pondělí 22. května 2017

Mazadla od Sanct Bernhard

Německou značku Sanct Bernhard jsem poznala díky eshopu elixi.cz. Přes zimu mi dělaly společnost jejich výborné zázvorové bonbóny, a tak jsem se rozhodla, že se blíže podívám i na jejich kosmetiku. Vybrala jsem si dva mazací produkty - meruňkový olej a krém na pigmentové skvrny.


Meruňový olej mě velmi příjemně překvapil. Voní krásně, paradoxně ne po meruňkách, ale jako burákové máslo. Hezky se roztírá a na to, že je to olej, tak se i rychle vstřebá a nelepí. Po chvíli zmizí i ta decentní oříšková vůně a zůstane jen vláčná a hydratovaná pokožka. Co se hydratace týče, tak je plně dostačující. Používala jsem olej asi tři týdny v kuse, možná i déle a nemohla jsem si stěžovat. Teď jsem si ho cíleně odložila a šetřím si ho jen na čerstvě oholenou pokožku, kdy mi vyhovuje daleko více než běžné krémy. 





Má i velmi příjemné balení, kdy malou dírkou proteče jen malé množství oleje. Zbytečně s ním tak neplýtváte a ubývá velmi pomalu.

Opravdu jsem si olej zamilovala a ráda si ho pořídím znovu. Nejsem žádný ,,přírodní nadšenec", ale dělá mi radost, když můžu tu a tam chemii úplně odložit a zvláště takto na celé tělo namazat jen čistý olej. A konkrétně tento meruňkový mi zatím sedí asi nejvíce. Kokosák používám jen ve sprše a třeba s arganovým pořád bojuji a nepřijde mi tak dobrý. Meruňka je za mě dobrý kompromis. 

Olej vyjde na 200 Kč za 100 ml.



Další kousek je o něco složitější a cestu jsem si k němu hledala několik měsíců a pořád nevím, co si o něm myslet. Byť si nakonec své místo v koupelně přece jen našel.



Tento krém je určen na pigmentové skvrny, nebo spíše má jim předcházet, vyrovnávat tón pleti a obecně ji chránit před nepříznivými vlivy okolí. Má i SPF 15, což je ale pro mě trošku málo. Kdyby měl více, dal by se v létě skvěle používat.

Obsahuje navíc spoustu blahodárný látek jako jojobový a makadamový olej a vitamíny C a E. Ten seznam složek je fakt proklatě dlouhý. :-)





Krém se má používat jako podklad pod váš hydratační, a to určitě můžu i za sebe doporučit. Zkoušela jsem ho chvíli dávat na celý obličej namísto hydratačního krému a vůbec to pleti nestačilo. 

Krém sám o sobě mám velmi jemnou texturu a rychle a bez problému se vstřebá. Jde na něj tak téměř okamžitě vrstvit další krém. 

Já jsem si ho primárně kupovala, abych zase něco vyzkoušela na pigmentové kruhy pod očima, které se mi objevily loni a zatím moc nevím, co s tím. Pomohla tomu zima, kdy nebylo tolik sluníčka, ale teď je to zase zpět.

Vlastně jsem ani nepředpokládala, že by je krém mohl vyzmizíkovat, ale nějaké to zlepšení jsem čekala. A ono tam dost možná i je. Tedy spíše mi přijde, že je ta kůže v kýžené oblasti taková klidnější a skvrny z obličeje tolik nekřičí, byť tam samozřejmě jsou. 

Takže ten krém hodlám používat i nadále a v létě ho asi začnu používat i na celé tělo. Myslím, že dokáže hezky zklidnit pokožku po sluníčku. Navíc to má obří 100ml balení, takže kdybych ho používala jen kapku pod oči, tak ho mám asi na sto let. :-)

Jestli ho nutně potřebujete či nikoliv, to těžko říct. Záleží na vašich preferencích a na tom, co od něj čekáte. Mně se líbí, že je opravdu lehoučký a vidím, že pleť je po něm lehce klidnější a je to dobrý základ pro další krém. A pokud vám třeba postačí SPF 15, bude to pro vás také dobrý společník, protože najít takto lehký krém s nějakým SPF není úplně běžné. 

Cena krému je 300 Kč.



Musím říct, že je mi značka Sanct Bernhard sympatická a ráda ještě někdy v budoucnu po ní sáhnu. Lákají mě jak další zajímavé oleje, tak i pleťové krémy. A i nějaké ty jejich dobroty. Koupíte ji na eshopu elixi.cz, kterému zároveň děkuji i za zaslání produktů k recenzi.

Máte nějaký tip, jak na pigmentové skvrny? Co vám na ně pomáhá?

6 komentářů:

  1. Absolutne znacku neznam, ale olej vypada moc dobre.

    OdpovědětVymazat
  2. Značka je pro mě nová, ale ten meruňkový olej vypadá naprosto perfektně a ještě k tomu musí skvěle vonět. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Túto značku nepoznám, ale marhuľový olej musí voňať perfektne! :)

    Pozývam ťa na Giveaway o výrobky značky Dermacol! : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda s pigmentovými skvrnami nemám problém ale zajímám se tak trochu o přírodní kosmetiku. Mě se líbí více olej, který bych určitě více využila. Úplně si dokážu představit masáž s tímto produktem :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Olej vyzerá fajn a to ich nemám veľmi v láske. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat