pátek 27. července 2018

Kosmetická pětka - Yves Rocher

Jsem moc ráda, že se vám předchozí díl líbil, a jelikož značek, které mám prozkoušené křížem krážem a chci vám je v této rubrice představit, je opravdu hodně, pustíme se hned do další z nich. Nebylo těžké si vybrat, a sáhla jsem po své oblíbené Yves Rocher. 


Kdo blog čte pravidelně, ví, že je to jedna z mých top značek a pokud sjedete níže ke štítkům, dle velikosti písma vidíte, že jen o málokteré značce bylo napsáno více recenzí. Bez nadsázky mám prozkoušený celý jejich obchod. Jediné, co mě kdy mrzelo, tak jsem s nimi nikdy nenavázala spolupráci. Asi je odradilo pár mých negativních recenzí, protože zkrátka i ta sebelepší značka má pár slabých produktů nebo na mě nikdy nenarazili. Tak jako tak, většího milovníka jejich produktů by hledali těžko. 

Diskutabilní je i jejich systém prodeje se slevami, dárky a zelenými body. Než se v tom naučíte chodit, je to matoucí a někdy k naštvání. Ale pokud se to naučíte používat ve svůj prospěch, odcházíte každý měsíc z obchodu s plnou taškou i dobrý pocitem, že jste neutratili tolik. Za rok fakt dostanete kupu dárků zdarma a pokud si hlídáte slevy a vše kupujete s minimálně 40% slevou, ty ceny jsou vesměs fajn. 

5 věcí, které miluji

1. Chrpový odličovač očí  - Dobře, překvapení se nekoná. Tohle je dost pravděpodobně jejich nejprodávanější a nejoblíbenějších produkt vůbec, zkrátka věc, která se povedla. Lepší odličovač očí budete hledat jen těžko. Je lehce mastnější, ale za ta léta jsem si zvykla. Odlíčí vše naprosto dokonale a nedráždí oči. Opravdu nespočítám, kolik lahviček jsem vypotřebovala, ale klidně třeba dvacet. Používám ho nejmíň šest let, a jen občas ho prostřídám s něčím jiným. 


2. Sprchové gely -  Když se mě zeptáte, jakou značku sprchových gelů u mě v koupelně najdete nejčastěji, bude to právě Yves Rocher. Miluji od nich snad všechny varianty. Jak řadu Nature, tak ty dřívější lahvičky Jardins, ty už se myslím bohužel nevyrábí. A opomenout nemůžu ani každoroční vánoční limitky. A taky sprchový olej. Zkrátka, cokoliv na mytí od Yves Rocher. Stačí si jen vybrat tu pravou vůni pro vás. Já jednu konkrétní oblíbenou  nemám, střídám to podle nálady. Ale líbí se mi, že u všech na vás čeká krásná autentická vůně, hezky pění a nevysušují pokožku. 




3. Heřmánkové odličovací mléko + tonikum 2v1 - Tohle je také jeden z těch produktů, jež přesahuje historii blogu. Mléko jsem používala snad celá má vysokoškolská studia, hlavně ta raná a dlouho to byl jediný odličovací produkt, který jsem doma měla. Za to se tedy zpětně stydím, protože byť je to skvělá věc, tak to chce další pomocníky. Ale ráda ho mám ve své koupelně i dnes. Mléko je velmi příjemné, k pleti šetrné a přitom dokáže odlíčit naprosto perfektně. Teď ho doma nemám, ale na zimu si ho zase ráda koupím. (na obrázku lahvička vpravo, o té vlevo bude řeč níže)


4. Toaletní vody - Konkrétně tyto lahvičky ladící k jejím sprchový gelům a tělovým mlékům. V nabídce je nespočet parfemací, stojí hrozně málo, myslím kolem 250 Kč za 100 ml a mají neskutečnou výdrž. Na fotce moje nejoblíbenější varianta levandule s květy pomerančovníku, ale doporučit můžu třeba i vanilku, kokos a další .


5. Vůně Quelques notes d'amour - A skončím ještě dalším parfémem. Tedy oficiálně je to také toaletní voda, ale svojí vizáží, vůní a i cenou je trošku jinde. Nestává se mi často, že bych si parfém koupila znovu, ale tento už mám podruhé a cítím se v něm skvěle. Za mě jedna z nejoblíbenějších vůní, které jsem kdy měla. 


Bonus: jílová maska - Nedá mi to, a musím ještě pokračovat. Maska už se bohužel neprodává, a tak jsem ji nedala do top pětky, ale své místo si zde také zaslouží. Já ji mám navíc doma ještě docela bohaté zásoby. Je to ta nejlepší jílová maska, jakou jsem kdy měla. Perfektně vyčistí, stáhne póry, zmírňuje akné a přitom vůbec nevysušuje. Je jí vážně škoda. 


5 věcí, které mi nesedí

1. Pleťový krém Elixir - Tady nevím, co se stalo, ale všechno bylo špatně. Krém mi dělal na pleti neskutečnou paseku, ucpával póry, dělalo se mi fakt ošklivé akné. Nedokážu to vysvětlit, ale je tam evidentně něco, co mi vadí. Přitom mám i jiné produkty ze stejné řady, třeba sérum, a tam je to v pořádku, takže se to týká jen tohoto krému. Prostě ne vždy to vyjde. 


2. Tekuté rtěnky - Také se nezadařilo. Mají tedy krásné odstíny, ale tohle na rtech zkrátka nezaschne a hrozí tak, že to budete mít úplně všude. Nesedí to na těch rtech, rozpíjí se to, utíká. V takhle tmavé barvě je to nenositelné. 


3. Heřmánkový odličovačí gel - Ten z fotky výše. Jak je mléko skvělé, tak gel mi vůbec neseděl. K pleti to tedy bylo šetrné a příjemné, jen to tedy neodlíčilo skoro nic. Bylo jedno, jestli jsem se odličovala jen tak nebo to kombinovala s houbičkou, kartáčkem, prostě na pleti vždy zbylo docela dost makeupu. Tohle za mě také ne. 

4. Hydratační maska Hydra Végétal - A vlastně celá ta původní řada Hydra Végétal. Taktéž to nechápu, je určena na smíšenou pleť, což je přesně ta moje, obecně mi krémy od Yves Rocher sedí, mám je prozkoušené skoro všechny, ale tady opět bylo něco špatně. A asi nejhůř dopadla tato maska, která byla fakt divná. Nepříjemná při používání a efekt žádný. Tato řada se nyní komplet inovovala, tak se chystám určitě něco vyzkoušet, třeba to už bude lepší. 


5. Oční stíny - Na oční stíny jsem obecně přísná. A je tedy pravda, že od Yves Rocher jsem už dlouho žádné neměla. Ta jejich mona mě nalákají a co jsem zkoušela v minulosti, tak to mělo naprd pigmentaci, prášilo to a zkrátka pokud chcete dobré stíny, je lepší sáhnout po jiné značce.



5 věcí na mém wishlistu

1. Opalovací krémy - Samotné se mi tomu nechce věřit, ale nikdy jsem od nich neměla nic na opalování. A vlastně k tomu nebyl důvod. Vše vypadá skvěle a já těch lahviček za léto vypotřebuji docela dost. Letos už to opět nestihnu, protože mám nakoupené jiné věci, ale příští rok už si to musím pohlídat a konečně něco zkusit. 


2. Oční krém Riche Creme - Jejich pleťovou kosmetiku mám prozkoušenou křížem krážem, ale je pravda, že v těch vyšších řadách pro starší pleť mám ještě mezery. A nejvyšší čas je začít prozkoumávat. Teď tam mám vyhlídnutý tento oční krém. Stojí i hezky 700 Kč, takže si ho chci vzít za nasbíraná razítka, už se k tomu blížím. 


3. Rozjasňovač - Mám teď období bronzerů a rozjasňovačů, takže mám v hledáčku i tohoto krasavce. Ve skutečnosti je to hrozně veliká krabička, která vydrží na věky věků. :-) Jednou si s ní určitě udělám radost.


4. Pleťový peeling - Na tomhle se mi líbí, že si ho namícháte sami, takže si tím kontrolujete, jak hrubý/jemný bude. To je za mě super věc, protože jsem na peelingy dost citlivá a pořád dávám raději přednost těm jemnějším. 


5. Plátynková maska - Jsem ostuda, masky miluji, ale od Yves Rocher jsem ji nikdy nevyzkoušela. Jsou totiž dost drahé. Zrovna na tuhle jsem se posledně dívala, a i když na ni byla 50% sleva, tak vycházela na 150 Kč. Kdyby to bylo aspoň kolem stovky...Ale jednou na ni také přijde řada.


Co dnes ještě nezaznělo? Třeba vlasová péče. Mám ráda ty jejich přírodní šampony, jen mé vlasy si už na ně zvykly a nereagují na ně dobře. Na mytí štětců jsou však bezkonkurenční. Marné nejsou třeba přírodní deodoranty bez hliníku a z dekorativky neopomeňte rtěnky a mají fajn i štětce. 

Co vy a Yves Rocher? Máte u nich oblíbený produkt?

14 komentářů:

  1. Yves Rocher ma niektore dobre produkty, ale ten ich system/sposob predaja (karticky, letaky, body, zlavy, darceky atd.) ma tak vytaca, ze tam zavitam iba obcas a vacsinou sa iba vytocim. A ked si nejaky produkt oblubim, tak ho zrusia 🙈 Dekorativka Yves Rocher je podla mna dost na prd. Som zvedava na tvoju recenziu na tej rozjasnovac. Na fotke vyzera pekne. A tie hranate sprchace boli super. Samozrejme, ze ich zrusili 😤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pamatuji, že jsem ze začátku taky odcházela z obchodu skoro vždy naštvaná. ten jejich systém je zbytečně komplikovaný. Ale teď už přesně vím, co kde použít za kupon a ty benefity si užívám.

      Vymazat
  2. Od Yves Rocher kupuji nejčastěji sprchové gely, zatím žádná parfemace mně nezklamala, opakovaně se vracím i pro zmíněný chrpový odličovač nebo malinový ocet a určitě by se toho našlo i víc, plus mám ráda jejich limitky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ten malinový ocet ještě nikdy nezkoušela. mám ho tedy už nějakou chvíli doma, ale nějak se k němu nemůžu dokopat.

      Vymazat
  3. Tuto značku mám ráda, sprcháče a odličovač a také peelingy a péči si kupuji pravidelně, ale chrpový odličovač si neporadí s mojí top řasenkou Too Faced Better than sex.

    OdpovědětVymazat
  4. Yves Rocher mám také moc ráda, ale je pravda, že za plnou cenu se nevyplatí nic kupovat. Sice občas také ve slevových kartičkách furt tápu, ale vždy prodavačky poradí. Kdysi jsem s YR spolupracovala, mrzí mě, že již ne.
    Sprcháče jsou super, výborný byl i pleťový peeling Hydra Vegetal a vždy se těším na vánoční limitky.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Presne tááák :) ja som tiež nedávno našla tú jílovú masku a skoro som aj zabudla aká je perfektná ... mám ju už dlho a stále je super :) sťajuhe póry čo je super:)
    Beauty Bubble

    OdpovědětVymazat
  6. Nejlepši jsou peelingy a sprchové gely :) Dekorativku jsem teda ještě nezkoušela, ale třeba ten rozjasňovač, který by sis chtěla koupit, se velmi líbí aj mně!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jejich šampony a sprchové gely naprosto miluji. :) Jinak co mám ještě ráda jsou klasické rtěnky, mám jednu a tu si šetřím, protože je výborná. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Cože? Oni ti nenabídli spolupráci? To ne upřímně docela nehezké. No možná si marketingový specialisti řekli, že jsi jim reklamy udělala dost...
    Já to nechápu :-) recenze je dobrá i špatná... Nikomu nesedne vše.
    Já jsem si koupila po sto letech první chrpový odličovák a není špatný, nenadchne. Lepší mi vyhovuje profi hydrofilní od Ryoru.

    Ale maska a jílem, ta byla něj. Tu jsem léta kupovala na základě tvé recenze. Takových dvacet balení jsem měla určitě.
    Stíny mi nevyhovují, ty jsem zkoušela u kamarádky a nic pro mě.

    Šampony mají dobré a mají nějaké sérum proti padání vlasů, ve skleněných ampulích a to vyhovuje kamarádce, vlasů teď má na tři hlavy. Mně naopak vyhovuje vodička do L'Oréal Serioxyl :-)

    A rtěnek jsem měla několik a vyhovují mi.

    OdpovědětVymazat
  9. Yves Rocher mám ráda.
    Hydra vegetal denní krém rich a gel krém - obojí ne. verze Rich je na mě moc hutná a těžká a gel krém je zase na mě málo hydratační.
    sensitive vegetal denní krém je za mě ten denní krém od YR, který mi vyhovuje.
    Na odlíčení pleti používám klasické kombo mléko-gel-tonikum Hydra vegetal a takhle mi to nyní vyhovuje. Mlékem odstraním makeup, gelem vyčistím pleť, tonikem to vše dočistím. Bohužel zjistila jsem, jejich micelární voda mě hrozně vysušuje a obecně micelárky mě dost vysušují i teď v létě.
    Na oči používám výše vychvalovaný chrpový odličovač. Je vážně super :)
    Dále mám jejich sprchové gely. Neurazí ani nenadchnou, ale krásně voní a mám je už jen proto, že celou koupelnu mám jen značku YR tak aby to tam ladilo :D :D :D
    Vlasy - mám řadu na suché vlasy. Šampon je fajn a klidně si ho znova koupím. Kondicionér by mohl být víc vyživující a víc uhlazovat vlasy.
    Na vlasy jsem dále vyzkoušela malinový ocet - NE! Všichni ho vychvalujou, tak jsem si ho taky koupila, ale měla jsem po něm vlasy jak křoví a vůně se neudržela.
    Dále mám zvláštní zpevňující sérum na vlasy. Nemám pocit, že to je zázrak a asi to příště nepotřebuju, ale konečky vypadají uceleněji. Víc by mi vyhovoval olejíček na vlasy, ale ten bohužel v nabídce nemají. Jen olej před mytím vlasů a to já nechci.
    Na tělo mám ještě tělové mléko oplachovací - Použiju ho občas, když mám kůži vysušenou a chci se vysprchovat a nechci použít klasický gel. Neurazí nenadchne.

    Můj oblíbený miláček v péči o ruce je krém na ruce 2v1 s arnikou. Dobře se vstřebá, ale mám nadále vyživené ruce a nehty jsou po něm taky hezčí.

    Dekorativku tolik vyzkoušenou nemám, ale vracím se k makeupu pro bezchybnou plet Zero default. Dělá hezký finish, přizpůsobí se tónu pleti a drží. Když potřebuji větší krytí, míchnu ho s Dermacolem cover a snáší se velmi dobře. Dále mám pudr - žádný zázrak, ale ani neurazí. Pak mám "obočenku" a tu mám ráda. Dělá mi hezké obočí.

    Vyskoušela jsem toho ještě víc, ale už takhle mám z toho slohovou práci a vypsala jsem jen to hlavní :)
    Uvítala bych, kdyby YR měli ještě klasický olej na vlasy, který bych si aplikovala během dne kdy chci, YR lak na vlasy a suchý šampon. Pak by mohli dělat i vlastní limitované edice dekorativky, aby ten stojan byl zajímavější.

    OdpovědětVymazat
  10. Já od nich skoro nic nezkoušela, mám ráda prostě klasické drogerie, u parfumerií (i když asi YR není parfumerie) mi vadí, jak pořád za mnou prodavačka stojí a ptá se, jestli potřebuju pomoct. Měla jsem od nich jen nějaký gel na akné v modrém obalu, myslím, že nic moc nedělal, spíš placebo efekt. Taky hydratační rtěnku, s tou jsi mě inspirovala ty, krásně voní po třešních a bude to jedna z mála rtěnek, které spotřebuju úplně. :) Já jeden čas taky používala v některých dnech na odlíčení jen mléko bez tonika. :D Ještě jsem nebydlela u partnera, tak se mi nechtělo sem tahat víc lahviček, u mamky jsem používala micelární vodu a v bytě partnera (dnes už manžela) odličovací mléko.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. S odličovačom očí súhlasím úplne do bodky, ja ho dokonca používam na celú tvár nielen na oči a odličuje perfektne ale na druhej strane to hermankové mlieko by som až tak nevychválila. Vadí mi jeho parfumácia, hoci spočiatku sa zdá pekná ale po niekoľkých sekundách je taká divná a takisto mi pleť neodlíči až tak dokonale. Stále musí zvyšky dočisťovať micelárka. Inak je to veľmi dobre spracovaný informačný článoček o YR ;)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat