středa 22. listopadu 2017

Velký test sprchových pěn

Sprchové pěny jsou velkým hitem posledních měsíců a v drogeriích rostou jako houby po dešti. Již před časem jsem si říkala, že by bylo potřeba se jim více podívat na zoubek a prozkoušet, jaké jsou mezi nimi rozdíly. A tak jsem se pustila do nákupů a nakonec vybrala reprezentativní šestku. V daný moment jsem si myslela, že už je mám všechny, ale od té doby se zase objevili nějací ti nováčci. Ale to bych se musela sprchovat pětkrát denně, abych to stihla prozkoušet, takže zůstaneme u tohoto výběru.


Mně osobně přijdou geniální na cestování. Už jsem to psala několikrát, při mytí nedám dopustit na takovou tu hubky, díky které každý sprcháč napění. Jenže na cesty si ji nevezmete a jen tak se potírat sprcháčem, to mě hrozně nebaví. Přijde mi, že toho spotřebujete tuny a ještě si to vůbec neužijete. Taková sprchová pěna tento můj problém naprosto smetává ze stolu. Na druhou stranu, při běžném domácím použití mi pořád více vyhovuje ta houba. Mám s ní pocit, že to tělo rovnou i více vydrhne. To jsem zjistila teď při pěnovém testování. Vždy po pár dnech jsem si musela dát pauzu a sáhnout po hubce s normálním gelem. Pěna je tak pro mě symbolem právě na cestování nebo prostě jen na občas. Tedy až poté, co se mi tady ty nasyslené zásoby podaří vypotřebovat. :-)


Zkoušela jsem vám i názorně ukázat, jak která pění, ale ono to ve finále moc reprezentativní není a jde spíše až o pocit na pokožce. I když jsem to tak vůbec neplánovala, nakonec mi z toho vyšly tři skupinky, do kterých lze testované vzorky rozdělit. 


Do první skupiny bych zařadila Rituals a Douglas, a to nejen proto, že jsou obě dostupné v menším cestovním balením, čímž u mě rovnou mají plus. Tyto dva kousky se ale od zbytku liší tím, že více připomínají klasické pěny na holení. Z lahvičky vymáčknete gel, který se v pěnu mění až na pokožce. Na první pohled to tedy vypadá, že tolik nepění, ale zdání klame, naprosto fantasticky to přilne k pokožce a nikam se to nevytrácí ani nehne. Je to prostě trošku něco jiného a pokud si ten pocit zamilujete, těžko vás mohou uspokojit jakékoliv jiné pěny. 


Rituals je taková klasika a nevím jistě, jestli byl fakt první, ale minimálně spousta lidí ho má tak zafixovaný, že přišel s pěnami na trh. Rozhodně byste ji ve svém testování neměli minout, a to i přesto, že patří k těm dražším. Miniatura vás vyjde na stovku, plném balení pak na dvě. 

Douglas je příjemné překvapení. Obecně tady ta jejich Douglas řada má úžasné parfemace a této zelené nevyjímaje. Pěna je opět velmi příjemná, k pokožce jemná. Balení má 75 ml, takže se ho nemusíte bát vzít na týdenní dovolenou. U Rituals pozor, ta pidi lahvička vydrží tak na pět použití. 


Druhou a moji nejoblíbenější skupinu sdružují pěny od Nivea a Kneipp. Tyto kousky už fungují trochu jinak. Z tuby vymáčknete už rovnou nadýchanou pěnu. Je to větší sranda, je to příjemné, ale už to k té pokožce nepřilne tak dokonale a čím déle roztíráte, tím to spíše mizí. I tak ale u těchto dvou kousků platí, že pěna je bohatá, perfektně jemná a mizí pomalu. Plusem těchto pěn jsou přidané pečující složky. Ty jsou tedy údajně ve všech pěnách, ale jen u těchto dvou mám na kůži skutečně pocit, že něco dělají. 

Nivea je rozhodně překvapení roku. Pěna je ze všech nejvíc nadýchaná, doslova máte pocit, že se myjete obláčkem. Je extrémně jemná, k pleti šetrná a po koupeli máte pocit, že je o pokožku opravdu dobře postaráno. 

Kneipp je na tom velmi podobně, pěna je bohatá, jemná, drží tvar a opět mám po koupeli pocit, že je pokožka hydratovaná. U Kneipp mi navíc perfektně sedla vůně pomerančových květů, naprosto dokonalá. Smutné je, že u nás v drogeriích vás vyjde na 200 Kč, což je docela dost. Já jsem pěnu překvapivě kupovala v Německu, kde jsem za ni dala asi tři a půl eura, takže vlastně polovinu. 


Třetí skupina mě baví nejméně. Není vyloženě špatná, ale v kontextu předchozích skvělých kousků to prostě trochu pokulhává. Řeč je shodně o pěně Bilou a Balea. Obě mám dokonce v kokosové vůni, ale to nebyl záměr. :-)  Opět to funguje tak, že z lahvičky tlačíte rovnou pěnu. Jenže v tomto případě není tak hustá a nadýchaná a rychleji mizí.


Bilou mě obecně fakt nebaví. Už jsem měla od stejné značky mléko (pěnu) po koupeli a čichala jsem k dalším variantám v drogerii, ale není to ono. Pěna je řidší, mám pocit, že to pokožce nic navíc nedává a také mám problém s vůněmi. Tento kokos je velmi umělý a co jsem zkoušela další varianty, tak je všechno moc sladké a zároveň chemické. Bilou se prodává jen v Německu, ale vůbec nemusíte smutnit.

Balea je na tom docela podobně, možná o chlup lepší. Pěna je opět řidší, mizí a žádné pečující složky se neprojevují. Navíc mě rozčiluje ta jedovatě modrá barva. Přijde mi to zbytečné a ze stejného důvodu si již nekupuji pěny na holení od této značky, protože ty jsou většinou také takto divně barevné. Vůně je opět také chemičtější a byť je toto nejlevnější alternativa sprchové pěny (asi 60 Kč), tak já si ji znovu nekoupím. 

Celkově bych to shrnula tak, že si musíte vybrat, jestli chcete menší napění, ale lepší přilnutí k pokožce (Rituals, Douglas) nebo si chcete hrát s nadýchanou pěnu (ten zbytek). Já osobně dávám přednost druhé variantě, a jak už bylo řečeno, baví mě, když pěna o pokožku i trochu pečuje, a tak si ráda v budoucnu znovu koupím Niveu nebo Kneipp. 

Ještě se sluší dodat, že balení pěny obvykle vydrží méně než běžné sprchové gely. Je to tedy dost individuální, záleží jak moc s tím plýtváte. Já tedy moc nešetřím, ale 200 ml pěny zdolám tak za 15 - 20 použití. Výraznějších změn napříč značkami jsem si nevšimla. 

Co vy a sprchové pěny? Máte je rádi a jaké jste zkoušeli?

8 komentářů:

  1. Já teď používám tu pěnu od Nivey, co ukazuješ. Krásně voní a je úžasně nadýchaná, ale přijde mi, že prostě neumyje tak jako sprcháč. Nevím, jestli je to jen můj pocit nebo si něco namlouvám, ale mohu ji používat jen o víkendech, kdy jsem většinou doma. Během pracovního týdne "potřebuju" používat normální sprcháč, který mi smyje i antiperspirant a umyje třeba i smradlavé nohy :-D V minulosti jsem měla ještě pěnu od Baley (jinou než ukazuješ) a ta byla hrozně řídká a absolutně neumyla. Rituals jsem taky zkoušela, ta mě bavila.
    Celkově ale spíš u mě vítězí klasické sprcháče. Pěna je fajn na zpestření, ale že bych si od teď řekla používám jenom pěny, sprcháče zahazuju, to určitě ne.

    OdpovědětVymazat
  2. To už jich je tolik? Já znám jen od Baley, kterou jsem sama vyzkoušela a od Nivey, ale jsem ještě nezkusila. Hodně mě zaujala ta od Kneipp :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem tu od Balei a byla jsem s ní spokojená :) ale také jsem překvapená, jako Pavla, že sprchových pěn je na trhu tolik. To jsem fakt netušila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo a já do te´d žila v přesvědčení, že takové pěny dělá jen Balea a Nivea :D Tu baleu jsem měla a byla moc, ale ted se mi asi ejvíc zamlouvá Kneip. :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Sprchové pěny jsou pro mně fajn záležitost na cestování, protože jak říkáš, nemusím řešit nějakou houbičku, navíc zasuplují i pěnu na holení, případně občas na takové to zpestření, jinak u mně vítězí klasické gely.
    Měla jsem miniaturku od Rituals, té nemůžu vytknout vůbec nic, až na tu cenu samozřejmě. Pěna od Bilou mně ale taky nijak nenadchla.

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem Bilou a mě to vonělo :D Jinak pěnu od Nivei bych ráda vyzkoušela, hodně lidí si ji chválí. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem ještě žádnou takovou pěnu nezkoušela, jak jsem ti už psala na Instagramu, ale tu od Rituals teda vyzkouším. Jinak se mi kvůli obalům líbí ty dvě poslední :D BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat