pondělí 28. května 2018

Zápisník kosmetické blogerky: Začátky bývají těžké

Jak jen začít. Už dlouho mám v hlavě jednu myšlenku. Chtěla bych na blog přinést něco jiného. Obrázky patří teď na Instagram, ale co s blogem? Nebojte, rušit ani měnit jej nebudu, ale nějaký svěží vítr by to chtělo. Vždycky mě bavilo psát a i v úvodu blogování jsem bojovala s fotkama, byla jsem vždycky spíše přes ta písmenka. A také mě dodnes živí, tak bodejď by ne. A tak jsem si vzpomněla na to, že jsem kdysi ráda psala fejetony. Opravdu hodně dávno, na střední škole. Měly docela úspěch a profesorka češtiny mě nejednou podezírala, že jsem si je někde stáhla na internetu. Já totiž byla ve škole jinak docela flákač, ale psát mi šlo. A to nešlo milé profesorce nikdy na rozum. 


Zbývalo vyřešit, jak začít. Téma je jasné, budu psát o kosmetice. Překvapení. Ale hned v prvním díle, neměla bych vám to nejdříve nějak objasnit? A vlastně proč nenapsat fejeton o fejetonu? Tak tady je. A abych tomu puncu prvenství dodala na váze, píšu ho ve vlaku cestou k rodičům. Vlastně je to úplně poprvé, co jsem při cestě vytáhla notebook a pracuji (mám ho nový, je skladný a dlouho vydrží bez nabíjení. Tak i proto :-)). Musím vám říct, není to špatné. Ten čas nějak využít musíte, a když vás zrovna nechytá múza, jen tak pozorujete míjející se krajinu. Jak uklidňující. 

Zpátky k věci. Co bych chtěla fejetony říct. Vlastně nic závratného ani podstatného, k tomu ani neslouží.Prostě se jen tak občas zamyslet, nechat myšlenky volně plynout... Myslím si, že kolem nás běhá spoustu témat, a můžeme se držet klidně jen kosmetiky, beauty světa, blogerek. Dál asi brousit nebudu, světový mír přenecháme jiným. Občas některé věci bereme moc vážně, přeřešují se do detailů.Tak co to brát raději s nadhledem a kapkou humoru? To je můj cíl. Prostě vás čas od času potěšit či pobavit prostým textem o prostých tématech. 

Byl tohle vůbec fejeton? Má rozvíjet jen jednu myšlenku a já jich mám dnes v hlavě spíš tisíce. Občas sklouzává do úvahy, jo tak to asi jo. Je vtipný. No dobře, tak příště. Nemusí mít žádné vyústění či nabízet řešení. Tak aspoň, že tak. 

Tak příště se pustíme do nějakého toho ,,beauty problému". Jo, a to psaní cestou vlakem mě fakt baví. Asi někam budu jezdit častěji...

5 komentářů:

  1. Super, těším se. (P.S. já na ta písmenka nikdy moc nebyla - to jen na vysvětlení toho dlouhého komentáře:o)) ).

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taky přes ty písmenka, takže už se těším na tvoje postřehy, Stáni! :)*

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad. Blogy už moc nečtu, ale k tobě se vracím často a moc ráda. Tvoje postřehy z beauty světa budou hezkým zpestřením! ��

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za milé komentáře, další díl už je v přípravě. :-)

    OdpovědětVymazat