pondělí 11. ledna 2016

Vysněná tvářenka MAC

Je to už takové nepsané pravidlo, že první recenze v roce je pozitivní. A to proto, aby mě v daném roce potkalo co nejvíce pozitivních kosmetických překvapení. Tak doufám, že to vyjde i letos. :-)

Nezvolila jsem nic menšího než tvářenku od MAC. Nebudu vás dlouze trápit tím, jak je skvělá. To je věc všeobecně známá, ale raději vám povím ten dlouhý příběh, než ke mně doputovala. 


Je to vůbec první kousek od této značky. Ne že bych proti MAC něco mělo, toužím po nějakém kousku snad od té doby, co jsem se o značce dozvěděla. V jejich prodejnách jsem také byla nesčetněkrát. Ceny jsou sice vyšší a není to na pravidelné skupování, ale na druhou stranu nejsou ani natolik astronomické, aby si člověk čas od času nemohl udělat radost. Jenže, v MAC prostě nikdy nejsou žádné slevy. A já samozřejmě vím, že kdyby byly, tak produkty jsou dražší a za aktuální ceny by se jelo v těch slevách. Člověk je ale tak nějak na ty slevy nastavený a potřebuje rychle koupit to či ono, protože TEĎ je to v akci a to, co stojí pořád stejně, si koupí někdy jindy. A právě takhle jsem koupi tvářenky odkládala asi tři roky...



Na jaře, téměř před dvěma lety jsem si dokonce vybrala konkrétní odstín. Tedy spíše byl mi vybrán. Byla jsem jako obvykle na ,,čumendě" v jejich prodejně a vzala si mě do parády milá prodavačka. Dle mých indícií mi vybrala odstíny Gentle. Hned jsem ho i zkoušela a moc se mi líbil. Zapsala jsem si tedy ono jméno s tím, že si ji přijdu koupit k narozeninám, které jsem tehdy měla mít jen za několik málo dnů. 

Nakonec to trvalo o něco déle, ale s milou Gentle jsem se opravdu setkala. A skutečně jsem ji kupovala za peníze z narozenin, jen o celý rok později...Aby toho nebylo málo, k recenzi jsem se dostala po dalším půl roce.



Musím uznat, že paní prodavačka odvedla skutečně výborný výkon. Gentle je odstín, který mi sluší, je zajímavý, nic podobného doma nemám a sama od sebe bych po něm asi nesáhla. Je to studeno růžovo - vínová barva, ještě navíc s drobnými zlatými třpytečkami nebo spíše jen shimmerem, který tomu pro změnu přidává teplý nádech. 

Její používání je jedna velká radost. Nepráší, je pigmentovaná přesně akorát, takže jde krásně ohlídat, kolik jí nanášíte a když máte chuť na něco výraznějšího, jednoduše ji trochu navrstvíte. 

Výdrž není špatná, i když pravda, večer v úplně bezchybném stavu není a během dne lehce vybledne.




Musím říct, že byť tvářenka MAC nepřekonala mé největší oblíbence od Benefitu či Hourglass, tak ji mám ráda a zvláštně v zimních měsících ji používám často. Rozhodně se za to dlouhé čekání vyplatila. Pořídit sestřičku jí zatím neplánuji. Spíše bych chtěla zkusit ještě slavnější MAC rtěnky. Tak zase třeba někdy, za pár let... :-)

A tady v akci. Mimochodem ve spojení s úžasným makeupem od Astor.


Tvářenka je z minerální řady, která je o něco dražší a vyšla asi na 670 Kč. 

Máte doma něco od MAC? Také máte problém kupovat něco bez slevy?

15 komentářů:

  1. Ta je opravdu krásná. Já se ale těhlech mineralizovaných MAC nějak bojím a nevím proč.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám doma pár MAC tvářenek, a zrovna mám na tvářích odstín Gleeful. Co se týče slev, tak nakupuj třeba na eshopu Douglas, kde mají často 15-20% slevy, a MAC ceny jsou tam naprosto totožné s těmi v obchodě :). Já to tak už udělala párkrát, dříve jsem nakupovala jen v prodejně, ale v poslední době jsem objednávala hlavně tam :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super tip, moc děkuji. Tam určitě někdy objednám.

      Vymazat
  3. Ahoj, neuveris, ale tato licenka mi bola nejako povedoma, tak som si pozrela svoju a je totozna s tvojou, este aj odtien mame rovnaky (; Inak som s nou velmi spokojna, mam ju uz rok a tristvrte a balenie vyzera stale ako nove (; cize ano, je draha (hoci mna v USA vysla o nieco menej, tusim okolo 18 eur - 500 Kc), ale rozhodne to bola velmi dobra investicia (;

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je opravdu náhoda, tím spíš, kolik odstínů mají v nabídce. Ale jsem ráda, že nejsem jediná, komu vyhovuje. A taky zatím vůbec nevypadá, že bych ji používala. Stále jako nová.

      Vymazat
  4. Gentle mám taky, je to zatím můj jediný kousek od MACu, ale je opravdu krásná! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to krásně. Od MAC mám několik očních stínů. Jejich ceny jsou vyšší, ale myslím, že odpovídají kvalitě

    OdpovědětVymazat
  6. ja si zrovna v nedeli koupila v MACu paletku 9 fialovych stinu. Dneska jsem je poprve zkousela a bomba, jsem nadsen :) jeste mam od nich Ruby Woo rtenku a konturku na rty a to je taky parada. Takze v budoucnu urcite rozsirim MACovsky arzenal, chtela bych nejake mono stiny a seskladat si vlastni paletku..

    OdpovědětVymazat
  7. Tvarenka je opravdu moc pekne. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkná tvářenka, mě taky kolikrát trvá než se k něčemu dokopu :-) Od Macu nic nemám ale určitě bych něco brala.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá opravdu luxusně! Já mám zrovna zálusk na rtěnku, ale nemůžu se rozhodnout mezi pár odstíny :)
    <a href="http://www.meetmylovelyworld.com>Meet My Lovely World </a>

    OdpovědětVymazat
  10. Je nádherná! Moc ti sluší...
    Já mám Plum Foolery, mám jí tři roky a používám jí skoro denně a ještě není vidět plotýnka. Prostě za kvalitu se platí, na druhou stranu nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci. Tolik let mi nikdy tvářenka nevydržela...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak hlavně že si nakonec tvářenka k tobě tu cestu našla:) Já mám doma od Mac úžasný rozjasňovač Soft&Gentle a rtěnku Creme Cup, oboje miluju;)

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Pobavilo ma, a trocha aj prekvapilo, že niekto je takto nastavený na zľavy :) Nemyslím to v zlom, je každého vec, ako, kde a za koľko nakupuje, ale napr. pri kozmetike zľavy neriešim. Ak niečo chcem, túžim po tom, tak si to kúpim. Skôr sa už snažím premýšľať, či to má v mojej zbierke ešte nejaké uplatnenie (jasné, že má).
    Od MAC nemám veľa vecí, nejako zvlášť po nich netúžim. Dopustiť však nedám na červený rúž Ruby Woo (už druhé balenie). Zvyšné veci, čo mám, sú taký lepší priemer.

    OdpovědětVymazat