středa 8. listopadu 2017

Nová značka Tesori d'Oriente

Možná jste si už stihli u kolegyň blogerek všimnou, že se nám probouzí nová kosmetická značka Tesori d'Oriente. Tedy ruku na srdce, ona u nás zase tak nová není, dostupná je od roku 2015. Ale upřimně, kdo z vás si ji v drogerii všiml? 

Pro mě osobně to byla naprostá novinka, a na představení značky ve stylové restauraci Asia Temple jsem se opravdu těšila.


Tesori d'Oriente nepochází z východních dálek, jak by název mohl napovídat, ale svůj domov má v nedaleké Itálii, kde se všechny produkty zároveň i vyrábí. Značka vznikla v roce 1998 a známá je nejen svými velmi charakteristickými obaly, ale také úžasnými vůněmi inspirovanými všemi kouty světa. Obsahuje navíc neskutečné množství řad ze kterých si vybere každý.


Co se sortimentu týče, tak u nás je u každé řady dostupná koupelová pěna, sprchový gel a parfémová voda. Jen verze s orchidejí je bez pěny a naopak další dvě nebo tři řady mají ještě mýdlo na ruce. V zahraničí a především v domovské Itálii je těch produktů daleko více a pokud se u nás bude značce dařit, můžeme se také těšit na přírůstky. Mně osobně by udělal radost nějaký krémík, ať už tělový nebo aspoň na ruce. Nebo třeba svíčky, ty by mohly být super. 

Celkem by u nás mělo být dostupných 13 řad a každý rok přibývají další. Letošní novinkou je Ayurveda, která je pro mě osobně zároveň i tou nejvoňavější a taktéž vizuálně nejhezčí. Mimochodem, obaly pěn a vůni jsou plechové. 


Mým dalším favoritem je tmavě modrá decentní  Aegyptus. 


A taky červená Bagno Crema, která je už taková silnější, ale pořád zajímavá. 


Celá akce se konala v úžasné Asian Temple. Pokud milujete asijskou kuchyni a máte plnou peněženku :-), určitě tuto restauraci v srdci Prahy vyzkoušejte. Fotky cateringu tedy nemohou chybět. A to jsem tedy nestihla dezert, ten byl hned pryč. :-)




Ovšem zpátky k Tesori d'Oriente. Určitě vás bude zajímat dostupnost a cena a v obou případech mám pro vás dobré zprávy. Kosmetika je ke koupi úplně všude a za skutečně pohádkové ceny. Na fotce chybí uvedená ještě Teta. Zároveň tedy novinka Ayurveda je zatím dostupná jen v dm.


Jaké jsou mé první dojmy? Zatím jsem toho nestihla vyzkoušet mnoho, ale mým favoritem je sprchový gel. Asi také proto, že pěnu bez vany plně nedocením a ty vůně jsou pro mě trochu problematičtější. Fakt bych potřebovala, aby se ten sortiment u nás rozšířil, protože značka je mi sympatická, ale zatím kromě sprcháče mě ke koupi nic moc neláká. 


Na vyzkoušení jsme dostali novinku Ayurveda, což mně udělalo radost, protože je fakt jedna z nejhezčích. Sprcháč a pěna voní totožně. Svěže ovocně s kapkou orientální elegantnosti. Fakt se těším, až je vyzkouším. Tu pěnu si zkusím vzít k rodičům na Vánoce, abych ji prubla. Pro ty, co si hlídají složení, tak je jistě potěší, že kosmetika v sobě nemá parabeny, barviva, silikony či minerální oleje. Na druhou stranu má docela dost fajn složek v horní polovině složení, třeba aloe vera či ovocné extrakty, rostlinné oleje atd. 

Zpátky ale k parfémům. Tam jsem zatím dost zklamaná. Vůbec to totiž nekoresponduje se zbytkem řady. Těšila jsem se, že to bude vonět jako ten sprcháč, ale není tomu tak. A to nejen u této novinky, ale i u ostatních kousků, které jsem tam zkoušela. I když jsou vůně sprcháčů  a pěn fakt zajímavé, tak parfém je vždy velmi silný a obyčejný. Ze všech jde cítit taková těžká drogérková tuctovka, kterou ocení jedině vaše babička. Zkoušela jsem si na sebe Ayurvedu stříknout a být s ní celý den, ale fakt jsem se v tom necítila. Já jsem na vůně fakt pes a tohle bohužel za mě ne. 


I přes zakolísání u parfémových vod se mi značka líbí. Je prostě trošku jiná než jsme na drogerii zvyklé a to je jedině dobře. Určitě si chci časem pořídit další parfemaci sprcháče a budu doufat, že k nám časem dorazí i nějaké jiné produkty.

Za pozvání mockrát děkuji zastoupení značky.

Co vy a Tesori d'Oriente? Máte nějakou zkušenost nebo je to pro vás taky novinka?

17 komentářů:

  1. Taky jsem dostala pozvánku, ale bohužel jsem se nemohla zúčastnit. Kosmetika mě určitě zaujala, vypadá zajímavě a je to zas něco jiného. Překvapily mě ceny, čekala jsem mnohem vyšší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku jsem v drogerii doteď nepostřehla, slyším o ní poprvé. Ale ceny jsou příznivé, balení hezká..bude to chtít minimálně přivonět:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro italskou kosmetiku mám velikou slabost a tohle vypadá setsakra sympaticky! :-) Obaly mi docela připomínají značku Natura Siberica. Taky takové hodně výrazné a barevné (viz jejich rakytníková řada). Musím na kosmetiku někde mrknout, protože by mě zajímalo hlavně složení.

    Jo a škoda těch parfémů, že ti nesedly. Jestli je to ale vážně takové tuctově nezajímavé... Co se dá dělat. Každopádně děkuju za recenzi a na značku se příště v obchodě určitě podívám :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla bych, že jsou tuctové, jen italové maj trochu jiný nos na vůně v kosmetice, viz sortiment frais de monde nebo borotalco. Jsou trochu odlišné a opravdu jsou v některých parfémech zastoupeny trochu archaické vůně, ale jsou tam i zajímavé a mezi současným mainstreamem vymykající se vůně.

      Vymazat
    2. Je pravda, že jsou prostě takové jiné. Ze mě Italka asi nebude :-), ale věřím, že si to své fanoušky najde. Už jen kvůli té ceně, které v drogerii nemá konkurenci .

      Vymazat
  4. Ja si kosmetiky v DM vsimla uz davno, minuly rok jsem kupovala darky k Vanocum. Znacka ma hodne odlisne obaly, takze ze stojanu jsem ji neprehledla. Akce byla uzasna, ja si ji uzila. Uprimne me vsak prekvapil ten odstup

    OdpovědětVymazat
  5. Parfémovým vodám z drogerky taky moc nevěřím,ale tuhle značku jsem zaznamenala už v Tescu vloni, hlavně kvůli pěnám do koupele v plechovém obalu, to mi přijde hezké a výjimečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty plechové obaly jsou vážně pecka a hned to působí mnohem luxusněji.

      Vymazat
  6. No jako obaly vypadají úžasně! Značku neznám, slyším o ní poprvé. :) A přijde mi i celkem levná, takže super. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kosmetika vypadá nádherně, má krásné obaly a máš pravdu, v drogerce jsem si ji vůbec nevšimla, takže pro mě je to taky novinka. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem na ni v drogerii koukala, myslím, že to bylo v DMku, ale to značka teprve začínala, takže měli jednu dvě řady. Vůně mi ale moc nesedly, tak jsem si ji nekoupila. Byly takové těžší, zkrátka orientální a já mám ráda lehčí, svěží vůně :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  9. Tuto znacku som si vsimla v Tescu uz poriadne davno, ale vobec ma nezaujala a ani neplanujem nieco kupovat.

    OdpovědětVymazat
  10. Znám, mám a v pondělí jdu koupit další vůni 😊😊 Výdrž je fakt skvělá. Výběr je u nás docela velký

    OdpovědětVymazat
  11. Nějaké jejich starší věci jsem už nedávno zkoušela. V DMku měly nějaký sprcháč, ale nešel tam očuchat takže jsem hodně vzala na risk. A bohužel..vůbec mě nenadchnul tak snad jejich novější řady už budou stát za to :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Všimla som si ju už dávnejšie, lebo som egyptologička a niečo s egyptským motívom a ešte kozmetika ma hneď zaujalo. Ale kozmetiku z drogérie moc nekupujem a zloženie ma nijak nepresvedčilo, takže som nič neskúsila. Skor mi príde, že sa to tvári "luxusne", ale je to len priemer.

    OdpovědětVymazat