čtvrtek 2. května 2019

Kosmetická statistika (duben)

Nedá se nic dělat, je za námi další měsíc, a tak je ten správný čas na čerstvou statistiku. Žádné překvapení se nekonalo, takže čísla máme opět pěkná. 25 novinek a 32 spotřebovaných kousků. Doufám, že si všímáte, že dlouhodobě více spotřebovávám než nakupuji. A musím říct, že už to jde doma i poznat a poličky nepraskají ve švech. Nicméně zásoby stále zůstávají v některých oblastech železné, netřeba žádné paniky. 

Novinky

25 kousků, to se mi dlouho nepodařilo a tohle je pro mě skutečně takové minimum. Pár základních nákupů, jeden větší balíček od Garnier a nějaké drobnosti od známých. 


Garnier přišel s novou bio řadou pleťové péče. Vybrala jsem si na zkoušení pár kousků. Zatím jsem se dostala jen k toniku, které je fajn, ale je v něm alkohol, takže dle toho se s ním musí zacházet. A zbytek ještě čeká na zkoušení. Samostatný článek následně určitě bude. 


Po delší době jsem kupovala na Notinu, ale byla jsem na svoji peněženku hodná a brala jen nezbytnosti, které jsem potřebovala. 


Podobné nákupy se konaly i v drogerii a Yves Rocher. Sprchový gel byl jako dárek k nákupu. 


Nový gel na obočí Loreal už jsem také potřebovala a zbytek jsou miniatury Kiehls, které jsem posbírala za prázdné obaly. Ten jejich systém miluji. 


Nakonec různorodá hromádka. Rtěnku jsem dostala na testování od Loreal a zbytek jsou dárečky od známých, kamarádek a kolegyň. 

Spotřebováno 

Držím se svého standardu jeden spotřebovaný kousek denně. A když k tomu vyhodíte dva laky na nehty, je to rovných 32 produktů. Je až děsivé, jak přesně to vychází. :-) 


1) Tonikum Dermacol - Nepoužívala jsem ho denně, ale právě díky obsahu alkoholu v případech, kdy se pleť zbláznila nebo na dezinfekci po manuálním čištění pórů. Na to je výborné a časem si ho klidně koupím znovu. 

2) Sprchový gel Rexona - Vůně mi vůbec nesedla, hodně chemicky květinová. Jinak ale průměrný sprcháč. 

3) Tonikum For Life and Madaga - Příjemné, funkční. Kdyby bylo dostupnější, klidně kupuji častěji.

4) Sprchový gel Yves Rocher - Zpracovávám vánoční limitky. :-) Jejich klasický sprchový gel, používám je pořád dokola. 


5) Šampon Yves Rocher - Je výborný na čištění štětců. Na to si jej ráda koupím znovu, stojí asi stovku. Na vlasy mi ale nevyhovuje. 

6) Tělové mléko - Bylo k nějaké voňavce. Vcelku použitelné.

7) Tělové mléko ve spreji Dove - Pro někoho, kdo nemá rád mazání, tak je tohle fajn alternativa. Použití je neskutečně rychlé a pohodlné. Za mě osobně je to ale míň hydratační a celé balení velmi rychle spotřebované. Já jsem spíše na ta klasická mazadla.

8) Lak na vlasy Schwarzkopf - Jeden z mých nejoblíbenějších a kupuji stále dokola. 


9) Peeling The Body Shop - Velmi příjemný, krémový, s jemnými zrníčky a božskou vůní. Ráda si od nich časem zase nějaký peeling koupím. 

10) Odličovací balzám Clinique - Říká se o něm, že je to jeden z nejlepších odličovačů. Musím říct, že jsem si ho také zamilovala. Naprosto perfektní a budu ho potřebovat znovu. 

11) Tekuté mýdlo Yves Rocher - Příjemné, jen hrozně rychle zmizelo.

12) Tekuté mýdlo Rituals - Božská vůně, tak jak je u této značky zvykem. Mýdlo samotné taky fajn. 


13) Plátynková maska Balea - Fantastická. Vykašlete se na všechny jejich kytičkové/zvířátkové masky. Teprve tahle je geniální. Jeden z nejlepších výsledků, co kdy plátynková maska udělala. Na Balea dražší, ale v kontextu jiných stále velmi levná. Koupíte kolem 60 Kč a určitě ji potřebujete. 

14) 15) Plátynkové masky Garnier, kdy si je mícháte až vy sami. Za mě spousta práce za spoustu peněz, ale výsledek průměrný. Ty jejich klasické jsou lepší. Pokud si přece jen chcete vyzkoušet tyhle, sáhněte po té žluté s vitamínem C. 


16) Krém na ruce Rituals - Nádherná vůně, krásně výživný krém, perfektní. 

17) Šampon Rituals - Na to, jak náročná na šampony jsem, tak tenhle jsem mohla vypotřebovat v klidu, seděl mi. 

18) Pleťový krém Monu - Výborný krém!

19) Odličovací gel Kiehls - Já s nimi měla dřív problém, protože si moc nerozumí s konjak houbou. Ale teď používám častěji Foreo, a s tím to jde. Gel sám o sobě skvělý, funkční.


20) Pleťový krém Kiehls - Příjemný, ale za ty peníze nestojí. 

21) Pleťová maska Kiehls - Příjemná na osvěžení, rozzáření pleti. Ráda bych ji měla znovu, ale možná klidně postačí zase jen miniatura. 

22) Balzám na rty Panier des Sens - Zvládl se mnou celou náročnou zimu. Perfektní balzám a přála bych si, aby tato značka byla u nás dostupnější. 

23) Micelární voda Vichy - Klasika, průměr. Funguje, nijak nevybočuje z řady. 

24) Sérum Kiehls - Při dlouhodobějším používán mi ucpává póry, takže ne. 

25) 26) Oleje For Life and Madaga - Fajn oleje, používala jsem na celé tělo. 


27) 28) Laky Sally Hansen a Kiko - Doby, kdy jsem nosila na nehtech třpytky jsou nenávratně pryč, tak je nejvyšší čas se rozloučit. 

29) Top coat Loreal - Výborný, dopotřebovaný do poslední kapičky. Ale přece jen ten od Essence je lepší. 

30) Báze pod oční stíny MUFE - Výborná, asi nejlepší, co jsem kdy zkoušela. Koupím časem znovu. 

31) Řasenka Lancome - Nebyla to láska na první pohled, ale nakonec jsme si na sebe zvykly. Znovu za ty peníze bych si ji ale nepořídila. 

32) Makeup Astor - Můj svatý grál a už ani nedokážu spočítat, kolikáté tohle bylo balení. Asi čtvrté nebo páté. A další už je samozřejmě v šuplíku.

Máme to spočítáno a už teď se můžete těšit na květen. Z předchozího článku víte, že se chystám na dovolenou a něco mi říká, že se bude hodně nakupovat. A zároveň udělám pořádnou inventuru v miniaturách. Máte se opět na co těšit. 

Co pěkného jste si v dubnu pořídili vy?

7 komentářů:

  1. Mam taky dojem, ze v aprili som si kupila iba jeden tuhy sampon sa vlasy. Ak je to tak, tak som na seba hrda 😉 Som velmi zvedava na tvoje ulovky z USA 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Od Garnier Bio mám koupený čistící pleťový gel, ale plánuji dokoupit ještě další produkty, jsem na tuhle řadu zvědavá. S čím jsem hodně spokojená je lak Loreal Infinium.
    Jinak, u mně dlouhodobě notně převažují nákupy a taky to jde doma vidět, kam se hnu, všude kosmetika:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Garnier nová řada mě hodně láká. :) Krásná spotřeba.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Garner Bio mě hodně láká, tak snad časem. I ty nové masky, ale trochu mě odrazuje ta pracnost :D Make-up Astor sedl i mně, byl super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Koupila jsem z Garnier bio řady na zkoušku čisticí gel a tonikum, ten alkohol mě tam mrzí, ale střídám to ještě s jiným bez alkoholu.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat