středa 1. listopadu 2017

Moje aktuální balzámy na ty (Labello, Weleda, Vivaco)

Balzámů na rty není nikdy dost, a tak mi doma uvízlo hned několik nováčků, které bych vám chtěla představit. 


Otevřených balzámů mám milion, po kabelkách, na stolech...však to znáte. :-) Tyto tři kousky jsou ale relativně nováčci a chtěla bych vám je více přiblížit.


Labellino vzbudilo velký rozruch. Podoba se slavným kolegou je více než zřejmá. Pro mě navíc klasická Labella představují návrat to teenage let, kdy jsem nepoužívala nic jiného, a tak jsem i nováčka prostě musela vyzkoušet. Tuto mintovou variantu mi věnovala Klárka, za což jí moc děkuji. 


Balzámek je super roztomilý a je dělaný přesně pro ty blázny, co ho potřebují použít stokrát za den a jen si tak zbůhdarma přejíždět balzámem rty sem a tam. Voní decentně sladce mentolově. Já mám tuto vůni ráda, takže mě to vyhovuje. Na rtech už ale nijak nechladí. 

Konzistenčně je velmi lehoučký a příliš toho nevydrží. Opravdu je hned pryč a můžete přetírat znovu. S hydratací je to průměrné. Na běžně přetření během dne ideál, na popraskané a suché rty slabý kalibr. 

Opravdu to vajíčko beru celé jako srandu. Je to zábava používat, je to příjemné, uleví to od pocitu suchých rtů, ale to je tak všechno. Teď ho ráda používám, ale později se raději vrátím k EOS a na opravdu zničené rty tady mám jiné kousky.


Vivaco s kozím mlékem to ale nebude. Tohle je zklamání roku, protože takový fail jsem vážně nečekala. Nedávno jsem psala o celé kozí řadě a se vším jsem byla hodně spokojená, a tak jsem katastrofu nečekala. Jenže tento balzám je totálně naprd.



Voní to krásně sladce mléčně, ale konzistenčně je to řídká vazelína. Když to dáváte na rty, je to dost nepříjemné, hodně tekuté, má to nahořklou chuť. A stačí pár minutek a máte pocit extrémně suchých rtů. Stačilo pár dní používání a měla jsem tak popraskané a zničené rty jako už dlouho ne. Nejenže tohle vůbec nepomáhá, ale ještě to takto škodí. Opravdu pekelný produkt, který letí do koše a vy se mu vyhněte obloukem.


Pojďme si zpravit náladu Weledou. Tento tónovaný balzámek jsem v úvodu roku dostala od Notino.cz. Chvíli jsem ho ale měla uložený v šuplíku, protože jsem měla otevřenou kupu jiných a používat jsem ho začala teprve nedávno. A on se i na ten podzim více hodí.



Mám odstín Berry Red, ale není se čeho bát. Je to jen taková nude s lehkým nádechem do hněda. Takový ideál když chcete jen vyběhnout na chvíli ven a nemáte vůbec náladu na žádnou rtěnku. Konzistenčně je příjemný, lehoučký. Pití ani jídlo nezvládne, ale jinak na rtech chvíli vydrží. 

S hydratací je to takové opět průměrnější. Vyloženě zničené rty bych tím neléčila, ale na běžné nošení je to příjemné. 

Máte některý z těchto balzámů vyzkoušený? A jaké balzám aktuálně nejvíce používáte vy?

11 komentářů:

  1. Žádný z těchto balzámů jsem dosud nezkusila. Zaujala mě Weleda...

    OdpovědětVymazat
  2. Weleda mě zaujala. Já teď mám balzám s Tea Tree olejíčkem a jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám obě Labellinové varianty, jak tuhle mátovou, tak tu s malinou a červeným jablkem, účinkem průměr, ale baví mně:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, vždy mě v drogerce láká to Labelino. Takže si nechám zajít chuť. Já teď hodně používám balzámy od Yves Rocher. :)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yves Rocher balzámy mám taky moc ráda, jsou skvělé.

      Vymazat
  5. Weleda balzámky mám v plánu vyzkoušet, lákají mě. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Labellino mě lákalo, ale po tvé recenzi už po něm tolik netoužím, jestli je ještě horší než Eos. Já spotřebovávám jelení lůj Regina (klasický), ale nemám ho ve známé formě velkého suku, v jedné menší drogerii, kam chodím, mají malé balení (v Albertu mají to malé balení taky), které je podobné klasickým balzámům. Prostě tyčinka, ne ten obří suk, který není vůbec praktický do kabelky/batohu. Taky marně spotřebovávám červený Eos (příchuť: summer fruit), už ho nechci, Eosy prostě moc nehydratují. Načala jsem Labello, které jsem dostala jako dárek ke kondomům (nechápu tu spojitost mezi kondomy a balzámem na rty), je to klasické tmavě modré Labello, které mám ráda. Sice složení je asi víc chemické než u Eosu a Reginy, ale zase mi rty opravdu hydratuje.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Mám ten od Weledy a popravdě z něj zrovna nadšená nejsem. Má zvláštní olejovitou konzistenci, vůně také nic moc. Mrzí mě to, protože mám přírodní kosmetiku jinak ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ta konzistence je taková specifická a ne každému může sednout.

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. U tej Vivapharmy sa niet čo diviť, keď prvou zložkou v zložení je petrolatum. To by som si nedala ani na nohu, nie to na pery, keď toho človek časť zje :/

    OdpovědětVymazat