pátek 29. června 2012

Oční stíny Rimmel London

Dnes to bude opět recenze a tentokrát půjde o pudrové stíny Rimmel London Glam' eyes quad v provedení 016 Urban Flower. Po stínech jsem pokukovala delší dobu a když se v Rossmann objevila sleva 25% na výrobky Rimmel London, neváhala jsem.



Jak můžete vidět, paletka obsahuje čtyři stíny a štěteček. Ten jsem zkoušela použít, myslím že v případě nouze se s ním namalujete, ale na běžné používání to není. Obal je plastový a bytelný, mně osobně se hodně líbí.

Začneme nejdříve pozitivy - stíny minimálně práší a myslím, že i výdrž je uspokojivá. (ode mě se bohužel nikdy nedozvíte adekvátní dobu výdrže očních stínů. Mám hodně mastná víčka a nedrží mi skoro nic, a to ani s bází. Takže k mým údajům si vždycky s klidem připočtěte nějakou hodinu navíc.) Takže bez báze mi drží možná tak tři hodiny, s bází podle toho, jak náročný mám den. Je to ale minimálně 5 hodin, většinou víc. Taky se mi líbí, že barvy jdou moc hezky kombinovat. V podstatě se hodí každá ke každé, takže se nabízí spoustu variací, jak jimi oči namalovat.

A teď bohužel ty špatné zprávy. Stíny mají hodně mizernou pigmentaci. Já jsem z nich nejdříve byla hrozně zklamaná, nemalovaly skoro vůbec. Navíc jsem musela na štěteček hodně tlačit, abych vůbec nějakou barvu nabrala. Pak jsem ale začala používat bázi Artdeco, která všechny stíny dokáže rozzářit a s její kombinací jde ve finále udělat docela fajn denní líčení. Takže nakonec jsem se s paletkou skamarádila a používám ji docela ráda právě tehdy, když potřebuji jen nějaké nenápadné líčení.

Pokus o nějaké fotky. Nejdříve stíny na ruce (bez báze), vidíte, že skoro nic nevidíte. Snažila jsem se každou barvu co nejvíce navrstvit, ale bez úspěchu. Čísla odpovídají těm na horním obrázku.


Zkusila jsem je vyfotit i přímo ,,v akci". Na levem oku (z vašeho pohledu) je ten nejsvětlejší stín (1) a zelený (4). Na pravém oku je světle (2) a tmavě (3) hnědý. Zatím se učím fotit sama sebe, takže omluvte, že to není kdoví jaký zázrak. Časem to vychytám. Jelikož jsem chtěla fotit především stíny, snažila jsem se ostatní dekorativku použít co nejmíň. Takže mám pouze bázi pod oční stíny Artdeco, stíny Rimmel a řasenku Avon - pouze na horních řasách.


Stíny stojí 169Kč a na výběr máte ještě několik dalších odstínu. Stejně tak si můžete koupit menší varianty se dvěma nebo jen jednou barvou.

Shrnutí: Stíny mě zklamaly svojí slabou pigmentací. Bez báze, která je projasní, jsou v podstatě nepoužitelné. Ale jelikož bázi stejně používám, tak to není zase tak velký problém. Pokud toužíte po nenápadném denním líčení, určitě tyhle stíny nejsou špatná volba.

5 komentářů:

  1. Škoda té malé pigmentace, jinak jsou to moc pěkné barvičky.

    OdpovědětVymazat
  2. To je zvláštní, já jsem s pigmentací stínu od Rimmel vždy naprosto spokojená. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla od Rimmel taky už více stínů a tohle mě potkalo poprvé. Asi se zrovna sešly barvy, které tolik nemalují.

      Vymazat
  3. Podle fotky se mi na denní líčení líbí, jsem na takové jemné tóny :)
    Takže děkuji za recenzi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. Na denní líčení jsou opravdu dobře použitelné.

      Vymazat