neděle 24. září 2017

Prázdninový deníček

V kalendáři už je sice podzim, ale vzpomínky na prázdniny neblednou. Ještě vám dlužím článek právě o těch mých. Letos to nebyla žádná exotika a zvolila jsem to spíše hodně odpočinkově a low costově. :-) Což ale neznamená, že jsem si to neužila.


Dovolenkový mód u mě začal úderem srpna, kdy jsem odjela na týden k rodičům aneb jak jsem všem v žertu říkala, čekal mě ,,all inclusive na Moravě". :-D A musím říct, že jsem vychytala úplně ten nejteplejší týden v roce, takže jsem si připadala doslova jako v tropech. Ale já mám takové počasí ráda, takže jsem si to užila. Sice jsme si díky vedru neužila mé oblíbené projížďky na kole, ale hezky jsem odpočívala, po roce jsem přečetla knížku, navštívila kamarádky ze střední, byla i nějaká ta koupačka. Prostě pohodové prázdniny. Ale znáte to, i když je u rodičů ten nejlepší servis, není nad to, když jste svým pánem, a tak jsem po týdnu zase ráda putovala do Prahy. A tam jsem si užila další prázdninový týden. Vůbec není potřeba nikam jezdit, Praha je krásná a je tady pořád spousta věcí k objevování. 


Nikdy jsem nesnědla (a neutratila tolik peněz) tolik zmrzliny jako právě tehdy. Každý den jsem vyrážela ven, užívala si rozpálené ulice stověžaté matičky a scházela se s lidmi, na které nemám bohužel během roku tolik času. Byly to především kamarádky s malými dětmi, které prostě mají čas ve všední den dopoledne, kdy se jim vy normálně věnovat nemůžete. A v sedm večer to pro ně zase není ono. Takže tohle byla skvělá příležitost, jak je všechny zase vidět. 



Pak už jsem se sice musela vrátit do pracovního procesu, ale ještě v srpnu za mnou přijela ségra a užily jsme si prodloužený víkend jak jinak než opět v Praze. Vyrazily jsme spolu do zoo, což už je takové tradice. Chodíme tam každý rok. Pražskou zoo mám fakt ráda a považuji ji za tu nejkrásnější, co jsem navštívila. 


Poté jsem si střihla premiéru a vyrazila na food festival. Tedy, ségra mě tam zatáhla. :-D Ja na to totiž vůbec nejsem. Nepozdává se mi, že se to připravuje ve stánečku na přímém slunci, všude plno lidí, musíte platit cashem (což já fakt nemám ráda), nemáte si to kde v klidu sníst...Ale musím tedy říct, že to bylo ve finále fajn a smazalo mi to pár mých chmurných představ. Skvěle jsme si pochutnaly, špatně nám nebylo a rozhodně jsem na podobné akci nebyla naposled. Občas prostě proč ne. 



Navíc jsme to spojily se skvělou procházkou, prošly křížem krážem náplavku a nakonec skončily na Petříně. Tam je prostě krásně, ale spočítala bych na prstech jedné ruky, kolikrát jsem tam byla. Jsem prostě ostuda, a to už v Praze bydlím pět let. :-) 



A abychom v experimentování  pokračovaly, další den jsme to vzaly na Vyšehrad a samozřejmě jsme neminuly proslulé Yam Yam. Opět, asijská kuchyně nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale kolem mě ji každý miluje, tak mi obvykle nezbývá nic jiného, než jít s nimi, ale také si zvykám. A tato vaječná palačinky s krevetami byla skvělá. A co teprve zelené palačinky s kokosem. Pecka. 


Ale abych na to zahraničí přece jen nezanevřela, v úvodu září jsem jela na dva dny do Berlína. Sice pracovně, ale i tak jsem si to stihla užít. Byla jsem v tomto městě poprvé, a tak jsem byla moc ráda za komentovanou prohlídku města. Je to opravdu zvláštní město. Neměla jsem přehnaná očekávání, tak ani nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Nedýchne na vás ani starobylá historie (protože ta tam prostě není), ale ani to není žádné super moderní město plné mrakodrapů. Je uvězněno někde uprostřed, obestřeno smutnou historií dvacátého století. Na druhou stranu je to město hrozně ,,free" plné individuálů. Člověk se tam cítí hrozně svobodně.





A abych tomu cestování dala sladkou tečku, minulý týden jsem byla na pracovním výjezdu v areálu Botanika, které je kousek za Prahou. Je určeno primárně milovníkům golfu, ale klídek a přírodu si tam může užít naprosto každý. 


Tak a teď začít šetřit na nějakou tu další pořádnou dovolenou. Nápadů mám několik, ale to všechno mě čeká až příští rok. Tak jako tak, toto léto jsem si užila v poklidné atmosféře a i doma se dá prostě dělat spoustu zajímavých věcí a odpočívat. 

Co vy a vaše prázdniny?

5 komentářů:

  1. Krasne fotky 👍 Mne sa konecne podarilo dostat na dost "exoticke" miesto v zahranici, o ktorom som nikdy ani neuvazovala a bolo to uplne super. A este ma caka predlzeny vikend v Prahe 🤩

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky:-) Já jsem si léto a prázdniny užila a i když jsem brblala na ty vedra, tak tak teď už mi chybí, tím víc, že poslední dobou je už jen chladno a deštivo.

    OdpovědětVymazat
  3. Článek mě moc bavil. Berlín závidím, už několik let se chci do něj také podívat...ale teď si říkám, jestli moje očekávání nejsou moc nahoře :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Berlín byl skvělý a jsem moc ráda, že sis ho aspoň trochu užila taky! :) Jinak určitě souhlasím, že se dá krásně odpočívat a užívat si i tady u nás!

    OdpovědětVymazat
  5. Skutečná asijská kuchyně je ve skutečnosti jiná, než jak ji prezentují u nás, manžel byl pracovně v Číně a je to jídlo rozmanitější a chutnější než ta česká "čína". Ovšem i tak to mají všechno hodně smažené.

    Souhlasím, že u nás je taky krásně, nechápu tu posedlost létáním k moři, mě to vůbec nebere. My jsme učili češtinu Číňany a jeli jsme s nimi na výlet na Kuks a do ZOO Dvůr Králové (z nějakých organizačních důvodů jsme s nimi ale nemohli jet jejich autobusem). Jinak jsme o prázdninách byli ještě s manželem v Liberci, Praze, Brně a Starém městě u Uherského Hradiště. Do těch moravských měst jsme jeli za příbuznými manžela. Prostě takových několik menších dovolených. :-) To máme rádi. Krásné fotky máš.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat