středa 6. června 2018

Kosmetická statistika (květen)

V květnu jsem chtěla šetřit, ale znáte mě, jak jde o kosmetiku, neznám bratra. Takže tady máme 43 kousků. Spotřebováno tradičně statečně sekundovalo s 35 produkty. 

Novinky

43 kousků, to je zkrátka hned, trochu neplánovaně jsem pořídila dva beauty boxy, trochu nakupovala, firmy se také snažily, takže se to ve finále naskládalo. Opět hlavně pečující kosmetika. S dekorativkou v poslední době ani takový problém nemám. Těch novinek není tak markantní množství a taky ji dost třídím, ale s tou péčí jsem na štíru.


Ukažme si na něj, lví podíl na tom má Dermacol. V květnu mi poslal balíček hned třikrát a hlavně se mi tentokrát fakt trefoval do noty. Není to úplně komplet, něco jsem rozdala, ale i tak je to rovných 12 kousků jenom pro mě. 


Novinky mi poslala také Nivea. Všechny produkty už testuji a zatím jsem z nich nadšená. Těšte se brzy na recenzi. A pak doputovali ještě i eos balzámy. Nechala jsem si jen dva, zbytek mám schovaný pro vás do soutěží. 


Jdeme k nákupům. Od Makeup Revolution jsem opravdu dlouho nic neměla, ale když teď měli akci, paletku zdarma k nákupu nad 500 Kč, tak jsem váhala jen chvíli. A musím říct, že jsem ze všeho nadšená. Brzy bude také recenze. A ještě se na fotky propašovaly linky od Kiko. Už jsem je jednou měla a byly skvělé, tak jsem ráda, že se zase objevily v letošní jarní limitce, a že mi je kamarádka přivezla. 


Boxíkové šílenství, část Lookfantastic boxu a poté také náš DM box. Oba mě moc potěšily a úplně mě neminou ani v příštích měsících. Zkrátka mě to zase začalo bavit. 


Tohle by se dalo shrnout jako takové ty nudné nezbytné nákupy v drogerii. Miluji nakupování a zkoušení nové kosmetiky, ale jak mi dojde něco, co používám opakovaně, tak je mi to najednou líto za to dávat peníze a někde to shánět. Já vím, jsem blázen. :-) Ale když už nic, tak vidíte moje top stálice. 


Další várka nezbytností, výbava na léto. A potom parfém a tělové mléko jsem dostala jako dárek. 

Spotřebováno

Číslo je to krásné, ale na té hromádce to zase taková pecka není. Jsou to samé miniaturky a jednorázové masky. Ale taky vzhledem k tomu, kolik jsem jich v minulých měsících nakoupila, je to jedině dobře. :-) Je tam také menší úklid v dekorativce. 


1) Tekuté mýdlo Ameté - Je to privátní značka Teda drogerie a mýdlo bylo fajn. Nevysušovalo, krásně vonělo a stálo pár korun. Klidně se k němu časem vrátím. 

2) Pleťové ubrousky Nivea - Moje cestovní klasika, mám je moc ráda a kupuji opakovaně. 

3) Vlasová maska Sephora - To byl takový pokus, ale nebylo to ve finále špatné, byť znovu to nepotřebuji. Ještě pro vás chystám podrobnější recenzi. 

4) Maska na nohy Sephora - Ta mě naopak nadchla a určitě si budu na léto kupovat další kousky. 


5) Sprchový gel Dermacol - To je moje klasika a třešně navíc jedna z mých nejoblíbenějších parfemací. 

6) Bezoplachová péče Loreal - Dřív jsem tyto spreje používala po každém mytí a seděly mi. Tento je také fajn, navíc má v sobě SPF, což se hodí. Aktuálně ale upřednostňuji jinou péči a už je tolik nevyužívám. 

7) Antiperspirant Garnier - Velmi průměrný a znovu ho pořizovat nebudu. 

8) Micelární voda Nivea - Spadá přesně to té kategorie průměr. Není špatná, svoji funkci splní, ale je zaměnitelná s milionem dalších micelárních vod. 


9) Tonikum Avon - Příjemně mě překvapilo. Dlouho jsem od této značky nic neměla, a tak jsem si docela ráda připomněla, že mají i fajn produkty.

10) Odličovač očí Nivea - Chrpový Yves Rocher z trůnu nesesadil, ale rozhodně se umístil v těsném závěsu. Velmi dobrý a funkční odličovač.

11) Olej proti celulitidě Dermacol - Všichni víme, že tyto produkty nejsou samospásné, ale stejně je ráda čas od času používám a tento olej patří k mým oblíbeným. Měla jsem ho už několikrát. 

12) Tělové mléko Cottage - Nanáší se pomocí střičky, je to rychlé a zábavné. Krásně voní, hydratuje tak akorát. Ještě tady mám na léto schované jedno. 

