středa 13. září 2017

Česká značka Vivaco

Českou značku Vivaco jsem dlouho neznala, ale před nedávnem si ke mně našla cestu hned ze dvou stran. Nejdříve jsem dostala pár produktů od mamky k Vánocům (a ano, recenzi píšu v září :-D) a o pár měsíců později mě oslovilo i samotné zastoupení značky a poslalo mi další kousky k vyzkoušení. Dnes se tedy mrkneme na pár produktů, které už jsem stihla vyzkoušet. 


Asi nejznámější je jejich kozí řada s mléčnými proteiny, od které jsem toho také stihla nejvíce vyzkoušet. A vesměs jsem byla spokojená. Pro všechny produkty je typická velmi příjemná vůně. Připomíná mi dětství a je taková sladce mléčná. Jako máslové sušenky namáčené v mléce nebo mléko s medem. 



Sprchový gel je klasika. Je krásně jemňoučký, hezky napění a voní tak nevtíravě. Je super, ale musím se přiznat, že já osobně mám raději výraznější voňavější sprcháče. Tohle je pro mě trošku nuda, ale to je hodně subjektivní. Mám v plánu si teď zbytek přelít to lahvičky níže a spotřebovat jako mýdlo na ruce, protože tam mě ta vůně naopak baví. Cena je 69 Kč za 400 ml.


Na druhou stranu, je vhodný pro citlivou a atopickou pokožku. Třeba ségra s ekzémem fakt bojuje a jen málo co může používat. Tahle řada jí sedí a kromě sprcháče měla i pěnu do koupele, která ji pomohla. 



Mýdlo na ruce mě naopak baví fakt hodně. Dost možná je ta vůně výraznější, taková dětsky milá a při každém mytí jsem se jí nemohla nabažit. Dávkování pumpičkou je taky super. Jen jsem měla pocit, že bylo nějak rychle pryč. Cena je 59 Kč za 400 ml.



Ve vánoční sadě jsem měla ještě i tuhé mýdlo, a to je za mě zatím nejslabší kousek. Opět by ho tedy ocenili lidé s citlivou kůží, protože je opravdu velmi jemné a neutrální, ale to já nedokážu plně docenit a je to trošku nuda. 



Mýdlo vůbec nevoní a je to taková nevzhledné šedá hrouda. Používala jsem ho jen na ruce, protože na celé tělo tuhá mýdla nepoužívám. Hrozně rychle se rozmočilo, popraskalo a nejvíce mi to připomínalo školku, kde jsme měli na každém umyvadle zavěšenou síťku a v ní hnusné rozmočené šedivé mýdlo. Ani jsem ho celé nedodělala. Cena je 79 Kč.



Kozí řada nabízí i pleťovou péči, kde jsem měla jen vzorky, ale o to víc mě nadchly. Zkoušela jsem pleťový a oční krém. Vzorky mají bohaté 4 ml, takže vydržely opravdu dlouho. Ten oční už jsem poté musela dokonce vypatlat na celý obličej, protože po třech týdnech už mě nebavilo skladovat otevřený pytlíček. 



Co je docela zvláštní, tak oba krémy mají totožné složení (viz fotka níže), ale asi tam budou mít jiný poměr těch surovin, protože na první pohled se liší. Oční je hodně tekutý, na můj vkus až moc a o něco méně parfemovaný. Pleťový krém má lepší konzistenci a výraznější mléčnou vůni.

Oční krém mě nadchl. Už jsem se smířila s tím, že si do konce života budu muset kupovat oční krém Kiehls za tisícovku, protože nic jiného nefungovalo, ale tohle byla příjemná změna. Snad jen tak konzistence mě nebavila, ale normálně se to prodává v dávkovači s pumpičkou, tak to bude asi o kapku příjemnější než to dolovat z pytlíčku. Oční okolí bylo hezky zklidněné, dostatečně hydratované. Pro mě opravdu překvapení, tím spíše, že 50 ml stojí 149 Kč.

Pleťový krém byl také super. Je sice určen pro 30+ a spíše na sušší pleť, ale seděl mi. Byl tedy na mě lehce hutnější, ale nebyl to problém. Póry neucpával a dokonce jsem ho mohla nosit i pod makeupem a také nedělal neplechu. Pleť byla opět taková klidná, vyrovnaná, hydratovaná, spokojená. Cena je směšných 99 Kč za 50 ml.



Pojďme ale k novinkám, které mi poslalo zastoupení značky. Respektive dnes se podíváme pouze na kávový peeling a zbytek si necháme na příště. 

Peeling dorazí v plastovém pytlíčku a je vskutku nevšední. Má velmi jednoduché složení, kde převládá káva spolu se solí a cukrem. Voní opravdu skvěle. Jako karamelové kapučíno anebo káva s levandulovým sirupem. A co je super, tak vůně na těle vydrží i několik dlouhých hodin.

Ještě se znovu musím vrátit k obalu, který je fakt praktický. Je z pevného plastu, navíc má takový ten klip na zavírání, takže to v klidu můžete mít ve sprše či sprchovém koutu a nedostane se do toho voda, ani se to nerozmočí. 



Konzistenčně je to také zajímavé. Je to prostě kávová sedlina, ale díky obsahu olejů lépe drží u sebe a docela hezky a rovnoměrně se roztírá po pokožce. A celý ten proces je zábava. Tedy až na následný úklid koupelny, na který se připravte. Hrozně to barví, navíc je to plné zrníček, takže po použití je hnědé úplně všechno. :-D 



Co se hrubosti týče, je to takový střed. Já osobně mám raději jemnější peelingy a spíše jen ty cukrové, kde se to rovnou rozpouští. Tady přece jen ta kávová zrníčka trošku škrábou. Ale berte to tak, že já jsem v tomto ohledu opravdu cíťa a spousta lidí by vám naopak řekla, že by snesla i hrubější zacházení. 

Fotogenické to opravdu moc není. :-)





Výsledek je skutečně fajn. Pokožka je hezky jemná, obroušená a zároveň díky obsaženým olejům hezky hydratovaná. Vůbec není nutné se po peelingu mazat, na kůži vám zůstane jemňounký vláčný film. 

Peeling hlásá, že je super na celulitidu. To jsem nijak nepozorovala a asi mi ani nepřísluší to hodnotit. Má se používat 2 - 3 týdně, což jsem nedělala. Já po peelingu sahám tak jednou za měsíc, přes leto občas i po třech týdnech, ale častěji ne. 

Za mě je to taková netradiční srandička. To balení, ta konzistence, ta vůně. Ráda vyzkouším každou ptákovinu na trhu, takže i ten bordel v koupelně beru sportovně. Ale asi upřimně, jednou na vyzkoušení stačí. Cena je 429 Kč za 220 g a podle mě vydrží fakt na dlouho, ale záleží, kolik toho na sebe dáte. 

Ještě mám doma v zásobě kozí balzám na rty a poté ricinový olej. A taky kupu vzorečků dalších pleťových krémů. O tom všem vám dám vědět později, ale zatím můžu říct, že mě značka Vivaco baví a velmi příjemně mě překvapila.

Úplně nejvíce jsem nadšená z pleťového a očního krém z kozí řady. Jediné, co mě zklamalo, je naopak mýdlo. Vše ostatní je za mě fajn a určitě, pokud značku potkáte, něco vyzkoušejte. Stojí to za to. Tím spíše za ty pěkné ceny.

Znáte značku Vivaco? Máte něco vyzkoušeno?

9 komentářů:

  1. Tak ten peeling and oční krém vyzkouším! Řadu neznám, ale velice mě zaujala tvá recenze na ní. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. This is so inspiring! I love the post:)
    Soslu Badem by Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  3. Vivaco jsem poznala až letos, koupila jsem si naprosto úžasné opalovací máslo, které budu příští rok nutně potřebovat znovu:-) Jinak bych se docela nechala nalákat na ten kávový peeling, myslím, že by stál za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
  4. Vivaco znám už asi rok a půl, ale objednávala jsem teprve někdy v dubnu :)
    Kupovala jsem si víc věcí: balení sprchových šamponů (dá se to použít jako šampon i jako sprcháč) - ve vůni meloun, mango, mojito a voní nádherně. Zatím jsem použila akorát to mango a řekla bych že mi to víc vyhovuje na vlasy než na tělo. Pak mám taky to mýdlo na ruce z kozí řady a z toho jsem zklamaná :( Jsem zvyklá na kozí řadu od Ziaja a tu úplně miluju a tady mi ta vůně prostě nevoní. Mýdlo jsem teda ještě nezkoušela, ale přes tu jeho vůni se asi nepřenesu. Mám pak ještě sůl do koupele s mořskými minerály a sůl do koupele na nohy s jalovcem a ta je fakt bezvadná :) Určitě bych ráda Vivaco prozkoumala víc, ale mám momentálně bezedné zásoby, tak snad někdy v budoucnu.

    Zaujal mě ten oční krém z té kozí řady (ten jsem měla i od Ziaja a moc mi nevyhovoval, tak možná zkusím tento). Peeling mám ve vzorečku a moc se na něj těším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Značku vůbec neznám, ale peeling vypadá dobře :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. To bych nečekala, že zrovna tahle značka přijde s napodobeninou Mark scrubu a ještě za takový peníze. Zatím mě vždycky odrazovalo složení výrobků, které odpovídá ceně, ale když čtu tvé recenze, přece jen jim dám šanci :-)

    OdpovědětVymazat
  7. My s mamkou si tuto značku velice chválíme. :) Produkty jsem také našla na Vánoce, když jsem hledala nějaké kosmetické balíčky. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat