pondělí 23. října 2017

Moje svaté grály

Není to u mě zcela obvyklé, že bych si kupovala jeden a ten samý produkt dokola. I když mi něco vyhovuje, stejně raději zkouším dál a dál, to jsem prostě celá já. Ale samozřejmě, jako je to už u všeho, existují výjimky potvrzující pravidlo, a tak se i u mě najde pár kousků, které používám opakovaně. Myslím si, že vás tady dnes nic nepřekvapí, protože to jsou produkty, které důvěrně znáte z mých statistik i dalších článků. Ale myslím si, že si zaslouží samostatný článek, abyste viděli pohromadě, co mně skutečně sedí a na co nedám dopustit. 



Článek vznikal dlouhé měsíce, abych na nic nezapomněla a hlavně, abych i fotografiemi demonstrovala, že se u mě doslova střídá jedna lahvička za druhou. Nakonec jsem takových produktů nasbírala celkem 16.

Tonikum Lirene

Tonika jsem nedávno rozebírala v samostatném článku a oblíbenců mám hned několik. Jako top jsem ale vybrala Lirene. Kromě toho, že mé pleti stoprocentně sedne, tak je také levné a všude lehce dostupné. Pokud hledáte neutrální tonikum bez alkoholu, tohle je ta nejlepší volba.

Odličovač očí Yves Rocher

Legenda všech legend a svatý grál nejen u mě. Vyzoušela jsem už hodně odličovačů očí, ale ten nejlepší je skutečně ten chrpový od Yves Rocher. A díky bohu, že ho začali vyrábět ve větším 200ml balení. Člověk aspoň nemusí každý měsíc běhat pro nový a cenově to také vychází lépe.

Čisticí maska Yves Rocher

Čisticí maska od Yves Rocher je mým svatým grálem více než pět let. Když zapátráte do historie blogu, na tuto masku jsem psala jednu v prvních recenzí vůbec. Od té doby ji sice používám méně často, ale na poličce ji musím mít připravenou pořád. Smutné je, že se toto léto přestala prodávat, a tak už mám v zásobě jen tyto dva kousky. Časem se tedy budeme muset rozloučit. :-(

Termální voda Serozinc La Roche Posay

Termální vody patří pevně do mé každodenní rutiny a používám je vždy před nanesením krému či séra. Nyní je sice zkouším nahrazovat květovými vodami, ale to nic nemění na tom, že za tu nejlepší termální vodu považuji slavný Serozinc. Ony jsou ty jeho účinky dost diskutabilní a velmi decentní, ale já ho mám zkrátka ráda a pleť vždy dokáže hezky osvěžit a zklidnit.

Pleťový krém Avéne

TriAcnéal Expert od Avéne mě nadchl od prvního vyzkoušení a nyní už dodělávám svoji třetí lahvičku a připravena je čtvrtá. Nepoužívám ho denně a často jen lokálně, ale pokud se objeví na pleti jakákoliv neplecha, s tímto krémem mám jistotu, že zase velmi rychle zmizí. Na akné ve starším věku neznám nic lepšího. Vše se velmi rychle zatáhne a zároveň to pleť i lehce hydratuje, takže není hned vysušená. 

Čisticí pásky Nivea

Tohle je taková moje soukromá legenda. Ne příliš lidí se se mnou shodne, ale já na tyto pásky nedám dopustit. Na mně fungují perfektně a vždy vytáhnou velké množství nečistot. Neumím si to bez nich představit a stačí když někdy zapomenu a třeba tři týdny nos nevyšistím, tak hned cítím, jak je hrubý a špatně se na něj nanáší makeup a všechno jde hned vidět. Zároveň tyto pásky považuji za nejlepší a žádná jiná značka je neumí tak dobře, aby toho vytáhly tolik. A nějaké ty urban legend, že vám to loupe a ničí kůži? No, pokud by to byla pravda, už bych žádnou kůži na nose neměla. Pásky používám pravidelně více než čtyři roky a můj nos je stále na svém místě a úplně v pořádku.

Krém na nohy Balea

Další legenda, kterou její sláva předchází. Lepší krém na nohy zkrátka neexistuje, na tom se shodne 11 z 10 blogerek a další stovky spokojených zákazníků. Komu jsem krém doporučila, tak byl nadšený a sama na něj nedám dopustit. Jen výjimečně sáhnu po nějakém jiném, abych se vždy přesvědčila, že Balea s ureou je prostě jednička.

Tělové mléko Dove

Tělová mléka hodně střídám a pořád něco zkouším. Čas od času se ale vrátím ke svému oblíbenci snad už z dětství a vždycky si nadávám, proč pořád něco vymýšlím, když ten nejlepší krém je jasný. To naprosto klasické originální tělové mléko od Dove. Konzistenci má tak akorát, skvěle se roztírá, dobře hydratuje. A ta vůně? Díky tomu, že jsme ho doma používali od jakživa, tak pro mě takto prostě voní dětství.

Mátový gel Ryor

Univerzální pomocník téměř na všechno. Já ho nejvíc používám na nateklé nohy po náročném dni či na cestách, ale poradí si i s namoženými zády, štípanci od hmyzu, bolestí hlavy a dalšími neduhy. Krém je opravdu silně mátově parfemovaný a dokáže navodit opravdu hodně ,,mražený" pocit. Zvláště na ty unavené nohy je vážně nepostradatelný.

Odlakovač Dermacol

Také nic nového pod sluncem. Od té doby, co ho mám, tak je jakýkoliv jiný odlakovač velkým utrpením. Zrovna nedávno jsem si nějaký půjčovala od mamky a málem jsem vyletěla z kůže, jak hnusné a přesušené jsem po něm měla nehty. Dermacol stáhne lehce dolů naprosto vše, včetně třpytek. Zároveň o nehty pečuje, a ty nejsou tak přesušené a křehké. Za 60 Kč je tohle opravdový poklad a v této oblasti nemám potřebu dále experimentovat.

Barva na vlasy Loreal

Nutno říct, že u barev jsem nikdy moc neexperimentovala. Zkrátka jsem měla šťastnou ruku a jen jsem si vyladila odstín a nemám potřebu hledat dál. Miluji Casting Créme Gloss od Loreal. Jejich použití je hodně jednoduché, takže to hravě zvládnu sama. Barva chytne super rovnoměrně, vydrží tak dva měsíce, jak se uvádí na obale a vlasy po ní nejsou nijak zničené. A co se barvy týče, zakotvila jsem u 200 Ebenová černá. Je to tak o odstín tmavší, než jsou mé přirozené vlasy a cítím se v ní skvěle.

Gel na holení Gillette

Tohle je také taková letitá stálice a už opravdu dlouho jsem si nekoupila gel jiné značky. Tady z toho vždy vznikne příjemná pěna, díky ní je holení rychlejší, šetrnější a pokožka tolik netrpí. Nejraději mám verzi s levandulí a poté s aloe vera či broskví. Naopak všemi milovaná vanilková verze (na obrázku) mi smrděla, a tu si víckrát pořizovat nebudu.

Gelová manikúra Essence

Hitem posledních let jsou nadlaky s gelovým efektem, které slibují dlouho výdrž. Přišly s tím téměř všechny značky, ale za mě nejlepší zůstává Essence. A úplně nejraději používám jejich bázi i top caot. On sice tu hlavní práci odvede top coat, ale s tou bází mám vždy ještě lepší pocit. Perfektní je, že to funguje na lacích všech značek a manikúra mi vydrží krásná celý týden. Od té doby, co tyto lahvičky mám, můžu nehty lakovat jednou týdně. Stal se z toho takový můj nedělní rituál. Jejich jediná nevýhoda je, že rychle tuhnou a nejpozději jednou ročně je potřeba lahvičky obměnit. Ale zase stojí 80 Kč, což není žádná katastrofa.

Gel na obočí Loreal

Tohle je můj další poklad, na kterém se ale s většinou neshodnu. Mnoho z vás mi říkalo, že jste si ho na můj popud koupili, ale nesedl vám. Což mě mrzí, ale já si stojí za tím, že na mé obočí je to ideál. Vtipné je, že se taky prodává v jednom jediném odstínu, a to takovém, že naprosto věrně kopíruje moji přirozenou barvu obočí. Obočí s ním vždy jen lehce zafixuji a jsem spokojená. Pravda ale je, že mé obočí není úplně typické. Je tmavé a husté samo o sobě, a tak mu stačí minimální úprava. Možná i proto jsem s ní já tak spokojená, zatímco těm, co si s obočím musí více vyhrát, tohle nestačí.

BB krém Maybelline

Kde jsou ty časy, kdy světu vládli BB krémy. A kde jsou ty časy, kdy se můj miláček Dream Fresh dal koupit v našich drogeriích. Díky bohu, že v zahraničí stále je. Sice mi pořád lehce mění odstíny i obaly, ale vevnitř je stále to samé. Pro mě je tohle nejlepší věcí na dny kdy spěchám, na cestování či v letních vedrech. Nanést to jde krásně prsty a klidně i potmě, pleť to sjednotí, díky SPF 30 ochrání a drží to celý den i v těch nejextrémnějších podmínkách. A že ho mám sakra prozkoušený. Je se mnou už téměř šest let a vypotřebovala jsem nespočet tubiček. 

Makuep Astor

Opomenout nemůžu ani makeup přesně ušitý na mou pleť, a to Skin Match od Astoru. Paradoxně je to jediná věc, kterou jsem kdy od této značky měla. Perfektní je odstín 100 Ivory, makeup sice kryje jen lehce, ale obvkyle mi to stačí. Dobře a rychle se nanáší, pleť vypadá hezky svěže, sjednoceně a drží to celý den. SPF 18 je také fajn. Dodělávám teď třetí lahvičku.

To je taková má pomyslná TOP 16 kosmetických produktů, které mě natolik učarovaly, že není potřeba je měnit a hledat za ně náhrady. S ohledem na moji ,,úchylku" zkoušet pořád něco nového, si těchto kousků považuji ještě více. Není lehké mě přesvědčit, že něco stojí za opakovanou koupi. :-) 

Co vy a svaté grály? Máte něco, co už léta nestřídáte a shodneme se v něčem?

11 komentářů:

  1. Super článek. :) za mě určitě BB od miss sporty, ale už se nevyrabeji. Taky krem bioderma, cistici gel a tonikum mixa. V péči o pleť moc neexperimentuji a držím se klasik.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krém od Avene bych mohla vyzkoušet. :) Krém na nohy Balea je i můj oblíbenec. :)) BB krém od Maybelline, jsem měla jeho modrého bráchu a ten byl výborný.

    OdpovědětVymazat
  3. Odlakovač Dermacol používám už roky, oblíbila jsem si ho natolik, že jiný ani nekupuji a to je u mně docela vyjímka, abych jeden a ten samý produkt používala stále dokola. Oblíbenců mám jinak spoustu, ale střídám je buď s jinými oblíbenci nebo zkouším nové, takže se u mně produkty střídají.

    OdpovědětVymazat
  4. Já ty pásky na nos od Nivei mám a taky mi toho dost vytáhnou. Mám zkušenost i s baleou, která toho taky dost vytáhla a je cenově výhodnější. Jinak podlak a nadlak od essence jsou nejlepší a taky je velmi ráda používám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tu Baleu měla kdysi a nějak si to už ani nevybavuji, musím je zase jednou vyzkoušet, slyším to teď z více stran, že jsou dobré.

      Vymazat
  5. Máme stejný oční odličovač s chrpou, rovněž pecka už léta. Naopak pásky na nos od Nivey mi nesedla nebo to prostě a jednoduše s nimi neumím... Mezi mé topky patří třeba zázračný kelímek od Oriflame, šampon proti lupům H&S, tvářenka Bourjois... Ostatní věci se dost mění.

    OdpovědětVymazat
  6. Čistící pásky na nos od značky Nivea mám také velmi ráda :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Fajn článek. Já teda se zmiňovaných zkoušela jen dvoufázový odličovač od YR ale na mě působil až moc mastný tak nevím :/

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když jsem s ním kdysi začínala, tak jsem to o něm taky psala, že mi přijde moc mastný, ale pak jsem zkoušela dál a dál, mnoho jiných je mastnějších a ty co jsou méně, tak mi v odličování nevyhovují, tak jsem na to nakonec rezignovala a dneska už mi to ani nepřijde.

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. To je skvělý článek, máme spoustu stejných oblíbenců :)... Odlakovač Dermacol, top coat Essence, masku Yves Rocher a gel na holení Gilette. Makeup od Astor a BBčko Maybelline bych taky ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat