neděle 3. května 2015

Kosmetická statistika (duben)

Další měsíc za námi a tentokrát nás čeká sice hromada produktů, ale taktéž dokonalá symbióza obou stran. Nakupovala jsem hodně, ale také jsem se pustila do jarního úklidu. Konkrétně v číslech je to 22 nových věcí a 23 spotřebovaných kousků. To znamená, že jsem již druhý měsíc po sobě v záporných hodnotách. Překvapuji sama sebe.

Novinky

Lákadel bylo tento měsíc spoustu. V Dermacol jsem byla utratit jejich beauty peníze, které jsem dostala a nakoupila si odlakovače do zásoby a přidala dvě černé tužky. Šla jsem omrknout také výprodej Inglot, odkud jsem si odnesla dva laky a rozjasňovač. Udělala jsem malou objednávku na parfums.cz a v Rossmannu koupila nějakou tu drobnost. Ze spoluprácí je tady Avon, Schwarzkopf a nová kosmetika Hristina. Která je v naších vodách sice neznámá, ale docela mě zaujala a myslím si, že se bude líbit i milovníkům přírody, protože tato kosmetika má čistě přírodní složení a skládá se vždy jen z několika málo složek. Zatím testuji a určitě dám časem vědět. 

A jeden fail. Zapomněla jsem dát na společnou fotku tu největší novinku. Chloé Si Belle. Chloé je moje srdcovka a poslední limitka mě nemohla minout. Takže jí věnujeme samostatnou fotku.


Spotřebováno

Tady se to opět hezky sešlo. Docházel mi jeden produkt za druhým a k tomu se přidala jarní čistka a pár věcí jsem vyhodila předčasně. A dokonce přišlo i na nějaký ten kousek dekorativky.

1) Šampón Sebamed - Příjemný. Vlasy umyl, nezmastil je a hlavně mě nesvědila pokožka hlavy. Taktéž jsem ho dokázala spotřebovat bez toho, aniž by si vlasy na něj zvykly. Byla jsem spokojená, ale šampóny prostě střídám, takže jeho opakovaný nákup neplánuji.

2) Tonikum Bourjois - Má nová stálice. Ihned jsem ho vyměnila za další balení. Je to skvělé funkční tonikum, k pleti šetrné, hezky voní a viditelně sjednocuje tón pleti.

3) Sprchový gel Balea - Nevím proč, ale nemůžu sprcháčům od této značky přijít na chuť. Třeba tekutá mýdla na ruce miluji, ale sprcháče mi přijdou hodně průměrné a voní obvykle docela chemicky. Spotřebovat se to dá, ale opakovaně je nijak vyhledávat nebudu.

4) Tělový peeling Avon - Krásná zimní vůně a vcelku jemná zrníčka, takže jsem to snesla i já, byť peeling u mě není zrovna to, co bych nějak pravidelně vyhledávala.

5) Lak na vlasy Schwarzkopf - Můj nejmilovanější a už mám v zásobě další balení. Fixuje tak akorát a nezanechává vlasy slepené.

6) Gliss Kur Hair Repair Schwarzkopf - Další moje stálice. Tohle ,,rozčesávátko" používám po úplně každém mytí, a stejně vždycky vydrží déle než rok. Rovnou jsem ho vyměnila za další balení.

7) Pasta na zuby Elmex - Tak nějak klasika. Zase jsem pro změnu sáhla po něčem jiném.

8) Ústní voda DontoDent - Milé překvapení. Spousta ústních vod mi vadí, protože mi přijdou chuťově agresivní. Tahle je velmi příjemná, jemná a bez alkoholu. Navíc stojí jen 50 Kč. Hned jsem si koupila další balení a určitě vám ji vřele doporučuji. Seženete ji v DM. 

9) Čisticí pásky Nivea - Klasika a milionté spotřebované balení.

10) Bezoplachový kondicionér Ziaja - Neděl vůbec nic, akorát hezky voněl. Takže se na něj pomalu dva roky prášilo v koupelně. Rozhodla jsem se s ním proto rozloučit.

11) Odličovací mléko Ziaja - Nejdříve mě trochu zklamalo, protože mělo jít o micelární mléko, ale ono se to chovalo jaké každé jiné mléko. Ale bylo docela fajn a svoji práci odvedlo. Znovu ho ale nepotřebuji.

12) Pleťový sprej Yves Rocher - Další neutrální stříkátko, které nedělo nic, akorát hezky vonělo. A i to po dvou letech skončilo v koši. 

13) Krém na ruce Essence - Mazací klasika. Mám tyto limitkové krémy moc ráda a v zásobách ještě nějaké najdu.

14) Odličovací ubrousky Essence - Průměrné. Sice odlíčit zvládly, ale celkově byly docela suché a není to nic, co by člověk nutně potřeboval.

15) 16) Pleťové masky HM - Stále vám dlužím recenzi. Bude snad už příští týden. Takže zatím jen prozradím, že masky jsou hodně fajn a rozhodně stojí za to se po nich podívat.

17) Krém na ruce Crabtree and Evelyn - Těmito krémy nás Ladybox zásoboval statečně. Měla jsem myslím tři. Jsou úžasné, skvěle hydratační, ale bohužel neskutečně drahé. A jelikož Ladybox už tady s námi není, myslím si, že ani s těmito krémy už se více nepotkám.

18) Pleťovým krém Avon - I přes všechny předsudky jsem byla velice spokojená. Tento výživný krém chránil moji pleť celou zimu a splňoval přesně to, co od krému potřebuji. Hezky se roztíral, nelepil, nedělal cucky, pleť hydratoval, chránil, ale nezatěžoval. Navíc ubýval velmi pomalu a měla jsem ho téměř půl roku. Vůbec bych se nebránila pořídit si ho příští zimu znovu.

19) Balzám na rty EOS - Někdo je miluje, někdo nenávidí. Já je mám ráda, jsou prostě návykové. Koupila jsem si hned další.

20) BB krém Skin79 - Toto BB má barvu bílou jako omítka. Je tak světlé, že ho nemůžu používat ani já. Nicméně byl výborný na namíchávání tmavších makeupů. Docela bych tuhle miniaturku opět potřebovala. Jenže je to docela problém, na celém ebay prostě není. :-(

21) Lak na nehty Avon - Měla jsem ho vcelku ráda, i když pravda, moc jsem ho neunosila. Bohužel dost divně změnil barvu a asi už bych si ho na nehty fakt nedala.

22) CC krém Essence - Loňské překvapení roku. Prostě mi sedí a mám ho ráda. Další balení je samozřejmost.

23) Pudr Essence - Nebyl špatný, ono na transparentním pudru není moc co zkazit. Nevadil mi, i když o jeho opakované koupi aktuálně neuvažuji.

Prokousali jsme se až na konec. A plány na květen? Tak nějak bych chtěla zkopírovat duben. Plánuji nějaké nákupy (respektive včera už jsem stihla koupit 7 kousků), ale taktéž chci pokračovat v jarní čistce, především u dekorativky. 

Co vy a duben? Zasáhly vás nějaké jarní limitky?

20 komentářů:

  1. HMkové masky mě lákají už dlouho a především tyhle dvě plus kokosová, co máš na fotce ty :) Co se týče zásahů jarních limitek, jak to je sporné. Zasáhla mě LE Catrice Visionary, resp. jejich rozjasňovač, ale vzhledem k tomu, že to je kolekce z února a k nám se dostala až teď, tak nevím, jestli se dá označit za jarní :D
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  2. Limitky mě nezasáhly, i když Alverde má moc krásné obaly.
    spotřeba 23 kousků je skvělá

    OdpovědětVymazat
  3. Essence krem na ruxce je bajecny, rada je pouzivam.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  4. Koupila jsem si jeden lak z nové řady od Essence "the gel nail polish" a je celkem fajn - mají krásné barevné odstíny :) Z katalogu Avon jsem vyzkoušela nový tělový sprej sedmikráska a citron - krásná svěží vůně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty laky jsem také zvědavá, plánuji si nějaké pořídit.

      Vymazat
  5. Super článek, jen bych uvítala více fotek. :-))
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to líbí, že je to tahle ,,efektně na hromadě" a podrobnější fotky jsou vždy u recenzí, ale je vás víc, kdo volá po více fotkách ve statistice, takže s tím do budoucna něco udělám.

      Vymazat
  6. 23 spotřebovaných? Docela závidím, to bych taky potřebovala :D Ale přírůstků máš taky požehnaně :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  7. Super spotřeba. Konečně bych taky chtěla narazit na ty masky H&M. Ráda bych je vyzkoušela, na recenzi jsem proto velmi zvědavá.

    Radu - Jarní Rita Ora Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Tvoje clanky o kozmetickej statistike mam velmi rada. Len by ma potesilo viac fotiek noviniek a aj spotrebovanych produktov. Bolo by super, keby si dala fotku napr. 5 produktov a napisala o nich atd. Bolo by to prehladnejsie. Teraz sa musim stale vracat k tej jednej spolocnej fotke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do příště zvážím více fotek, je vás docela dost, komu by se to tak líbilo více.

      Vymazat
  9. Krásné novinky:-) Já jsem si v dubnu pořídila rovnou 9 nových balzámů na rty, ani nevím jak se mi to sešlo, ale podlehla jsem mánii EOS, další balzámy byly z Oriflame a v dm jsem ukořistila Blistex a Baleu. A pak samozřejmě i nějaké další nákupy:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Slušný počet spotřebované kosmetiky.
    Na BB Skin79 se můžeš podívat sem: http://www.bb-cream.cz/category/minisety-a-minibaleni/35

    OdpovědětVymazat
  11. ja už som si dala na máj nakupovaciu stopku, pretože sa mi to len doma kopí a nemám šancu všetko spotrebovať :) preto už niektoré produkty sú po expirácii a ešte ani len na ne neprišiel rad...

    OdpovědětVymazat
  12. Když porovnám moje spotřebováno s tebou, tak se i trošku zastydím. :-D Tolik produktů. :-) Na balzám EOS se chystám napsat recenzi. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  13. Páááni, přijde mi, že tolik toho nespotřebuju za tři měsíce, natož za jeden :-) A prosímtě kde kupuješ ten CC cream od Essence? Já jsem ho hledala v Rossmannu a vůbec nic :-( Není možné, že už se třeba neprodává? Protože u nás v Rossmannu mají vždycky všechno :-/

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna včera jsem si kupovala ten CC krém nový, takže ho určitě mají. Brala jsem ho v DM, ale myslím si, že je i v Rossmannu. Je docela ve spodní části a dělí se o místo s BB krémem. Také jsem ho musela trochu hledat.

      Vymazat
  14. Ta nová Chloé Si Belle vypadá úchvatně, nedám dopustit na klasickou See by Chloé ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasickou mám taky moc ráda, ale spíše na zimu. Na léto to chtělo menší změnu.

      Vymazat