pondělí 1. května 2017

Kosmetická statistika (duben)

Přeji vám krásný sváteční den. A byť je dnes volno, rozhodla jsem se nemeškat s pravidelnými měsíčními články a hned pěkně prvního pro vás připravit kosmetickou statistiku. Minulý měsíc to stálo skutečně za to, a tak jsem sama ráda, že v dubnu se to uklidnilo a čísla jsou na mě velmi nízká. Celkem pouze 17 nových věcí a k tomu 31 spotřebovaných kousků.
Novinky

Cokoliv pod dvacet je u mě zázrak a považováno za hodně málo. Takže jsem ráda, když se mi to tu a tam poštěstí. I spolupráce se v dubnu trochu zvolnily a ono to občas neuškodí. Člověk má aspoň čas zpracovat to, co doma má.


Největší peckou je jistě paletka tvářenek od Benefitu. A vlastně i ona může za to, že je toho tento měsíc tak málo, protože na ni padla velká část měsíčního rozpočtu a na další kosmetické rozhazování už mi nezbylo. Ale nelituji toho, protože je fakt krásná a navíc se vyplatí, protože je v ní 5 tvářenek v plné velikosti.


Co je však pecka, tak k nákupu tvářenek jsem v Sephoře dostala dva štědré dárky - miniaturu řasenky Betther than sex od Too Faced a poté ještě štědrý vzorek krému. To jsem fakt hleděla, ale moc mě to potěšilo. A potom krém na ruce a mýdlo jsem dostala jako dárek od Jasmínky, když jsem nakupovala svíčky. 


V drogeriích jsem byla dvakrát. Jednou v Rossmannu a poté jsem měla 10% slevu v DM, ale držela jsem se a brala jsem více méně spotřební zboží, které bude hned pryč. A potom můj oblíbený krém Avéne jsem dostala od kamarádky.


Makeup Astor jsem si kupovala sama, je to můj oblíbenec. Poté jsem dostala nový makeup a pudr od Dermacol. Exotickou rtěnku mi dovezla ze svých cest sestra a dvoje oční stíny mám od kamarádky.

Spotřebováno

Číslo je opět vysoké, ale tentokrát je to dané hlavně tím, že jsem uklízela v šuplíku s dekorativkou. Minulý měsíc jsem toho dostala hrozně moc, a tak jsem prostě musela něco vyklidit. Staré a nepoužívané věci letěly do koše, ty tady také dnes vidíte. A poté nějaké novější hezčí kousky, které ale také nepoužívám, jsem rozdala kolegyním v práci. 


1) Barva na vlasy Loreal - Jsou věci, kde neexperimentuji, a tohle je jedna z nich. Kupuji pořád tu samou značku i odstín a jsem spokojená.

2) Paletka Benefit - Tohle byl můj vůbec první kousek high-end kosmetiky, ale svoji slávu má už za sebou. Ještě je tam na dně  trošku tvářenky, ale tím, jak ji mám teď nově v plném balení v nové paletce, tahle musela z domu. 


3) Tonikum Garnier - Tohle bylo milé překvapení. Od Garnier mi tonika nikdy neseděla, ale našla jsem jedno bez alkoholu na citlivou pleť a je vážně super. Ráda si ho koupím znovu.

4) Micelární voda Nivea - Taková klasika. Funguje dobře a je zaměnitelná s tuctem dalším micelárek. Asi ji nutně znovu nepotřebuji.

5) Sprchový gel Yves Rocher - Tyto sprcháče má od YR úplně nejraději a vždy si nadávám, že pořád kupuji nějaké limitky a těmto se tolik nevěnuji. Musím to napravit.

6) Čisticí pásky Nivea - Tak bez těch by to nešlo. :-)


7) Krém na ruce Yves Rocher - Byl spíše na efekt. Krásně voněl, byl příjemný, ale ta hydratace byla bídná.

8) Alkohol na nehty Essence - Patřilo to k sadě na umělé nehty, kterou už dávno nemám, ale tohle bylo super. Vždy jsem tím odmastila nehty před lakování a skvěle to funguvalo. Nevíte, od jaké značky by se dalo sehnat něco obdobného? 

9) Odličovač očí Mixa - Tohle byl takový pokus. Už jsem ho kdysi měla a tolik mě nenadchnul. Jenže všichni ho milují, a tak jsem se musela znovu přesvědčit. A on ten odličovač vůbec není špatný, jen prostě chrpa od Yves Rocher to umí lépe, takže tady není co řešit.

10) 11) Plátynkové masky Dermacol - Jejich shrnutí bych si nechala až do samostatného článku, ale zatím musím říct, že jsem z nich spíše rozpačitá.


12) Tonikum Loccitane - Nebylo špatné, ale na plné balení to není.

13) Šampon Loccitane - Ten mi vůbec nesedl.

14) Tělové méslo Cuccio - Je úžasné na ruce, mám ho moc ráda a snad si ho časem pořídím znovu.

15) 16) Vlasová péče J Beverly Hills - Tohle byly zrovna kousky, které mi nesedly tolik jaké jiné řady, ale pořád je to pro mě objev letošního roku a už mám v plánu plná balení jejich jiné objemové řady.


17) Pudr Sephora - Vůbec není špatný, ale jak už jsem psala v recenzi, pudr od NYX je o stupeň lepší a o stovku levnější, takže příště spíše ten.

18) Pudr Rimmel - Byl opravdu hodně matující a není to na moji pleť úplně ono. Víckrát si ho nepořídím.

19) Báze pod oční stíny Too Faced - Můj velký oblíbenec a už druhé spotřebované balení. Teď mám doma jiné báze, ale k této se časem určitě vrátím.


20) 21) 22) 23) 24) Laky na nehty - Svoji lakovací sbírku neustále snižuji. Nové moc nekupuji a čas od času vyhazuji ty staré. A více mi to vyhovuje. Stejně lakuji jen pár kousků pořád dokola. Z těchto určitě stojí za řeč holografický Color Club, ten jsem měla moc ráda a určitě ho potřebuji znovu.


25) Paletka stínů Loreal - Moje letitá stálice a krásná zlato černá barva, kterou jsem nevynechala při žádné velké události. Bohužel po čtyřech letech mi ty stíny přijdou nějaké vyschlé a nechytají tak dobře jako dřív.

26) Tvářenka Makeup Revolution - Vůbec ji nepoužívám a taky se mi tady válí už nějaký pátek.

27) Rtěnka Makeup Revolution - Tu jsem naopak měla hodně ráda a zbyl tam jen malý kousíček. Myslela jsem, že ji i dodělám do konce, ale začalo to nějak divně smrdět.

28) Linky Essence - Tyto jsem měla moc ráda a tohle je i druhé balení. Jen už se nevyrábějí.

29) Pudr pod oči Elf - Mám to tady několik let a nikdy jsem tomu nepřišla na chuť.

30) Konturovací tužka Artdeco - Používala jsem ji minimálně a je nějaká vyschlá.

31) Báze pod makeup NYX - Já se ty silikonové kašičky nikdy nenaučím používat, takže prostě vyhazuji.

To by bylo za duben vše a v květnu bych tuto bilanci ráda zopakovala. Aspoň co se nákupů týče. Na třídění už teď doma nic nemám, ale myslím si, že nějaké prázdné lahvičky se u mě najdou vždycky.

Co vy a duben? Také byl u vás ve znamení nákupního klidu?

20 komentářů:

  1. K odmasteni nehtu pred lakovanim pouzivam obyc Alpu za dvacku a funguje uplne stejne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super tip, to mě nenapadlo a přitom je to tak jednoduché.

      Vymazat
  2. Ja už dosť dlho odolavam zbytočným nákupom a čo sa týka toho alkoholu na nechty, podľa mňa postačí na odmastenie aj klasická alpa :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na odmaštění nehtů je výborný isopropyl alkohol od značky EBD, prodává modelaznehtu.cz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom eshopu jsem přemýšlela, až tam toho budu brát víc, tak se na to mrknu.

      Vymazat
    2. Mám od nich všecko na modeláž gellakem, ceny jsou super, a u nás v kamenné prodejně v Brně je i velice milý a skvěle proškolený personál. Za sebe můžu rozhodně doporučit :)

      Vymazat
  4. To teda koukám, že v Sephoře byli tahle štědří, co se vzorků k nákupu týče. Já ať tam utratím 200 nebo 2000, tak snad pokaždé dostanu pytlíčkový vzorek nějaké Sephora péče nebo báze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak taky většinou mám. Buď ta jejich báze nebo nějaký nezajímavý parfém nebo nic. Takže tentokrát jsem fakt zůstala zírat.

      Vymazat
    2. Tak já si tam tu paletku koupila taky a nedostala jsem vzorek vůbec žádný, ani pytlíček :D

      Vymazat
  5. Někdy je potřeba trochu nákupního klidu:-) Jsem hodně zvědavá na ten nový make-up od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě tedy odličovač YR s chrpou vůbec nesedl.. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem zvědavá co řekneš na ten makeup od Dermacolu :) Spotřebováno je super. Taky mám v plánu udělat čístku kosmetiky, jen nevím kdy se do toho dám, stále to jen a jen odkládám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím z něj úplně nadšená nejsem. Vůbec nedrží, ale ještě to zkusím nějak vychytat v kombinaci s jiným krémem.

      Vymazat
  8. Já teďka na nehty před lakováním používám právě od essence jejich easy start nebo jak se to jmenuje. Je to právě na odmaštění...samo se to vypaří a může se jit lakovat :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám teď nákupy taky mírnější a spotřebu naopak pěknou, takže chápu tvoji radost :D Potřebovala bych takové skóre minimálně rok v kuse, abych srovnala stavy :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já v dubnu spotřebovala 23 kousků :D To je na mě docela dost. Byla to jen pečující kosmetika (kromě jedné věci). Já vždycky dekorativku jednou za čas proberu a to se nechci nebo je už staré, tak letí naráz :D Jinak nákupy v dubnu u mě byly taky hodně slabé, jen 9 kousků, ale snažím se trochu se klidnit a nenakupovat 300 věcí do zásoby :D

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Ach Cheek parade. Taky jsem podlehla :D Peníze z brigády padly, ale jako dárek k 20. narozeninám ode mě pro mě jsem musela :D A teda čumím, jak štědří byli se vzorky. Já dostala jen vzorek nějakého odličovacího mléka, ale tak nestěžuji si. Aspoň mám zase co zkusit :)

    OdpovědětVymazat