pondělí 4. září 2017

Kosmetická statistika (srpen)

Tak nám srpen proklouzl mezi prsty. A byť jsem si ho tedy náramně užila a byl pro mě trochu nevšední a více odpočinkový, tak se statistikou to ani nehnulo a na obou frontách jsou pro mě naprosto typická čísla. Konkrétně tady máme 28 novinek a 22 spotřebovaných kousků. 

Novinky

Je to taková různorodá hromádka. Nejvíce mě těší, že tam není příliš dekorativky. A pak ty jednorázové masky, spoustu miniatur, to bude hned pryč. 


Spolupráce v srpnu spíše odpočívaly a chystaly se na plodnější září. Nicméně Dermacol na mě nezapomněl ani v létě a poslal mi dva balíčky. Jeden obsahoval dvě nové micelárky a pleťový krém a druhý poté komplet péči pro problematickou pleť. Tu sice nemám, ale nakonec jsem si pár kousků rozhodla nechat, protože tu a tam se ta pleť prostě zblázní, tak ať jsem na to připravena.


Nějaké ty balíčky dorazily i z Lorealu. Ty jsem ale tradičně třídila a nechala jsem si bázi pod oční stíny Loreal (zkoušela jsem ji zatím jen dvakrát, ale vypadá nadějně) a dvě nové rtěnky od Maybelline.


A pak jsem samozřejmě utrácela. Když jsem byla u rodičů, navštívila jsem svoji oblíbenou drogerii a pořídila si pár kousků od Ziaja, Ryor a Saloos. No a potom eshop Sephory slavil narozeniny a objednávací mánie pohltila i mě. Pořídila jsem si odličovací gel Origins (je boží!) a korektor Nars. A beauty blender jako dárek na mě také zbyl. 


Miš maš - došly mi matující papírky, tak jsem pořídila další, konečně jsem měla štěstí na naskladněné nové linky od NYX a poté jsem si zajela do outletu do Fashion Areny a koupila si něco málo od Clinique a Mac za fakt super ceny. 


Malinká návštěva dm drogerie. Barvu jsem potřebovala, stejně jako nový lak. Vzala jsem na zkoušku super slavný Elnett od Loreal, tak jsem na něj zvědavá. A na masky Garnier jsem měla kuponek 1+1 zdarma, tak jsem vzala do zásoby.


Rozhodla jsem se pro velké testování asijských plátynkových masek, tak tady je další dávka. Původně jsem chtěla zahrnout více značek, ale už teď mám doma asi dvacet kousků, tak je asi nejdříve spotřebuji a někdy v budoucnu dáme další kolo.

Spotřebováno

Podle počtu kusů je to klasika, krásných 22, ale ta hromádka je stejně nějaká malá. Je tam hodně dekorativky a miniatur, tak to nevypadá tolik efektně. :-)


Dermacol se u mě točí, jako v novinkách, tak ve spotřebovánu, tak pojďme na to.

1) Odlakovač Dermacol - Nejlepší na světě a jiný už ani zkoušet nechci.

2) Krém na ruce Dermacol - Já ho beru jako fajn parťáka na pracovní stůl. Hezky vypadá, hezky voní, hezky se vstřebává. Hydratace je průměrnější, ale na to denní mazání postačí.

3) Gel po opalování - Byl příjemný a v létě se hodil.

4) Tělové mléko Dermacol - Trošku mě rozčilovalo, že se hůře roztírá. Nebylo špatné, ale znovu ho nepotřebuji.

5) Sprchový gel Dermacol - Moc mě nevzala vůně, byla taková ostrá až pánská. Znovu také nechci.


6) Zubní pasta Medi Blanc - Píšu to u ní pokaždé, moc mi nesedí, protože jsou po ní zuby citlivější, ale mám v zásobě těchto vzorečků ještě několik. 

7) Zubní pasta DontoDent - Mám obecně tuto značku z dm ráda a tato pasta taky nebyla špatná.

8) Odličovací ubrousky Nivea - Moje vůbec nejoblíbenější. Používám je více méně jen na cestách, ale jsou moc příjemné a sedí mi.

9) Tonikum Diadermine - Recenze byla teprve nedávno. Vůbec nebylo špatné, ale za srdce mě nechytlo a nutně ho znovu nepotřebuji.

10) Mátový gel Ryor - Jeden z mých svatých grálů. Opravdu nenahraditelný pomocník pro unavené nohy, štípance, ztuhlá záda a podobné neduhy. Tento kousek bohužel není dodělaný, ale vypršela mu expirace. Už mám ale doma náhradníka.


11) 12) Krém a sérum Esthederm - Měla jsem už x vzorečků této značky a vždycky jsem nadšená. To je opravdu jiná dimenze, co se péče o pleť týče. Zvažuji, že se plácnu přes kapsu a aspoň jeden krém si pořídím.

13) Krém na ruce Loccitane - Verbena je moje nejoblíbenější parfemace, ale jinak to absolutně vůbec nehydratuje. Vzhledem k ceně plného balení je to fakt ostuda.

14) Krém MOA - Byl to takový univerzální kelímek na všechno. Měla jsem ho v práci na stole, ale už přes rok, tak se chudák trošku unavil a musí pryč.

15 ) Antiperspirant Dove - Jeden z mých nejoblíbenějších. I když potvůrka, trošku dělal fleky na tričkách.

16) Suchý šampon Batiste - Nesdílím všeobecné nadšení kolem této značky, ale zrovna tato tropická varianta je asi jedna z nejlepších a nedělá bílé fleky.


17) Řasenka Loreal - Já mám řasenky této značky ráda, tak tohle byl totální fail. Ani jsem ji nedopoužívala, protože byla fakt děsná. Hrozně slepovala a nedokázala řasy hezky vyčesat.

18) Řasenka Too Faced - To je úplně jiná liga. Nejdříve jsem z ní byla trochu rozpačitější, ale jak trošku proschla, byla super a právem si celé to šílenství kolem ní zaslouží. Sice stále trvám na tom, že mi dělá krátké řasy, ale zase tak úžasně husté a precizně rozčesané, že jí to i odpouštím. Ráda bych se k ní někdy vrátila.

19) Makeup Loreal - Docela jsem si ho oblíbila, jen tedy to balení je hrozně rychle pryč a moc se mi nechce za něj znovu platit čtyři stovky. Ale tak třeba časem uvidíme. Na léto je super.

20) Matující papírky Catrice - Klasika, která nesmí v kabelce chybět. Značky tady moc neřeším, prostě co zrovna seženu. A tyto se myslím už neprodávají. 

21)Tvářenka Oriflame - Mám ji už několik let, ale byť je krásná, tak jsem ji nikdy moc nepoužívala. Musela udělat místo pro novinky.

22) Oční stín Essence - Sám o sobě byl naprd, ale byl to hezký rozjasňovač do vnitřního koutku. Jen už ho mám také několik let a okraje začínají být nějaké divné, tak raději vyhazuji.

To by bylo za srpen vše a těšte se na září. To bude pěkně výživné, to vám můžu slíbit už teď. :-) 

Co vy a srpen? Užívali jste si prázdnin nebo vám přece jen něco uvízlo v nákupním košíku?

8 komentářů:

  1. Jsem zvědavá na recenze těch masek. Platynkove mám doma zatím jen dvě, ale určitě planuji zkoušet dalsi.
    Soutěž s Catrice

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi produkty Dermacol:-) V srpnu jsem si stihla jak užívat léta, tak nakupovat, ale řekla bych, že docela umírněně:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Už se těším na recenze masek! Obalově vypadají skvěle. Dermacol a jejich novinky se nějak rozrůstají, ty micelární vody vůbec nevypadají špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se na recenze o těch maskách :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ty masky na pleť vypadají hrozně lákavě :) Jinak spotřeba je super .)

    OdpovědětVymazat
  6. Já to měla naopak než ty, červenec jsem měla relaxační a naopak srpen byl pro mě ve znamení práce (krátká brigáda, psaní diplomové práce, další změny v bytě - nová podlaha, malování, tapeta atd.). Jsem na sebe hrdá za to, že jsem se dokopala k tomu začít psát diplomku. Tu masku Acne clear od Dermacolu jsem měla a za mě super, tak snad ti taky sedne. :) Zrovna dnes jsem v Tetě koukala na tenhle formující krém/mléko od Dermacolu a nakonec jsem si to rozmyslela a jsem ráda, když čtu, že se ti špatně roztíralo. Od Dermacolu z té sady (nebylo tam přesně to, o čem jsi ty nedávno psala článek, byly to trochu jiné produkty, ale taky něco na zeštíhlení celulitidu atd.) jsem si nakonec vybrala Lift-gel vypínající gel na hýždě a boky a Cryo Cellu Slim - chladivý gel proti celulitidě. Dám pak vědět, jestli to fungovalo i u mě. :-) Myslím, že jsem si toho za srpen moc nekoupila z kosmetiky, akorát jsem si koupila nude rtěnku od Alverde a řasenku Miss sporty, ještě nějakou řasenku od Rimmelu, ale asi mi nesedlo složení, nebyla mi na očích příjemná, tak jsem ji dala mamce. Jinak jsem kupovala i dárky manželovi, mimo jiné barvu na obočí (ano, opravdu existuje muž, který si upravuje obočí :D), manželovi barvím obočí a sama tu barvu také budu používat, prostě dárek, který uspokojí oba. Při dnešním nákupu v Tetě jsem tam přihodila i makeup od Rimmelu Lasting Finish, byl ve výprodeji za 80 Kč, bylo těžké odolat.


    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ta meduňová voda od Saloos je neskutečně super a ta její vůně! A make-up Cushion od Loreal je teda extra nepraktický. Nejen, že je okamžitě pryč, ale to balení je ještě strašně nehygienické.

    Mějte se krásně! :-)

    https://misovy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat