středa 18. července 2018

Všechny moje rtěnky

Nedá se napsat nic jiného, než KONEČNĚ. Ano, tento článek odkládám roky. Konkrétně poslední update mé sbírky rtěnek je z roku 2014. Já vím, jsem ostuda, ale pořád jsem se k tomu nemohla nějak dokopat. Ono jen to všechno vysypat ze šuplíku, prohlédnout všechny kapsy a kabelky, a pak to zase všechno schovat, zabere jedno odpoledne. Ale je to tady, tak se pojďte mrknout, kolik rtěnek u mě doma najdete. 


Kolik rtěnek doma máš?
Na začátek bylo nutné říct si, co považujeme na rtěnku. Rozhodla jsem se to nekomplikovat a jediné, co jsem oddělila, jsou balzámy na rty. To by bylo zase jiné povídání. Ale poté již vše klasické rtěnky, tekuté rtěnky, tinty, lesky a další hybridní konzistence jsem dala na jednu hromadu. A vyšlo z toho krásné číslo 55. 



Nejoblíbenější textura?
Ta se u mě léta nemění. Mám sice svá různá období, ale vždy se ráda vracím k pohodlným spíše balzámo rtěnkám, které jsou jen lehce pigmentované a na rtech zkrátka příjemné. 


Nejoblíbenější barva?
Opět se dlouhodobě nejraději držím nude růžové, ovšem v nejrůznějších podobách. Vidíte sami, že je z čeho vybírat. :-) A pokud mám chuť na výraznější kousky, tak daleko raději, než klasickou červenou mám fuchsiovou. Tato studená barva mi nejvíce sedí a cítím se v ní dobře. 





Nejoblíbenější značka?
Rozhodně Loreal. Nejde si tam tedy oblíbit jeden kousek, protože oni ten sortiment hrozně točí a než se stihnete vzpamatovat, tak už váš oblíbenec ve stojanu není a místo něj na vás čekají lákavé novinky. Ale většinou mě u nich baví různé textury a málokdy jsem zklamaná. Samotnou mě překvapilo, že od nich aktuálně těch věcí tolik nemám. 



Mění se tvé rtěnkové preference spolu s ročním obdobím či příležitostí?
Rozhodně ano, hodně mě to ovlivňuje. Třeba v létě obecně víc tíhnu k oranžové, kterou jinak přes rok nenosím. A nejoblíbenější rtěnkové období je určitě podzim. To sahám po studené růžové až vínové. A také mám doma pěknou zásobičku. 



Aktuálně nejčastěji nosím...
Jelikož je to léto, tak právě oranžové - Revlon, Makeup Revolution nebo můj nejoblíbenější Rimmel. A přihodila jsem i nude růžovku od Clinique, protože když nevím, co na rty, skončím u ní. 



Kterou rtěnku používáš nejméně, ale stejně ji máš ráda?
Jsou to asi Lingerie od NYX. Na to, že tekuté matné rtěnky nepatří k mým nejoblíbenějším, tak tyto mají fajn texturu a dobře se nosí. Jen je tedy mám obě v takových hnědých odstínech. Nejsou špatné a když se líčení sladí, jsou dobře nositelné. Jenže se k tomu nemůžu často dokopat, a tak je opravdu nosím výjimečně. Chtěla jsem si už i koupit nějaký růžovější odstín, ale přijde mi, že to mají dohněda všechno. 



Která rtěnka je ve tvé sbírce nejdražší?
Pár drahých rtěnek ve sbírce mám, ale snažím se je kupovat se slevou, tak to nikdy nebylo tak hrozné. Oficiálně nejdražší je od Tom Ford, ale na tu jsem měla z velké části slevový poukaz, a tak jsem reálně více peněz dala za Urban Decay nebo Mac. 



Dopotřebovala si někdy rtěnku až do konce?
Nestává se to často a většinu rtěnek tedy opravdu vyhazuji předčasně, protože jsou zkrátka staré. Ale nějaké výjimky by se našly. Pamatuji například příjemnou růžovku od Artdeco nebo poté lesko balzám Colour Elixir od Maybelline, který se u nás dodnes neprodává. A aktuálně k tomu má nejblíž Rimmel a myslím si, že i na Clinique jednoho dne dojde, protože rtěnku nosím opravdu často. 



Koupila sis nějakou rtěnku dvakrát?
Opět to není věc, která by se děla často, ale stalo se. 16 Lip Colour od Dermacolu v odstínu 4. Jedno balení jsem vyhodila už dávno, na obrázku to hnusné je druhé balení, které poputuje do rtěnkového nebe již brzy a třetí balení čeká v zásobě. Tohle je moje pravá červená a díky té skvělé výdrži je se mnou na všech významných akcích, které si žádají výraznou rtěnku. A občas si ji vezmu i jen tak na běžný den. 



A co konturovací tužky?
Nic velkého, ale myslím si, že jednoho dne je budu používat častěji. Dříve jsem je fakt nepotřebovala, ale teď mám pocit, že s věkem už nemají rty tak ostré kontury a u některých tmavších odstínů je to prostě s konturkou lepší. I tak jich zatím nemám moc a třeba ty od Lorealu používám samostatně místo rtěnky. 



Tvůj nejnovější rtěnkový přírůstek?
Dárek o známé, lesk na rty od Becca. V lahvičce průhledný, ale zabarví rty do růžova podle ph. Ještě jsem ho nestihla moc otestovat, určitě o něm budu časem ještě mluvit. 



Která rtěnka je na tvém wishlistu?
Nové dvoufázové rtěnky od Lorealu a samozřejmě milion dalších. :-) 



Co z tvé sbírky ještě stojí za zmínku?
Co třeba lesky na rty? Je to vtipné, i když dost možná i přirozené, protože to tak má víc lidí. Zatímco na lescích jsem začínala a před deseti lety jsem měla jen ty a žádné rtěnky, tak teď jsem si od nich úplně odvykla. Typický lesk mám v podstatě jen jeden od Macu, poté by se tam dal přidat ještě krémový lesk Loreal a ta novinka od Becca. 



A ještě můj oblíbený stojánek. Kromě toho, že je praktický, tak mi pomáhá udržovat ty klasické rtěnky v "rozumném" počtu. Když se mi to do něj nevejde, přijde na řadu třídění...


Věřím, že jsem vás tímto článkem potěšila a slibuji, že na jeho příští pokračování budete čekat méně než čtyři roky. :-) Počet rtěnek je na jednu stranu vysoký, ale upřimně jsem si myslela, že jich bude i víc. Nebo jsem měla i období, kdy jich více bylo. Teď se to snažím tak nějak korigovat. Ale těch novinek je na trhu stále tolik, že pět rtěnek v šuplíku asi jen tak mít nebudu. Ta padesátka je pro mě takový zdravý kompromis. 



Pochlubte se, kolik rtěnek se najde u vás?

14 komentářů:

  1. Krásná sbírka! :) Já mám prostě pocit, že mně rtěnky nesluší..možná tak jen nějaké nude odstíny, které působí přirozeně. Doma jich mám asi 11 :) Třeba časem si na ně zvyknu víc a budou se mi na mně vic libit ☺️

    OdpovědětVymazat
  2. Páni to je ale hromada :-) já mám rtěnek tak kolem 15, ale kdybych ji netřídila o ty co nepoužívám nebo mi nesedí odstínově, asi bych jich měla také tolik :-) stejně používám tak tři a zbytek mám vystavený jen tak pro parádu :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. No prave som trochu pocitala a ja mam len klasickych ruzov vyse 54. Tekutych matnych ruzov som napocitala 15, pasteliek 15 a leskov 19 🙈 Ale uz nekupujem nove a ak ano, tak iba kus za kus (ak kupim nieco nove, niecoho stareho sa zbavim). Poriadne testujem svoje zasoby a snazim sa vyradovat kusy, ktore mi nesedia 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Pamatuji si na dobu, kdy jsem doma měla pouhé 3! rtěnky a naprosto jsem si s nimi vystačila:-) No, od té doby se to výsledné číslo hodněkrát znásobilo, pokud ke rtěnkám jako takovým mám započítat i balzámové rtěnky, lesky, pastelky atd, tak to výsledné číslo atakuje stovku, což mně upřímně řečeno, trochu děsí:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Haha 😁 mám tři a z toho jedna mi nesluší +ty zbývající dvě jsou skoro spotřebované. Ale jsem svým způsobem ráda že nevyhazuju, dříve to tak nebylo

    OdpovědětVymazat
  6. Pamatuji si, kdyz jsem.s rtenkou zacinala, mela.jsem jen jednu. A ted mam okolo 25 :D miluji ruzove odstiny a zacinam trosku nosit i cervenou barvu.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, krásně se na ty fotky kouká. :) Já mám 5 rtěnek, 2 lesky a 1 rtěnkobalzám. :D Mám to dá se říct naopak než ty, čas od času mám období, kdy tíhnu víc k leskům nebo světlým hydratačním rtěnkám, ale pak se nakonec stejně ráda vracím k sytým hutným rtěnkám, které zakryjí rty už v 1 vrstvě + nerozpíjí se. Kromě těch 7 mám taky v kalíšku zbytek 2 rtěnek, Yves Rocher a Maybelline. S tou YR jsi mě inspirovala ty, je to hydratační rtěnkobalzám a voní hezky po třešních. Už dlouho taky plánuju nějakou tekutou neslíbatelnou rtěnku. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ani jsem raději svojí rtěnkovou sbírku nepočítala. Takže vůbec netuším kolik kousků mám :) ale vím, že z celé sbírky používám nejčastěji pouze svých 9 kousků od Macu. I když ráda bych ještě vyzkoušela nějaký odstín od Chanel, YSL a Clinique :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek, já mám doma rtěnek a lesků něco kolem dvaceti, taky se snažím aby se mi vešly do stojánku a ty které nepoužívám posílám dál. Zajímalo by mě, jaký je to odstín rtěnky od Clinique? Ten, kterému už se blížíš na dno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherná, taky mě zaujala. Prosím tě a ten stojánek je odkud?

      Vymazat
    2. Kupovala jsem ho na ebay, zhruba za stovku. Je to už spoustu let, možná tak pět, ale myslím, že tam podobné stále budou.

      Vymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat