středa 21. srpna 2013

Sbaleno na cesty

Konečně nadešel čas mé dovolené a v této chvíli ladím poslední detaily a chystám se na cestu. Mým cílem je Řím, kde spolu se sestrou a kamarádkami strávím pár dní. 
V mém zavazadle samozřejmě nemůže chybět kosmetika, kterou vám chci dnes ukázat. Tyto články jsou poměrně časté a já se nejednou divím, co všechno si některé z vás berou na pár dní dovolené. Já toho dokáži na sebe patlat tuny po celý rok. Pomalu na každý centimetr čtvereční kůže mám jiný krém, mám každou blbost i zbytečnost a mé zásoby jsou veliké. Když však někam jedu, dokážu být nekompromisně minimalistická. Za prvé se mi ty lahvičky nechtějí tahat a za druhé ze zkušeností z minulosti vím, že na to na dovolené nemám čas ani náladu a beru prostě jen to, co nutně potřebuji k přežití. 

Nebudu vás napínat, mé aktuální kosmetické zavazadlo čítá pouhých 14 kusů, z toho absolutní většina je v miniatuře. Sama jsem na tu hromádku zírala docela nevěřícně a říkala jsem si, že mi určitě musí něco chybět. Ale vypadá to, že je vše kompletní.

Největší úsporu mám především v dekorativní kosmetice. Jednoduše se nebudu malovat! Celý den budeme chodit po rozpálených ulicích a mou jedinou starostí bude uchránit moji bledou pleť. Tudíž tuna opalovacího krému, brýle a čepice naražená hluboko do čela to jistí. Na šminky zde není prostor. Do zbytku péče jsem zahrnula miniatury a multifunkční věci.



1) Čisticí ubrousky od Nivea. Normálně během roku jsou sice k odlíčení spíše nemyslitelné, ale na cesty je to ideál. Navíc se nebudu malovat, takže půjde spíše jen o to stáhnout po celém dni z obličeje špínu a pot a na to jsou ubrousky dostačující. Tyto od Nivea mám navíc vyzkoušené a vyhovují mi.

2) Ubrousky Lactacyd. Veřejné záchody a hygiena prováděna na benzínkách, to není zrovna žádný med. Ale pár dní se to přežít dál. Intimní ubrousky jsou ale nezbytností.

3) Opalovací krém Bioderma. Jedna z mála lahviček, která s námi jede v plném balení, protože ji bude potřeba hodně. Letos jsem sáhla po lékárenském kousku. Zatím ho mám otestovaný v našich podmínkách a vše bez problému, tak snad zvládne i jižní sluníčko. Ihned po návratu napíšu samostatnou recenzi.

4) Mátový gel Ryor. Jede v plném balení nechtěně, ale sháněla jsem ho na poslední chvíli a miniaturu už neměli. Na cesty je ale tohle báječný pomocník. Já ho primárně budu používat na nateklé nohy, které mě po dlouhé cestě autobusem rozhodně potrápí. Hodí se ale i obecně na unavené nohy, pomáhá odpuzovat hmyz nebo pomáhá po bodnutí a hodit se bude i na případnou spálenou kůži. Já ho už teď miluji. Recenze bude opět po návratu, ale mám ten dojem, že o něm v následujících dnech uslyšíte z více stran.

5) Sprchová pěna Rituals. Měla slíbeno cestování od prvopočátku. Nemám ráda mytí se sprchovými gely bez houbičky, ale tato pěna celý problém pohodlně vyřeší.

6) Termální voda Avéne. V parných dnech určitě přijde vhod.


7) Antiperspirant Oriflame. Zvolila jsem tenhle, protože je z mých aktuálních antiperspirantů nejskladnější. Navíc mám jeho účinky již vyzkoušeny a myslím, že zvládne i extrémnější podmínky.

8) Šampón Body Basics. Pět dní bez mytí hlavy určitě nevydržím, takže šampón je nutnost. Zvolila jsem jednu z mnoha miniatur, které doma mám. Abych předešla nepříjemným překvapením, zkoušela jsem ho párkrát už doma a zatím můžu říct, že je velmi dobrý. Recenze bude někdy časem.

9) Antibakteriální gel Isana. Tak bez toho nevycházím z domu, takže na dovolené nesmí chybět. 

10) Krém Nivea. Jedna z největších úspor aneb krém na všechno. Budu s ním mazat ruce, nohy, obličej, prostě cokoliv bude potřeba.

11) Pudr Maybelline. Beru primárně kvůli tomu, že je v něm zrcátko. :-D Jestli ho budu používat, to nevím. Možná někdy k večeru nebo na cestě domů, kdy bude potřeba se aspoň trochu zkulturnit.

12) Odstřik vůně Beyoncé Pulse. Občas na nějaké to provonění se bude hodit.

13) Labello růžové. Na cestu autobusem nebo na noc.

14) Labello žluté. S SPF 30, takže ho budu používat během dne.

Jsem si vědoma toho, že mi tam chybí pasta na zuby. Nemám zrovna žádnou v miniatuře a  velká se mi nechce tahat. Půjčím si ji od mých spolucestujících. :-)

Prázdninovat nebudu jenom já, ale také vy. Žádné články jsem nepřednastavovala, takže ode mně budete mít na týden pokoj. Ozvu se v průběhu příštího týdne. Na vaše komentáře a případně dotazy tedy budu odpovídat také se zpožděním. Do té doby se mějte hezky a užívejte prázdnin.

10 komentářů:

  1. Supě věci na cestu :)) Užij si to :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. také nakupuji miniatury na cesty! Užij si řím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. PĚT DNÍ BEZ LÍČENÍ? No fíííha, já bych nevydržela ani jedinej den!
    Jinak rada, ten mátovej gel =o) zajdi někam do fotolabu a popros o krabičku od filmu, na cesty ideální velikost a mně stačili na deset dní dvě =o)
    A nebo pokud se pohybuješ na Praze 5, tak jich mám pár volnejch k dispozici...

    OdpovědětVymazat
  4. Bioderma je moja must have tiež :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Řím je úžasný, nejradši bych tam bydlela, užij si to! Rozhodně zajděte na Piazza Navona, navečer tam jsou nejrůznější umělci, sama odtamtud mám úžasný nasprejovaný obraz za 10 euro...:) Já teď odjíždím na chalupu a má sestava kosmetiky je velmi podobná té tvojí:)

    OdpovědětVymazat
  6. Užij si dovču :). Máš sbaleno fakt kompaktně, já bych bez make-upu nejela, ale každý je jiný ;)

    OdpovědětVymazat
  7. já jsem ted byla na táboře, instruktorka, a říkala jsem si "no, nebudu si brát žádné líčení, dám pleti pokoj" no měla jsem šílený absťák :D připadala jsem si hrozně neupravená, ošklivá, zarudlá a měla jsem chuť každému říkat "takhle ve skutečnosti nevypadám" :D ta pěna z ladyboxu je skvělá) také se nerada myju bez houbičky, protože to vůbec nepění, s touhle pěnou v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji všem za komentáře. Jsem zpět a tak můžu trochu zpětně hodnotit tento článek. S výběrem kosmetiky jsem nad míru spokojená. Pastu jsem si vypůjčila od sestry a jinak jsem absolutně nic nepostrádala. Všechny výše vyfocené věci jsem opravdu používala a žádná se nevezla zbytečně.

    OdpovědětVymazat