úterý 6. srpna 2013

Letní líčící oblíbenci

Obvykle makeup ráda střídám a každý den volím jiné výrobky a jiné barvy. Dělat tak články typu ,,oblíbenci měsíce" jsou u mě tak trošku utopie. V létě je tomu ale trochu jinak. A v těch vedrech, která panují poslední dny, je to znát ještě o něco víc. Ve volných dnech od makeupu opouštím téměř úplně, nicméně do práce už na tom obličeji něco mít musím a ono to pod klimatizací ten den nějak přečká. Ale maluji se doma ve vedru a prostě mě to baví o poznání méně, než v běžných dnech během roku. Hodně jsem to odlehčila a hlavně nemám moc náladu na experimentování a volím osvědčenou klasiku a maluji se každý den téměř stejně.



Nejdříve začnu tím, co na obrázku nevidíte, protože prostě není co fotit. A tím jsou nehty. I když je léto obvykle ve znamení zářivých barev, já jsem to letos vzala z jiného konce a nejčastěji nosím nehty nenamalované. Protože jestli mě v těch vedrech něco nebaví, tak si hrát se smradlavými laky a odlakovači. Ve volných dnech proto nechávám nehty volně dýchat a aspoň se po tom neustálém lakování trochu zotaví. Když už není zbytí, tak volím nějaký světlý nenápadný lak, kde nemusím hlídat každé škrábnutí a můžu ho mít na nehtech třeba týden. Pravidelnější lakování jsem ale odložila na podzim.
Tvář

Na obličej používám BB od Maybelline. Což tedy v mém případě není čistě letní vychytávka, protože jsem ho nosila i téměř celou zimu. Na léto se ale hodí lépe, to je pravda. Je lehký, pleť hezky sjednotí a hlavně drží i v těch největších vedrech. Nestéká, nedělá cucky, nezalézá do vrásek. Večer mám stále co odličovat. Navíc má SPF 30, což je v těchto dnech také velmi vítané. Pro mě je to prostě produkt číslo jedna. 
Po delší době jsem také vytáhla pudr Bourjois. Ten bohužel příliš nematuje a dodává spíše takový rozjasňující finiš. To mi moc nevyhovuje, ale v létě je to ještě akceptovatelné. Stejně s ním ale bojuji. Musí se s ním opatrně, protože má tendenci zalézat do vrásek a vytvářet na obličeji masku. Obecně s ním opravdu nejsem spokojená a za ty peníze nestál. Už jsem ale v polovině, tak ho třeba někdy i dodělám.
Z tvářenek to u mě na léto vyhrála ta od Elf. Samostatná recenze už je v přípravě. Je decentně oranžová s výraznějším shimmerem. Já ji mám tak trochu i namísto bronzeru, protože cokoliv hnědého mi na obličej nesmí a tohle je dobrý kompromis. Jsem s ní moc spokojená. Dobře se s ní pracuje a drží bez problému celý den. 

Oči

V poslední době mě nějak nebaví hrát si se stínováním, protože ono se to v tom teple stejně brzy rozteče. Občas líčení očí dokonce vynechávám úplně. Když už je ale maluji, tak dávám jako podklad jen jednu barvu. Používám Color Infaillible od L'oréal, protože na ty nepotřebuji ani bázi a i tak drží docela dlouho. 
Vše doplním tenkou linkou. Konečně jsem se ji naučila dělat za docela obstojný čas a nestrávím nad tím deset minut, jak tomu bývalo dříve. Nemůžu si vynachválit fix od Miss Sporty. Dobře se s ním pracuje a linky se ani v teple neroztékají. 
Řasenku jsem na léto vytáhla také spíše nenápadnou, a to moji oblíbenou Super Magnify z Avonu. Bohužel ji mám naposled, protože už ji přestali vyrábět. :-(

Rty

V létě jsem se konečně mohla vrhnout na své zásoby lesků na rty. Ve většině případů však střídám jen dva - L'oréal a Rimmel. I když se na fotce tváří dost zářivě, ve skutečnosti to jsou obě spíše transparentní barvy jen s lehkým nádechem do růžova. Na léto ideál. Obvykle pod ně ještě používám balzám na rty Labello s SPF 30. V kabelce mám Love Lips od Dermacolu. Díky SPF 15 se v těchto dnech také hodí.

V následujících týdnech se to asi příliš měnit nebude. Dokonce bude kosmeticky asi ještě hůř, protože plánuji dovolenou a tam na makeup rezignuji úplně. Občas prostě neuškodí dát si menší pauzu.

Co vy a letní makeup? Bez čeho se neobejdete a co naopak vypouštíte?

20 komentářů:

  1. ja na tvarenky velmi nie som...skor pouzivam bronzer.nikdy som nechapala blogerky ako sa mozu vytesovat z tvarenky ja na tom nic nevidim a dokonca vlastnim len jednu tvarenku :D jasne,viem,ze zbytocne nie su a dokazu divy,ale nejak ma nebrali..ale pred casom u mna nastal zlom a zacala som viac sledovat ake tvarenky blogerky pouzivaju a tato tvoja ma velmi prekvapila.je to naozaj krasna farba.rozmyslam nad kupou :) ja sa v lete licim ako obycajne,hnede smokey eyes,vyrazna vodeodolna linka,spirtala a bronzer...akurat som vymenila make-up cover za lahsi elixir make-up a nic sa mi nerozteka,linky,tiene a spirala vsetko drzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se tvářenkám dlouho vyhýbala. používám je necelé dva roky, ale postupem času jsem se prostě zamilovala a teď už mi na té tváří prostě něco chybí, když si ji nedám.

      Vymazat
  2. Já se líčím výrazně celoročně =o) v životě bych nešla z domu nenalíčená, pouze v případě války či ústupu...
    Používám BB cover od Misshy, stíny nejčastěji UD a prostě si hraju :-) já osobně nejsem na rtěnky, takže hoodně výrazný oči a na rty jen balzám.
    Btw nenalíčená vypadám jak nemocná, takže to nikdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám radši výraznější oči a rty jen nějaké nenápadné. líbí se mi to tak více.

      Vymazat
  3. Na recenzi o tvářence jsem zvědavá, Elfu už moc nevěřím, ale ráda bych se pletla :-) Infailible jsou jasná volba, protože jeslti něco drží na víčku jak přibité, pak oni. Osobně mně u tebe překvapuje volba tak zářivých lesků (i když říkáš, že ve skutečnosti takové nejsou, tak minimálně ten Rimmelácký je přeci jen trošku vidět) a chválím ji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On i ten Rimmel není zase tolik výrazný. Hlavně vydrží asi tak deset minut, tak je to dost jedno. Ale stejně ho miluji a je škoda, že už se nevyrábí.

      Vymazat
    2. Na mě tedy je a dost :D
      Výdrž blbá, to je pravda. Nu měla sis nakoupit do zásoby, já mám ještě nějaké, tedy snad ...

      Vymazat
  4. Ja se licim stejne jak v zime,neresim co je za rocni obdobi. Ale ted potrebuju neco k mori,ano,tam se taky licim:D Sice mam bb od Dermacolu,ale nijak extra nekryje,to mi vadi i kdyz nemam co zakryvat:D

    OdpovědětVymazat
  5. já v létě používám v podstatě jen korektor, pudr, fix na oči a rtěnky a ani mi to moc neva :D ale laky na nehty to joo

    OdpovědětVymazat
  6. Přes léto používám ten BB krém akorát mám ho v té druhé barvě :) Jinak jenom řasenku nějaký balzám a jdu :DD

    Zvu tě na mou Giveaway http://style-and-smile.blog.cz/1308/giveaway-3

    OdpovědětVymazat
  7. Tvářenka se mi moc líbí, jsem zvědavá na recenzi.

    OdpovědětVymazat
  8. Já to mám trochu podobně jako ty. Navíc mám teď dva měsíce dovolenou, protože učím, takže mám přes prázdniny volno, takže ani nikam moc nechodím a tím pádem se moc nemaluji. Navíc, jak mám teď pleť hezky opálenou a sjednocenou (sluníčko dělá s mojí pletí prostě zázraky), tak se moc nemaluji ani když jdu mezi lidi. A nehty jsem teď taky měla odlakované, protože jsem byla na chatě, ale mě je la zpevní, takže se mi tím, že byly bez laku, některé po stranách zatrhly. Ale obecně si lakování v létě užívám, protože miluju neonové barvy a kdy jindy je na nehtech nosit, než v létě, že? A o dovolené už nechávám jakákoli líčidla doma. Přijde mi úplně na hlavu malovat se k moři! A na večer se mi taky většinou líčit nechce, protože mě nebaví se odličovat :-D.

    Ale pokud se už namaluji, tak použiju jen bronzer jako pudr, zamaskuju kruhy pod očima, tvářenku, jednoduché stíny (také nestínuji a stíny od Loreál miluju), linky a řasenku. A samozřejmě různé lesky a balzámy.

    OdpovědětVymazat
  9. Léto = redukce na maximum. Nejdříve jsem se snažila o nějaké stíny, přepudrovat apod. Ale zkušenosti mě natolik ponaučily, že šahám jen po tom nejnutnějším. Namažu se krémem s vysokým SPF, nanesu bodově korektor, výraznou rtěnku a modlím,aby se alespoň toto minimum nerozteklo při celodenním pobytu na slunci….

    OdpovědětVymazat
  10. BB aj tú fixku mám a súhlasím... som s nimi veľmi spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mi udělala radost, že máš to BB také ráda. Většinou na něj všichni prskají. :-D Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama.

      Vymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Na tvůj blog jsem narazila náhodou, ale už teď jsem si ho zamilovala! Určitě se sem budu stavovat častěji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Taková pochvala vždy potěší. :-)

      Vymazat
  13. Ta tvářenka od elfu je úplně parádní taky ji mám :) a sem s ní moc spokojená... Pěkný článek :)
    http://modniblog.com/zapecena-tvarenka-od-elfu

    OdpovědětVymazat
  14. Já to přes léto pojímám hodně minimalistitcky. Něco na obočí, řasy, občas korektor.
    Psala jsem o svých červencových oblíbencích tady: http://asawa-beauty.blogspot.cz/2013/08/cervenec-best-of.html

    OdpovědětVymazat