy. Mimochodem ta nová řasenka vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chci zkoušet jejich řasenky. Zkusila jsem ale Volume Million Lashes Feline a hrozně špatně se odličovala. Je to škoda, jinak byla skvělá. Tenhle Elseve jsem taky zkusila, párkrát jsem si ho u mamky půjčila a za mě taky hrůza, hrozně mě z něj svědila hlava a nešly skoro rozčesat vlasy. Kdysi jsem ale měla od Elseve jiný - na rychle se mastící vlasy a ten mi docela vyhovoval. Jinak mě tahle kosmetika moc nezajímá, je to už na mě přeci jen dražší cenová kategorie, ale řasenky zrovna chci určitě ještě zkoušet - rozhodně aspoň Paradise Extatic. :) Taky jejich makeup, mají dost podtónů. Diana

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem černou masku i tu zelenou a byly dobré, vyhovovaly mi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, BB pudr je taky můj oblíbenec. Ale od léta ho marně hledám jak v Německu, tak v Rakousku.Takže jsem myslela, že se už nevyrábí. Zatím marně hledám náhradníka. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nerada slyším, že by ho už úplně stáhli :-/ věčná škoda.

      Vymazat
  7. Já od této značky zkoušela jenom masky a peelingy a taky šampony, ale ty šampony mi teda moc dobré nepřijdou, mě moc nevyhovují. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek, u Tebe ostatně, jak jinak. Masky, peelingy super, vlasová kosmetika vlastně za mě taky, ale s dekorativkou příliš velké zkušenosti nemám, ale lákají mě řasenky :-), díky mám z čeho vybírat.

    OdpovědětVymazat
  9. Gel mají opravdu jenom v jednom odstínu? Já viděla i verzi pro blondýnky :-) a tuším, že i v transparentní verzi. Já mám hnědý odstín a padne mi jako ulitý. Fakt skvělý pomocníček k úpravě obočí :-)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o průhledném vím, ale jinak si myslím, že tento konkrétní mají jen medium/dark, ale mají zase i dost jiných produktů na obočí, které vypadají všechny podobně a ty jsou i v jiných odstínech. ale pokud už i tohle dovezli ve světlejší variantě, je to jenom dobře.

      Vymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat