pondělí 20. května 2019

Nahlédnutí do amerických drogerií a Sephory

Jsem oficiálně zpět a začínám se vracet k běžnému provozu. Dala jsem si prázdniny i na blogu, ale naskládalo se mi teď toho tolik, co vám chci ukázat, že to snad již opět poběží jak na drátku. Nejdříve se vrátíme k mé dovolené v New Yorku, kde jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít (četné) návštěvy drogerií i Sephory. Určitě chystám článek o samotném cestování a určitě vám i více představím, co jsem si koupila, ale nejdříve začneme malým nahlédnutím do místních regálů. 


Drogerie jsou tam tři, potažmo dvě. CVS Pharmacy a poté Walgreens občas spojeno s Duarane. Jsou to všechno fajn obchody s příjemnou nabídkou kosmetiky, ale také nějakých dobrot a vždy spojeno i s lékárnou, pokud je potřeba. Drobné rozdíly v nabídce značek mezi nimi jsou, ale stejně je více rozhodující, do jaké konkrétní drogerie vejdete. Některé byly malé, jiné dost vybrané a další zase moc hezky čisté, uklizené a zásobené. Jo, zkontrolovaly jsme jich docela dost. :-) Naštěstí jsou doslova na každém rohu. 

Fotila jsem vám více méně náhodně, hlavně značky, produkty, které u nás nemáme. Ta nabídka je rozhodně široká. Nejvíce se to pak projevuje v šíři odstínů. Žádné čtyři odstíny makeupu tady  fakt nepotkáte. Pěkně dvacet, třicet... :-) 

Nejširší nabídky vždy mělo Maybelline a Loreal. Vynásobte náš běžný stojan asi tak pěti a máte to. Loreal bohužel nafocený nemám, dávala jsem jen video na Instagram. Překvapilo mě, že ta nabídka není od té naší zase tolik odlišná a spíše než více věcí šlo hodně o ty odstíny. Ale pár zajímavostí navíc samozřejmě mají. Co se týče cen, dalo by se říci, že jsou srovnatelné s našimi. 



Je libo řasenky od Maybelline?


Tyto paletky jsou hodně chválené a prý povedenější, než ty co máme my. Jen jsem toho brala už tolik, že na tyto nedošlo. Tak třeba k nám někdy doputují. 


Moje nejoblíbenější BB krémy. Díky bohu je v zahraničí stále mají. Brala jsem do zásoby. 


Cvakla jsem zvlášť aspoň nějaké novinky Loreal. Zaujaly mě nové rtěnky a také sérum na řasy. 



Byly značky, které mě tolik nebraly. Respektive klidně bych ráda něco vyzkoušela, ale bylo toho tolik. A já toho kupovala tolik, že všechno fakt nešlo. Například ve stojanu No7 jsem si nevybrala. Možná i proto, že snad všude byl totálně vybrakovaný. 


Stejně to bylo u Soap and Glory, všude jen prázdné stojany a s dekorativkou to bylo ještě horší. Chtěla jsem od nich pudr, ale nikde nebyl. Až jsem si nakonec koupila jiný, tak jsem ho asi v dvacáté drogerii objevila, ale už jsem ho pak nebrala. 


Značka Joah je pro mě naprostou novinkou. Vypadala moc hezky, ale zůstalo jen u dívání. 


Covergirl je náš Max Mactor. Pár věcí je vyhlášených, ale taktéž mě stojan nechal chladnou. 


Tady napůl Neutrogena a Almay. U Neutrogeny jsem se dívala na makeupy a poté věci na rty. Ale udržela jsem se. U Almay jsem si nevybrala. To vypadá, že jsem nic nekoupila. Ale nebojte, bylo toho ve finále na dvě tašky a uvidíte to v příštím článku. :-) 


Až teď mi došlo, že nemám pořádně vyfocené Wet n Wild. Tak jen tady kousek spolu s mými oblíbenými laky Essie. Těch jsem pár vzala, stejně jako nějaké ikonické maličkosti od Wet n Wild. 


Hodně jsem také chodila kolem stojanu Burts Bees. Miluji tu značku. Ale udržela jsem se a nakonec brala jen pár produktů na rty (lepší balzámy na světě nejsou) a plátynkovou masku. 


Revlon a jejich nový makeup v milionu odstínů. 


Dalším kosmetických svatostánkem je Ulta, která se mi osobně líbila snad víc než Sephora. Je to prodejna někde na pomezí právě mezi drogerií a parfumeriemi a mají od každého něco. Část značek se Sephorou prolíná, stejně tak jsou tam i ty drogérkové a mají tam třeba i pro nás známé Essence a Catrice. Zároveň pár značek najdete jen tady a na ty jsem se zaměřila. 

Hodně mě překvapila Morphe. Mě ta značka z fotek a videí nikdy moc nebrala, ale naživo mě ty produkty příjemně překvapily. Ještě více i příznivé ceny. Něco jsem si vybrala. 




Na Colour Pop jsem se moc těšila, ale bohužel zrovna tam, kde jsme byli, tak od nich měli jen stojan s novými lesky a duo rozjasňovačů u pokladny. 


L. A. Girl stojan mě také moc nenalákal.


Od Elf měli jen jeden stojan, čekala jsem u nich širší nabídku. Mimochodem, Elf by měl být nově v našich Douglasech. 


Značka Pacifica byla pro mě velkou novinkou. Nikdy dřív jsem o ní neslyšela. 


Z těch dražších značek tam byl například Cover FX včetně jejich slavných třpytivých kapiček.



Lipstick Queen a její bláznivý výběr rtěnek. 


Laura Geller má naprosto božské rozjasňovače. Ale jeden už doma mám, takže jsem se jen kochala. 



Na Kylie kosmetiku jsem při plánování wishlistu úplně zapomněla, ale byla jsem ráda, že jsem si ji mohla nakonec prohlédnout. Je tedy dost drahá, ale moc povedená. Ty odstíny rtěnek má boží. 




Sephora je poté cukrárna pro všechny kosmetické maniaky. V úvodu ale nutno říct, že česká Sephora šla v posledních tak dvou letech natolik nahoru, že ten rozdíl ve finále již není tolik markantní. Když si vezmu například takovou Sephoru na Nové Smíchově, nemáme se za co stydět. Samozřejmě ještě pár značek zůstalo za oceánem a opět šíře odstínů ne vždy odpovídá, ale myslím si, že brečet už nemusíme. 

Rozhodně nám chybí Marc Jacobs. Brousila jsem si zuby na paletky, ale přiznám se, že na živo mě nakonec tolik neoslovily. Ne za těch padesát dolarů. :-D Ale vzala jsem něco jiného. 



Moc se mi líbil stojan Tarte a nejraději bych si ho domů odnesla celý. Jenže zrovna Tarte je dost drahý, takže jsem to musela zredukovat. A ten výběr odstínů korektorů, z toho mi jde hlava kolem ještě teď. 



Milk Makeup je také hodně zajímavá značka, ale s těžkým srdcem jsem vše nechala ve stojanu. Hodně se teď mluví například o jejich bázi, ale slavné jsou hlavně rozjasňovače v tyčince. 


Značka Fresh mi u nás hodně chybí. Nejslavnější jsou balzámky na rty, ale vezu na vyzkoušení a pár dalších věcí. 



Další pleťovou péčí, kterou u nás postrádám, je Drunk Elephant. Který je ale zároveň asi tím nejdražším, co v Sephoře najdete...


Natasha Denona a její proslulé (šíleně drahé) paletky. 



Od IT Cosmetics jsem hrozně chtěla vyzkoušet jejich CC krém. Ale nenašla jsem odstín pro sebe. Ano, občas i přes takovou šířku odstínů to zkrátka neprojde. 


Charlotte Tilbury je další kosmetickou hvězdou. Přiznám se, že její nejslavnější konturovací duo mě naživo dost překvapilo. Představovala jsem si ho jinak a ke koupi mě nenalákalo. 



U Stila stojanu jsme lovili hlavně jejich efektové stíny. Byla to fuška, protože byly hodně vyprodané či bez testerů, ale prochodili jsme těch Sephor docela dost, takže se nakonec podařilo. :-)



Značka Bite má proslulé balzámy na rty. Bohužel po nájezdu stojanu Fresh už na ně nezbyl rozpočet. 


Další docela známou značkou pleťové kosmetiky je Glow Recipe. A mám ten pocit, že něco z toho už se prodává i u nás. 


Stojan Ciaté také vypadal moc hezky, ale větší rozjímaní nad ním jsem si nechala na později, už ho najdete i u nás v Douglas. 


Co vám budu povídat, bylo to úžasné se takto podívat do amerických kosmetických cukráren. A vůbec nebylo lehké udržet rozum v racionální rovině a neskoupit to všechno. Místo v kufru a díra na účtu to naštěstí dorovnávaly. :-) V příštím článku vám mé vyvolené kousky ukážu blíže. 

Co za značku vás zaujalo nejvíce?

9 komentářů:

  1. Rozhodně díky za nahlédnutí do tamní rozmanité nabídky..ani pro mně by nebylo jednoduché se udržet a koupit jen něco, když bych toho chtěla tolik:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Wau, wau, úžasný článek, pěkně popořádku, vše krásně nafoceno, popsáno ... tak se mi to líbí, už se těším na další článek o NY. :-), ve Státech jsem byla, ale na Floridě a psal se rok 2004.....hrůza, jak to letí....dost se toho od té doby změnilo.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky,
    super článek, vůbec nevím, co bych si koupila dříve. Asi bych vyzkoušela nějakou mně neznámou značku. Myslím, že by moje peněženka solidně zařvala, kdybych tam byla:-) Na nákupový článek se moc těším:-)
    hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To je teda parádní výběr. Nezaujala mě až tak značka, ale spíše to, jak mají řasenky od Maybeline ještě hezky zabalené. U nás je mají jen ve stojanu a stěží koupíš neotevřenou.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. ÁÁÁ tak to je nálož! Těším se na články :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, ale je pravda, že za poslední roky k nám přišlo hoodně nových značek, které byly dřív nepředstavitelné. Drunk Elephant u nás ještě není, ale objednávám na cultbeauty.

    OdpovědětVymazat
  7. Já zase byla v Polsku v Zelené Hoře a v Lidlu měli větší výběr dekorativní kosmetiky Cien než u nás. :) Sypké pudry a tekuté oční linky, v českém jsem viděla asi jen BB Cream. Když jsme při přestupu ve Wroclawi měli chvíli čas, zašli jsme si do Rossmannu a měli tam značky, které jsem vůbec neznala, a celkově větší výběr, názvy si nepamatuju. Bohužel jsem neměla čas si to prohlédnout, tak jsem si tam koupila jen nějaký přírodní balzám na rty. :) A v Lidlu sypký pudr. Diana

    OdpovědětVymazat
  8. Ach, tolik věcí! Já bych nakupovala, až bych brečela, ale to bych musela zdědit miliony :D Ale je fakt, že Smíchovská Sephora je hodně nabušená už. Burts Bees balzámek jsem si koupila teď ve Skotsku a bohužel se mi na něj udělala hrozná reakce na rtech :/ Občas to tak bohužel mám, zatím hlavně u přírodních balzámů, bohužel. Naposled to bylo "vajíčko" od EOS, ale to jsem ještě nevěděla, že je to rekace právě na něj, a pořád jsem se mazala a mazala a bylo to horší a horší :D Tak tentokrát už jsem věděla :D

    xxx Tess

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat