pondělí 18. ledna 2016

Trápení s řasenkou Lancome

Drahé kousky u mě nevídáte často, a už vůbec ne drahé řasenky. Zde jsem ale musela udělat výjimku, protože mě tato revoluční zkroucená řasenka lákala od jejího zavedení na trh. Mnoho nadšených recenzí nasvědčovalo tomu, že je skutečně skvělá, takže když se jednoho dne objevila na parfums.cz za ,,jen" 600 Kč, tak jsem neváhala a koupila si ji. Bohužel nadšení mě rychle opadlo, a byť se mi to špatně píše, tak tohle je asi nejhorší řasenka, co jsem kdy měla. S mým řasy si jednoduše nesedla. :-/




Začneme ale popořadě a tím pozitivním. Zmínit musím balení, která je nádherné, bytelné a luxusní. Detail růžičky ve víčku nemá chybu. Je to ozdoba každé kosmetické sbírky.

Za pozornost jistě stojí i zkroucená rukojeť, což je hlavní důvod slávy této řasenky. Přiznám se vám, že jsme čekala, že se záhy začnou opičit další firmy, ale byť Grandióse od Lancome není již zcela žhavá novinka a na trhu je snad dva roky, tak se zatím její dvojče nikde neobjevilo. Buď to má tedy Lancome výborně ošéfované nebo je to náročné vyrobit, jinak si to nedovedu vysvětlit. Ten nápad je totiž skutečně dobrý a s řasenkou se perfektně manipuluje. Opravdu bych uvítala, kdyby se takhle vyrábělo více řasenek.



Kartáček se mi vizuálně velmi líbil, protože takové obdobné plastové výstupky já mám docela v oblibě. Bohužel jsme si ale nesedli. Kartáček má na sobě hrozně moc barvy, efektem umí zahustit, bohužel mu vůbec nejde prodlužování. A to je u mě trochu problém. Mé řasy jsou docela husté samy o sobě a objemové řasenky mi dělají akorát tak pavoučí nožičky, a to je případ i této krásky. Efekt na mých řasách skutečně není dobrý. Nejvíc mi vadí, že mám řasy krátké, mám je raději delší, s řasenkou si nemůžu dostatečně vyhrát a hezky vytvarovat každou řasu zvlášť, protože s každým dalším pročísnutím jsou řasy slepenější. A navíc, celá hmota je hrozně mokrá a mé řasy pod ní těžknou a padají mi dolů. Což je u mě asi to nejhorší, protože mi prostě rostou směrem dolů a od řasenky potřebuji, aby je nadzvedla. Nebo minimálně aby udržela nahoře to, co zmůžou kleštičky. A to není případ Lancome řasenky. 

Teď se dívám, že jsem to s ilustrační fotkou úplně nevychytala. Řasy jsou natočené kleštičkami a foceno je to krátce po nanesení. I tak mi tam prostě chybí délka, která u mých řas může být v kombinaci s jinou řasenku opravdu výraznější.


Tady už to jde vidět lépe. Jen černý nános a řasy nejsou pořádně pročesané a barva není rovnoměrně rozprostřena.


Kartáček je věc velmi individuální a byť tedy tento není vůbec určený pro mé řasy, rozhodně mám pochopení pro to, že jiným řasám sedne. Obecně mi asi nejvíce připomíná řasenky Maybelline, které všichni milují, ale mně nesedí. Takže v tomto případě její oblibu chápu, byť ji tedy nesdílím.

Je tady ovšem ještě jeden problém, u kterého se divím, že ho nikdo nezmiňuje. Vadí mi ta hmota samotná, což je dost na pováženou, protože co si budeme povídat, řasenky jsou hlavně o kartáčcích a náplň mají plus mínus všechny stejnou. Jenže tady je ta barva moc mokrá, na řasách neschne a mám je takové ,,gumové", lepkavé, těžké. Nejednou se mi stalo, že jsem našla šmouhu pod očima. A jako bonus, večer to pro změnu šlo velmi špatně odlíčit. S touhle řasenkou to je u mě prostě po všech stránkách špatně.


Fakt mě to mrzí, protože řasenka je opravdu nádherná, ale pro mé řasy není funkční. Nelíbí se mi efekt, který (ne)dělá a problém mám i se samotnou texturou. Tak nějak jsem doufala, že časem proschne a bude použitelnější, ale asi bude něco pravdy na tom, že řasenky Lancome dlouho vydrží. Mám ji již čtyři měsíce a je pořád stejně mokrá jako první den. Ty nedostatky jsou ale natolik veliké, že jsem se rozhodla se již dále netrápit, Lancome věnovat někomu jinému a já se vrhnu na tu kupu jiných a dobrých řasenek, které mám ve svých zásobách. Lancome Grandióse vám tedy za sebe opravdu nemůžu doporučit. 

Kupovala jsem ji na parfums.cz, ale sehnat jde i v parfumeriích se stojany Lancome.

Zkoušeli jste tuto řasenku? Jaká je vaše zkušenost?

14 komentářů:

  1. Balení i kartáček se mi moc líbí, ale asi bych očekávala lepší výsledek za tu cenu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tahle řasenka mě svým kartáčkem ani nezaujala, balení má sice pěkné, ale efekt také žádny :) Škoda, za tu cenu bych čekala zázrak :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud bych se rozhodla vrazit jen do řasenky tolik peněz, tak bych očekávala nějaký super efekt a tohle by mně zklamalo. Ale balení řasenky se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. mam ji doma porarilo se mi ji koupit v akci levneji tak jsem ji vzala jinak me neprijde tak desna jako neni to top jako od benefitu nebo tak, ale znam daleko horsi s moji a rasama je to prumer

    OdpovědětVymazat
  5. Neskúšala som ju, ale určite by som od nej mala veľké očakávania. Škoda, že ti nevyhovuje :/
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je velké zklamání. Bohužel my, které pořád zkoušíme něco nového se takovým věcem nevyhneme. Kdybych chtěla drahou řasenku, zkusím Benefit. Ten mě láká nejvíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Benefit jsem už měla, ta sice nebyla špatná,ale peníze bych do ní znovu nedala. ale zase mě láká a novější Roller Lash.

      Vymazat
  7. Také mi řasenka od Lancome nesedla, a to jsem měla Doll Eyes voděodolnou i normální verzi,a musím říct, že za ty peníze hodně slabý průměr.. čekala jsem něco úžasného a docela mě mrzelo, že jsem dala tolik peněz za jen lepší řasenku z drogerie, co se kvality týče. Ovšem tahle mě fascinuje právě tím zakroucením a byla bych schopná si jí koupit jen kvůli tomu.. :D

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji právě taky koupila hlavně kvůli té zakroucené rukojeti, ale bohužel to nedopadlo. :-(

      Vymazat
  8. Měla jsem ji hned, když to byla novinka a hrozně jsem se na ni těšila. Bohužel mi taky nesedla, byla příšerná. :/
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. já jí koupila neplánovaně v marionaud jen kvůli tomu obalu, když to byla novinka... neodradil mě ani fakt, že lancome produkty na oči mě obecně moc neuchvacují... no a neuchvátila ani tahle kráska, ale designově je to fakt skvost :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ha! mala som ju už v košíku v e-shope, ale odolala som. Možno som aj dobre urobila. Off topic:mne vôbec nevyhovovala riasenka od Benefitu - They`re real. Opadávala pod oči, čo sa mi pri žiadnej nestalo a napriek vytočeniu klieštikmi mi riasy zrovnala do vodorovnej polohy (taktiež prvý krát v živote sa mi toto stalo). Tak šla ďalej. Mne sa úplne najviac osvedčila tzv. "uhorková" riasenka od rimmelu - tmavozelený obal a vodeodolná big&beautiful od astoru, ktorá robí úplne prirodzené riasy a fajn sa odličuje s fialovým dvojfázovým garnierom. Pokiaľ ide o riasenky tak mam pocit že vyššia cena je skôr zárukou sklamania a nie garanciou kvality :) Dede.

    OdpovědětVymazat