13) Odličovací gel Kiehls - Byl velmi příjemný a pleti svědčil. Jen si tedy moc nerozuměl s konjak houbičkou, kterou ale já zase používám pravidelně. Ale čas od času, hlavně po ránu, jsem ho používala ráda. 

14) Krém na ruce Dermacol - Byl skvělý, krásně voněl a i velmi dobře hydratoval. 


15) Plátynková maska Freeman - Velmi příjemná, rozhodně jedna z těch lepších, které seženete u nás v drogerii.

16) Plátynková maska Skin Republic - Na pleti to bublalo, byla to spíše zábava, než aby to dělalo něco převratného. Ale na vyzkoušení fajn. 

17) Plátynková maska Garnier - Tahle byla z Německa, trochu jiná, než ta naše růžová. Ale účinek vesměs obdobný.

18) Plátynková maska Everyday Bouncy - Ta byla velmi příjemná, měla hodně kvalitní to plátynko a hydratovala na jedničku. 

19) Plátynková maska Tony Moly - Ta naopak měla velmi nekvalitní plátno, asi nejhorší, co jsem kdy zkoušela. Ale účinky samotné masky byly docela dobré. 


20) Maska Loreal - Naprosto skvělá, tyto jílové kousky se jim zkrátka povedly. 

21) Krém na ruce Loccitane - Poslední pozůstatek z adventního kalendáře. Ty krémy jsou fajn do kabelky. Je to malé, roztomilé, hezky to vypadá, krásně voní. Akorát tedy nehydratuje. :-)

22) Tělové mléko Xhekpon - Nebylo špatné, ale asi by ho více ocenili atopici. Pro mě je až trošku nudné, byť tedy funkčně je v pořádku. 

23) Sprchový gel treaclemoon - Mám je ráda. Svými účinky jsou vesměs průměrně, ale prostě hezky to voní, roztomile vypadá. Jednou za čas, proč ne, v miniatuře dvojnásob. 

24) Parfém Yves Rocher - Měla jsem ho hodně ráda, je to taková nenápadná sofistikovaná vůně do práce na každý den. Přemýšlím, že si ji pořídím znovu. 

25) 26) No name vůně - Byly jako dárek pr balíčku Nivea. Jsou docela fajn. 

27) Odličovač očí Douglas - Rozhodně patří k těm lepším a ráda bych se zase dostala k nějaké miniatuře. Na cesty je to ideál. 

28) Maska Kiehls - Také velmi příjemná, jen v tomhle případě bych za ni asi tolik peněz nedala. Masky Loreal fungují obdobně a za zlomek ceny. 


29) Tvářenka Dermacol - Sama o sobě nebyla špatná, byla hodně výrazná, takže jsem ji používala na speciální příležitosti. Ale ten obal je zkrátka příšerný. Dlouho už jsem po ní nesáhla, leží mi tady několik let, takže ji vyhazuji.

30) Paletka stínů Avon - Dopadla podobně, mám ji tady snad čtyři roky a už ty stíny vůbec nepoužívám. Nastal čas uvolnit místo novinkám. 

31) 32) 33) 34) Sbírka starších laků - Snažím se svoji kolekci minimalizovat, nové kousky kupuji výjimečně. Dospěla jsem k tomu, že stejně točím tři laky v zimě, tři v létě a už jich doma tolik nepotřebuji. 

35) Řasenka Loreal - Rozhodně patřila k těm lepším, jen mi tedy vyschla fakt v rekordním čase.

Dneska to bylo fakt výživné, a to jsem to v květnu ani neplánovala. Bojím se června, tam toho plánuji více, budou nějaké ty narozeninové nákupy, boxíky...Nechte se překvapit, ale nudit se rozhodně nebudete. 

Jak se dařilo v květnu šetřit vám?

5 komentářů:

  1. Šetřit se mi nedařilo, prsty v tomu má zmíněný Makeup Revolution (milionové paletce gratis se odolat nedalo, tím spíš, když už jsem tam delší dobu měla vyhlídlé nějaké produkty), pak to byla otočka v Yves Rocher, objednávka z Avonu, dvakrát jsem byla v dm + jejich box a výsledkem je taky pořádná hromada:-)
    Z Tvých novinek se mi nejvíc líbí nadílka od Dermacolu, z těch jsem si zatím pořídila jen trojku letních sprchových gelů, ale určitě se nechám zlákat i na něco dalšího a pak černá řada Nivea:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také se mi šetření nedařilo, stejně jako ty jsem neodolala Makeup Revolution. Dermacol novinky vypadají super, hodně mě lákají ty sorbety pro mladou pleť, i když už nejsem cílovka. Také zaujala Nivea a Eos.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Lookfantastic box byl povedený a i ten červnový byl víc než dost povedený. :) Líbí se mi novinky od Dermacol.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Já se taky snažím minimalizovat laky. Zatím jsem skončila u plánu a už to jen realizovat. Ale fakt tocim par laků a zbytek je na prd.
    A paletku 1 000 000 mam taky, neodolala jsem a je božská (první od MR)

    OdpovědětVymazat