pondělí 16. července 2018

Léto podle Dermacol

Dermacol již tradičně patří k těm, kteří každoročně připravuji speciální letní novinky. Nejinak tomu bylo i letos, a že se to tentokrát vážně povedlo. A to vám neukážu úplně všechno, v nabídce jsou třeba již tradiční mini laky, které taktéž mají povedené odstíny. My se ale dnes budeme orientovat spíše na tělovou péči. Řeč bude o sprchových gelech, tělových mistech a květinových vodách. 


Sprchové gely Aroma Ritual jsou sázka na jistotu a vždycky se těším, s jakou další variantou přijdou na trh. I když tedy musím říct, že léta u mě stejně vede parfemace hrozny s limetkou. Letošní nováčci se ale také vyvedli. Více mi sedí papája s mátou. Ta vůně je neskutečně vyrovnaná a cítíte v tom jak sladký plod ovoce, tak svěží mátu. Hodně povedené a aktuálně mě vážně baví. Meloun s meruňkami také není špatný, jen za mě spíše průměr. Je to zkrátka ovocně sladké, nic víc, nic míň. Musím na tu vůni mít vyloženě náladu, ale spotřebuji ji ráda. 



Velkou novinkou je čtveřice tělových mistů. Na ty jsem se hodně těšila, protože vizuálně vypadají skvěle. 150ml lahvičku seženete za 139 Kč. 



První dva Waikiki Sun a Ibiza Party jsou slaďoučce ovocné. Dost možná jsou i nejlepší, jen já podobné vůně na léto už mám, tak jsem je rozdala. Ale věřím, že novým majitelkám dělají radost. Portolino Kiss je asi nejslabší, vůni hrozně neutrálně až nijak, nejvíc z toho jde cítit alkohol. 

A nakonec St. Tropez, tak ten to u mě vyhrál, a to i přesto, že je to pro mě dost netradiční vůně. Oficiálně dle popisku bergamot a bílé květiny. Vůně je to až lehce pánská, hodně svěží a lehce protnuta citrony, ale příjemnými, ne těmi záchodovými. Na takové letmé letní přestříkání je to příjemné. Nebo třeba po sprše. Je to zkrátka hodně osvěžující a vůbec ne sladké. Do mé parfémové sbírky to hezky zapadá, protože tam fakt nic podobného nemám. Výdrž je ale tedy hodně průměrná, spíše slabší. Dá to několik málo hodin, poté to komplet zmizí, takže během dne se musí aplikovat opakovaně. 

Suma sumárum, jsou to taková letní nenáročná stříkátka za pár korun. Pokud mezi tím najdete svoji oblíbenou vůni, proč ne. Ale konkurence je veliká a pokud si jen trochu připlatíte, víc muziky uděláte s Victoria Secret. A třeba takové Avon spreje je nahradí úplně (to mi taky připomíná, že jsem je sakra dlouho neměla, a přitom jsou tak fajn).



Z novinek mě nejvíce zaujaly květinové vody, na ty jsem se vážně těšila. Trošku mě tedy zklamalo, že ve všech je obsažen alkohol, který v těchto typech produktů nemám ráda, ale i tak jsem se dala do zkoušení. 

Všechny vody mají příjemný rozptyl a poměrně výraznou vůní přesně po té kytičce, po které jsou pojmenované. Ten jasmín je třeba na mě už trošku moc a občas mě dusí. Naopak třeba levanduli naprosto miluji. 

Způsobů použití je mnoho, ale nějaké hmatatelné důkazy po nějakých účincích jsou dost diskutabilní. Je to hodně o pocitu. Já mám obecně podobná stříkátka ráda a jsem jim nakloněna. Jednu lahvičku jsem si dala do koupelny a používám ji pravidelně jako krok před nanesením pleťového krému. A tam musím říct, že byť jsem to nečekala, tak se mi prokazatelně méně ucpávaly póry a já jsem při pravidelném čištění pleti najednou zjistila, že nemám tolik práce jako obvykle. Inu, můj nenáviděný alkohol tentokrát zaúřadoval v můj prospěch. Nejvíc těchto účinků dosáhnete jasmínovou verzí. Což je logické, je tonizující a obsahuje toho alkoholu nejvíc. Ale zkoušela jsem ji na chvíli vyměnit za levanduli a také to fungovalo. Naopak jsem si nevšimla žádného vysušení ani podráždění. Zkrátka mi v tomto případě ten alkohol nevadí. Nesmí se to ale přehánět a není to věc, kterou bych si stříkala na obličej desetkrát za den jako třeba termální vodu. Tam už si myslím, že by mohl být problém.



Ale jinak třeba růži mám v práci na stole a čas od času se s ní osvěžím. Je taková příjemně pozitivní. Zároveň mi pomůže, když se třeba za den už po xté pudruji, tak díky ní si to zase lépe sedne. 

Ten alkohol je tam diskutabilní a není to prostě čistá květinová voda, ale za sebe můžu říct, že to funguje. Mám je ráda a rozhodně dopoužívám všechny tři. Navíc něco podobného budete v drogerii hledat docela těžko. Tohle se povedlo a za mě ano. Cena je 149 Kč za 100 ml.



Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Dermacol.

Stihli jste některou novinku vyzkoušet? Jak sedí vám?

9 komentářů:

  1. Mě určitě nejvíce zaujaly nové sprcháče, kdybych neměla takové zásoby, hned bych na ně mrkla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Doma mám jen nové sprchové gely, těším se na každou novou variantu se kterou Dermacol přijde, takže třebaže mám sprcháčů do zásoby až moc, tak se nedalo odolat:-) Květinové vody používám ty od Saloos, ale docela ráda bych vyzkoušela i nějakou z těchto.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se velmi líbí ty pleťové vody :) A sprchové gely snad nikdy neurazí. Musí určitě zase krásně vonět!

    OdpovědětVymazat
  4. Mám Waikiki sun a teda nádherná vůně. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Jooj Dermacol má krásne sýte vône svojich sprchových gélov, milujem ich podobne ako Yves Rocher a tie spreje už vidím asi na 5. blogu a čím ďalej tým viac túžim po tom upokojujúcom levanduľovom :O

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  6. Mě teda osobně více voní ten meloun a meruňka ze sprchových gelů a Waikiki Sun jsem měla v DM boxu a jsem moc spokojená s vůní i s výdrží :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  7. Mě tyto novinky zaujaly :-) mám moc ráda od Dermacolu ty jeho vůně, jak je krásně vytuní a nakonec máš chuť produkty ochutnat :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Najviac ma zaujali pleťové vody, tie sú proste dokonalé. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat