pondělí 6. listopadu 2017

Podzimní oblíbenci

Oblíbence měsíce jsem v září tak trošku nestihla, a tak jsem si řekla, že to shrnu dohromady a uděláme si je podzimní. Někdy je ten měsíc prostě krátký a je těžké určit nějaké oblíbence. Ale můžete si tak aspoň užít jeden pořádný a pěkně dlouhý článek. Za dva měsíce se toho nastřádalo docela dost. 


Začneme tradičně kosmetikou, kde jsem byla taková rozpolcená. Na tvářích jsem ještě doháněla pozdní léto a konturovala více než o prázdninách. Ale třeba zase nehty jsem zahalila do šedivých studených tónů.


Naučila jsem se na kombinaci bronzeru Hoola, tvářenky Galifornia a poté rozjasňovače z Revolution paletky. Tato trojka dala dohromady perfektně zahřáté tváře a toto lehké konturování mě prostě bavilo. Můžete vidět i na fotkách níže, ale mám vždycky pocit, že to ten foťák plně nezachytí.

Z řasenek u mě aktuálně vede False Lash Superstar od Loreal a za objev nejen podzimu, ale možná i celého roku považuji nový korektor Master Conceal od Maybelline. Ještě o něm hodně uslyšíte, je fakt boží.


Rty plně odrážely moji rozpolcenost, kdy jsem byla ještě jednou nohou v létě, ale podzim už se hlásil o slovo. Nechyběla tak teplejší oranžová, nude růžová nebo pravá podzimní vínová.


Na nehtech zataženo. Zářivé barvičky jsem schovala spolu s posledními teplými paprsky a za poslední měsíce jsem jen výjimečně měla na nehtech něco jiného než jeden z těchto tří kousků. Zvláště ten šedivý Essie je pro aktuální počasí všeříkající. 


Lehce něco z péče. Ruce teď mažu heřmánkovou Indulonou a je vážně fajn. Hlavně to nesmrdí jako klasická Indulona. A na pleti vede Kiehls. Miluji tu značku čím dál víc a za chvíli nebudu používat nic jiného. Miluji jejich filozofii, jejich úžasný přístup v prodejnách a především kosmetiku samotnou. Aktuálně používám ranní sérum a poté úžasný oční krém s růží. 


Na podzim bylo nutné pořídit i nový parfém a volba padla na ,,malé černé" od Guerlain, které mám na wishlistu několik let, ale jak jsou drahé, pořád jsem je odkládala. Tohle jsem prostě já. Vůně je sice silnější, ale chladné počasí to zvládne. V hlavě má můj oblíbený rybíz, dále nechybí růže a vše je doladěnou vanilkou. Opravdu nevšední, elegantní, úžasná vůně. Jen mi tedy potvůrka hrozně rychle ubývá. Mám ji chvíli, ale už tak dva cenťáky chybí. Kupovala jsem si ji na Notino.cz, kde jsem ji našla nejlevněji. 


Ráda bych vás ukázala i tyto podivnosti z Primarku. Brala jsem to spíše jen na vyzkoušení jako srandu, ale jak zázračný ručníček na odličování, tak divno štětec na makeup jsou prostě boží. 

Fakt nechápu, jak ten hadr funguje, ale stačí ho namočit, vyždímat a přetřít obličej. Sundá to všechno, makeup levou zadní a ani s očima to nemá větší problém. Řasenka, linky, všechno dole. Nechápu. Když šetříte místem, máte to na dvakrát až třikrát, pak to chce vyprat. A co mě překvapilo, na čtyřicet z toho dostanete všechno, i tu černou řasenku. Není to pro mě na každý den, tím spíš mám pocit, že očím přece jen více svědčí olejové odličovače, ale když spěcháte a nemáte na odličování náladu, tohle je suverenně nejrychlejší. Cena byla 2 eura. 

No a divno štětec mě taky překvapil. Brala jsem tedy kvůli ceně menší, což je tak jeho jediná nevýhoda, vyhovoval by mi větší, ale to je moje chyba. V nabídce je. Štětec je úžasně super hustý, velmi jemný, hlava hezky pruží a makeup to roztírá fantasticky. Dlouho jsem chtěla zkusit originál, ale ten je neskutečně drahý a navíc špatně dostupný. Tohle za 3 a půl eura je poklad a až se tam dostanu příště, beru ten větší, ten stále myslím 5 eur. 


Nějaká ta selfíčka. Jak vlasy rostou a já nevím co s nimi, protože jsem takhle dlouhé vlasy v životě neměla, snažím se je teď docela často natáčet. Tedy spíš většinu jen ,,namačkám" slaným sprejem a dotáčím jen přední vlasy. Konenčně je s těmi vlasy nějaká sranda. 


A pojďme volně k jídlu. To jsem opět cvakala tak náhodně. Ne všechno, co uvařím, je fotogenické. :-)

Záchvat zdravého stravování. Krůtí nudličky a batáty s brokolicí. Rozhodně to líp vypadá než chutná. :-)


Jako malá jsem milovala kuřecí játra s rýži, které mi vařila babička. Až teprve letos jsem se odhodlala, že už jsem velká a zvládnu to přece sama. A nechápu, proč jsem s tím doteď měla takový problém. Je to super levné a super rychlé jídlo a mám ho teď každý měsíc.


Podzimní klasika. Nemám teď moc chuť na studené večeře, a tak si častěji namísto salátu uvařím zeleninovou polévku. Většinou smíchám to, co doma najdu a za půl hoďky není co řešit.


Jo, a špagety na sto způsobů, ideálně tak aby pod vrstvou sýra nebyly vidět, tak to je moje celoroční klasika a nejoblíbenější jídlo.


Ještě jeden snídaňový pokus. Banánové palačinky se zakysanou smetanou, nutellou, javorovým sirupem a granátovým jablkem. Pecka.


A na úplný závěr ještě má oblíbená mléka. Nejsem zastáncem laktózové a lepkové hysterie, ale je fakt, že po klasickém mléku mi není vždy úplně dobře, a tak se ho většinou snažím nahrazovat. Nejraději mám bezlaktózovou variantu od Meggle, ale někdy sáhnu i po vyloženě rostlinném mléku. Tam je tedy těžké najít něco, co nechutná jako voda z vypraných ponožky, ale nejčastěji volím mandlová mléka a třeba tohle od Almendrola vůbec není špatné. Našla jsem ho díky elixi.cz, ale měla jsem ho od té doby už několikrát. 


Tím bychom za krásným podzimem mohli udělat tečku, a teď už se můžeme začít těšit na Vánoce :-)

A jaký je váš podzim? 

16 komentářů:

  1. Mňam, to jedlo vyzerá skvelo. Revlon ma fajn rúže, mne tiež vyhovujú. :)

    Rebelliouslily SÚŤAŽ!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasy máš takto super a játra jsem taky vždycky mohla, akorát se na ně za syrova stitim sáhnout 😁 takže jsem je léta neměla, ale jak jsi mě navnadila, asi se hecnu 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejné, syrová játra jsou fakt nechutná a taky s tím bojuji, ale výsledek pak stojí za to.

      Vymazat
  3. Ty vlasy Ti takhle moc sluší:-) Ten odličovací ručník z Primarku by mně opravdu lákal, brzy se tam chystám, tak kdybych měla na něj štěstí, tak bych neváhala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a co se ručníku týče, tak myslím, že za dvě eura na zkoušku opravdu stojí. aspoň pro ten pocit, aby si to člověk zkusil, jak to funguje.

      Vymazat
  4. Od Kiehls bych ráda něco vyzkoušela, moc mě tato kosmetika láká. Odličovací ručník mám, ale nepoužívám ho. Nedovedu se přinutit utřít do něj ten sajrajt z obličeje :-) Vždyť bude hned špinavý a co pak s ním? To je jako na jedno použití a pak hned vyprat?
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se vždycky snažím šetřit místem, takže jeden použiji jeden roh, druhý den druhý a pak už se to prostě musí vybrat. utírat se do včerejšího makeupu není moc lákavé.

      Vymazat
  5. Skvělý článek, ve kterém bylo plno zajímavých kosmetických kousků a skvěle vypadajícího jídla :) lak na nehty od Essie chci vyzkoušet.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Já laky Essie miluji, ale jsou drahé, tak si vždycky dělám radost jen při zahraničních cestách.

      Vymazat
  6. Taky miluji špagety a zrovna dneska jsem dělala na oběd játru, já ji doslova miluji. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Hoola a Galifornia spolu s Mary-Lou Manizer od theBalm je moje najmilovanejšie kombo posledné dni :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám bohužel i lékařsky potvrzenou intoleranci laktózy, takže jsem na tom hůř. Nejen mléko jako takové mi vadí, nemůžu ani jogurty, kefír, máslo, šlehačku, smetanu atd. :-( Po sýrech sice nemám zažívací problémy, ale zase mě po sýrech bolí hlava, což je taky projev intolerance laktózy. Jestli ti nevadí sušená rostlinná "mléka", můžu doporučit pohankového Zajíce, ten je chuťově vynikající (třeba k musli, do kávy atd.). Lepek naštěstí můžu bez problémů. :-) Jinak brokolici jsem nedávno taky dělala.

    Na těch fotkách ti to moc sluší, krásné líčení. :-) Kéž by mi taky slušely nude rtěnky. Lak nosím v posledních dnech naopak žlutý, můj manžel dlouho okukoval v Kauflandu žlutý lak od Essence a říkal, jak se mu líbí, tak jsem mu udělala radost a koupila jsem si neonově žlutý lak od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat