středa 20. května 2015

Moje péče o pleť

Kosmetiku střídám jako na běžícím páse. Právě i díky tomu mi ani po třech letech blogování nedocházejí nápady. Nicméně, čas od času mě něco nadchne natolik, že se k tomu opakovaně vracím. Nejvíce je to znatelné u péče o pleť. Myslím si, že se mi podařilo najít ten nejlepší způsob, jak o ni pečovat a byť ne u všech typů produktů mám tu pravou stálici, základ je přesně dán. 

Co se produktů týče, dnes to nebude nic nového. O všech produktech už jsem mluvila, a to ne jednou. Níže budou vždy i prokliky na plnohodnotné recenze.


Byť produkty stále lehce obměňuji, pečující rutina je ustálená a právě tenhle způsob mi vyhovuje nejvíce. 

Na ranní péči používám vždy micelární vodu a v druhém kroku tonikum. Poté aplikuji oční a denní krém.

Večer mi nejvíce sedí speciální odličovač na oči a na pleť kombinace odličovací mléko + tonikum. Občas sáhnu i po odličovacím gelu/pěně, ale nesmím tyto produkty používat dlouhodobě, protože mi nesvědčí máčet obličej vodou. Pleť mám potom citlivější a náchylnější k tvorbě akné. S tampókama a mlékem je to sice dlouhý špás, ale jinak to s mojí pletí nejde. Následuje nějaké stříkátko (většinou termální voda), které nemá větší funkci, ale prostě jen tak pro dobrý pocit. Poté samozřejmě ještě přijde na řadu oční a pleťový krém.

Zhruba dvakrát týdně si dám masku. Ideálně jednou nějakou čisticí na póry a podruhé něco hydratačního. Ale ne vždy to takhle striktně dodržuji, záleží na aktuálním stavu pleti. 

Zhruba jednou za 14 dní použiji čisticí pásky na nos a jednou měsíčně i na bradu a čelo. Lehounce začínám i s peelingem, ale ten používám jednou měsíčně nebo i méně často. 


Základem mého odličování je tonikum. V době, kdy jsem byla poblázněná do micelárek se mi absence tonika hodně vymstila. Měla jsem snad milion černých teček a nevěděla jsem proč. Teď už je mi to jasné. Tonikum uzavírá póry a zabraňuje tak nečistotám, aby pronikaly do pleti. Je to tedy nepostradatelný pomocník a ve všech případech poslední krok v odličování. Jak ráno, tak večer. 

Má spotřeba je veliká a jedna lahvička mi vydrží asi měsíc. Proto se u mě otočilo již spoustu tonik. Doteď je ráda střídám, na druhou stranu, vymýšlet něco nového každý měsíc, to je občas trochu moc i pro moji přelétavou duši. Mám tedy dvě stálice, po kterých sahám, když mě unaví zkoušení novinek.

Bourjois Vitmamin C netřeba představovat. Mluvila jsem o něm několikrát. Skvěle plní svoji funkcí, k pleti je šetrné a jako příjemný bonus navíc sjednocuje tón pleti. Na mé poličce má své výsostné místo.

Taktéž mám ráda Loreal Sublime Fresh. Tonikum je opět velmi příjemné, funkční a co se mi na něm líbí, tak dokáže na celý den pleť zmatnit a přitom ji nevysuší. 


Odličovač očí je u mě také klasika. Nevyhovuje mi do očí dávat mléko a stejně tak nepreferuji micelárky. Byť jsem se dlouho bránila mastné struktuře, nakonec jsem došla k závěru, že dvoufázové odličovače jsou zkrátka nejlepší. A na úplný vrchol patří chrpový Yves Rocher. Mám ho doma neustále a v poslední době ho střídám jen sporadicky.

Odličovací mléko pro vás vyfocené nemám. Je to právě jedna z těch mezer, kde favorit chybí. Přijde mi, že na odličovacím mléku není co zkazit a všechna, co jsem měla, byla fajn. Žádné však nevyčnívalo a neměla jsem potřebu pořídit si ho znovu. Aktuálně používám Garnier, v minulosti třeba Ziaja, Loreal nebo Ryor


Měla jsem své micelárkové období, ale nyní je používám sice pravidelně, ale jen v minimálním množství. Vyhovují mi na ranní dočištění pleti. Beru je s sebou také na cestování, protože jsou praktické a přechodně s nimi jde odlíčit úplně vše. Aktuálně dodělávám různé miniaturky, kterých mám doma milion. Kdybych však měla určit jen jednu, je to hydratační Mixa. Tohle je moje micelární královna, která strčila do kapsy i slavnou Biodermu. Mixa skvěle odlíčí, pleť nedráždí, zvládá i oči. A k tomu jako bonus nevysušuje pleť (což mi dělá většina micelárek), ale ani nelepí. Prostě poklad, ke kterému se budu vracet. 


Asi tak miliontá zmínka o těchto páscích. Jsou prostě ze všech nejlepší a neumím bez nich žít. Krásně zbaví moji pleť černých teček a byť o nich koluje ledacos, tak ne, opravdu to neodlupuje kůži. Používám je už dva roky, několikrát do měsíce a kůže na mém nose je stále na svém místě a nevykazuje žádné známky poškození či čehokoliv negativního.


S maskami to mám tak napůl. Tu na čištění již dávno mám, hydratační kousek stále hledám. Yves Rocher Pure System jsem si poprvé pořídila před třemi lety a objevila se v jedné z prvních recenzí zde na blogu. Nyní už nemám tak velké problémy s pletí a nepoužívám ji nijak pravidelně, nicméně stále ji potřebuji a nic moji pleť nevyčistí efektivněji. Za ty celé tři roky mi v koupelně ani na chvíli nechyběla. 


Nic nedělající stříkátka, to je moje závislost. Prostě je potřebuji. Nejvíce jsem si oblíbila Serozinc od La Roche Posay a jsem přesvědčena, že něco umí, byť pro to nemám hmatatelné důkazy. S trochou placeba však pleť zklidňuje, urychluje hojení akné a hodí se i na podrážděnou či spálenou pokožku. 


S očními krémy se mi daří a již dlouho mám své favority. Nejvíce se mi osvědčilo ráno použít Vichy Ideália a večer hydratační Nonique. Vichy hydratuje jen lehce, ale ráno to postačí. Alespoň na tom skvěle drží veškerá líčidla a jako bonus to umí tlumit kruhy pod očima. Na noc mám raději něco hydratačnějšího, a to mi splňuje Noniaque. Krém je krásně lehoučký, dobře se vstřebá, ale výborně oční okolí vyživí. 

Největším problémem u mě zůstává pleťový krém. Vyzkoušela jsem jich desítky. Doma mám jejich slušnou zásobu. Spousta z nich byla dobrá a neměla jsem jim co vytknout. Žádný z nich ale nebyl ten pravý, ke kterému bych se chtěla vracet. Snad jen Lancome a jeho Visionnaire stál za to. Ale tam to krachuje na ceně, která je mimo mé finanční možnosti, takže to také nepřichází v úvahu. Na svoji hvězdu tedy stále čekám.


To byla přehlídka mé péče o pleť. Jsem ráda, že se mi ustálila nějaká rutina, která je ale čas od času protnuta nějakou tou novinkou. Problémem zůstává už jen ten pleťový krém.

Jak se o svoji pleť staráte vy? A nějaký tip na pleťové krémy?

18 komentářů:

  1. Koukám, že máme úplně odlišné favority. Např zmíněné věci od Yves Rocher mi vůbec nevyhovují :-)
    S denním krémem to mám stejně jako ty. Stále hledám a nenacházím. Je to peklo

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tonikum je u me uplne mimo, snad nikdy jsem zadne nemela. U me vedou cistici gely ve sprse, pripadne micelarka. Zadny problem s pleti nemam, na akne netrpim.
    A zatim nejlepsi krem byla Mixa a Vichy Idealia.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Ty pásky jsem zkoušela, ale za mě teda vůbec..:(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/co-dela-hevi-hevikem.html

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlepší pleťový krém na světe, jsem koupila na eshopu Beautyville - krém Trevarno :) (denní krém). Je hodně bylinkově cítit, ale to jeho jediné možné mínus. Pleť jsem nikdy neměla krásnější, rozzářenější, hydratovanou, ale neumaštnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní hodně zajímavě. Celkově mám tento eshop ráda, takže na ten krém budu myslet. Díky

      Vymazat
    2. Používám ho tedy jen na noc, na den mám matující od Laidbare (mám hodně mastnou T-zónu), ale opravdu jsem po žádném krému hezčí pleť neměla :). Je to přesně tento: https://www.beautyville.cz/plet/denni-krem-30ml :-). Je sice dražší (i když na eshopu jsou zas často slevy), ale já si koupím určitě znovu, stojí za každou korunu. I když každá pleť je jiná a asi se těžko radí, jestli ti taky tak bude vyhovovat :).

      Vymazat
  5. Alternativou k YR odličovači je dvousložkový odličovač Nivea. Řekla bych, že jsou naprosto stejné :) co se týče tipu na krém, tak za sebe doporučuji krém Linola (v lékárně, bílo-černý obal) a teď jsem objevila Himalayu, takže za mě víceúčelový krém i ten hydratační v modré krabičce, oba jsou skvělý :)
    My Make-up Store - GA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Nivea odličovač zní dobře, možná ho příště vyzkouším.

      Vymazat
  6. Tak u mně vedou tyto krémy: hydratující od Mixy (6%), Avene Optimale Legere (ale ten je na fotce, takže s ním očividně zkušenost máš) nebo emulze Avene Cleanence Expert (na léto).

    Píšeš, že ti chybí i favorit odličovacího mléka. Zkoušela jsi od Bourjois v zelené lahvičce, ze stejné řady jako tonikum? Doporučuji, lepší neznám. Ostatně neznám ani lepší tonikum než oranžové od Bourjois ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už vím, jaké mléko koupím příště. Bourjois pleťovka mi vyhovuje, takže si myslím, že by mi to mohlo sednout. Moc děkuji za tip.

      Vymazat
  7. Také zkouším nové věci :))) Na krém, stále cekám který mi sedne, právě ale zkousím tu novinku od Avonu denní krém .) Micelární vodu já hodně používám teďka mám od Garnier :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  8. Na tonikum jsem taky kašlala a kašlala, až jsem se najednou octla u kosmetičky a dostala za to vynadáno, takže teď se snažím polepšit :) To od Bourjois vypadá super, a za stovku? Must-have! :) Ideální denní krém taky zatím nemám, tak snad "se" v nějakém brzo najdu :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám hrozně ráda Mixu a i jejich 8% krém mi vyhovoval a pak byl také dobrý vichy aqualia, micelárky používám málo , také spíš na ranní čištění, mám ráda Ryor a Mixu, ani jedna nevysušuje a jinak používám také pleťová mléka.
    http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Já se neobejdu bez micelární vody, kterou je nyní moje oblíbená Garnier, pak tonikum, čistící gel nebo mléko (i když preferuji gely), odličovač očí - ten jsem si oblíbila Posilující od Garnieru.
    A pak takové ty doplňkové nezbytnosti jako pleťová maska, peeling.
    Co se týče pleťového krému, to bohužel neporadím, sama docela tápu a krémy zkouším jako na běžícím páse většinou metodou pokus omyl, protože mojí smíšené pleti málokterý krém sedne tak akorát.

    OdpovědětVymazat
  11. Mixa je skvělá, ale moc mě zaujaly produkty od Yves rocher. Díky za tipy.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem nedávno dostala v lékárně vzoreček hydratačního krému značky Uriage z modré řady a jsem z něj nadšená. Mám extrémně suchou pleť a krém ji zvládne skvěle zhydratovat, ale nezmastit, není nijak parfémovaný a už se tím vzorečkem mažu dva týdny a pořád neubývá. Určitě si pak půjdu koupit plné balení. Myslím, že Uriage bude mít spoustu řad, takže si asi vybere každý podle typu pleti. A ceny jsou takové ala Bioderma, nic hrozného. :) Rozhodně na to koukni.

    OdpovědětVymazat
  13. Dvoufázový odličovač s chrpou jsem si na Tvoje doporučení už taky koupila a jsem spokojená :) Díky za tip a ten čisticí gel od YR jsem kupovala kamarádce, tak se jí musím zeptat, jak je spokojená ona

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji moc za velice přísnosné rady o tom, jak pečovat o svou pleť. Já jsem se tímto tématem docela dost dlouho zabývala a hlavně jsem se snažila zjistit, jak jen to je a jak to všechno bude v zimě , protože vím, že zrovna v zimě člověk na pleť trpí snad nejvíce :-)

    OdpovědětVymazat