středa 2. května 2018

Kosmetická statistika (duben)

No jo, zase jsem se nějak rozšoupla. Nákupy jsem plánovala, ale to že mi to zase vystoupá k astronomickým číslům, to jsem nečekala. Na druhou stranu, pořád tady je deficit z prvních letošních měsíců, takže se vlastně nic neděje. Navíc spotřebováno drželo úspěšně krok. Konkrétně v číslech to máme 47 novinek a 33 spotřebovaných kousků. 

Novinky

Velmi různorodý mix, docela dost dekorativky, ale minulý měsíc jsem hodně třídila, takže to je taková přirozená záplata. Ale něco bych měla dělat se všemi těmi plátynkovými maskami. Nějak jich mám každý měsíc víc nových než těch spotřebovaných. 


Začneme PR balíčky. Hezky mě zásoboval Loreal, ať už černými maskami Garnier nebo úžasnou kolekcí dekorativky od Loreal.


Další mix od firem. Bi-Oil ve své staré i nové verzi. Alespoň mám zásobičku na celé léto. Poté úžasně voňavý krém na ruce treacle moon, balzámky eos, také nové Labellino a v neposlední řadě tělové pěny od Nivea. 


Shopping Fever proběhly velmi úspěšně. Na počet kusů to ještě není taková tragédie, jako spíše finanční stránka věci. Trošku jsem se rozšoupla a nakoupila dražší kousky. Občas je potřeba udělat si radost a zatím vše, co jsem stihla vyzkoušet, je úžasné, takže to rozhodně stálo za to. 


V drogerii Teta teď mají 20 % slevu na vše, když nakoupíte nad 500 Kč. Kupovala jsem i nějaké věci do domácnosti a také v kosmetice jsem to pojala jako doplnění základních produktů. 


Závěrečný mišmaš, rtěnka Gosh a tělová péče Loccitane byly jako dárek k časopisům. Vyzkoušet jsem musela nový lak na vlasy z dm drogerie a poté různé maličkosti a radosti - nový makeup Catrice, ten stávající mi došel. Moje oblíbená formule rtěnek od Rimmel, jen v jiném odstínu, nové tužky na oči od Yves Rocher a do zásoby gel na obočí od Loreal. Je zkrátka ze všech nejlepší. 

Spotřebováno 

Číslo opět vysoké, 33 kousků je fakt dost. A to jsou všechny opravdu poctivě vypotřebované (s výjimkou jednoho). Ale hodně v tom zaúřadoval úklid v miniaturách. Vím, že jsou skvělé na cestování, ale mám jich doma tolik, že bych musela prázdninovat třikrát častěji, a tak jsem to prohrábla a věci, které tam ležely už dlouho, jsem prostě spotřebovala. Plus k tomu bylo ještě tak deset pytlíčkových vzorečků, které do statistiky nedávám. 


1) Lak na vlasy Aussie - Jeden z mých nejoblíbenějších, ke kterému se pravidelně vracím. 

2) Sprchový gel Dermacol - Klasika, tohle je navíc úžasná vůně, klidně si ji na zimu pořídím znovu. 

3) Bezoplachová péče J Beverly Hills - Tomuto kousku se přezdívá "zázrak" a já se pod to klidně podepíšu. Vlasy jsou s tím zkrátka hezčí, uhlazenější, lesklejší, na pohled zdravější. Opravdu poznám, když jej na vlasy nedám, ale to se stává zřídkakdy, je to můj parťák po každém mytí. V koupelně ho tak rovnou vystřídala nová lahvička. A mimochodem, při používání obden mi vydržel rok a půl. Je dražší, stojí kolem tisícovky, ale rozhodně se mi za tu dobu vyplatil. 

4) Šampon Loreal - Tohle nebylo pro mě, vlastně jsem ho tak z 90 % vypotřebovala na mytí štětců. Na ty byl skvělý. 

5) Pěna na holení Gillette - Jedna z mých stálic, také jsem rovnou kupovala nové balení. 


6) Lak na vlasy Nivea - Jako miniatura na cesty super, ale jinak mám oblíbenější laky. Tento mi přišel takový zbytečně těžký a vlasy slepoval. 

7) Odličovač očí Yves Rocher - Můj svatý grál, teď testuji něco jiného, ale i tak mám v zásobě dvě další balení. 

8) Odličovací mléko Yves Rocher - Tohle byl můj svatý grál tak před šesti, sedmi lety a nyní jsem se k němu po dlouhé době vracela. A ano, stále ho miluji. Je k pleti úžasně šetrný, skvěle odličuje, hezky osvěží. Koupím si ho určitě znovu. 

9) Tělové mléko Indulona - Ano, tato mléka se Induloně povedla a používám je ráda a pravidelně. 

10) Ústní voda Colgate - Dříve jsem je měla ráda, ale teď mi ta jedovatě modrá barva nějak nesedla. Raději jsem se vrátila k jemnější Zendium. 


11) Intimní ubrousky Fem Fresh - Taková klasika, posloužily dobře. Já je mám obvykle v práci v šuplíku a používám je na  vše možné, nejen na to, na co jsou primárně určeny a byly vcelku fajn. Nicméně raději mám v tomhle ohledu Niveu. 

12) Plátynková maska Essence - Byla příjemná, taková průměrná, ale v dobrém slova smyslu. Z drogerie a za ty peníze rozhodně patří k těm lepším. 

13) Plátynková maska Garnier - Tato fialová verze se u nás neprodává, mám ji z Německa. Překvapila mě, že je extrémně hydratační (více než ta naše modrá), ale zároveň tolik nelepí. Rozhodně jsme s ní byla spokojená. 

14) Čisticí pásky Nivea - Tak schválně, počítá je ještě někdo. :-) 


15) Fixační sprej Mac - Hledala jsem si k němu cestu dlouho, ale nakonec jsem usoudila, že jej potřebuji a koupila si ho v plném balení. Úplně nejlepší je na mokré nanášení stínů, ale určitě také na celý oblíčej. 

16) Alpa - Používám ji na odmaštění nehtů před lakováním. Za pár korunu doslova zázrak. 

17) Peeling Dermacol - Příjemný, mám je ráda, nebyl to první ani poslední kousek, který jsem kdy měla. 

18) Krém na ruce Akamuti - Byl neskutečně mastný a uživatelsky ne příliš přívětivý, ale ty účinky za to stály. Ruce to dokázalo dát úžasně do kupy. 


19) Korektor Too Faced - Vypadalo to, že je bezedný, měla jsem ho dva a půl roku a používala téměř denně, nakonec jsem jeho dno přece jen našla. Považuji ho za nejlepší korektor, jaký jsem kdy měla a až spotřebuji nasyslené zásoby, ráda se k němu vrátím. 

20) Řasenka Loreal - Ty mám obecně ráda, ani tato nebyla špatná, ale její efekt byl spíše přirozený a mám od nich i oblíbenější kousky. 

21) Balzám na rty Kiehls - Tak tady jsme moc kamarádi nebyli. Rty to v dlouhodobém horizontu spíše vysušovalo. Je mi to líto, ale tohle znovu opravdu ne.

22) Vůně Britney Spears - Taková příjemná jarní květinová vůně. Víckrát ji ale asi nutně nepotřebuji.

23) Vůně Dermacol - Tak tohle je smutný příběh. Přes dva roky mi ležela na poličce, a až jsem ji letos na jaře začala více používat a konečně si k ní našla cestu, tak se zkazila. Jak to začne smrdět jako maggi, víte, že je zle. Vyhazuji tedy tak polovinu lahvičky. 


24) Mycí gel Whamisa - Zajímavá značka i produkt, ráda bych ji v budoucnu prozkoumala více. 

25) Antibakteriální gel Bath and Body Works - Klasika, bez které se neobejdu, rovnou jsem ho prostřídala za nové balení. 

26) A-Derma sprchový olej - Velmi jemný, bez parfemace. Já to nedokážu plně ocenit, ale pro atopiky to musí být fajn alternativa. 

27) Sprchový gel Loccitane - Ještě pořád vypotřebovávám zbytky z předloňského adventního kalendáře. Loccitane má úžasné vůně, ale zrovna tato na mě byla taková moc těžce květinová. 

28) Tělový olej Kiehls - Naprosto dokonalý. Skvěle se roztírá, na pokožce je lehoučký a voní božsky. Jen ta jejich cena, plné balení stojí asi tisícovku. Ale pravda, dlouho vydrží. Tato 40ml miniatura vystačila tak na sedm, osm použití. 


29) Pleťový krém Vichy - Velmi příjemný, používala jsem ho ráda. 

30) Pleťová maska Kiehls - Nejvíc hydratační maska, co jsem kdy vyzkoušela. Pleť to neskutečně vyživilo, jen jsem se tedy více leskla ještě tak tři dny potom. Není to u mě na pravidelné používání, ale čas od času jako vzpruhu bych to brala. 

31) Peeling Balm Balm - Skvělý, mám obecně na pleť tady ty přírodní práškové peelingy nejraději. Přijdou mi k pleti šetrné, ale zároveň velmi účinné. Ráda si zase časem něco takového pořídím. 

32) Sérum Balm Balm - Bylo perfektní. Bylo olejové, ale do pleti se krásně vsáklo a šlo poznat, když jsem jej pravidelně používala. Navíc to bylo snad bezedné. Tato miniatura má jen 10 ml, ale používala jsem ji přes tři měsíce. 

33) Šampon Klorane - Za mě velmi příjemné překvapení. Od šamponů už moc nečekám a nové značky příliš nevyhledávám, ale tohle bylo skvělé. Nemá to v sobě sulfát, takže pokožka nesvědila a vlasy vypadaly opravdu spokojeně. Navíc to hezky vytáhlo i jejich barvu. Za plné balení bych se rozhodně nezlobila. 

Máme to za sebou. A v květnu plánuji šetřit, aspoň trošku. :-) Peněženka se potřebuje zahojit a doma je toho ke zkoušení a používání stále dost. Navíc v červnu zase budu mít narozeniny a určitě si něco hezkého pořídím, takže si dáme lehčí pohov. Což samozřejmě u mě neznamená nulu, ale to už dobře znáte. :-) 

Koupili jste si něco pěkného kosmetického při Shopping Fever?

11 komentářů:

  1. Tu masku na vlasy od Sephory bych ráda vyzkoušela, stejně tak masku na nohy. Ty mám v poslední době hodně vysušené :)

    OdpovědětVymazat

  2. Fantastic post!
    Kisses .
    Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  3. To je zas novinek, nejvíce se mi líbí Eos, Nivea a špatně nevypadá ani L'Oreal. Takovouhle spotřebu bych též chtěla mít, mám zkušenost jen s lakem Aussie, ten byl fajn.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Že jsem se zase nějak rozšoupla si říkám víc než často:-D Hodně se mi líbí novinky od Lorealu a určitě si plánuji na zkoušku pořídit i masky Garnier:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, odmaštění nehtů Alpou to slyším poprvé, o co se prosím jedná? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lak na nehtech lépe drží, pokud je odmaštěný, takže je vždy lepší před lakováním nehet přejet něčím s alkoholem. jsou na to i různé speciální lahvičky, ale levnější a stejně účinnou variantou je právě alpa nebo čistý alkohol z lékárny.

      Vymazat
  6. Tak to jsou teda pořádné novinky! :) Nivea mě celkem zaujala, ale také novinky od Loreal :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. No, nemáš toho zrovna málo :D me nikdy nenapadlo si nashromazdit všechno, co jsem si daný měsíc koupila nebo dostala. Asi to taky musím zkusit. Jsem totiž fakt zvědavá, kolik toho bude :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem Shopping Fever vynechala. Těším se ale na září na dny Marianne. Jinak ta sleva v Tetě byla super!

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, to je tase věciček :)) Lákají mě ty masky ze Sephory!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat