středa 10. května 2017

Moje nejnovější rtěnky

Pomalu připravuji článek o mé sbírce rtěnek a ostatních věcí na rty, ale dříve než se do toho pustím, bych vám ráda ukázala pár nejnovějších kousků v mé sbírce. 


Clinique POP je mým valentýnským úlovkem. Právě na tento svátek měli v jejich butiku akci a tato kráska mě vyšla na 290 Kč, což je oproti původním 640 Kč opravdu moc pěkná cena. Dlouho jsem se rozmýšlela nad barvou, ale nakonec zvítězila praktičnost a já jsem sáhla pod 01 Nude Pop, což je nude barvička s růžovým podtónem. Ano, moje nejoblíbenější barva. Ne že bych jich tedy doma neměla dalších deset, ale nemohla jsem si pomoct. :-)



Konzistenčně je to příjemná krémová rtěnka. Má v sobě i trošku třpytek, ale ve výsledku nejdou ani moc vidět ani moc cítit. Nosí se opravdu hezky, byť tedy ruku v ruce s tím jde nižší výdrž. Po jídle je komplet dole a musí se nanést znovu. Ale tohle já neberu jako mínus. Mám ráda komfortní textury a tohle se dá krásně nanést pětkrát za den a rty jsou pořád v pořádku. 



Jsem moc ráda, že jsem si rtěnku pořídila, ale v kontextu s jinými je to prostě jen další dobrá rtěnka. Za původních více než šest set bych si ji asi nekoupila. Seženete spoustu obdobných i v drogerii za zlomkovou cenu. 


Rtěnka Manhattan je pro mě velkým překvapením. Nikdy mě tato značka netáhla a i když jsem se dostala do zahraničí, s klidem jsem jejich stojan míjela. Tuto krásku mi dovezla Mademoiselle z Německa, za což jí moc děkuji, protože sama bych po ní nikdy nesáhla a byla by to škoda. 

Odstínově šla Nikča přesně pro mě, takže další nude růžový 150 Rosewood Road byla sázka na jistotu. Je to skutečně dokonalý slušivý odstín.



Co mě však mile překvapilo, tak je samotná textura. Je neskutečně příjemná. Taktéž krémová, ale tak trochu jinak. K tomu všemu je barva krásně sytá a chytá rovnoměrně. Na rtech je neskutečně komfortní a cítím se v ní dobře. Výdrž je opět taková, jak u krémovějších rtěnek předpokládat - prostě po jídle zmizí. Ale moc ráda si ji nanesu znovu. 

Slibuji, že až se někdy zase dostanu k sousedům do drogerie, tentokrát stojan Manhattan neminu a sáhnu po dalším odstínu. Cenu bohužel nevím přesně, ale tohle není drahá značka, myslím, že to bude kolem stovky. 



Pojďme na kousek luxusu a můj hodně impulzivní nákup. Rtěnku od MAC jsem chtěla hrozně dlouho, ale znáte je. Jak nemají žádné slevové akce, člověk se k tomu nikdy nedokope. Pak ale stačí jedna limitka a jde to hned. Do rtěnky z kolekce Mariah Carrey jsem se zamilovala s prvních fotek a i recenze na ni nebyly špatné. Bezmyšlenkovitě jsem pro ni běžela hned ráno, prvního dne, kdy se začala prodávat. Cena astronomická - 640 Kč. 

Já ji v obchodě zkoušela a tušila jsem, že to není barevně úplně ok, ale v danou chvíli jsem neunesla, že bych jí tam nechala, a tak jsem ji prostě vzala.


Jestli se něco povedlo, tak je to obal. To je neskutečný skvost a ozdoba sbírky.


Přejděme ale k odstínu. Z fotek byl Dahhlinggg! tou nejlepší volbou. Krásná nude rtěnka, a ten reliéf... Problém je už jen v tom, že ta barva je opravdu hodně světlá, taková korektorová. Opravdu když si ji dávám, tak své rty jasně zesvětluji. Což ale u mě není nutně špatné a pokud se to dá dohromady s tmavšími kouřovkami, dokáže to vykouzlit poměrně netradiční, ale hezký look. 


Ta textura je spíše průměrnější a sušší. Taktéž to umí zalézt do vrásek. Naučila jsem se ji kombinovat s průhledným leskem. Rtům to navrátí trochu života a je to jako celek komfortnější.

A vlastně toho ani tolik nelituji, protože jsem ji přes zimu docela nosila a je to zase trošku něco jiného, než po desáté nude růžová. 

Stejně si ale musím koupit i nějaký kousek z jejich stálé kolekce. Z této limitky mi úplně nejde na rozum ta jejich obecná oblíbenost. Za top rtěnku, co se konzistence a příjemnosti nošení týče, bych to určitě neoznačila.


Mám tady i jednu exotiku. Rtěnku Moko Moko mi přivezla sestra z Indonésie a Google praví, že je to jejich místní značka a moc se mi nepodařilo najít eshop, z kterého by se to dalo dopravit k nám. Tím spíše si jí cením. 



Značka se pyšní skvostnými obaly, jen bohužel moje rtěnka nepřežila transport a mám nakřupnuté víčko. 



Hodně mě překvapila rtěnka samotná. Dostala jsem ji v odstínu ,,Red", který je vše říkající. Pravá nefalšovaná červená trošku s podtónem to malinové růžové. Je to moc hezký odstín, který ke mně sedí. 

Jsem mile překvapená tou konzistencí. Krásně se to nanáší, barva chytá rovnoměrně a na rtech vypadá božsky. Zároveň jemňoučce lepí, což je ale tady žádoucí, alespoň pro mě. Jsem si jistá, že rtěnka drží na svém místě a nikam se rozpíjí. A to ani při jídle. Po něm sice trošku zmizí, ale plně rovnoměrně a na rtech zůstane malinový stain. 

Za mě další překvapení a jsem ráda, že ji ve sbírce mám.


Nakonec si dáme ještě tekutou rtěnku a tak trošku černého petra dnešního článku. O těchto rtěnkách od Revlonu se hodně mluvilo a všichni chválili. A jelikož se jim opravdu vyvedli barvičky, po jedné jsem také sáhla. Jak jinak - světloučká růžová 600 HD Devotion.


Barevně je to pecka a dokonce i na rtech je to příjemné. Má to takovou spíše balzámovitější konzistenci a rozhodně to nezasychá do matna. A hlavně to tedy nedrží. Byl to také důvod, proč jsem rtěnku dala pryč a už ji nemám. Hrozně se to rozpíjelo kolem rtů a zalézalo do vráseček v okolí. Večer už jsem vypadala jako klaun. Docela mě to mrzí, protože barva i ta příjemnost nošení tam je, ale to rozpíjení je velký problém. Za mě bohužel ne. Cena je kolem 270 Kč.



Rtěnky se u mě tedy hodně točí a už vám skládám nejen další díl s dalšími novinkami, ale slibuji, připravím co nejdříve i celou sbírku. 

Z dnešního výběru za sebe rozhodně doporučuji Manhattan, tam jsem tou texturou příjemně překvapená. A moc ráda nosím i ten Clinique, byť na něm za tu cenu není nic tak zázračného. Naopak nedoporučuji Revlon, tak jsem byla zklamaná.

Jakou nejnovější rtěnku máte doma vy?

14 komentářů:

  1. Krásné nositelné odstíny. Akorát ta nejsvětlejší se mi nelíbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pocula som, ze Manhattan je vlastne Rimmel. Neviem co je na tom pravdy.
    Ten ruz od MAC sa mi vobec nepaci. Balenie ani farba.
    Toto je asi prva negativna recencia na ten tekuty ruz od Revlonu, ktoru citam. Mozno sa to rozpijanie dalo zmiernit pouzitim konturky na pery?
    Tesim sa na dalsie clanky o ruzoch a aj na celu zbierku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manhattan s Rimmel k sobě mají opravdu blízko, ale zrovna u této rtěnky to není konzistenčně totéž. Manhattan je lepší :-)

      Vymazat
    2. Dobre vediet. Nabuduce sa pri Manhattan stojane pristavim a skontrolujem ruze 😉

      Vymazat
  3. Rtěnka od MAC má nádherný obal, ale ten odstín není podle mého gusta, nejsem sice fanynkou výrazných odstínů, ale takto světlý, to už by bylo na mně moc:-) Nejvíc se mi líbí rtěnka od Manhattan, na tu bych se nechala nalákat hned:-)

    OdpovědětVymazat
  4. aj ja mam tu manhattan, ale v inom odtieni a tiez ju mam rada :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pop rtěnku mám taky a velká spokojenost....a Mac rtěnky prostě umí. Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Rtěnka od Clinique má hezký odstín, takové mám nejradši :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny rtěnky jsou krásné, odstíny v pohodě nositelné na každý den. Clinique rtěnka za 290 je hodně dobrá sleva, tolik stojí například rtěnky od LOreálu a je to taková značka která si hraje na něco víc, přitom taky nemají úplně top věci. Obal má jednoznačně nejhezčí MAC :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny obaly z této MAC kolekce jsou asi ty nejhezčí co jsem doposud viděla, opravdu pecka. A teda tu Clinique jsi ulovila za super cenu! :) Manhattan taky musím okouknout :) Moje nejnovější je teď matná rtěnka od Essence.

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé tu Moko Moko bych chtěla vyzkoušet! Rtěnka od MAC tu chci už jen kvůli tomu luxusnímu obalu, je nádherný!

    OdpovědětVymazat
  10. Manhatton je dle mého velice dobrá značka mám jedno trio co obsahuje rozjasnovač, tvářenku a bronzer a opravdu za mě super! :) Rtěnky mají krásný odstín, jen škoda, že ti Revlon nevyhovuje, protože opravdu jsem četla samou chválu.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat