pondělí 1. února 2016

Kosmetická statistika (leden)

První letošní statistika je tady a vstup do nového roku nemohl být vyrovnanější. Kosmetiky se u mě otočí hodně, to asi nikoho z vás nepřekvapí. Důležité však je udržovat rovnováhu, a to se mi v lednu podařilo. V číslech je to 24 nováčků a shodně 24 vypotřebovaných kousků.

Novinky

Je to taková vyvážená směska mých nákupů a pár věcí, co jsem dostala. Na můj vkus je tam docela dost sprchových věcí, také něco z dekorativky, ale i pár kousků, které mi zrovna došly a bylo tak zcela odůvodnělé si pořídit další.


V lednu to v Yves Rocher bývá tradičně bohaté. Půlka obchodu se prodává s 50% slevou, plus navíc dostanete kuponek na 10% slevu na celý nákup (a to včetně věcí se zeleným bodem), takže to se vždy musí náležitě využít. Nabrala jsem pár stálic od zásoby, ale také sáhla po nějakých novinkách. 


Mé výprodejové šílenství pokračovalo v Sephoře, kde jsem za leden stihla nakoupit dvakrát. Nejdříve jejich slavné tužky na oči a poté ještě slavnější lak na nehty Nailsinc. Vše s moc pěknou slevou. Výprodeje se odehrávají i ve stojanech Essence, takže jsem sáhla po dvou mých oblíbencích do zásoby. A nakonec jsem byla v obchodě Dermacol utratit jejich speciální měnu, kterou jsem dostala. Opět jsem brala ověřené kousky.


S poukázkami do DM, které jsem dostala k Vánocům jsem naložila velmi střídmě. Jednu jsem si prozatím schovala a za druhou koupila i pár nekosmetických věcí. Z kosmetiky to pak byla barva na vlasy a ústní voda. Novinkový sprchový gel Dove s vůní smetany a pivoňky jsem dostala.


Od Avonu jsem dostala opožděný dárek k Vánocům, z kterého jsem si nechala lak na nehty a oční stíny. Z akce Lirene jsem si poté odnesla nejen čisticí kartáček, ale také mycí gel a pleťový krém.


S nabídkou spolupráce mě oslovil také eshop www.puntikatykramek.cz, kde jsem si vybrala voňavou hromádku od Bomb Cosmetics.

Spotřebováno

Je to taková směska všeho možného, jako vždycky. V prosinci jsem jela hlavně miniatury, takže na leden mi v hodně věcech zůstalo na dně a podle toho to i vypadá. Trochu mě děsí fakt, že na spoustu věcí jsem ještě nestihla napsat recenzi. Slibuji, že vše doženu a dočkáte se jich zpětně.


1) Tonikum Lirene - Právě ten případ, recenze bude brzy. Ale byla jsem velmi spokojená a rozhodně ho nemám naposledy.

2) Tělové mléko Yves Rocher - A zase. :-) Mám tuto medovou řadu od YR ráda a mléko také nezklamalo, byť se tedy hůře roztíralo. 

3) Sprchový gel Yves Rocher - Letošní vánoční limitka se vážně povedla a jsem moc ráda, že mám ještě celé jedno balení v zásobě.

4) Lak na vlasy Tony and Guy - Měla jsem jen malé balení na zkoušku a rozhodně mě nijak neurazilo. Lak je vcelku fajn, klidně bych si koupila plné balení, zase na druhou stranu, nespatřuji na něm nic výjimečného.

5) Lak na vlasy Schwarzkopf - Moje stálice, kterou mám hodně ráda. Určitě ho nemám naposled, i když se vám musím přiznat, že aktuálně mám nový objev, který mu hodně šlape na paty.

6) Ústní voda DontoDent - Můj loňský objev, který rozhodně budu používat i letos.


7) Sušič laků na nehty OPI - Taktéž loňský objev, bez kterého nedám ani ránu. Už mám objednané další balení, i když je tedy pekelně drahý.

8) Odlakovač Dermacol - Moje letitá stálice, od té doby, co je na trhu, neměla jsem žádný jiný, a jak můžete vidět výše, kupovala jsem rovnou dvě další balení do zásoby.

9) Kondicionér Oliveway - Odmítal se fotit v lepší poloze. :-) Byl fajn a byť nejsem fanoušek kondicionéru, tento byl velmi dobrý.

10) Odličovač očí Yves Rocher - Klasika, nad kterou není.

11) Barva na vlasy Loreal - Také se o ní budu ještě rozepisovat více, ale měla jsem ji již po druhé a moc mi vyhovuje. Nanášení je naprosto blbuvzdorné, barva chytá rovnoměrně a vlasy nejsou zničené.


12) Zubní pasta Zendium - Nejdříve jsem bojovala s tím, že nepění, ale nakonec jsem si ji oblíbila a šlo znát, že se mi dělají daleko méně záněty. Nemám ji naposled.

13) Maska Rival de Loop - Taky ještě bude recenze (ach jo :-D). Byla to zkouška najít levnější alternativu k Missha maskám a vůbec to nedopadlo špatně.

14) Antiperspirant Garnier - Nejdříve jsem ho nenáviděla, ale v zimních měsících nakonec nebyl tak špatný. Nicméně znovu bych si ho nekoupila.

15) Deodorant Alverde - Naopak překvapil velmi mile. I bez hliníku celkem uspokojivě zabrání zápachu a v klidnějších dnech je to značka ideál. Určitě si ho plánuji koupit znovu.

16) Krém na ruce Dermacol - Výborný hutný krém, který se v zimě opravdu hodil. Nebránila bych se mu znovu, ale musím se nejdříve trochu pověnovat mým bezedným zásobám.


17) Krém na ruce GreenLand - Zapomněla jsem ho u rodičů, proto mi vydržel tak dlouho, jinak jsem celou sadu těchto produktů používala právě v létě. Nebylo to nic světoborného, ale na letmé namazání postačil. A hezky voněl.

18) Pleťový krém Avéne - Můj znovu objev. Už jsem ho používala dříve, ale dokázala mě nadchnout i podruhé. Až trochu spotřebuji to, co mám doma, ráda bych si ho koupila v plném balení.

19) Šampon Klorane - Byla to jen miniaturka a musím se přiznat, že jsem si na něj nestihla vytvořit vyhraněnější názor. Ale za pár umytí nic hrozného neudělal.

20) Oční krém Ziaja - Velmi průměrný a netřeba ho pořizovat znovu.


21) Base coat Essence - Úžasná věc, ale bohužel totálně vyschla. A ještě lepší top coat bude následovat příští měsíc. Ale jsou to tak úžasné kousky, navíc za dobrou cenu, takže jim to odpustím a určitě si je koupím znovu.

22) Linky Kiko - Krásné a originální zlaté linky. Bohužel taktéž vyschly. Docela mě to mrzí, protože se za ně bude hledat těžko náhrada.

23) Lesk na rty P2 - Ach ty produkty na rty. Odchází mi jeden za druhým. :-( Ale již pár měsíců se aspoň snažím nenakupovat nové. Tentokrát to schytal krásný lesk nebo spíše stain od P2. Bohužel smrdí a oddělují se tam dvě složky, takže to určitě už nebude dobré aplikovat na rty.

24) Makeup Dermacol - Došel mi slavný lanýž. Na zimní období ho mám moc ráda a možná si ho zase příští rok koupím znovu. (a taky se nechtěl fotit :-D)

Leden nám tedy krásně vyšel. Teď už zbývají plány na únor. Ten bývá statisticky nejslabším měsícem v roce, tak uvidíme, jak se s tím poperu letos. Ale nějaké ty nákupy už jsou v plánu, takže na nule to rozhodně nezůstane.

Jak to šlo v lednu vám? Co jste ulovili ve slevě?

11 komentářů:

  1. Tak tentokrat mame hodne veci stejnych. Tez mi prisel opozdeny balicek od Avonu a z darecku Lirene mam obrovskou radost.
    Lak Schwarzkopf jsem take spotrebovala a medovou radu YR zboznuji.
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Bomb kosmetic vypadá skvěle, těším se na recenze. Sušič laků si asi koupím, protože už mám po krk těch levných, které stejně nefungují, takže jenom vyhazuju peníze

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ve slevě zatím ulovila pleťovou vodu a odličovací mléko od Loreal, kdy byl kus za 49 Kč v DM, to jsem tam nemohla nechat :). A dnes se taky chystám do YR. Jak dopotřebuji svoji ústní vodu, koupím si tu z DM, jak doporučuješ :). A přesně tu barvu na vlasy jsem měla jednou taky, ale jiný odstín

    OdpovědětVymazat
  4. Makeup od Dermacolu bych si i já ráda pořídila :)) Řada Yves Rocher je fajn tu jsem chtěla, ale nestihla jsem si ji pořídit :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem se v první půlce ledna trochu rozšoupla, tak teď už dodržuju stopku... :)
    Jinak moc chválím nový vzhled blogu!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem v lednu plánovala neutrácet, nebo spíš jen tak symbolicky, ale zase to nějak nevyšlo:-D Nejdřív Yves Rocher, pak i dm, k tomu pár opožděných vánočních dárků a mám toho zase pořádnou hromádku.. Moc se mi líbí věcičky od Bomb cosmetics:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten odlakovač od Dermacolu je fakt super, musím si pořídit nový, už mi dochází :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Príjemná štatistika, páči sa mi, že to máš tak vyrovnané.
    U mňa asi prichádza k zmene a mám čoraz menšiu potrebu kupovať si také množstvá kozmetiky ako pred časom. Baví ma zmenšovať zásoby a pred kúpou radšej poriadne porozmýšľať čo a prečo by som potrebovala :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jé tu barvu jsem používala snad ještě na základce a zbožňovala jsem ji. A teda nalákala jsi mě na ten Dove, protože vůně je to nevšední a rozhodně musím očuchat! :-)

    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  10. Zítra se jdu kouknout na ten Alverde deostick, moc díky za tip :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat