středa 6. února 2019

Svíčková statistika (listopad-leden)

Svíčková sezona je v plném proudu, a tak jsem už potřebovala vysypat všechny vypálené věci do koše a vše vám zrekapitulovat. Původně jsem si chtěla dát lehčí nakupovací pauzu a pálit zásoby. A byť jsem odolala povánočním slevám, stejně se to u mě nějak nastřádalo. Byť spousta svíček byla jako dárek.


Z novinek je to různorodá směs. Neodolala jsem pár vánočním kouskům a něco zase dostala. I proto jsou ty fotky tak rozkouskované. Vždycky už jsem si myslela, že je to komplet, tak jsem to nafotila. A pak dorazila ještě jedna várka, a další a nakonec ještě jedna. :-) 


Tohle je asi nejlepší kup, který jsem kdy u Yankee candle udělala. Bylo to na Black Friday a velká svíčka stála jen něco málo přes čtyři sta. Do poníků jsem se navíc naprosto zamilovala, je to skvělá vanilková vůně. Nejen na Vánoce, ale na celou zimu. Mám je zapálené každou chvíli. 


Vosky Heart & Home jsou povedené, takže jsem před Vánoci doplňovala jejich zásobu. Mají také nově svíčky v kalíšku. Díky většímu průměru jdou poměrně cítit, více než jejich votivky. Ale vyjdou dost draho, stojí stovku a hoří tak do deseti hodin. Příště zase raději jen vosky.


Village Candle jsem dostala jako dárek, schovávám si ho na jaro. A poté jsem si nemohla nechat ujít nové vánoční vosky Yankee Candle.


Rituals mini svíčky byly součástí adventního kalendáře. 


Tuto hromádku Yankee Candle jsem našla pod vánočním stromečkem. Jsou to samé mé oblíbené vůně a hlavně z A Childs wish mám opravdu radost, protože svíčka už se léta nevyrábí a je těžké ji sehnat. A přitom patří k mým nejmilejším. 


V lednových slevách jsem vzala jen dva vosky a nakonec se novinkou Blush Bouquet naladila na jaro. 

Přejděme volně k vypáleným kouskům. Na první pohled jich není moc. Já totiž v poslední době hodně pálím velké svíčky, ale ještě jsem se u žádné z nich nepodívala na dno. To bude zase až příště. 


Miniatura Village Candle byla fajn. Měla jsem v prosinci vanilkové období a vypálila vše, co tuto vůni jen připomínalo. :-) Rituals svíčky mě tolik nenadchly. Pálila jsem je všechny dohromady a stejně nebyly skoro vůbec cítit. Překvapila mě mile aspoň výdrž. I když jsou pidi, bylo to více než 15 hodin. 


Vosky Heart & Home jsou úžasné. Musíte trošku vybírat, ale mnoho variací se s klidem vyrovná Yankee. 


Vosky Village Candle pálím raději v aroma lampě jako vosk. Více z nich tak vytáhnete jejich vůni. Ta pepprmintová čokoláda byla mimochodem fakt boží. 


Vosky Yankee Candle se nesly ve znamení Vánoc a vanilky. Naprosto miluji Christmas Eve, to je klasika. A mimichodem, novinka Glittering Star je neskutečný držák. Cítit šla ještě i u sedmé čajovky. A to já obvykle používám tak tři až čtyři. Naopak třeba Snowflake cookie absolutně nechápu. Měla jsem ji již po druhé, ale ta přestane vonět asi tak v polovině první čajovky. 

Máme to vše shrnuto a pálíme na novo. V nákupech se stále budu snažit držet zpátky, protože již v květnu mě čekají zajímavé nákupy, kdy se budou dokupovat zásoby jedna radost. Ale o tom vám povím až někdy příště.

Jakou vůni teď v zimě nejraději pálíte vy?

9 komentářů:

  1. Svíčku s poníky jsem taky měla a byla super :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych tak nakupovala, hodně mě toho lákalo ve slevách a také jarní novinky YC, ale odolala jsem. Dost teď redukuji vosky a také chci vypálit "noname" svíčky a pak můžu nakupovat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já se s nákupy moc zpátky držet nedokážu, něco přinesl Ježíšek, byly slevy, teď zase jarní edice.. A do toho samozřejmě pilně pálím:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím si nakoupit další vosky od YC ale Heart and Home už konečně musím vyzkoušet!

    magazín ŽENSVĚT

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ráda vanilkové vůně a ta svíčka s poníky vypadá moc hezky. Nějak mi u Yankee utekla, ale to bude asi tím, že jsem už dlouho žádné nové vůně nekupovala. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Stani,
    ja mam doma viacero velkych sviecok od Rituals, dostaala som ich ako darcek k nakupu. A tie vone az na jednu absolutne necitim, jedine co bolo ako tak vyraznejsie bol Budha a mozno este Rituals of Dao. Hammam, Sakura, Ayurveda, necitila som to ani v tesnej blizkosti. Okrem toho, na moj vkus horeli dost zle, pretoze aj napriek tomu, ze som dala iluma lid, tak sa na nich tvoril tunel. Najhorsie to bolo pri parfemacii Sakura. Na SK stoja tiez sviecky 25 EUR a myslim, ze to je fakt skoda penazi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že jsem od nich měla velké očekávání, ale levné fakt nejsou a tohle mě nepřesvědčilo. je to škoda, ale zůstanu věrná yankee.

      Vymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, to je pro mě článek plný inspirací na nové vůně :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat