pondělí 11. září 2017

Oblíbenci za srpen

Nechce se mi tomu věřit, ale prázdniny jsou pryč. Nemůžu si ale stěžovat, srpen jsem si opravdu užila. Půlku měsíce jsem měla dovolenou a byť jsem nenavštívila žádnou exotiku, i tak jsem si to náramně užila. I proto jsem se rozhodla to trochu rozdělit. Dnes si dáme takovou tu klasiku - šminky, vlasy a vaše nejoblíbenější jídlo a pro fotky z prázdnin vyčlením samostatný článek, který bude příští týden. 


Makeup jsem měla dost takový různorodý. Do práce jsem se líčila jako vždycky, ve volnu buď velmi decentně nebo vůbec. I to je důvod, proč jsem do přehledu dala hned dva makeupy. Ve volných dnech jsem měla jasno - BB krém od Maybelline je můj letitý letní oblíbenec. A do práce jsem raději sahala po mém dalším miláčkovi - Skin Match od Astor. Tvářenku jsem volila trochu netradiční, protože obecně mám v létě raději teplé oranžové odstíny, ale letos jsem propadla Hervaně. Mívám s ní období, kdy na ni vůbec nesáhnu a pak ji jednou vytáhnou a zase si připomenu, že je to prostě nejdokonalejší odstín na světě.
Oči jsem moc neřešila a obvykle na nich skončila tužka od Gosh. A rty byly jasné - NYX Butter Gloss, opět a zase rtěnko balzámek Rimmel a docela jsem si oblíbila i balzám od Blistexu. Je decentně malinový a navíc má SPF 15. Na cestách jsem obvykle namísto rtěnky měl jen Blistex.


V péči nemohla chybět termální voda Avéne, protože ta mi nechybí žádné léto a poté jsem objevila dvě fajn novinky. Je jím nový krém od Nivea, který má až gelovou texturu a je díky tomu super lehký a rychle vstřebatelný. Zároveň neztratil nic na klasické vůni i hydrataci. A zázrak je také odličovací gel do Origins. Je naprosto dokonalý, lehce chladivý, takže na léto ideál a navíc odličuje fakt fantasticky. Ještě se k němu vrátím později v podrobnější recenzi.


V srpnu jsem se také odhodlala k mému dlouholetému snu, a to prodloužení vlasů. Respektive, nakonec jsem se po dohodě s nejúžasnější kadeřnicí Nikolou rozhodli v první fázi jen pro decentní zahuštění. Od té doby, co mi vlasy začaly padat a nedokázaly si samy udržet svou délku, jsem snila o prodloužených vlasech. Jenže mi pořád spoustu lidí říkalo, ať to nedělám, sama jsem se bála především toho, že to bude v hlavě nepříjemné a nebude to stát za to. A pak přišla Nikola s tím, že to možné je, a že to vyzkoušíme takhle polehoučku. A je to boží! 

Ten rozdíl je opravdu decentní, takže se nedá moc dobře popsat a ani ty fotky nedokážou naplno ukázat, jak moc velká změna to pro mě je. 



Mám pouze po stranách pár tenkých pramínků. Musím říct, že mě ve finále i mrzelo, že vůbec nikdo z mého okolí si toho nevšiml. Ale pak jsem si řekla, že je to vlastně dobře, protože kdyby za mnou lidi chodili a ptali, co to mám na hlavě nebo kdyby ta změna byla natolik markantní, že by bylo všem jasné, že to není všechno moje, tak by to bylo divné. Takhle to vím jen já a cítím se s tím skvěle. Už jen proto, že tato délka je pro mě za posledních tak patnáct let opravdu maximální. Moje vlasy už by v této délce samy o sobě nevypadaly dobře, protože vzadu bych měla pár ocásků, ale teď to jde. Daleko lépe vyfoukám objem, udělám vlny, můžu nosit culík ve kterém je více než pět chlupů. Někdy stačí ke štěstí opravdu málo.


A jak jsem se vypořádala s umělými pramínky a péčí o ně? Vlastně jsem byla až sama překvapená, jak jednoduše jsem si zvykla. Jasně, je to dáno i tím, že tam těch pramínků mám pár a kdybych jich měla víc a s délkou až po zadek, asi je ta péče jiná. Ale já kašlu na všechnu tu hysterii, které o prodloužených vlasech koluje na internetu. Vlasy si myju normálně v předklonu, češu klasických tangle teezerem, a klidně i za mokra,  spím s rozpuštěnými vlasy, dokonce jsem je teď o víkendu barvila. A pořád jsou úplně v pohodě. Ve vlasech mi to nevadí, netahá to, drží to jak má a vím o nich jen já. Vidět nejsou. 

Chci o tom napsat samostatný článek, ale spíše až retrospektivně třeba za půl roku. Až to budeme i posouvat a teoreticky ještě více přidávat. Zatím ale můžu říct, že to předčilo má očekávání a někdy stačí opravdu malinká změna (kterou vidím jen já), abych se cítila úplně jinak - mnohem lépe.

Vlasy mi dělali v salonu Colour by Nikola, který příští víkend slaví své první narozeniny. Takže pokud vás láká vlasová péče či barvy J Beverly Hills nebo se chcete přijít poradit, co vyvést zrovna s vašimi vlasy, určitě se tam v pátek nebo sobotu stavte. Na produkty jsem připravená sleva. Více o akci najdete na Facebooku a já se tam určitě také ukážu. 

A zakončím to vašim oblíbeným jídlem. Zase jsem fotila málo, já vím. Ale v srpnu jsem byla pořád někde, tak jsem vlastně ani moc nevařila. A když už ano, tak to nebylo moc fotogenické. :-)

Moje nejoblíbenější letní verze špaget - s cuketou, rajčaty a mozarellou.


Malé burgříky od ségry. Výborné!


A byť bylo horké léto, oblíbila jsem si namísto zmrzliny čaje. :-) Dvě krabičky Kusmi Tea mi věnovaly kamarádky, ale já hned běžela pro další a budou přibývat. Jsou to úžasně voňavé a lahodné směsi čajů. Opravdu stojí za to. A ještě vypadají roztomile. 


Co vy a srpen? Prázdninovali jste a užívali si sluníčka?

10 komentářů:

  1. Ten odličovací gél od Origins vyzerá veľmi zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z něj fakt nadšená, je to nejlepší odličovací gel, co jsem kdy měla. Určitě si budu kupovat i plné balení.

      Vymazat
  2. BB od Maybelline jsem mívala hodně ráda, fakt mně mrzelo, že se u nás přestal prodávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se s tím nesmířila dodnes. Naštěstí v zahraničí se pořád prodává, byť teď mu měnili obal, takže si ho kupuji přes ebay.

      Vymazat
  3. Tuhle rubriku miluju! :) Vlásky jsou moc pěkné a ono je dobře, že si toho nikdo nevšiml, to je taky účel, mělo by to vypadat co nejvíc přirozeně. Přesně to jsem ti i radila já - raději jen zahustit a ne hned prodlužovat. Ono to bohužel často tak je s produkty, že co je dobré, přestanou vyrábět. Nechápu to, mně zase zrušili oblíbený přípravek na akné z lékárny.

    http://kliknisem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tebe jsem právě myslela a myslím si, že je to takto opravdu nejlepší řešení. :-)

      Vymazat
    2. Jé, tak to mě těší. :) Časem bys mohla zkusit i trochu delší vlasy, myslím, že by ti mohlo dost slušet i takové delší mikádo. :) Jak se říká, méně je někdy více.

      Vymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. To jídlo vypadá dokonale a velmi mě zaujaly čaje, nepoznám je.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat